ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας διέθεσε κατεψυγμένα πουλερικά



Πέτρην κοιλαίνει ρανίς ύδατος ενδελεχείη, μτφρ: μια επίμονη σταγόνα νερού ανοίγει τρύπα σε πέτρα ( Χορίλος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας διέθεσε κατεψυγμένα πουλερικά  
 Ορμώμενοι από τις ανάγκες των καιρών το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας  διέθεσε την Πέμπτη 24/04/2014 κατεψυγμένα πουλερικά  σε πάνω από 130 οικογένειες που έχουν ανάγκη.Η Περιφερειακή Ενότητα  Θεσπρωτίας προέβη στην αγορά των προϊόντων ενώ ο Ερυθρός Σταυρός και η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς ανέλαβαν την διανομή τους.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη και υποδειγματική συνεργασία τόσο την Περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας όσο και την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς.Σας ενημερώνουμε ότι η δράση μας θα επαναληφθεί  εν ευθέτω χρόνο.

Συνεργασία ΔΩΔΩΝΗ - Arthur Schuman Inc στις ΗΠΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντική συμφωνία για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία με την κορυφαία αμερικανική εταιρεία τυροκομικών .Η ΔΩΔΩΝΗ ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας στην Ελλάδα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς τυροκομικών στις ΗΠΑ, την Arthur Schuman Inc, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.Η συνεργασία, που είναι σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2014, αφορά την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων της ΔΩΔΩΝΗ στην αγορά των ΗΠΑ, με έμφαση στη φέτα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), σε όλες τις κατηγορίες πελατών (λιανική, χονδρική, catering).Η Arthur Schuman Inc είναι ηγέτης στην αγορά των γαλακτοκομικών στις ΗΠΑ, διαθέτοντας ιστορία 60 χρόνων και εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες και κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών όπως η Ιταλική Zanetti. Η συμφωνία εντάσσεται στη νέα στρατηγική εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ΔΩΔΩΝΗ, που ήδη σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Κων/νος Ιωακειμίδης δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη ΔΩΔΩΝΗ, καθώς διευρύνει τη διείσδυση μας στο οργανωμένο λιανεμπόριο και σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με πολλές αλυσίδες για την τοποθέτηση μεγάλης γκάμας των προϊόντων μας, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική αυτής της συνεργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή καθιστά τη ΔΩΔΩΝΗ τον καλύτερο πρεσβευτή της Ηπείρου και της Ελλάδος σε ολόκληρη την Αμερική, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα, την ελληνική φέτα.Σκοπός μας είναι η φημισμένη μας φέτα να λειτουργήσει ως αιχμή του δόρατος για να γίνουν γνωστά στο καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ και τα υπόλοιπα άριστης ποιότητας προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών τυριών, του γίδινου και της σκληρής μυζήθρας».  

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπλα, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των (12.955) ευρώ.Συνελήφθη, την 24-04-2014 αργά το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.Συγκεκριμένα, χθες αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε ο 40χρονος,ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, κατάπιε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες ¨φιξάκια¨ που περιείχαν ναρκωτική ουσία, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.Στην κατοχή του και σε έρευνα που ακλούθησε στο σπίτι του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ένα (1) πιστόλι μάρκας “reck”  διαμετρήματος (9) mm.
•ένα κυνηγετικό όπλο (φλόμπερ).
•επτά (7) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
•(69,1) γραμμάρια κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης), σε διάφορες συσκευασίες.
•(1,2) γραμμάρια ηρωίνης σε φιξάκια.
•(63) ναρκωτικά χάπια.
•το χρηματικό ποσό των (12.955) ευρώ.
•μία σπάθα και ένα στιλέτο.
•δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
•διάφορα σύνεργα ναρκωτικών ουσιών (συσκευασίες κλπ).
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος επρόκειτο να διοχετεύσει τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών σε τοξικομανείς στην πόλη της Ηγουμενίτσας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από  το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Εξιχνίαση κλοπής
 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού  και  35χρονου αλλοδαπού υπηκόου  Αλβανίας,  γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες ενεργώντας από κοινού, την 21-4-2014 και ώρα 02.00 στην Περδικορράχη Άρτας, εισήλθαν σε Ιερό Ναό και αφαίρεσαν από το παγκάρι χρηματικό ποσό.


Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο διεξαγωγής παράνομου τζόγου στα Ιωάννινα
 Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε  απαγορευμένα παίγνια. Κατασχέθηκε ένα (1) τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για τη διενέργεια παράνομων τυχερών χαρτοπαιγνίων, μάρκες, τράπουλες και ζάρια.Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, την 24-04-2014 το βράδυ στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), ένας  ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος  και τρία (3) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος,  39χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη,  είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas holdem, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 50, 48 και 32 ετών.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
•πέντε (5)  συσκευασίες με μάρκες διενέργειας παιγνίων
•τρεις (3) μεταλλικές βαλίτσες με τράπουλες, ζάρια και μάρκες
•το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ 
Η 34χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός με ηρωίνη στα Ιωάννινα
 Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (36,5) γραμμάρια ηρωίνης.Συνελήφθη, την 24-04-2014 το απόγευμα στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.Ειδικότερα, την 24-04-2014 το απόγευμα,μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 33χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη (σε μορφή βράχου), βάρους (36,5) γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων,ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 
Εξιχνίαση  κλοπής από εκκλησία στην Περδικορράχη Άρτας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας υπόθεση κλοπής από εκκλησία που είχε συμβεί την 21-04-2014 στην Περδικορράχη Άρτας.Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού και 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής. Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 20/21-04-2014, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Περδικορράχη Άρτας και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αλλοδαπός στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας,ενώ σε βάρος του 31χρονου,ο οποίος συνελήφθη, θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής του απέλασης.

Την Κυριακή τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων
 Μεθαύριο, τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Θωμά λήγει η προθεσμία υποβολής των συνδυασμών και των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.Στην εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρεται ρητά ότι η υποβολή δηλώσεων των υποψηφιοτήτων, τελειώνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 27 Απριλίου. Απομένει να δούμε το πόσοι τελικά υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά και ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι θα κατέβουν στους οκτώ δήμου του νομού Ιωαννίνων. Για την εξυπηρέτηση των συνδυασμών και επειδή όλα - όπως γίνεται σε κάθε εκλογές - θα γίνουν στο παρά πέντε, τα Πρωτοδικεία της χώρας θα μείνουν ανοιχτά όλο το Σαββατοκύριακο.Η σχετική εγκύκλιος ορίζει ότι οι Γενικοί Γραµµατείς των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων της χώρας οφείλουν να µεριµνήσουν, ώστε τα Πρωτοδικεία της περιφέρειάς τους να παραµείνουν ανοικτά από το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, ακόμη και οι Δηµόσιες Οικονοµικές Υπηρεσίες (∆ΟΥ) της έδρας των Πρωτοδικείων θα πρέπει να παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο 26 και τη Κυριακή 27 Απριλίου 2014, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 µέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πάνω από 500 αθλητές στον 7ο Διασυλλογικό Αγώνα «Ποσειδώνια 2014»
 Περισσότεροι από 500 αθλητές της κολύμβησης από δεκάδες σωματεία ολόκληρης της χώρας θα δώσουν το παρών στον 7ο Διασυλλογικό Αγώνα «Ποσειδώνια 2014», που πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή στο κολυμβητήριο του ΕΑΝΚΙ από τον ΑΟ Ποσειδών.Μία αθλητική διοργάνωση που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της από την πρώτη στιγμή και γίνεται συνεχώς καλύτερη και περισσότερο ανταγωνιστική. Παράλληλα πρόκειται για μία διοργάνωση που ενισχύει και την τοπική οικονομία, αφού οι εκατοντάδες αθλητές που έρχονται από σήμερα Παρασκευή στην πόλη, συνοδεύονται από τις οικογένειές τους και αυτό από μόνο του αρκεί για να καταδείξει τη σπουδαιότητα των αθλητικών διοργανώσεων.Για πρώτη βέβαια φορά τα Ποσειδώνια δεν πραγματοποιούνται στην συνήθη ημερομηνία, πριν την Κυριακή των Βαΐων, καθώς με απόφασή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανέστειλε κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περιστολή της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας από την πολιτεία. Παρόλα αυτά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ηλ. Σπυριούνης η συμμετοχή παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως και το ενδιαφέρον.Ο πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν και για τη φετινή διοργάνωση και ειδικότερα τους εθελοντές και το Σύλλογο Γονέων των αθλητών που απηύθυναν εκτός των άλλων και ειδική πρόσκληση στην ομάδα κολύμβησης της Κεφαλονιάς, η οποία διέκοψε τη δραστηριότητά της μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η Ευτυχία Μαυροπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμα των αγώνων που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου με τις προαγωνιστικές κατηγορίες, συνεχίζεται το μεσημέρι του Σαββάτου με τις κατηγορίες ανδρών – γυναικών,την Κυριακή ξεκινά και πάλι με τις κατηγορίες ανδρών – γυναικών στις 09.00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι με τους τελικούς των προαγωνιστικών κατηγοριών. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18.30. Τέλος, ο κ. Σπυριούνης αναφέρθηκε και στα προβλήματα λειτουργίας του κολυμβητηρίου τονίζοντας πως εξακολουθούν να υπάρχουν όμως με τη βοήθεια των γονέων ξεπερνιούνται τα περισσότερα.

Ποσό ύψους 400 χιλ, ευρώ για τη δασοπροστασία
 Η κατανομή στους δήμους, από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσού ύψους 18.400.000 για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, ανακοινώθηκε την Τετάρτη.Ειδικότερα οι Δήμοι και Σύνδεσμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως: α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ, β) καθαρισμός - έλεγχος χωματερών, γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού, δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι  κλπ) και ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών,ποσοστό δασοκάλυψης,δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κλπ. .Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Στο νομό Ιωαννίνων διατίθενται 399.800 ως εξής, ανά δήμο:
- Β. Τζουμέρκων  : 51.800
- Δωδώνης           : 41.200
- Ζαγορίου           : 51.300
- Ζίτσας               : 50.900
- Ιωαννιτών         : 68.500
- Κόνιτσας           : 46.700
- Μετσόβο           : 28.600

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
 Από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου και για διάστημα δύο εβδομάδων, κλειστό θα μείνει το τμήμα από Α/Κ Περιστερίου έως Α/Κ Αράχθου, με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε..Ο δρόμος θα κλείσει λόγω εργασιών σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο, του αριστερού κλάδου του υποτμήματος έξοδος σήραγγας Τ8 (Δεματίου) και γέφυρας Τ9-Τ11, μήκους 900 μ., που βρίσκεται στην περιοχή Περιστερίου.Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό για το ανωτέρω τμήμα, θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων.

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΣΕΛΤΣΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ
 Με μία λιτή εκδήλωση στον απόκρημνο βράχο της Μονής Σέλτσου στην κοιλάδα του Αχελώου, τιμήθηκε η επέτειος των 210 χρόνων που, για πρώτη φορά, συμπίπτει χρονικά με την άγνωστη στο ευρύ κοινό θυσία 1400 Σουλιωτών και Ραδοβιζινών, στις 22 και 23 Απριλίου του 1804, που αντιστάθηκαν σθεναρά στην τετράμηνη πολιορκία των δυνάμεων του Αλή Πασά.Στις 11 το πρωί, παρουσία του απογόνου των Σουλιωτών οπλαρχηγών, Κίτσου Μπότσαρη, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ αμέσως μετά έγινε ρίψη στεφάνων στο βάραθρο της Γκούρας, τον Πέτακα, που βρίσκεται πίσω από τη Μονή όπου έπεσαν τα 250 και πλέον γυναικόπαιδα των Σουλιωτών, για να μην πέσουν στα χέρια του τουρκικού ζυγού. Η ομίχλη και ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισαν τον κόσμο της περιοχής, που προσήλθε για να προσκυνήσει στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως, αλλά και να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής στους Σουλιώτες που μαρτύρησαν.














Δεν υπάρχουν σχόλια: