ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Νοσοκομείο Φιλιατών : Αναληθή τα περί του υπέρηχου στο ΚΥ Ηγουμενίτσας



Αληθινοί επαναστάτες είναι εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτε : ( Μιχαήλ Μπακούνιν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Νοσοκομείο Φιλιατών : Αναληθή τα περί του υπέρηχου στο ΚΥ Ηγουμενίτσας
Ο Διοικητής: Σπύρος Δερδεμέζης
















Τα αναφερόμενα σε άλλα blogs ότι ο υπέρηχος στο ΚΥ Ηγουμενίτσας είναι σε κιβώτια και δεν χρησιμοποιείται είναι αναληθή.Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων και προς την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, θα θέλαμε να σας  ενημερώνουμε τα εξής :
   Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου διαθέτει υπερηχογράφο ο οποίος αγοράστηκε το 1994. Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες, οι οποίες σύμφωνα  με την κατασκευάστρια εταιρεία  απαιτούν εύλογο  χρόνο για να αποκατασταθούν, λόγω δυσκολίας στην εύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών.Εως και σήμερα 18/6/2014 ο υπέρηχος λειτουργούσε κανονικά και δεν αναφέρθηκαν προβλήματα , ούτε τέθηκε εκτός λειτουργίας.Η διοίκηση του νοσοκομείου απευθύνθηκε  στην 6η ΥΠΕ (2/4/2014)  καθώς και σε όμορα νοσοκομεία προς εξεύρεση παροπλισμένου υπέρηχου ,χωρίς να υπάρχει θετική ανταπόκριση.Εταιρεία η οποία προμηθεύει υπερηχογράφους, μας ενημέρωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνδράμει το νοσοκομείο μας με υπέρηχο επίδειξης ούτως ώστε να γίνει και η απαραίτητη εκπαίδευση στο προσωπικό, δεδομένου ότι έχει προβλεφθεί  και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης, αγορά σύγχρονου υπερήχου ο  οποίος και θα εξοπλίσει την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.Στο ΚΥ Ηγουμενίτσας λειτουργεί καρδιολογικό εργαστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονο υπερηχογράφο το οποίο και καλύπτει τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν ως την λειτουργία του νέου μηχανήματος στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα.Η αναφορά σας ότι ο υπερηχογράφος δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται  σε κιβώτια είναι αναληθής. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, και να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.
Σπύρος Δερδεμέζης

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ   














Στην άμεση συγκρότηση συντονιστικής γραμματείας, αλλά και θεματικών επιτροπών που θα παρακολουθούν στενά και θα εκφράζουν τις θέσεις της, στις δράσεις και την λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου, προχωρά άμεσα η παράταξη Ήπειρος Ανατροπής.Αυτό αποφασίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στα Λιθαρίτσια στα Γιάννενα, σε Πανηπειρωτική σύσκεψη της παράταξης, στην οποία συμμετείχαν η επικεφαλής Όλγα Γεροβασίλη, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της παράταξης.Τονίστηκε ιδιαίτερα, τόσο από την κ. Γεροβασίλη, όσο και από τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην σύσκεψη, η ανάγκη να υπάρχει καθημερινή, ενεργή, δυναμική παρουσία της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.Επικοινωνώντας τις προτάσεις της και προωθώντας λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.Από την 1η Σεπτεμβρίου, ένα νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα διαμορφώνει τους όρους με τους οποίους θα πορευθεί η Ήπειρος μέσα στην δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όχι μόνο με τους 10 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της, αλλά και με τα μέλη της, θα βρίσκεται εκεί, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, για να δώσει μαζί και δίπλα με τους συμπολίτες μας τον αγώνα για την ανασυγκρότηση και την προκοπή του τόπου μας.Με γόνιμη αντιπολίτευση και προτάσεις, αλλά και αντιστεκόμενη, όπου και όποτε  χρειάζεται, με δράσεις και παρεμβάσεις, μαζί και δίπλα με τους συμπολίτες μας. Προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, τα δημόσια αγαθά, την διαφάνεια και την διασφάλιση όρων ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όλων των πολιτών.Για να γίνει η Ήπειρος χώρος ανάπτυξης και ζωής για όλους τους κατοίκους της.

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα για τη ΔΩΔΩΝΗ για το 2013






















Η αλλαγή της διοίκησης στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία παρουσιάζει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.Την 19  Ιουνίου, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων για τη γνωστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2013.Το 2013, η εταιρεία κατάφερε να σταματήσει την πτωτική τάση πωλήσεων της τελευταίας τετραετίας και πραγματοποίησε έσοδα τάξεως 83,1 εκ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, τέθηκαν σε εφαρμογή διάφορα προγράμματα βελτίωσης αποδοτικότητας, των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα συνετέλεσαν στην ενίσχυση του μικτού περιθωρίου κέρδους από 15,4% σε 18,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν από 0,5 εκ. ευρώ το 2012 σε 1,2 εκ. ευρώ το 2013.Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Tom Seepers, σημείωσε τα ακόλουθα: «Μετά την αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς της εταιρείας το 2012, η διοίκηση έχει εφαρμόσει μια σειρά από πρωτοβουλίες βελτίωσης, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ΔΩΔΩΝΗ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι κινήσεις αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και αναμένουμε ότι η εταιρεία μαςκαθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη - μέτοχοι θα επωφεληθούν κατά τα επόμενα χρόνια, από περαιτέρω βελτιωμένα αποτελέσματα. Η Εταιρεία εκτελεί διάφορα επενδυτικά προγράμματα και οι κάτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών SI Capital Partners «SI CP» είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επένδυσή τους στη ΔΩΔΩΝΗ, καθώς, παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα, έχουν παρατηρήσει κάποια πρώτα σημάδια βελτίωσης του γενικότερου επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα και παραμένουν σίγουροι για την ύπαρξη περαιτέρω προοπτικών ανάπτυξης της ΔΩΔΩΝΗ. Οι μέτοχοι συζητούν επί του παρόντος, την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης, εάν κριθεί αναγκαία, κάθε πιθανής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την υποστήριξη των επενδύσεων της Εταιρείας.».
Με εκτίμηση
Ιωάννης Α. Κεΐσογλου ,Εκπρόσωπος Τύπου

Σύλληψη 67χρονου για χρέη προς το Δημόσιο στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
 Συνελήφθη την 18-06-2014 67χρονος ημεδαπός,για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (202.123) €. Σύλληψη ημεδαπού για χρέη προς το Δημόσιο.Ειδικότερα :Συνελήφθη την 18-06-2014 το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 67χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για χρέη προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση.Ο 67χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (202.123,11) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ   -   ΣΑΒΒΑΤΟ, 21/06/2014
















 

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής το Σάββατο 21 Ιουνίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  διοργανώνει σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε πολιτιστικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια.  
ΛΒ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ,Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ.- στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας .
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας και το μουσικό σχήμα εγχόρδων "The Quartet".
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικά έργα των C. M. v Weber, F. Schubert, A. Dvořák, McLean, N. Κυπουργού, C. Gardel και A. Piazzolla.Είσοδος Ελεύθερη.

Προτάσεις για  τα μεγάλα έργα της Ηπείρου  κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης













 
Σε εκτενή ενημέρωση για όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τις συγκοινωνιακές υποδομές της Ηπείρου, καθώς επίσης και για τα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι βασικές υποδομές της Περιφέρειας, προέβη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε συνάντηση που είχε μαζί του, αλλά και σε σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Πέρδικας του Δήμου Δωδώνης. Ειδικότερα:
1. Για την Ιόνια οδό και προκειμένου να  παραδοθεί για την εκτέλεση των εργασιών στην ανάδοχο εταιρία ολόκληρο το τμήμα από Σκλίβανη μέχρι και Αμπελιά, πρότεινε να υπάρξει άμεση επαφή με το Υπουργείο Άμυνας  ώστε να  παραδοθεί, χωρίς περαιτέρω κωλυσιεργίες το κενό πλέον στρατόπεδο Αβγού. Επίσης,  σχετικά με τα  αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των εργασιών και προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση, πρότεινε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή,  αν κρίνεται απαραίτητο,  της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών. Τέλος ως προς τις απαλλοτριώσεις ο Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι μαζί με το Δήμο Ιωαννιτών, είναι διατεθειμένος να συμβάλει ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων -  για τους οποίους έχουν ήδη κατατεθεί οι αποζημιώσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Αθήνα  -   να συναινέσουν στην επίσπευση των διαδικασιών.
2. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της συνέχισης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, έστω και τμηματικά σε πρώτη φάση, ζήτημα το οποίο υποσχέθηκε να εξετάσει  ο Υπουργός.
3. Επανέλαβε το αίτημα για την ολοκλήρωση της Ε-65 με την κατάληξή της στην Εγνατία Οδό και παράλληλα την κατασκευή ημικόμβων.
4. Έθεσε επίσης τις προτεραιότητες για τα νέα οδικά έργα που είναι:
•Σύνδεση Πρέβεζας- Ιόνιας Οδού (περιοχή Καμπής), για την οποία ολοκληρώθηκε η μελέτη και μπορεί να δημοπρατηθεί ένα τμήμα της.
•Την βελτίωση  - αναβάθμιση της παραλιακής οδού Θεσπρωτίας- Πρέβεζας και ειδικότερα του τμήματος Πάργα - Μεσοπόταμος  την οδική σύνδεση  περιοχή Φαναρίου - Εγνατία Οδός, την οδική σύνδεση Γέφυρα Μπακόλα- Θεσπρωτικό (για τις οποίες επίσης ολοκληρώθηκαν οι μελέτες).
•Για την οδική σύνδεση Εγνατίας Οδού - Μαυρομάτι, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει συναινέσει και μεταβιβάστηκε στην αρμοδιότητα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., η μελέτη και η κατασκευή του έργου.
•Επίσης ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης  κατασκευής του τμήματος Ηγουμενίτσα-  Πλαταριά, το οποίο ήταν με προαίρεση στο έργο Καρτέρι - Πάργα και δεν υλοποιήθηκε τόσο εξαιτίας καθυστέρησης έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων, όσο και της εξέλιξης του διαγωνισμού για το λιμάνι Ηγουμενίτσας.
•Έγινε επίσης συζήτηση για το έργο της Μεσοχώρας, και για την οδική σύνδεση Ηπείρου - Θεσσαλίας (Ε.Ο. Άρτα - Βουργαρέλι), για την οποία έχει εκπονηθεί μελέτη από την ΕΥΔΕΜ-ΕΔΕ μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια. 
4. Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ζητήθηκε η λήψη μέτρων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Β΄ φάσης και να προχωρήσει και η Γ' φάση.
5. Αεροδρόμια Ιωαννίνων- Ακτίου:  Τονίστηκε η σημασία που έχει για την ανάπτυξη της Ηπείρου, ο εκσυγχρονισμός των δύο αεροδρομίων. Ειδικά για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, επισημάνθηκαν προβλήματα  που διαπιστώνονται εξαιτίας της πολιτικής της Υ.Π.Α., τα οποία αντιμετωπίζονται, όπως ανέφερε ο Υπουργός,  παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα τελειώσει τον επόμενο χρόνο.
6. Ανάμεσα στα άλλα θέματα, ο Περιφερειάρχης έθεσε και το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που εκτελούν έργα του Δημοσίου, από τη στάση των Οικονομικών εφοριών, οι οποίες παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εξυπηρετούμενες ρυθμίσεις οφειλών, εισπράττουν το 70% ή και ακόμη στο σύνολό τους όλους τους εξοφλούμενους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συνέχιση των έργων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
"Είχαμε μια σε βάθος συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, για όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν την Ήπειρο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ενημερωθήκαμε για θετικές εξελίξεις σε ορισμένα από αυτά, αλλά και από το ότι ο Υπουργός έδειξε αποφασισμένος να δώσει λύσεις  σε  προβλήματα που καθυστερούν τα έργα. Υπάρχουν βέβαια αρκετές εκκρεμότητες, τις οποίες θα συζητήσουμε και θα εξετάσουμε σε συσκέψεις που θα συγκαλέσει ο Υπουργός. Είμαστε αισιόδοξοι ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουν αρκετά μεγάλα έργα, με τα οποία θα αλλάξει η μοίρα της Ηπείρου". 

Επιστροφή  10.600 αρχαιοτήτων που  προέρχονται από ανασκαφικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και είχαν μεταφερθεί στην Γερμανία κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

















Πραγματοποιήθηκε στο Pfahlbau Museum (στο Unteruhldingen,  πόλη στο Κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης) η επίσημη τελετή επιστροφής αρχαιοτήτων, οι οποίες είχαν ανασκαφεί στην Ελλάδα και μεταφερθεί στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Η τελετή έγινε παρουσία του Staatssekretaer του Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Jürgen Walter, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, κ. Παναγιώτη Πάρτσου, της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κας  Μαρίας Βλαζάκη – Ανδρεαδάκη, του Διευθυντή του Γερμανικού Μουσείου και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Tübingen , κ. Günther Schöbel, τοπικών βουλευτών, αρχαιολόγων και δημοσιογράφων.Η επιστροφή αφορά σε 10.600 όστρακα (σπαράγματα αγγείων), λίθινα τέχνεργα, λεπίδες οψιανού και πυριτόλιθου, οστεολογικό υλικό, που  προέρχονται από ανασκαφικές δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κων/νος Τασούλας, με χαιρετισμό του επεσήμανε τον υψηλό συμβολισμό της  χειρονομίας, ενώ μνημόνευσε περιστατικά αρπαγής αρχαιοτήτων, πυρπόλησης εκκλησιών και μοναστηριών, καταστροφής αρχαίων για την κατασκευή οχυρωματικών έργων, που  καταγράφηκαν στην Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Αναφέρθηκε στον πρόσφατο επαναπατρισμό των δύο κυκλαδικών αρχαιοτήτων και την επιστροφή του αρχαιολογικού υλικού από τη Μαγούλα Βισβίκη αλλά και διάφορες νεολιθικές θέσεις της Θεσσαλίας  που θα συμβάλουν καθοριστικά στη χαλύβδωση των μακροχρόνιων δεσμών των δύο κρατών αλλά και θα θέσουν επιτακτικά προς όλους το αίτημα – αξίωση: Βοηθείστε στην επανένωση των πολιτιστικών αγαθών. Βοηθείστε στην αποκατάσταση της ακεραιότητας των μνημείων! Δεν επιτρέπεται τα πολιτιστικά αγαθά να αντιμετωπίζονται ως λεία πολέμου.Επίσης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη χειρονομία υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα και η Γερμανία εδώ και δύο αιώνες ακολουθούν κοινές πνευματικές πορείες και πολλοί υπήρξαν οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών: Οι φίλεργοι Έλληνες μετανάστες, οι χιλιάδες Έλληνες απόφοιτοι Γερμανικών Πανεπιστημίων, το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ινστιτούτο Goethe, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.Η κα Βλαζάκη αναφέρθηκε στα ανασκαφικά δεδομένα της έρευνας στη Μαγούλα Βισβίκη και μάλιστα όπως αυτά διαμορφώνονται  από τις νεώτερες μελέτες και επεσήμανε ότι καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια από τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών να καταγραφούν και να τεκμηριωθούν αρχαιότητες και πολιτιστικά αγαθά, τα οποία εκλάπησαν στη διάρκεια της Κατοχής 1941 – 44 ώστε να ζητηθεί ο επαναπατρισμός τους.Την ανάγκη επαναπατρισμού παρανόμως εξαχθέντων αρχαίων αλλά και της συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος σημείωσαν με έμφαση και οι γερμανοί ομιλητές, κ.κ. Jürgen Walter  και Günther Schöbel.Οι αρχαιότητες θα μεταφερθούν αρχικώς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και κατόπιν στις χωρικά αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.








Δεν υπάρχουν σχόλια: