ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην ‘’φάκα’’ της ΕΛ.ΑΣ. 204 κιλά κάνναβης στην «Λωρίδα» Σαγιάδας



Κάθε αιώνας έχει το δικό του Μεσαίωνα : ( Π. Σ. Ταράνωφ )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Στην ‘’φάκα’’ της ΕΛ.ΑΣ. 204 κιλά κάνναβης στην «Λωρίδα» Σαγιάδας
 Την 31-05-2014 στην περιοχή «Λωρίδα» Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι σε θάμνους (καβάτζα), πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν κάνναβη βάρους (203) κιλών και (762) γραμμάριων.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα

 1.Συνελήφθη την 01-06-2014 τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων,ποινής φυλάκισης (12) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τύπου και Επιταγών.
2.Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα : Συνελήφθη την 31-05-2014 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για ανυποταξία σε ειρηνική περίοδο.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην  Εγνατία οδό
 Την 01-06-2014 το πρωί στην Εγνατία Οδό (Λαδοχώρι Θεσπρωτίας) έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός ξέφυγε από την πορεία του  και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου συνοδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Αύξηση της κίνησης εμπορευμάτων και φορτίων συμπεράνανε οι ειδικοί κατά τη διάρκεια ημερίδας για ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούνται ή και αφορούν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
  Για αύξηση της κίνησης εμπορευμάτων και φορτίων, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας, κατά 1.200.000 τόνους ετησίως μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία, κάνουν λόγο οι ειδικοί που μελετάνε τόσο τις υπάρχουσες συνθήκες στο Λιμάνι, όσο και τα έργα που γίνονται ή προβλέπονται να γίνουν αλλά και τις νέες ακτοπλοϊκές γραμμές που επιχειρείται να δημιουργηθούν.Τα συμπεράσματα αυτά, παρουσίασε, ο καθηγητής του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος, Δρ. Δημήτριος Τσαμπούλας, κατά τη διάρκεια ημερίδας για ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούνται ή και αφορούν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.Όπως τόνισε ο κ. Τσαμπούλας, στα πλαίσια του έργου AdriaticMoS που υλοποιεί το ΕΜΠ μελετήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων συνδέσεων της Ηγουμενίτσας με άλλα λιμάνια της Αδριατικής.Όπως επεσήμανε το ενδιαφέρον κα οι δυνατότητες υπάρχουν και σημείωσε πως μια τέτοια εξέλιξη θα συμπαρασύρει και τις υπάρχουσες συνδέσεις σε αυξητική πορεία μεταφορικής κίνησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε αναμένεται ότι στην υπάρχουσα μεταφορική κίνηση του λιμένα αναμένεται να προστεθούν τα επόμενα χρόνια 60.000 φορτηγά ετησίως, αριθμός που μπορεί να φτάσει και στις 90.000.Ο κ. Τσαμπούλας αναφέρθηκε τόσο στην δημιουργία νέων συνδέσεων, όσο και στην ολοκλήρωση των υποδομών που είναι ήδη σε εξέλιξη: β και γ' φάση Λιμένα, δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή αλλά και στο μόνιμο αγκάθι της Ηπείρου: Τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, την οποία οι μελετητές κρίνουν απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα.Στην ίδια ημερίδα παρουσιάστηκαν τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας που λαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος έχει ήδη λάβει μια πιστοποίηση για την περιβαλλοντική πολιτική του και σύντομα αναμένει και δεύτερη. Όπως ανακοινώθηκε, ήδη στο λιμάνι έχει εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης μέτρησης αερίων ρύπων, ενώ εκσυγχρονίζεται και το σύστημα ύδρευσης του οργανισμού με ψηφιακούς μετρητής και σύστημα αυτόματου εντοπισμού βλαβών.Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μετρήσεων φυσικοχημικών παραμέτρων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο λιμένα της Ηγουμενίτσας , σύμφωνα με τα οποία τόσο τα θαλασσινά νερά όσο και η ατμόσφαιρα σε διάφορες περιοχές του λιμένα και σε διάφορες ώρες, δεν παρουσιάζουν φαινόμενα ρύπανσης. Παρά ταύτα, εντοπίστηκε θέμα υπέρβασης των ορίων ηχορρύπανσης, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες οπότε και υπάρχει η μεγαλύτερη κίνηση πλοίων και οχημάτων.

Με λαμπρότητα κορυφώθηκε στο Σούλι, το τριήμερο εκδηλώσεων των εορτών Σουλίου
 Στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, κορυφωθήκαν με λαμπρότητα το πρωί της Κυριακής, οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλίου.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ Τίτου. Συνεχίστηκαν με τους χαιρετισμούς και τον πανηγυρικό της ημέρας και κορυφωθήκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, τη Βουλή ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος, τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας, τους Ανεξάρτητους Δημ. Βουλευτές ο βουλευτής Γιώργος Νταυρής, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι οργανώσεων της Χρυσής Αυγής.  Παρόντες επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Μπέλλος Παναγιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του Λιμενικού,  ο Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου της Πυροσβεστικής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών και πλήθος κόσμου.Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ο 3ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών. Στα 16 χιλιόμετρα πρώτος ήταν ο Άρης Τσίπης, δεύτερος ο Σπύρος Λίαμπης και τρίτος ο Ιωάννης Πέπας. Στα 10 χιλιόμετρα στους άντρες πρώτος ο Παπαγιάννης Κώστας, δεύτερος ο Φαρμάκης Γιώργος και τρίτος ο Γεωργίου Αλέξανδρος. Στις γυναίκες πρώτη Σπυρδούλα Ελευθερίου, δεύτερη η Ελένη Χριστάκη και Τρίτη η Παναγιώτα Ζιάγκου. Ποδηλατικός αγώνας για τις γιορτές Σουλίου.Το τριήμερο εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα του Σουλίου, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από την Παραμυθιά, με ποδηλατικό αγώνα μαθητών της πόλης.Την σκυτάλη παίρνει αύριο, μεγάλη μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά στο σχολείο Βούλγαρη Παραμυθιάς με συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή στον Ιστορικό χώρο του Σουλίου.Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες από τον ποδηλατικό αγώνα, ο οποίος είχε μικρή συμμετοχή μαθητών.
 paramythia-online

Πεζοπορία διοργανώνει το ΚΕΠ Φιλιατών : Νεοχώρι Παραμυθιάς - Κρυόβρυση Ηγουμενίτσας
 Πεζοπορία διοργανώνει από το Νεοχώρι Παραμυθιάς εώς την Κρυόβρυση (Πέστιανη) Ηγουμενίτσας, διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών,στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού Θεσπρωτίας.Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08 Ιουνίου με το εξής πρόγραμμα:
Αφετηρία έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ηγ/τσας. «Πάνθεον»
09:00  Αναχώρηση με λεωφορείο για την Παραμυθιά
09:30  Άφιξη στο  Δ.Δ Νεοχώρι Παραμυθιάς.
11:00  Στάση στην κορυφή Γκρίκας, ενημέρωση για τις περιοχές NATURA , μικρή ανάπαυλα.
13:00   Δ.Δ Κρυόβρυση Ηγουμενίτσας, περιήγηση στο χωριό – αναφορά στα παραδοσιακά  στοιχεία και κτήρια.
13:00 -14:30  Γεύμα – Delivery.
Οι συμμετέχοντες στην πεζοπορία παρακαλούνται να έχουν μαζί τους σακίδιο, νερό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και  να φορούν αθλητικά – ορειβατικά  παπούτσια. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας. Mail: kpefilia@otenet.gr   Τήλ./fax: 2664022000.Για την ίδια δράση, θα πραγματοποιηθεί και ποδηλατοδρομία το Σάββατο 7 Ιουνίου με διαδρομή πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας – πύργος Ραΐου.

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από τη Γεωργία που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ
 Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από τη Γεωργία που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. O κορμός του κυκλώματος εντοπίστηκε στο Έβρο, ωστόσο τα πλοκάμια του έφταναν μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την προώθηση λαθρομεταναστών στο εξωτερικών.Από την έρευνα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή τεσσάρων αστυνομικών (τρεις αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν στον Έβρο, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στον Έβρο, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος».Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία κατ' επάγγελμα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία, δωροδοκία υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος.Επίσης, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται άλλα 21 άτομα. Ακόμη διαπιστώθηκε η εμπλοκή επιπλέον 28 ατόμων, εκ των οποίων 14 υπήκοοι Γεωργίας που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα, ενώ άλλοι 44 αλλοδαποί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δρούσαν τα τελευταία έξι χρόνια. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης, «διέθεταν εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχία, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και επιπλέον, για την επίτευξη των σκοπών τους, μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν συστηματικά πλαστογραφήσεις».Πιο αναλυτικά, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα ενέχεται από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα σε 24 περιπτώσεις διακίνησης μεγάλου αριθμού μεταναστών προς το εσωτερικό της Ελλάδας. Η μεταφορά γινόταν άλλοτε πεζή και άλλοτε με χρήση τουριστικών λεωφορείων από την μεθόριο του Έβρου, καθώς επίσης και με ταχύπλοα σκάφη από την επαρχία της Μαρμαρίδας της Τουρκίας προς τη Ρόδο.Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε 15 παλαιότερες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών και σε πολλές περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τη διακίνηση μεταναστών, το κύκλωμα ενέχεται και σε μεγάλο αριθμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων, νόθευσης γνησίων αλλά και έκδοσης γνήσιων, με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών.Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποκτήσει τα αναγκαία τεχνικά μέσα και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να προβαίνουν στην κατάρτιση μεγάλου εύρους δημοσίων εγγράφων Αρχών της χώρας μας, κρατών-μελών της ΕΕ καθώς και Αρχών από τρίτες χώρες.».Ακόμα είχαν νοικιάσει διαμέρισμα, το οποίο λειτουργούσε ως «εργαστήριο» παραγωγής των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, όπου είχαν εγκαταστήσει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.Συνολικά καταγράφηκαν 216 περιπτώσεις κατάρτισης και παράδοσης πλαστών ή υφαρπαγμένων εγγράφων, με ποσό που ξεπερνά τις 38.470 ευρώ, ενώ καταγράφηκαν επιπλέον 110 περιπτώσεις, για τις οποίες δεν προέκυψε η παράδοση των εγγράφων, με ποσό που ξεπερνά τις 46.230 ευρώ.Για την κατάρτιση των εγγράφων εισέπρατταν από τους ενδιαφερομένους συγκεκριμένο χρηματικό αντίτιμο, με βάση άτυπο «τιμοκατάλογο», τον οποίο τα μέλη είχαν υιοθετήσει και εφάρμοζαν.Ενδεικτικά, διέθεταν παράνομα και έναντι αμοιβής: Πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Άσυλο Αλλοδαπού και πλαστή βεβαίωση απέλασης για τη Γεωργία έναντι 50 ευρώ, βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ έναντι 200 ευρώ, βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου και βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ έναντι 50 ευρώ, πλαστή βεβαίωση εργασίας έναντι και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των γεωργιανών Αρχών έναντι 50 ευρώ, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των ελληνικών Αρχών και πλαστή ελληνική, ρουμανική ή βουλγαρική ταυτότητα έναντι 400 ευρώ, πλαστό διαβατήριο έναντι 800 ευρώ, πλαστές σφραγίδες εισόδου ή εξόδου που τίθενται σε διαβατήριο, έναντι 50 ευρώ έκαστη και πλαστή άδεια θεώρησης εισόδου (Visa) έναντι 400 ευρώ.Τα πλαστά έγγραφα αποστέλλονταν επίσης και σε υπηκόους Γεωργίας, που διαμένουν σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σουηδία.
Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της έρευνας το κύκλωμα από τις αρχές του 2008 έως τον Μάρτιο του 2014 έχει πραγματοποιήσει περίπου 918 συναλλαγές, με χρηματικά εμβάσματα, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων.Ενδεικτικά, τέτοιου είδους εμβάσματα έχουν καταγραφεί από και προς την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, την Αλβανία, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μολδαβία, την Ολλανδία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.Επιπροσθέτως διαπιστώθηκε πως συνεργάζονταν με διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία και καταστήματα μεταφοράς χρημάτων.Στο πλαίσιο των ερευνών, έχουν βρεθεί συνολικά και κατασχεθεί τέσσερα οχήματα, 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 10 σκληροί δίσκοι, 37 κινητά τηλέφωνα, συσκευές θερμικής κόλλησης μεμβρανών και ακτινοβολίας UV, 145 πλαστές σφραγίδες ελληνικών και ξένων Αρχών, μεταξύ των οποίων και σφραγίδες αστυνομικών, δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, σφραγίδες εισόδου και εξόδου, 61 διαβατήρια, κενά δελτία αιτήσαντος ασύλου, πιστόλι των 9 χιλιοστών με δύο γεμιστήρες και 17 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, πέντε εκτυπωτές, αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων και πλήθος άλλων εγγράφων, ατζέντες, ημερολόγια κ.λπ.
Ο ρόλος των αστυνομικών
Σχετικά με την εμπλοκή των αστυνομικών στην υπόθεση, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι συνεργάζονταν με τα άλλα μέλη του κυκλώματος και επέτρεπαν έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία κυμαινόταν από 100 έως και 500 ευρώ ανά άτομο, την παράνομη είσοδο αλλοδαπών, οδικώς από σημείο της μεθορίου.Με βάση τα έως τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι η μηνιαία αμοιβή που λάμβαναν οι αστυνομικοί για την «ασφαλή» είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μας ανέρχεται τουλάχιστον σε 3.500 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς.Το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ των αστυνομικών και μελών της οργάνωσης είχε ένας 58χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό του κυκλώματος ως μεταφορέας των αλλοδαπών.Επιπλέον, είχε αναλάβει την καταβολή των ανάλογων χρηματικών ποσών στους αστυνομικούς, κάθε φορά που επέτρεπαν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.Από την ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, καθώς και τη δημιουργία ατομικού και γεωγραφικού «προφίλ» εξακριβώθηκε ως σημείο διέλευσης των μεταφερόμενων αλλοδαπών ο μεθοριακός σταθμός Κήπων Έβρου.Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν στην ευρύτερη του Έβρου οι αστυνομικοί, ενώ επιπλέον εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 58χρονος από τη Γεωργία, καθώς επιχειρούσε να διέλθει από μεθοριακό σημείο ελέγχου, οδηγώντας λεωφορείο.Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο λεωφορείο διαπιστώθηκε ότι έφερε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο των αποσκευών, για τη μεταφορά των μεταναστών.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: