ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές



Όλη η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου είναι δανεισμένη. Δανεισμένη από αυτούς που δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι ίδιοι  :  { Όσσο - ( Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς ) }


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές 
 Από την Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο αριθ. 17/16128-23-4-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι για τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 , τις τυχόν επαναληπτικές αυτών της 25ης Μαΐου 2014 καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014 η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για την περίπτωση αδικαιολόγητης αποχής προβλέπονται κυρώσεις από την εκλογική νομοθεσία.Ως εκ τούτου όσοι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορέσουν να ψηφίσουν θα πρέπει να εφοδιαστούν με αποδεικτικά στοιχεία της αδυναμίας τους και συγκεκριμένα:
-Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό πρέπει να έχουν σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κλπ.).
-Όσοι απέχουν πάνω από 200 χλμ. από τον τόπο βασικής τους εγγραφής την ημέρα των εκλογών πρέπει να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση από τον Δήμο όπου βρίσκονται την ημέρα τον εκλογών.
-Όσοι για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει να εφοδιαστούν με σχετικά ιατρικά αποδεικτικά έγγραφα.
-Τέλος οι εκλογείς άνω των 70 ετών δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.
Για επιπλέον διευκρινήσεις η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύεται και στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου (www.ypes.gr).

Φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων στην Ηγουμενίτσα
 Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διοργανώνει την Παρασκευή 25η Απριλίου μεταξύ 10:00 και 22:00 και το Σάββατο 26η Απριλίου μεταξύ 10:00 και 17:00 τη 2η Φάση του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «Temping Streets».για την προώθηση και την προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων, έκθεση φωτογραφίας, επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις,εργαστήριο με επαγγελματίες τουρισμού, γαστρονομικά δρώμενα, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) – και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Ο Στρατός τίμησε τον προστάτη του Αγ. Γεώργιο 
 Τον προστάτη του, Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο, τίμησε για μία ακόμη φορά, ανήμερα της εορτής του, ο Στρατός Ξηράς.Από το 1864 ο Άγιος Γεώργιος καθιερώθηκε ως προστάτης του Στρατού και έκτοτε η μορφή του είναι εντυπωμένη στις πολεμικές σημαίες του Στρατού. Με τη δέουσα λαμπρότητα ο Στρατός Ξηράς γιόρτασε τον προστάτη του Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο. Η VIII Μεραρχία οργάνωσε και φέτος μια μικρή τελετή στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα, όπου έδωσαν το παρών  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Το τελετουργικό περιελάμβανε παρέλαση της πολεμικής σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση και ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά.«Σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει ποικίλες προκλήσεις και σε πολλά πεδία, ο Στρατός Ξηράς εξακολουθεί να συνιστά πυλώνα αμυντικής ισχύος και ασφάλειας της πατρίδας και συμπαραστάτης των προσπαθειών του λαού μας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους και την ταχεία έξοδο από την κρίση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή της VIII Μεραρχίας Σπύρο Γκίζα, ο οποίος ανέλαβε να κάνει και επίδειξη των οπλικών συστημάτων στους επίσημους προσκεκλημένους.

Το νέο ΕΣΠΑ για τις 13 Περιφέρειες
 Με αφορμή την επίσημη υποβολή του Εταιρικού Συμφώνου για το νέο πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ) από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Γιάννης Σγουρός δήλωσε:«Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα συναρμόδια Υπουργεία επεξεργαστήκαμε από κοινού ένα Σχέδιο που καθιστά τις 13 Περιφέρειες της χώρας βασικούς μοχλούς ανάπτυξης. Πετύχαμε τη δημιουργία 13 αυτόνομων πολυτομεακών και πολυταμειακών Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), δηλαδή ένα για κάθε Περιφέρεια. Με βάση το τελικό αποτέλεσμα οι 13 Περιφέρειες θα διαχειριστούν το 35% των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που αφορά σε έργα και δράσεις για την τόνωση και την ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατά της φτώχειας και του αποκλεισμού και του Ταμείου Συνοχής για έργα υποδομών και προστασίας του περιβάλλοντος.Παράλληλα, στις 13 Περιφέρεις εκχωρείται το 30% των πόρων του Αγροτικού Ταμείου για έργα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.Η αύξηση του ποσοστού από το 27% που ήταν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, στο 35% που είναι στο νέο ΕΣΠΑ αποτελεί μια επιβράβευση και των 13 Περιφερειών που κατόρθωσαν σε μόλις δυο χρόνια να αυξήσουν την απορροφητικότητα έως και 80%, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας». 

H ΛΒ΄ Εφορεία Πρ. και Κλασικών Αρχ. : «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» 29 Απριλίου - 08 Μαΐου 2014 
 Από τις 29 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου 2014 η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει -σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς- στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων,Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθούν σειρά δράσεων, οι οποίες θα εστιάζουν στην ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου και τις ποικίλες διαστάσεις που έχουν στη ζωή των ανθρώπων -από την αρχαιότητα έως σήμερα- τα νερά δύο ιδιαίτερα σημαντικών για τη Θεσπρωτία ποταμών, του Καλαμά και του Αχέροντα, καθώς και οι βιότοποι που αναπτύχθηκαν γύρω από αυτούς. Βασικό στόχο των εκδηλώσεων αποτελεί από τη μία η προβολή της ιδιαίτερης ιστορικής, αρχαιολογικής και οικολογικής σημασίας που παρουσιάζουν τα δύο ποτάμια και από την άλλη η προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού.Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ευχαριστεί θερμά για την άρτια συνεργασία όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και συμμετείχαν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων:
.Δήμο Ηγουμενίτσας
.Δήμο Φιλιατών
.Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας /Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
.Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Σουλίου
.Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Ν. Θεσπρωτίας
.Ποδηλατικό Σύλλογο Θεσπρωτίας «Σπύρος Παπαγιάννης»
.Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά
.Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας
.6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησίου - Σαγιάδας
.Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ηγουμενίτσας
.Α΄ και Β΄ Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών
.Παιδικό σταθμό Φιλιατών
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σαγιάδα, 29 Απριλίου │ 9:00 - 13:00
- Θεματική ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης  Σαγιάδας / Παρατήρηση πουλιών στο Δέλτα / Βιωματική δραστηριότητα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: "Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας...Ανθίζουμε την πόλη μας" .
Φιλιάτες, 02 Μαΐου │ 9:00 - 12:00
 -Βιωματική δραστηριότητα για νήπια: "Σκαλιστήρια σε δράση...Ελάτε να παίξουμε με τα χώματα,                                                                 να φυτέψουμε, να ποτίσουμε, να γεμίσουμε χρώματα την πόλη"
Πύργος Ραγίου, 03 Μαΐου │ 11:00 - 13:00
-Ποδηλατική διαδρομή Ηγουμενίτσα - Πύργος Ραγίου / Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Σημείο εκκίνησης: Αφετηρία Ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσας
Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων, 04 Μαΐου │ 9:30 - 13:00
-Πεζοπορική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Καλαμά (από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Δ.Δ. Παραποτάμου έως τον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων) / Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Ηγουμενίτσα,05 Μαΐου │ 9:00 - 13:00
-Βιωματική δραστηριότητα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: "Πρασινίζουμε την πόλη μας"
Φιλιάτες, 06 Μαΐου │ 9:00 - 11:30
-Παρουσίαση στο Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο "Γεφύρια και περάσματα στον ποταμό Καλαμά" / Βιωματική δραστηριότητα: "Πρασινίζουμε την αυλή του σχολείου μας...Ανθίζουμε την πόλη μας"
Παραμυθιά, 07 Μαΐου │11:00 - 12:00
- Παρουσίαση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Καρκαμίσι" με τίτλο "Αχέροντας. Το ποτάμι των μύθων" για τα μέλη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Σουλίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και στο ευρύ κοινό
Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων, 08 Μαΐου │ 9:00 - 11:30
-Εκπαιδευτική περιήγηση/ξενάγηση για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης / Βιωματική δραστηριότητα: "Παίζοντας στον χρόνο" .
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0.28539, 21417 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις lbepka@culture.gr, amig@culture.gr.

Απλήρωτοι για τις εφημερίες συνεχίζουν οι γιατροί 
Προβλήματα στην καταβολή των εφημεριών για μία ακόμα φορά καταγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Για την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, το πρόβλημα δεν είναι τυπικό, αλλά έχει να κάνει με την πολιτική των περικοπών.Όπως αναφέρει η ΕΙΝΗ για την κατάσταση που δημιουργείται:«Κάθε χρόνο με το κλείσιμο της οικονομικής χρονιάς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών. Κάθε χρόνο βρίσκουν ορισμένοι τοπικοί υπεύθυνοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κάποιο κώλυμα, πάντα τυπικό.  Πέρυσι δεν πληρώνανε γιατί δεν αναφερότανε δήθεν η «μικτή» εφημερία.Φέτος, η φαντασία   ορισμένων   ξεπέρασε κάθε όριο. Ο επίτροπος της Θεσπρωτίας δεν  «γνωρίζει» αν οι εφημερίες του Σαββατοκύριακου και των αργιών του νοσοκομείου Φιλιατών πρέπει να αποζημιώνονται με το ωρομίσθιο της καθημερινής εργάσιμης ημέρας.Με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι γιατροί για την εργασία που παρείχαν από τον Δεκέμβρη και μετά. Οι υπεύθυνοι εντελλομένων των Ιωαννίνων,της Άρτας, αθυστερούν να εγκρίνουν την πληρωμή των εφημεριών με διάφορες αιτιολογίες,επικαλούμενοι φόρτο εργασίας.Παράλληλα χαρακτηρίζονται ως «υπερβάσεις του προϋπολογισμού»  εφημερίες που  τις επιβάλλουν στους γιατρούς οι διοικήσεις των νοσοκομείων και είτε δεν τις πληρώνουν, είτε τις περικόπτουν μετά την πραγματοποίησή τους». «Όλες σχεδόν οι καθυστερήσεις αυτές εκπορεύονται κατά κανόνα από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους (Υπουργείο Οικονομικών και πάντα με την συγκατάβαση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης. Παραβιάζουν συνταγματικές αρχές όπως αυτό της απλήρωτης εργασίας. Προσπαθούν να μειώσουν με κάθε μέσο, το κόστος εφημέρευσης των Δημόσιων νοσοκομείων. Να βάζουν γραφειοκρατικά εμπόδια στην αποπληρωμή τους, με διάφορες υπηρεσίες ελέγχου , επιδεικνύοντας εγκληματική αδιαφορία για τα προβλήματα που προκαλούν στην ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων», σημειώνει η Ένωση και συμπληρώνει:«Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν με τα επικοινωνιακά και προεκλογικά παιγνίδια της κυβέρνησης περί πρωτογενούς πλεονάσματος, σε βάρος τόσο της αμοιβής της εργασίας την οποία προσέφεραν, όσο και του ιατρικού έργου τους, ιδίως στον τομέα της επείγουσας ιατρικής που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας».Η ΕΙΝΗ ζητάει τρία πράγματα:
- Να πληρώνονται οι εφημερίες  με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα, και με τη  διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκπονεί   η Διοίκηση του νοσοκομείου.
- Αποτελεσματικά και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών, ασφαλή για τους ασθενείς και τους γιατρούς, με βάση την γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου των νοσοκομείων.
- Προσλήψεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού στα νοσοκομεία ώστε οι εφημερίες να είναι ανθρώπινες με 5θήμερο, 6ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα.
«Τα λεφτά υπάρχουν. Είναι τα δανεικά και αγύριστα των τραπεζών, των τοκογλύφων των αγορών, των διαγραμμένων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία, των κάθε λογής επιτροπών του Υπουργείου (task force, κ.α.) που λυμαίνονται τα χρήματα των εργαζομένων της χώρας μας» καταλήγει η ΕΙΝΗ.
Οι ανασφάλιστοι
Για την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμων λύσεων για την επίλυση των προβλημάτων του χώρου της Υγείας και ειδικά των αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών, έκανε λόγο χτες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.Για τη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), που από χτες έχει σε λειτουργία και τα τηλεφωνικά ραντεβού, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι έχει προβλεφθεί η πλήρης πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στις δομές του συστήματος (ιατρικές εξετάσεις και συνταγογράφηση), αλλά η παροχή των φαρμάκων προς το παρόν θα γίνεται μόνο από τα κοινωνικά ιατρεία και άλλες μη κρατικές κοινωνικές δομές. Εκτίμησε δε, ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων κυμαίνεται μεταξύ 1,4 και 2,9 εκατομμυρίων ατόμων.

Οι αποφάσεις στη σύσκεψη για την "Κιβωτό του Κόσμου" στην Πωγωνιανή
 Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της "Κιβωτού του Κόσμου" πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για ζητήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημά της στην Πωγωνιανή.Ειδικότερα στη σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  συμμετείχαν η βουλευτής κ. Άννα Ασημακοπούλου, ο  Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Αντιδήμαρχοι του ίδιου Δήμου, στελέχη της "Κιβωτού", περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων του Πωγωνίου.Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι οι κτιριακές υποδομές, η παραχώρηση έκτασης για τις ανάγκες του Γεωργικού Σχολείου που οργανώνει η "Κιβωτός" και η ενίσχυση με διδακτικό προσωπικό των σχολείων τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, όταν και προβλέπεται αύξηση των μαθητών που θα φιλοξενούνται από την "Κιβωτό".Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε να εξετάσει τη δυνατότητα ανάληψης εκ μέρους της Περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης,  του έργου ανακαίνισης - συντήρησης των υπόλοιπων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου της Πωγωνιανής, και να υπογράψει τη διάθεση, προς χρήση,  δημόσιας έκτασης για την ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά της "Κιβωτού".Για το ζήτημα της χρήσης του κτιρίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει παρέμβει προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συναποφασίστηκε με τη συνεργασία όλων των φορέων να συνεχιστούν οι ενέργειες για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης από τα 20 στα 30 χρόνια. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ανέλαβαν να παρέμβουν από κοινού ώστε να δρομολογηθεί από τώρα η ενίσχυση των σχολείων της Πωγωνιανής με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για τη νέα χρονιά.Πριν τη σύσκεψη τα παιδιά του παραρτήματος Πωγωνιανής της "Κιβωτού του Κόσμου" παρουσίασαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας  ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια και μια δική τους, επίκαιρη, σύνθεση.



ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS


Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας
 Συνελήφθησαν την 23-04-2014 από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1. Την 23-04-2014    το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και οκτώ (8) μηνών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έγιναν στα Ιωάννινα την 11-01- 2008.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε το  μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω δικαστικής απέλασης.
2. Την 23-04-2014    το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης και του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους και έξι (6) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Εξιχνίαση Κλοπών
 Την 21-04-2014 και ώρα 23.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 31 και 20 ετών αντίστοιχα, γιατί αφού διέρρηξαν οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθαν σε αυτή με σκοπό την κλοπή. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, διέπραξαν ακόμη (2) κλοπές σε οικίες, ιδιοκτησίας ισάριθμων ημεδαπών, όπου αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (2) ημεδαπών, ηλικίας 31 και 48 ετών αντίστοιχα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Προανάκριση συνεχίζεται. 
Σύλληψη διωκόμενου για ναρκωτικά
 Την 23-04-2014 και ώρα 21.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κράτησης (3) ετών και (8) μηνών,για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.



Σύλληψη ναρκωτικών ουσιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα 
 Στον εντοπισμό ποσότητας ναρκωτικών και τη σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες την 23-04-2014 χθες,τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ. στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν δέκα κιλά και ογδόντα γραμμάρια (10.080 kgr) ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.Οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες ήταν κατανεμημένες σε τριάντα τρία (33) πακέτα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα εξωτερικά μασπιέ και τα φτερά καθώς επίσης στους χώρους κάτω από το πίσω κάθισμα και πίσω από το καντράν.Φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της μεταφοράς της ανωτέρω ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Ινστιτούτο Δημοκρατίας - Δελτίο Τύπου
 Θέμα : Η Εκλογή του Καθηγητή Π.Σκλιά (ΙΔΚΚ) στη θέση του Political Auditor στο Martens Centre.Ο επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς εξελέγη χθες ομοφώνως από τη Γενική Συνέλευση του Wilfried Martens Centre for European Studies  στη θέση του Political Auditor για τα επόμενα δύο χρόνια.Το Wilfried Martens Centre for European Studies είναι το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με έδρα τις Βρυξέλλες και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος του.Στις αρμοδιότητες του Political Auditor περιλαμβάνεται ο διοικητικός, οικονομικός και λειτουργικός έλεγχος των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.Ο Παντελής Σκλιάς είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και Πρόεδρος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: