ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στο Μέτσοβο το φετινό 30ο Αντάνωμα των Βλάχων το τριήμερο 27-29 Ιουνίου



Για να νικήσουμε, θέλουμε θράσος, περισσότερο θράσος, πάντα θράσος  :  ( Δαντόν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στο Μέτσοβο το φετινό 30ο Αντάνωμα των Βλάχων το τριήμερο 27-29 Ιουνίου













Στο βλαχόφωνο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουνίου με το αποκορύφωμα τον Τρανό Χορό "Κόρλου Μάρι" που παραδοσιακά γίνεται το πρωί της Κυριακής, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη γιορτή του βλαχόφωνου ελληνισμού. Το ετήσιο, τριήμερο, Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, αποτελεί τη κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας και είναι μια μεγάλη γιορτή του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, με δεδομένη την Πανελλήνια εμβέλεια της, το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των εκδηλώσεων, τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, και την αυθεντική παρουσίαση της πλούσιας πολιτισμικής παράδοσης των Βλαχοφώνων Ελλήνων. Σε αυτό, πέρα από το σύνολο των Συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, συμμετέχουν και χιλιάδες Έλληνες από όλη την χώρα οι οποίοι έχουν Βλάχικη καταγωγή, καθώς επίσης και Βλαχόφωνοι Έλληνες της Διασποράς.

Εεεεεε…ρεεεε…γλέντια…!
Πολιτικό γλέντι σαρακατσάνων και βλάχων














Η αντιπαλότητα που επικρατεί στις σχέσεις βλάχων και σαρακατσάνων είναι γνωστή.Στην προκειμένη περίπτωση όμως τους ένωσαν οι εκλογές και σίγουρα το φλάμπουρο.Οι φίλοι του αξιόλογου σαρακατσάνου νεοεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Απόστολου Βαγγελή, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και το γλέντι που ακολούθησε ήταν τρικούβερτο.Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.Ως βλάχοι και οι τρεις στην καταγωγή, υποχρεώθηκαν να ακούσουν σαρακατσάνικους σκοπούς!.Ήταν ακόμη εκεί ο νέος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η αντιπεριφερειάρηχς Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, νεοεκλεγέντες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.Ετσι όπως συνηθίζεται σε τέτοια γλέντια, σε περίοπτη θέση, στήθηκε το σαρακάτσινο φλάμπουρο της οικογένειας.Εύγε Αποστόλη…και πιστεύουμε πως οι ειδικοί των ‘’ σκίτσων ‘’ θα έχουνε πολύ τροφή στο Μέλλον.

Χαμός στο ίσιωμα : ‘’ Αθώος για την δωροδοκία ο Βασίλης Γιόγιακας ‘’
 Με ομόφωνη απόφαση του 3μελούς εφετείου Κέρκυρας και κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του εισαγγελέα, αθώος κρίθηκε για τις κατηγορίες που τον βάρυναν και για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.Ο κ. Γιόγιακας είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2013 σε 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Ο πρώην νομάρχης άσκησε έφεση και η υπόθεση κρίθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό.Σε έξι μήνες φυλάκιση είχε καταδικαστεί και ο επίσης κατηγορούμενος, πρώην αντινομάρχης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Θωμάς Δήμας για την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, αφού ήταν αυτός που είχε καταγγείλει τον πρ. Νομάρχη, δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετικό dvd, το οποίο προβλήθηκε τότε και από τηλεοπτικά κανάλια, στο οποίο εμφανίζονταν ο πρ. Νομάρχης να παίρνει σε συνάντηση στο γραφείο του μια εφημερίδα από τον κ. Δήμα στην οποίο ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετήσει 10.000 ευρώ με σκοπό να αποκαλυφθεί ότι ο κ. Γιόγιακας χρηματιζόταν.Από την αρχή αυτής της υπόθεσης η υπεράσπιση του κ. Γιόγιακα σημείωνε ότι όλα έγιναν λόγω της άρνησης αδειοδότησης προς επιχειρηματία της περιοχής, φίλα προσκείμενο στον κ. Δήμα και αφετέρου γιατί ο κ. Δήμας δεν θα γινόταν ξανά αντινομάρχης.Το Εφετείο της Κέρκυρας, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση τη Δευτέρα, έκρινε ότι δεν υπάρχει χρηματισμός, ότι το επίμαχο dvd είναι κατασκευασμένο, παράνομο ως αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου νομικά ανύπαρκτο, ενώ η κατηγορία σε βάρος του κ. Γιόγιακα κρίθηκε ψευδής και ανυπόστατη.Με την απόφασή του Εφετείου, αθωώνεται τόσο ο κ. Γιόγιακας για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, όσο και ο κ. Δήμας για την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει στην υπόθεση το αδίκημα.Στο δικαστήριο σήμερα δεν παρίστατο ο κ. Δήμας, ο οποίος δια του συνηγόρου του επικαλέστηκε λόγους υγείας και ζήτησε αναβολή, πρόταση την οποία το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή.
Ταυτόχρονα, η απόφαση αυτή δεν δίνει περιθώρια αναίρεσης, αφού κανείς κατηγορούμενος δεν έχει δικαίωμα προσβολής εναντίον απόφασης που τον αθωώνει. Να σημειωθεί τέλος πως ο κ. Γιόγιακας έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, μηνύοντας τον κ. Δήμα για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, υπόθεση που εκκρεμεί η εκδίκασή της.Σε δηλώσεις του μετά τη δίκη ο κ. Γιόγιακας, σημείωσε πως «λαμβάνει τέλος μια 7ετής ταλαιπωρία και αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για μια σκευωρία».

Σε τρεις δόσεις η καταβολή του φόρου : ….είμαστε δυό…..είμαστε τρεις…!
 Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνει εγκύκλιος που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.Όπως αναφέρεται, ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής τής εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής δήλωσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων. Δηλαδή μέχρι 31.07.2014.Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από την λήξη υποβολής της δήλωσης. Αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 300 ευρώ για τον ίδιο και για τη σύζυγό του αθροιστικά, μπορεί να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης. Για τις περιπτώσεις υποβολής της δήλωσης μέχρι και τον μήνα Μάιο, υπάρχει δυνατότητα εμπρόθεσμης πληρωμής μέχρι την 31- 7- 2014.Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.Σε ό,τι αφορά τη συμπλήρωση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) διευκρινίζεται ότι:
- Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί 019−020, απαιτείται η αναγραφή των ΑΦΜ των προσώπων που λαμβάνουν τις υπηρεσίες και σε περίπτωση που αυτοί υπερβαίνουν τους τρεις πρέπει να αναγραφεί οπωσδήποτε ο ΑΦΜ του προσώπου από το οποίο προέρχεται τουλάχιστον το 75% των ακαθαρίστων εσόδων.
- Όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από Μισθωτές Υπηρεσίες (Πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται οι ΑΦΜ εργοδοτών- ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.
- Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί 507−508, απαιτείται επίσης η αναγραφή του ΑΦΜ φορέα/εργοδότη με το αντίστοιχο ποσό.
- Επιπλέον για τους κωδικούς 657−658, 659−660 και 781−782, εμφανίζεται πίνακας στον οποίο αναλύονται τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα ανάλογα με την προέλευσή τους εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί ήδη από την Φορολογική Διοίκηση.
- Ο κωδικός 049 συμπληρώνεται μόνο από όσους δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες καθώς και όσους δηλώνουν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση.
- Κατά την υποβολή των αρχικών δηλώσεων οικον. έτους 2014 δεν θα συμπληρώνονται οι κωδικοί 655−656. Οι κωδικοί αυτοί θα συμπληρώνονται μόνο με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης στον προϊστάμενο της ΔΟΥ εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης.
- Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών.
Διευκρινίζεται επίσης ότι:
- Τα έντυπα της αναλυτικής κατάστασης για τα μισθώματα ακινήτων (Ε2), του μηχανογραφικού δελτίου οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών (Ε3), της βεβαίωσης αποδοχών και συντάξεων, καθώς και της δήλωσης κατοχής μηχανημάτων έργων (Ε16), συνυποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ανάλογα με την κατηγορία των δηλούμενων εισοδημάτων, αποτελούν αδιαίρετη ενότητα με αυτήν και πρέπει να συμπληρώνονται σε όλες τις ενδείξεις τους.
- Η αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων (Ε2), το μηχανογραφικό δελτίο οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών (Ε3) και η βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων, σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε φυσική μορφή, μπορεί να υποβληθούν σε προεκτυπωμένα έντυπα από τους υπόχρεους που έχουν τη δυνατότητα προεκτύπωσής τους με μηχανογραφικά μέσα.
- Κατά την υποβολή της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, πρέπει πρώτα να καταχωρούνται τα έντυπα Ε2 και Ε3, όταν απαιτούνται και κατόπιν η δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1).

ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Να πάρουν πίσω όλες τις συγχωνεύσεις..!
 Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1329/26.5.2014, που αφορά στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολειών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:
Α. 128 Δημοτικά σχολεία συγχωνεύονται σε 64. Τα 92 εντός Αττικής και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μονοθέσια και διθέσια σχολεία, αλλά για κανονικά σχολεία, εξαθέσια και πάνω!
Β. Καταργούνται 15 Δημοτικά, που τα περισσότερα είναι στην επαρχία και είναι μονοθέσια, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και τρία εξαθέσια (σε Ασπρόπυργο, Πάτρα και Φλώρινα).
Γ. 77 νηπιαγωγεία θα συγχωνευθούν σε 37 και 30 νηπιαγωγεία  καταργούνται! Όλα στην περιφέρεια.
Την ίδια ώρα, ιδρύονται μόλις 5 Δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, κυρίως στην περιφέρεια. Αριθμοί που είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλά προνήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός νηπιαγωγείων και ότι πολλά παιδιά στην περιφέρεια διανύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο. Ενώ,  δημοσιεύματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν διαψεύστηκαν από κανέναν υπεύθυνο, προσθέτουν συγχώνευση ή κατάργηση άλλων 22 σχολείων της β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Θυμίζουμε ότι στην συνάντηση της ΑΓΣΜΕ, την Τρίτη 27/5/14, με τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου όπου ζητήσαμε να παρθούν πίσω όλες οι συγχώνευσεις - κατάργησεις σχολείων και να ανασταλεί η εφαρμογή του συστήματος της εξέτασης των μαθητών της Α' Λυκείου μέσα από τράπεζα θεμάτων,ο υφυπουργός απάντησε αρνητικά. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις ισχυρίστηκε ότι βασίστηκαν σε προτάσεις διευθυντών εκπαίδευσης και περιφερειακών διευθυντών, και λήφθηκε ως «οροφή» ο αριθμός 350 παιδιών ανά σχολείο! Λες και όλα τα σχολεία έχουν ίδια δυνατότητα υποδοχής παιδιών, λες και τα σχολεία σε αραιοκατοικημένες περιοχές δεν πρέπει καν να υπάρχουν, λες και οι σχολικές υποδομές δεν είναι ήδη ακατάλληλες. Οδεύουμε ολοταχώς στα 30αρια τμήματα της αμάθειας.Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να εντείνουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με νέες παραστάσεις στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις – Περιφέρειες, με καταλήψεις δρόμων, σχολείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές για τις εξελίξεις και τις συνέπειες που αυτές θα φέρουν. Οι Ομοσπονδίες γονέων μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο συντονισμό και την ανάδειξη του προβλήματος, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης στις περιοχές τους.Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γονείς της Αττικής -και όχι μόνο- που δεν το βάζουν κάτω. Μέσα από πολλές, μαζικές, ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και με συνθήματα όπως: «ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ- ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ», «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ», στέλνουν μηνύματα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών τους. Τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το εργατικό κίνημα και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται ή σε όσα παπαγαλάκια υποτακτικών δημάρχων καθησυχάζουν τους γονείς στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα και τους μοιράζουν σε ευνοημένους και μη.
Συνεχίζουμε ενωμένοι ακόμα πιο αποφασιστικά..!
Μόνο με αγώνα μπορούμε να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους.
Απαιτούμε:
•Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
•Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
•Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.  Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
•Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.            
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ..!

Σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο στα Ιωάννινα
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (117.966) €.
 Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος
 Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1. Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00 έως 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ  145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β)Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2.Τη Δευτέρα  9  Ιουνίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16.00 έως 23.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις: 
 α)Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
β)Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ)Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ)Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
3.Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις
4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
η) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».
θ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.
ι)  Τα φορτηγά οχήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από σχετική απόφαση της τοπικής Δ/νσης Τροχαίας.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος
 Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2014, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :
.Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. 
.Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
.Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
.Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
.Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα  πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
,Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
.Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
.Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:
•Παρασκευή (06-06-2014) : 16.00-22.00
•Σάββατο (07-06-2014) : 08.00-13.00
•Δευτέρα Αγίου Πνεύματος (09-06-2014): 16.00-23.00
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται :
•να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
•να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
•να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
•σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: