ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε πτώμα 31χρονου στο παλιό Ασπροκκλήσι



Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές : ( Κάρολος Δαρβίνος )



...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε πτώμα 31χρονου στο παλιό Ασπροκκλήσι
 Την 01.06.2014 το απόγευμα στο παλιό Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας (κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας  σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε νεκρός από  γκρεμό, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος που εντοπίστηκε νεκρός σε γκρεμό στα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν φέρεται να  ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση  ναρκωτικών.Ο 31χρονος είχε προσπαθήσει να διασχίσει τα σύνορα μαζί με άλλους 3 φίλους του.Δεν τα κατάφερε  όμως αφού οι  φίλοι του εντοπίστηκαν απο την αστυνομία ,ενώ ο  ίδιος προσπάθησε να συνεχίσει μόνος του το ταξίδι του αλλά δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός σε γκρεμό στο Ασπροκλήσι .Να σημειωθεί πως η αστυνομία τον αναζητούσε επι δύο ημέρες.Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειας του θανόντα ,το όνομα του οποίου έχει δοθεί  στη δημοσιότητα στα αλβανικά μέσα ,ο 31χρονος έπασχε απο διαβήτη.Οι έρευνες της αστυνομίας  που συνεχίζονται θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Επιστημονική Ημερίδα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών
 Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου η επιστημονική ημερίδα για τις Ειδικές Mαθησιακές Δυσκολίες.Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας και τη διαγνωστική μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης».Ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν θέματα γύρω από τις Μαθησιακές Δυσκολίες, με πρώτη την κα. Μαρία Διαμαντή, Λογοπεδικό – Ψυχογλωσσολόγο, η οποία αναφέρθηκε  στη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου και μαθησιακών δυσκολιών. Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Καραγιαννάκης, Μαθηματικός,έκανε εκτενή αναφορά στη σημασία και στους τρόπους αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών στα μαθηματικά, ανάλογα με το μαθηματικό προφίλ του κάθε μαθητή. Η κα. Φωτεινή Ζωγράφου,Εργοθεραπεύτρια,ανέπτυξε το θέμα: «Δυσλειτουργία οπτικής και οπτικοκινητικής αντίληψης ως παράγοντες δυσκολιών στην ανάπτυξη προγραφικών και γραφοκινητικών δεξιοτήτων» ενώ, τέλος, την ημερίδα έκλεισε με την εισήγησή της για  τις Μαθησιακές Δυσκολίες μέσα στην κανονική τάξη η κα. Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας. Το συντονισμό της επιστημονικής ημερίδας είχε ο κ. Φώτης Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος - Δρ. Ιατρικής Παν/μιου Ιωαννίνων.Η επιστημονική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ειδικών σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο.Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου















Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.Σε δήλωσή του ο κ. Μπέζας ανέφερε:«Σήμερα είναι μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.Το Σούλι υπήρξε ο προάγγελος της εθνικής μας παλιγγενεσίας.Το Σούλι είναι συνυφασμένο στη συνείδηση όλων μας με τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία.Εθνική ανεξαρτησία δεν είναι όμως μόνο η εδαφική ανεξαρτησία αλλά και η οικονομική ανεξαρτησία.Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σαν χώρα μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία. Έχουμε πετύχει πολλά, έχουμε όμως ακόμη δρόμο μπροστά μας.Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ δρόμο, μεταρρυθμίσεων, ανάκαμψης και ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, μείωσης του δημόσιου χρέους και κυρίως διόρθωσης των αδικιών που έγιναν για να μην συμβούν τα χειρότερα.Μπορούμε να τα επιτύχουμε όλα αυτά, γιατί έχουμε βάλει πλέον πολύ ισχυρές βάσεις.Μπορούμε, γιατί βαδίζουμε με στέρεα βήματα μπροστά και έχουμε σχέδιο. Αποδείξαμε ότι βαδίζουμε σωστά και ότι το σχέδιο δουλεύει».

Σύλληψη δύο ημεδαπών για οφειλές προς το Δημόσιο στον Λούρο Πρέβεζας
 Συνελήφθησαν την 02-06-2014 το πρωί, στα Ιωάννινα και στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 58 ετών,  για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 44χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 117.966,31 ευρώ, ενώ σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούν χρέη, ύψους 592.987,05 ευρώ.Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΟΠΥΥ

Με αφορμή την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει: «Οι ειδικευμένοι ιατροί - οδοντίατροι που προέρχονται από τις πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι με βάση το ν.4238/2014 εντάχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), εργάζονται ως ιατροί - οδοντίατροι ΠΕ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.Κατά συνέπεια, το ωράριο εργασίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους στον κλάδο ιατρών - οδοντιάτρων ΕΣΥ, είναι το οκτάωρο με βάση όσα ισχύουν και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι προφανές ότι μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ, θα υπάγονται στο ίδιο καθεστώς εργασίας με τους ιατρούς – οδοντιάτρους του ΕΣΥ, που είναι το επτάωρο.Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες (έχουν συσταθεί τα Συμβούλια Αξιολόγησης σε κάθε ΔΥΠΕ της χώρας και έχει εκδοθεί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος) και επιδίωξή μας είναι η κατάταξη των ιατρών - οδοντιάτρων στον κλάδο ΕΣΥ να γίνει συντομότερα από τη προβλεπόμενη στο νόμο προθεσμία, που είναι οι οκτώ μήνες μετά την αίτησή τους».

Από το Σεπτέμβριο το νέο 10ευρο
 Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα.Τρία εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν τον Ιούνιο ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.Το φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.

Με πρωτοβουλία της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ΑΕΡΟΔΡΟΜΟΣ», για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
 Την πρωτοβουλία υλοποίησης της επιχείρησης είχε η Ελλάδα, στο πλαίσιο ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είχε την πλήρη εποπτεία και το συντονισμό ως Επικεφαλής (Action Leader), σε συνεργασία με την EUROPOL και την FRONTEX.Η κοινή αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο κατάρτισης των Επιχειρησιακών Σχεδίων Δράσης EMPACT για την παράνομη μετακίνηση αλλοδαπών.Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 18 Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. και συμμετείχαν 39 Διεθνή Αεροδρόμια, εκ των οποίων 3 ελληνικά, στα οποία πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε intra και extra Schengen πτήσεις.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά στην Ελλάδα 29 άτομα.Ολοκληρώθηκε με επιτυχία κοινή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ΑΕΡΟΔΡΟΜΟΣ», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσω των Διεθνών Αερολιμένων τους.Η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κατάρτισης των Επιχειρησιακών Σχεδίων Δράσης EMPACT της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας (EUROPOL), για την παράνομη μετακίνηση αλλοδαπών (facilitated immigration), ενώ έλαβαν μέρος (18) K ράτη - M έλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα: Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ολλανδία, Δανία, Βουλγαρία και Φινλανδία.Η χώρα μας ανέλαβε, στο πλαίσιο ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρωτοβουλία υλοποίησης και σχεδίασε τη διεξαγωγή της επιχείρησης, η οποία υιοθετήθηκε από τις χώρες που συμμετέχουν στο EMPACT , για την «Ενίσχυση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου, δευτερευόντων (ενδοκοινοτικών) μετακινήσεων και νομιμοποίηση της διαμονής εντός της Ε.Ε. μη νόμιμων μεταναστών με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και προμήθειας)».Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 11-05-2014 και συμμετείχαν τριάντα εννέα (39) Διεθνή Αεροδρόμια Κρατών Μελών της Ε.Ε., για τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στοχοποιήθηκαν πτήσεις εντός και εκτός ζώνης Schengen ( intra & extra Schengen).Όσον αφορά στην Ελλάδα, τρία (3) αεροδρόμια συμμετείχαν στην επιχείρηση. Πρόκειται για τον Διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και τον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα με 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο από τον ΟΑΕΔ
 Προκήρυξη με 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο από τον ΟΑΕΔΟι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 49.761 άτομα. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, από τα οποία τα 499 θα είναι καθαρή αμοιβή και τα 258 ασφαλιστικές εισφορές. Συνολικά, η αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.470 ευρώ.Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή θα είναι 3.260 ευρώ.Τα κριτήρια επιλογής είναι:
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου ή του / της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
- Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος.
- Ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων.
Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι:
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Άνεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.


Η εταιρεία νερού Βίκος μπαίνει και στα αναψυκτικά - Ποιά προϊόντα ετοιμάζει
 Το τελευταίο διάστημα η άνοδος των εγχώριων εταιριών αναψυκτικών είναι εντυπωσιακή, αφού καταφέρνουν να αυξάνουν τον όγκο των πωλήσεων τους αλλά και να διευρύνουν συνεχώς τα μερίδια αγοράς τους.Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να «δοκιμάσει» τις δικές της δυνάμεις η ελληνική εταιρία Βίκος, γνωστή μέχρι σήμερα στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού.Η εταιρία ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των αναψυκτικών «ρίχνοντας» στην αγορά 7 νέους κωδικούς ανθρακούχων προϊόντων, υπό το brand name Βίκος.Τα προϊόντα αυτά είναι πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα, cola, tonic και σόδα. Ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα νέα προϊόντα είναι ότι παράγονται με φυσικό μεταλλικό νερό. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγαίνουν από τη μονάδα της εταιρείας, στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Πρόκειται για εργοστάσιο, που κατασκευάστηκε το 2005, με προοπτική την παραγωγή και αναψυκτικών. Αποτελεί επένδυση 12,7 εκατομμυρίων ευρώ, και ήδη εκεί παράγονται αναψυκτικά ιδιωτικής ετικέτας, για αλυσίδες super market.Ο στόχος της Βίκος είναι να ενισχύσει τον τζίρο της σε πρώτη φάση και να πλασαριστεί στη συγκεκριμένη αγορά σε δεύτερη, επιδιώκοντας μερίδιο από 8 έως 10% στην επόμενη διετία. Επιπλέον, να επωφεληθεί της θερινής περιόδου, γι' αυτό και τα αναψυκτικά της θα κάνουν έντονη την παρουσία τους στα νησιά και τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές. Όπως μαθαίνουμε, οι πρώτες παραγγελίες έχουν ήδη γίνει.Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1990 και είναι από τις πλέον γνωστές εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» της ομώνυμης πηγής, εμφιαλώνεται στην πηγή του, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι σε όλη τη διαδικασία από την άντληση έως και την διάθεση του προϊόντος και χωρίς να υφίσταται καμία επεξεργασία.

Με κοινή Υπουργική απόφαση 250 προσλήψεις στην αστυνομία με σύμβαση έργου
 Με κοινή Υπουργική απόφαση καθορίζεται ο αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου στην αστυνομία . 250 προσλήψεις θα γίνουν στην αστυνομία (75) Ψυχολόγοι, (75) Κοινωνικοί Λειτουργοί και (100) Μεταφραστές-Διερμηνείς.
1)  Καθορισμος αριθμού των προσώπων που θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου βάσει του αρθρ.6 του Ν.2527/97, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διακόσια πενήντα (250) άτομα: (75) Ψυχολόγοι, (75) Κοινωνικοί Λειτουργοί και (100) Μεταφραστές-Διερμηνείς για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Νταρί, Χίντι, Μπάγκλα ή Μπεγκάλι, Παστού, Ουρντού και Παντζαμπί.
2) α. Έργο των Ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ-αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο Κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.
β.Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ-αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.
γ.Έργο των Μεταφραστών-Διερμηνέων είναι η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης-ταυτοποίησης των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών και η μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών.
3) Το παραπάνω έργο θα ολοκληρωθεί από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έως την 30-6-2015.
4) Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζονται τα ήδη υπάρχοντα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (Αττικής, Κορίνθου, Ξάνθης, Δράμας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας) καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο νέο δημιουργηθεί ανά την Επικράτεια. Ωστόσο, δύναται να οριστεί ως τόπος εκτέλεσης του έργου και οποιοσδήποτε άλλος τόπος όπου παρίσταται ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λ.π.). Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό   κινείται με ίδια έξοδα μετάβασης και παραμονής, χωρίς δικαιολόγηση περαιτέρω εξόδων, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.
5) Το προαναφερόμενο έργο δεν ανάγεται στο κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι δεν προβλέπονται οργανικές θέσεις και δεν υπηρετούν υπάλληλοι των ανωτέρω ειδικοτήτων.
6) Η δαπάνη που προκαλείται από την σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου και για τις τρεις κατηγορίες προσωπικού, ήτοι (100) Μεταφραστές-Λιερμηνείς (75) Κοινωνικοί λειτουργοί και (75) Ψυχολόγοι, έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Ετησίου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα από τη ΣΑ Ε0502 και το έργο με κωδικό 2013ΣΕ05020007, τίτλο «Ετήσιο πρόγραμμα έτους 2013».



Δεν υπάρχουν σχόλια: