ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κατάσχονται 200.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο...?



Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον : ( Θ.Κολοκοτρώνης )



...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Κατάσχονται 200.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο...?
Καταργούνται τα συμβόλαια ..και όμως οι Δημοι με τους Υπαλλήλους των πολεοδομιών δεν δικάζονται …για τις ‘’ παραβάσεις Εξουσίας ‘’
 Στην κυριότητα του Δημοσίου θα αρχίσουν να περιέρχονται από το 2015 όσα ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, τα λεγόμενα ακίνητα "αγνώστου ιδιοκτήτη".Σύμφωνα με..."Τα Νέα" η κτηματογράφηση των εν λόγων ακινήτων, σε 340 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 και όπως προβλέπεται από το νόμο, η προθεσμία δήλωσης -για τα παλαιά προγράμματα- είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μία περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 χρόνια για τους κατοίκους εξωτερικού. Για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν από το 2008, ο προθεσμίες είναι 5 χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και 7 χρόνια για όσους ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.Σε περίπτωση που ένα ακίνητο περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο.Ο αριθμός των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχεται σε 200.000, εκ των οποίων 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια, και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  τα ακίνητα που κινδυνεύουν άμεσα, από το 2015, βρίσκονται σε 20 περιοχές: Αγία Τριάδα (Θεσ/νίκη), Μεθώνη, (Πιερία), Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Άγιος Ανδρέας (Καβάλα), Άβατο (Ξάνθη), Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη), Πηγές (Καβάλα), Καλαμπάκι (Δράμα), Πευκοδάσος (Κιλκίς), Πολύκαστρο (Κιλκίς), Μεσιά (Κιλκίς), Φιλοθέη (Άρτα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Γλινός (Τρίκαλα), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Παράλιο Άστρος (Αρκαδία), Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Άστρος (Αρκαδία), Λαίικα (Μεσσηνία).Από το 2016 μπαίνουν στην «κόκκινη ζώνη» άλλες 92 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, κάποιες εκ των οποίων σε Αττική και Θεσσαλονίκη).

Πως θα προστατέψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατάσχεση...?
 Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα ...περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης, θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών.Όπως ανακοινώθηκε, «ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως.Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα».Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών,«οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας γνώση των περιπτώσεων αυτών, μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή των εσφαλμένων κατασχέσεων και από τις 14/04/2014 εξέδωσε την ΠΟΛ 1109/2014, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων.Επιπρόσθετα, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης».


Το χρονικό του καρτέλ με το φορτίο θανάτου… αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη















Δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας, βρίσκονται μεταξύ των 14 συλληφθέντων, για τη νέα υπόθεση 986 κιλών και 600 γραμμαρίων ηρωίνης που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής σε νέα αποθήκη στο Κορωπί Αττικής στη θέση Λαμπρικά.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση του εντοπισμού των νέων ναρκωτικών ουσιών, συνδέεται με την ποσότητα του άνω ενός τόνου ηρωίνης που είχε εντοπιστεί πριν από 10 ημέρες περίπου σε αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη προφυλακισθεί 9 άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, τρεις Έλληνες μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένας Αλβανός.Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, που είναι Έλληνας, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.Το συγκεκριμένο πλοίο δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε βραδινές ώρες και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται πιθανότατα αύριο να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.
πηγη : ….ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο "κόκκινο" τα Ταμεία - Δεν φτάνουν τα αποθεματικά
 Σε μία διαρκή ωρολογιακή βόμβα έχει μετατραπεί το ασφαλιστικό σύστημα. Η περιουσία των ταμείων συντάξεων, εξαιρουμένων του ΝΑΤ και του ΟΓΑ, δεν υπερβαίνει πλέον το ποσό των 4,5 δισ. ευρώ. Αυτό το αποθεματικό δεν φτάνει να χρηματοδοτήσει τις συντάξεις, μετά το 2016, οπότε και θα αρχίσει να εκδηλώνεται το μεγάλο πρόβλημα.Η συρρίκνωση της δημόσιας χρηματοδότησης των Ταμείων, σε συνδυασμό με τη μείωση των απασχολουμένων και την υπέρμετρη αύξηση των συνταξιούχων, οδηγεί σε αδιέξοδο.Υπολογίζεται ότι το 2016 θα απαιτηθούν πρόσθετοι πόροι 900 εκατ. ευρώ. Το 2017 τουλάχιστον 1,88 δισ. περισσότερα από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Το 2018 το ποσό ανέρχεται σε 2,15 δισ., το 2019 αυξάνεται στα 2,40 δισ. ενώ το 2010 φθάνει στα 2,67 δισ..Όλες οι προβλέψεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως και στο τμήμα των κύριων συντάξεων θα πρέπει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και όχι μόνο των επικουρικών, όπως ισχύει από την 1.7.2014 και τα εφάπαξ.Δηλαδή, εκτός από το κομμάτι της κρατικής συνεισφοράς, που θα αντιστοιχεί στα 360 ευρώ, το υπόλοιπο τμήμα της σύνταξης πρέπει να αντιστοιχεί στο ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί σε όλο τον ασφαλιστικό βίο.
πηγη :. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά  λαθρομετανάστη στο Καλπάκι Ιωαννίνων 
 Την 21-06-2014 το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβαν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στη διασταύρωση Καλπακίου και διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός μετέφερε έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Απλησίαστα τα σούπερ μάρκετ...!
Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα τρόφιμα...;
 Το μήνυμα ότι οι τιμές των τροφίμων δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω εκπέμπουν οι βιομηχανίες τροφίμων. Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και κυρίως την κυβέρνηση, αφού το ζήτημα της ακρίβειας επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο.Σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα των τιμών τέθηκε ως άμεση προτεραιότητα κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του εμπορίου από τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.Σε συνάντηση με δημοσιογράφους που είχε η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) το βράδυ της Πέμπτης, τονίστηκε από τους επιχειρηματίες ότι το κόστος ενέργειας και χρήματος, η απουσία πρώτων υλών από την εγχώρια παραγωγή, οι καθυστερήσεις πληρωμών από τις αλυσίδες λιανικής, το μέγεθος αγοράς logistics, τα φορολογικά και διοικητικά εμπόδια δεν επιτρέπουν μεγαλύτερες μειώσεις τιμών.Στην ίδια συνάντηση η διοίκηση του ΣΕΒΤ αμφισβήτησε στην ουσία τα στοιχεία της Eurostat, υποστηρίζοντας ότι η πτώση των τιμών αγγίζει το 6% και κυμαίνεται στο 8%-10% με βάση έρευνα της Nielsen, η οποία λαμβάνει υπόψη της τις προσφορές, τις προωθητικές ενέργειες και τις εκπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για το επίπεδο τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα βρίσκονται στο 102% του μέσου κοινοτικού όρου.Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευ. Καλούσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γίνεται αγώνας επιβίωσης στον πόλεμο τιμών. Οι εταιρείες του κλάδου γνωρίζουν ότι πρέπει να συγκρατήσουν τις τιμές ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές».Άλλο στέλεχος του ΣΕΒΤ σχολίασε ότι «τα κέρδη έχουν χαθεί. Η κερδοφορία είναι στο 1% με 2%, ενώ πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τις εταιρείες τους».Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στην ατζέντα το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης των λεγόμενων «καθαρών τιμών», της αποτύπωσης δηλαδή στα τιμολόγια χονδρικής όλων των παροχών που κάνουν οι προμηθευτές στους λιανεμπόρους, επιλέγοντας το εν λόγω πεδίο αυτή τη φορά για να δώσει τη «μάχη των τιμών». Βεβαίως, πρόκειται για ρύθμιση που εξαγγέλλεται εδώ και χρόνια από όλους τους υπουργούς Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο τελικά να έχει ακόμη θεσμοθετηθεί.Ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς είχε ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική διάταξη, ωστόσο τελικά αυτή δεν θεσμοθετήθηκε και βεβαίως δεν εφαρμόσθηκε ποτέ.Η νομοθετική διάταξη προέβλεπε την υποχρεωτική αναγραφή στα τιμολόγια όλων των παροχών που κάνουν οι εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις μετά τη χονδρική πώληση των προϊόντων τους στα σούπερ μάρκετ και στα άλλα καταστήματα λιανικής.Η μορφή τους είναι κυρίως πιστωτικά σημειώματα, εκπτώσεις επί του τιμολογίου και δίνονται προκειμένου τα προϊόντα των βιομηχανιών να έχουν καλύτερη θέση στο ράφι.Ωστόσο, συχνά οι παροχές αυτές δεν μετακυλίονται στη λιανική, ενώ οι βιομηχανίες -ειδικότερα στο παρελθόν- υπερτιμολογούσαν τα προϊόντα τους, έτσι ώστε μην έχουν απώλειες από τις παροχές στο λιανεμπόριο. Αποτέλεσμα; Εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης κάνουν λόγο για «καπέλο» στις τιμές που φτάνει ακόμη και το 25%.Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα των «καθαρών τιμών», ο κ. Καλούσης δήλωσε: «Δεν μας ενοχλεί να γίνει η ρύθμιση, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αναστάτωση με τους λιανεμπόρους».


Ελλάδα : Tο πειραματοζώον...στο ‘’ γύψο ‘’
 Θέλει να καταργήσει την εξαίρεση στους κανόνες του που έδωσε στην Ελλάδα  την δυνατότητα να λάβει δάνεια διάσωσης, το 2010, χωρίς να προχωρήσει πρώτα στην αναδιάρθρωση του χρέους της δίνοντας ουσιαστικά χρόνο στους πιστωτές της.Η εξαίρεση υιοθετήθηκε από το Ταμείο στις αρχές της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοσή της στην υπόλοιπη την Ευρωζώνη.  Ετσι η κρίση παρέμεινε αυστηρά εθνικό εσωτερικό  θέμα και οι Ευρωπαίοι συνέχισαν τις ζωές τους κανονικό.Ουσιαστικά, το ΔΝΤ δέχθηκε να δώσει δάνεια διάσωσης στην Ελλάδα παρότι ήξεραν  με σχετικά μεγάλη βεβαιότητα ότι το χρέος της ήταν δεν  βιώσιμο. Επρόκειτο για μία εξαίρεση στους κανόνες του Ταμείου, που κρίθηκε αναγκαία μπροστά στο διακύβευμα της κρίσης αλλά και αφού κανένας δεν ζητούσε διαγραφή του χρέους.Όμως, με τη σημερινή μελέτη, οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ προτείνουν να υιοθετείται στο μέλλον μια διαφορετική προσέγγιση. Ειδικότερα, προτείνουν να γίνεται μια μικρή επιμήκυνση στην περίοδο ωρίμανσης των ομολόγων της χώρας, ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια του Ταμείου.“Έχει γίνει σαφές ότι η συστημική εξαίρεση που καθιερώθηκε το 2010 δεν αποτελεί μια συνεπή μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα”,  παραδέχεται η μελέτη. Και προτείνει αλλαγές που θα “βοηθήσουν τη χώρα μέλος να βελτιώσει τη δυνατότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της, χωρίς να απαιτείται κατ΄ ανάγκη μια σημαντική μείωσή του”.Πρόκειται για απόδειξη της εθνικής μας αυτοκαταστροφής η οποία   κατέληξε στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει ποτέ, το 2012 σε βάρος κάθε ελληνικου ταμείου.  Στόχος του είναι να “μειώσει το κόστος της αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για τους πιστωτές όσο και για τους δανειζόμενους”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: