ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά την καταγραφή νεκρών ψαριών στον Καλαμά



Όλες οι αλήθειες είναι εύκολα κατανοητές από τη στιγμή που ανακαλυφθούν. Το θέμα είναι να ανακαλυφθούν : ( Γαλιλαίος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά την καταγραφή νεκρών ψαριών στον Καλαμά













 Την αδρανοποίηση των υπηρεσιών καταγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη κάτι που δεν αποδέχονται Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη.Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά την καταγραφή νεκρών ψαριών στον Καλαμά στην περιοχή του Σουλόπουλου.«Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, με τη μόλυνση του παραπόταμου του Καλαμά και τα νεκρά ψάρια στην περιοχή του Σουλόπουλου, αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, του ελλιπούς θεσμικού πλαισίου, αλλά και της διάλυσης και της υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ήπειρος Ανατροπής της Όλγας Γεροβασίλη, για να της απαντήσουν τόσο η Περιφέρεια όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Η παράταξη Γεροβασίλη αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Οι μετρήσεις που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δείξει ότι τα επίπεδα των ρύπων, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης διοχέτευσης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων στον Καλαμά, είναι ιδιαιτέρως αυξημένα και ξεπερνούν τα όρια που έχουν τεθεί για τη διαβίωση των ψαριών.
Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο της ακολουθούμενης πολιτικής και αποδεικνύουν με ποιον τρόπο εννοούν την ανάπτυξη η παρούσα κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή:
• Από τη μια μεριά, η με κάθε τρόπο και μέσο στήριξη των ιδιωτικών «επενδύσεων», ακόμη και αφήνοντάς τες παντελώς ανεξέλεγκτες.
• Και από την άλλη, η συνεχής υποβάθμιση, απαξίωση και συνειδητή αδρανοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο».
Η παράταξη καλεί τους οικολογικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις της περιοχής, από κοινού με τους κατοίκους, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν άμεσα:
• την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και την στελέχωσή τους με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό,
• την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για την εντατικοποίηση των ελέγχων,
• την επιβολή βιολογικού καθαρισμού σε όλες τις ρυπογόνες επιχειρήσεις,
• την προστασία των υγρότοπων και των υδάτινων οικοσυστημάτων,
• την προστασία των ποταμών από την υποβάθμιση, τη μεταφορά νερών και τη φραγμοποίηση, όπως θα συμβεί με το φράγμα στο Μαζαράκι.
• την αναστροφή της ραγδαίας ιδιωτικοποίησης των αποθεμάτων πόσιμου νερού,
•στη λήψη μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων δηλητηριάσεων και μολύνσεων της χλωρίδας και πανίδας από τα φυτοφάρμακα».
Για το θέμα, μίλησε από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης:
«Για το θέμα του Καλαμά έχουμε υλοποιήσει μια μελέτη για να μπορούμε να μετράμε όλες τις παραμέτρους και για όλα τα ποτάμια, και την έχουμε στείλει για χρηματοδότηση στο αρμόδιο Υπουργείο. Άλλωστε, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 μελέτες και έργα που θα αφορούν καινοτομία και περιβάλλον, θα μπορούν να ενταχθούν.Όσον αφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα έχω να δηλώσω πως δεν ενημερωθήκαμε επίσημα, ούτε προφορικά αλλά ούτε και γραπτά, από τον Πρωτοβάθμιο ΟΤΑ της περιοχής. Ενημερωθήκαμε αργά το βράδυ της Δευτέρας από έναν ιδιώτη, που μένει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την περιοχή και συμμετέχει στην Επιτροπή Προστασίας του Καλαμά, και την Τρίτη το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας πήγαν στο σημείο, συνέλεξαν δείγματα από τα ψόφια ψάρια και τα έστειλαν μέσω του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου για έλεγχο. Πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Θεωρώ όμως ότι έπρεπε να είχε ενημερωθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που έχει την Υπηρεσία Υδάτων και δρα σε αυτές τις περιπτώσεις».Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιεί σε όλη την Ήπειρο το ΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι "δεν δέχεται την παρατήρηση αν δουλεύει ή όχι". Πρόσθεσε μάλιστα ότι σήμερα το ΚΕΠΕ βρέθηκε την περιοχή του Καλαμά, για πρόσθετους ελέγχους.
Από τη μεριά της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκφράζει την έκπληξή της «για την ανακοίνωση της βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Όλγας Γεροβασίλη στην οποία με αφορμή το περιστατικό των νεκρών ψαριών στην περιοχή Σουλόπουλο του ποταμού Καλαμά επιρρίπτει ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική , έτσι όπως εφαρμόζεται από τις κατά τόπους υπηρεσίες της όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση».«Είναι γνωστό ότι το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων φιλοξενεί περί τους 140.000 κατοίκους, υπάρχει τεράστια βιομηχανική και κτηνο-πτηνοτροφική δραστηριότητα (70% της πανελλήνιας παραγωγής πουλερικών), με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ποταμός Καλαμάς είναι σε καλή εν γένει ποιοτική κατάσταση (πλην ίσως του ανώτερου τμήματος) και σταδιακά βελτιώνεται», σημειώνει. Και συνεχίζει:
«Σε ότι αφορά τώρα «στη συνειδητή αδρανοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Γεροβασίλη θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
• Από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκε το φαινόμενο υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ. και Δ/νσης Υδάτων) στις 24 και 25 Ιουνίου πραγματοποίησαν αυτοψίες στη γέφυρα Σουλόπουλου στον ποταμό Καλαμά στον παραπόταμο Σμολίτσα και την ευρύτερη περιοχή.
• Ακολούθως με σχετικό έγγραφο τους, ζήτησαν άμεσα τη συγκρότηση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) για τη διερεύνηση τυχόν ρυπαντικού φορτίου από δραστηριότητες ανάντη της περιοχής και ενημέρωση από το Δήμο Ζίτσας για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, για την ύπαρξη ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην υπόψη περιοχή καθώς και για ενέργειες για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.
• Προτίθεται να προχωρήσει σ’ όλες τις περαιτέρω ενέργειες, όσες προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία, μετά την ολοκλήρωση των επί τόπου ερευνών, καθώς και της εξαγωγής των φυσικοχημικών – μικροβιολογικών αναλύσεων. Γίνεται φανερό ότι βάσει του τεκμηρίου της αθωότητας, δεν στοχοποιείται κανείς (ούτε φορέας, ούτε πολίτης) πριν την ολοκληρωμένη έρευνα και την τεκμηρίωση των συμπερασμάτων.
• Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς».
«Κατανοούμε το δεικτικό και ασαφές ύφος της ανακοίνωσης της κας Γεροβασίλη για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού και στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής καθώς συμπίπτει ακριβώς με την ημέρα που η Αποκεντρωμένη οργάνωσε ημερίδα στην οποία συνδέεται η διαχείριση των υδάτινων πόρων με τη γεωργική παραγωγή. Ενώ ταυτόχρονα με την τακτική της συνωμοσιολογίας που εκφράζει στην ανακοίνωση της γίνεται αντιληπτή από όλους η αγωνία της μήπως η κυβέρνηση τελικά είναι εκείνη που θα κερδίσει το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης», καταλήγει η αποκεντρωμένη.

Ατυχη η Εθνική Ελλάδας που οδηγήθηκε στα πέναλτι













 Ατυχη η Εθνική Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα, δεν κατάφερε να σκοράρει στην παράταση και οδηγήθηκε στα πέναλτι.Είναι για να λέγεται ο τρόπος που έπαιξε η Εθνική Ελλάδας. Ο μίστερ Σάντος δεν έστησε το κατάλληλο σύστημα που θα έδινε την πρόκριση στην ελληνική ομάδα έτσι ώστε ελληνική ομάδα να έχει μεγάλο «σωρό» ευκαιριών αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Αξιον λόγου είναι να πούμε πως η Εθνική ελληνική ομάδα στο σύνολο της έχει παιχταράδες που θα μπορούσαν να «σηκώσουν» το παγκόσμιο κύπελλο.Οσον αφορά τον τερματοφύλακα…., όπως θα έλεγε και ο μπόμπιρας γνωστής διαφήμισης - πάρε μου ένα γλειφιτζούρι - , θα λέγαμε στο τερματοφύλακα : ‘’ πιάσε και κανά πέναλτι  ‘’…???

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει











 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, που χρησιμοποιούν e-banking για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware).Το νέο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων συνδεδεμένων χρηστών.Το νέο κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε ως «EMOTET» και εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες, που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking) για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικού τους λογαριασμού (Banking Malware).Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password, κτλ), αλλά και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων χρηστών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.Το εν λόγω λογισμικό, που ονομάστηκε ως «EMOTET», εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πιο συγκεκριμένα, στον χρήστη αποστέλλεται μήνυμα (e-mail), το οποίο τον ενημερώνει για κάποια μεταφορά ποσού, που έγινε στο τραπεζικό του λογαριασμό και το οποίο περιέχει σύνδεσμο (link) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίμαχη τραπεζική μεταφορά. Μόλις ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο (link), που περιέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχίζει η διαδικασία εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού, εν αγνοία του χρήστη.Σημειώνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει την ικανότητα να παρακάμπτει ακόμα και την ασφαλή σύνδεση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure).Το γεγονός αυτό, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υποκλοπή των ηλεκτρονικών στοιχείων εισόδου στο e-banking, καθώς οι χρήστες θεωρούν ότι πραγματοποιούν τις online τραπεζικές τους συναλλαγές με ασφάλεια.Οι πολίτες, που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παρόμοιο περιεχόμενο καλούνται να μην ανοίγουν  τους συνδέσμους, ούτε να κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται σε κάθε χρήστη η επιβεβαίωση των συναλλαγών μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ορθότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χρήστης «πατήσει» τον σύνδεσμο σε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί για την πλαστότητά του, συστήνεται η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι για παρόμοια περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
• Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr .

Επιμελητήριο Άρτας - «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ»











 Το Επιμελητήριο Άρτας - μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» - στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, με στόχο να καλυφθεί το κενό ασφάλισης των μελών του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει προσφορές από Ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες Καρτών Υγείας για τη σύναψη ομαδικών συμβολαίων Ασφάλισης.Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί στα μέλη του Επιμελητηρίου και κυρίως στα ανασφάλιστα, η ευκαιρία πρόσβασης σε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, με όσο το δυνατό χαμηλότερο ετήσιο κόστος, το οποίο θα καταβάλλουν οι ίδιοι οι ασφαλιζόμενοι.Με βάση την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν πρόταση η οποία θα περιέχει:
-Ασφάλιση Ζωής
-Παροχές Νοσοκομειακής Περίθαλψης
-Παροχές Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης
-Παροχή Νοσοκομειακού Επιδόματος
-Παροχή Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων
Να σημειωθεί, πως στην ασφαλιστική πρόταση ζητείται να υπάρξει πρόβλεψη  για την ένταξη των μελών των οικογενειών και λοιπών εξαρτωμένων μελών.Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην ασφάλιση αποτελεί ελεύθερη επιλογή.Με βάση την πρόσκληση οι εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να καταθέσουν κλίμακα ετήσιου κόστους ανάλογα με τον τελικό αριθμό των ασφαλισμένων. Επισυνάπτεται η Πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΔΝΤ : Κληρώνει για τη δόση της Κύπρου










 Για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, στην Κύπρο, ύψους 86 εκατομμυρίων ευρώ, αποφασίζει σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, που θα εξετάσει τη σχετική έκθεση των μελών της αποστολής του στη Λευκωσία.Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκθεση της επικεφαλής του ΔΝΤ για το κυπριακό πρόγραμμα Ντέλια Βελκουλέσκου, είναι θετική καθώς εκτιμά ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί εκπληρώνονται στην ώρα τους.

Εθελοντές γιατροί στις φυλακές Κορυδαλλού












 Κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα επιχειρήσει να επισκεφθεί τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού οι οποίοι διανύουν την όγδοη ημέρα απεργίας πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματά τους και καταδικάζει σε απομόνωση μεγάλο αριθμό κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ. Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση και σε δυο ημέρες πηγαίνει στην ολομέλεια του Α' Θερινού Τμήματος για ψήφιση σε μία συνεδρίαση.Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές κάνουν λόγο για συντριπτική πλειοψηφία των απεργών πείνας που "αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς να τους παρέχεται η ενδεδειγμένη ελάχιστη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής.".Γονείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του.Σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο καλεί αύριο Τρίτη στις 18.30 στο Ξενοδοχείο “Τιτάνια”, η ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.Σε απεργία πείνας παραμένουν τουλάχιστον 4.500 κρατούμενοι σε 15 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, με έξι κρατούμενους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.






 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: