ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ο « Σκαπανεύς », η « ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ » και ο χαιρετισμός της «Κυράς» με τον Βουλευτή




Ο « Σκαπανεύς », η « ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ » και ο χαιρετισμός της «Κυράς» με τον Βουλευτή


Ω...! ...Πνεύμα αθάνατο των Φιλιατών…,δώσε δύναμη οι δημότες σου να βγάλουν την τσίμπλα τους να δουν και ...να ακούσουν :



















 
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη μάχη με όσους επιζητούν το τέλος της χώρας και την διαρκή της ομηρία στα Μνημόνια.Θα έχουμε μια πολιτική θύελλα για μερικές ημέρες και μετά το πράγμα θα ξεχαστεί.Τι μέλλει γενέσθαι: Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνον να συνεχίσει να μας ζορίζει με τον σχεδιασμό της. Η ουσία είναι ότι όσο βγαίνουμε από το Μνημόνιο και ο κόσμος αρχίζει σταδιακά να αισθάνεται ότι έχει μια κυβέρνησή που τον εκπροσωπεί και έναν πρωθυπουργό χωρίς  πυγμή  με έλλειμμα εκπροσώπησης του κόσμου είναι ευκαιρία ο Σαμαράς να πάψει να είναι τόσο ευγενής αστός και να διαλέγει καλύτερα τους φίλους του.
   Το νου σας στα ρεμάλια…! Είναι απίστευτοι. Είναι αδιόρθωτοι.  Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Γι αυτό και συνεχίζουν το «έργο» τους σαν να μην τρέχει τίποτα.Πως θα αποτελειώσουν τον λαό αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Είτε θα μας πεθάνουν της πείνας, είτε θα μας τρελάνουν, μέση οδός δεν υπάρχει.Το τελευταίο «κατόρθωμα» της «Εξουσίας» είναι η τροπολογία που αναφέρει ότι : «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».Η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.Άλλη μια τροπολογία που απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες άτομα που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.  Και σε αυτούς που υπερασπιζόμενοι την εν λόγω τροπολογία υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχουν ύποπτες προθέσεις πίσω από την τροπολογία αλλά πρόθεση να διευκολυνθεί η δουλειά των Δήμων» (ένα χαρτομάντηλο κάποιος…), η απάντηση είναι το αυτονόητο.Τότε γιατί οι ίδιοι, οι πολιτικοί δηλαδή, έχουν ψηφίσει τον νόμο που προβλέπει να υπάρχουν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες για αυτές τις περιπτώσεις εδώ και τόσα και τόσα χρόνια; Όμως επειδή είμαστε και άνθρωποι με κατανόηση, καταλαβαίνουμε και το κίνητρο τους.Για ποιο λόγο τότε κατέθεσε ο Νεοδημοκράτης βουλευτής αυτή την τροπολογία.  Σου λέει, δεν θα βρούμε που δεν θα βρούμε την ψήφο μας στις εκλογές, ψάχνει που ψάχνει το ΣΔΟΕ τους αυτοδιοικητικούς, είναι και ο Νικολούλης για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος με την λίστα του, αν αφήσουμε και τις ποινικές ευθύνες από τις συμβάσεις τελικά ποιος θα μείνει «όρθιος»; Τι ωραία που τα λένε.Τέρμα η ανοχή, σου λέει και ο κ. Σαμαράς.Ξέχασε να πει όμως για τους άλλους, όχι για τους δικούς μας.Να γιατί επιμένουμε ότι αν δεν ήταν αυτοί οι εισαγγελείς, ανακριτές, δικαστές που σήκωσαν το ανάστημα τους για να παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα, με τους πολιτικούς ακόμη στα λόγια θα ήταν όλα.Πως έγραψαν οι NEW YORK TIMES στα μέσα του Ιανουρίου; Ο συνδυασμός της ισχυρής δημόσιας επιθυμίας για κάθαρση και η αδύναμη κυβέρνηση έδωσε στους εισαγγελείς πολύ μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών από ό,τι είχαν στο πρόσφατο παρελθόν.
Ξυπνάτε, ρεμάλια, σας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι τι είσαστε…??
…Ν.Κ.

Σύσκεψη για την "Κιβωτό του Κόσμου" στην Περιφέρεια Ηπείρου
 Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της "Κιβωτού του Κόσμου" πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για ζητήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημά της στην Πωγωνιανή.Ειδικότερα στη σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  συμμετείχαν η βουλευτής κ. Άννα Ασημακοπούλου, ο  Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Αντιδήμαρχοι του ίδιου Δήμου, στελέχη της "Κιβωτού", περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων του Πωγωνίου.Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι οι κτιριακές υποδομές, η παραχώρηση έκτασης για τις ανάγκες του Γεωργικού Σχολείου που οργανώνει η "Κιβωτός" και η ενίσχυση με διδακτικό προσωπικό των σχολείων τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, όταν και προβλέπεται αύξηση των μαθητών που θα φιλοξενούνται από την "Κιβωτό".Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε να εξετάσει τη δυνατότητα ανάληψης εκ μέρους της Περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης,  του έργου ανακαίνισης - συντήρησης των υπόλοιπων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου της Πωγωνιανής, και να υπογράψει τη διάθεση, προς χρήση,  δημόσιας έκτασης για την ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά της "Κιβωτού".Για το ζήτημα της χρήσης του κτιρίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει παρέμβει προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συναποφασίστηκε με τη συνεργασία όλων των φορέων να συνεχιστούν οι ενέργειες για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης από τα 20 στα 30 χρόνια. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ανέλαβαν να παρέμβουν από κοινού ώστε να δρομολογηθεί από τώρα η ενίσχυση των σχολείων της Πωγωνιανής με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για τη νέα χρονιά.
Πριν τη σύσκεψη τα παιδιά του παραρτήματος Πωγωνιανής της "Κιβωτού του Κόσμου" παρουσίασαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας  ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια και μια δική τους, επίκαιρη, σύνθεση.

Ν. Χατζηνικολάου : Εγώ τις ξέρω τις πλούσιες κυρίες της Βαρβακείου...!
«Το πόθεν έσχες τους φτάνει να αγοράσουν το ελληνικό κράτος»
Νέα τροπή δίνει ο Ν. Χατζηνικολάου στην υπόθεση των φιλόπτωχων πλούσιων κυριών που σύμφωνα με δημοσιεύματα και τον πρόεδρο της Βαρβακείου εμφανίστηκαν στην αγορά το Πάσχα για να βοηθήσουν αγοράσουν κρέας για φτωχές οικογένειες.Ενώ δημοσιεύματα του Έθνους, της Ημερησίας αλλά και...του Βηματοδότη αφήνουν να εννοηθεί ότι επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο ώστε να σπεύσουν καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ο δημοσιογράφος είπε σήμερα από την εκπομπή του, με αφορμή την έρευνα που κάνει για αυτές το ΣΔΟΕ, ότι τις γνωρίζει. «Επειδή ψάχνετε εκεί στο ΣΔΟΕ, θέλω να σας πω, διότι τυχαίνει να είμαι ρεπόρτερ 30 χρόνια, ότι μπορεί να μην είναι γνωστές, αλλά εγώ τις ξέρω τις κυρίες αυτές, ξέρω ποιες είναι και θέλω να σας πω επίσης ότι το "πόθεν έσχες" τους φτάνει για να αγοράσουν όχι τη Βαρβάκειο Αγορά, αλλά το ελληνικό κράτος, εντάξει;» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Πρέσβη της Κίνας

  Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Xiaoli, ο οποίος βρέθηκε στην Ήπειρο, φιλοξενούμενος του Συνδέσμου Ελληνοκινεζικής Φιλίας, είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις παραγωγικές  δραστηριότητες  της Περιφέρειας καθώς και  την τουριστική συνεργασία.


ΔΗΜ.ΑΡ. : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα από την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα και τους άνεργους.Η βουλευτής επισημαίνει ότι διατάξεις του νέου φορολογικού πλαισίου, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, δεν αποτελούν ένα ενιαίο, δίκαιο, σταθερό και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα,αλλά είναι αποσπασματικές με αποτέλεσμα να συντηρούν και αυξάνουν την υπερφορολόγηση,να δημιουργούν επικαλύψεις και σύγχυση και εν τέλει να επιφέρουν τεράστια προβλήματα, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου των πολιτών.Τόνισε δε τη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα και οι άνεργοι με τη φορολόγησή τους με 26% από το πρώτο ευρώ, καθώς και την επιπλέον επιβάρυνσή τους με προκαταβολή φόρου 55%, οι οποίοι καλούνται τελικά  να πληρώσουν φόρους που πολλές φορές ξεπερνούν το ίδιο το εισόδημά τους.Η βουλευτής επισημαίνει ότι το Υπουργείο προχώρησε πρόσφατα σε κάποιες διορθωτικές ρυθμίσεις, δεν ασχολήθηκε όμως με το συγκεκριμένο θέμα πιστεύοντας ότι αυτό έγινε από παράλειψη και όχι ότι θεωρεί ότι σωστά φορολογούνται οι άνεργοι και ερωτά τον Υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να διορθωθούν οι αδικίες που διαπιστώνονται από την εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες.

ΕΛ.Α.Σ  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Ληστεία στα Ιωάννινα
 Την 21-04-2014 και ώρα 23.10 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, γιατί νωρίτερα  εισήλθε σε οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησε τη στιγμή που εισέρχονταν σ’ αυτή, του προκάλεσε σωματικές βλάβες και αφαίρεσε κοσμήματα και προσωπικά του έγγραφα. Όπως προέκυψε από την έρευνα τον ανωτέρω δράστη, ανέμενε πλησίον της οικίας, 20χρονος ημεδαπός συνεργός του με Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. 
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών χαπιών στην Άρτα
 Συνελήφθη την 22-04-2014 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 48χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων περιστατικά κλοπών και ληστείας από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων
 Για  τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί επ΄αυτοφώρω.Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος άλλων δύο ατόμων για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας και δύο  περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.Για τις υποθέσεις αυτές,συνελήφθησαν την 21.4.2014 αργά το βράδυ στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επίσης και άλλους δύο ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 30 και 48 ετών,οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης,ο 31χρονος δράστης την 21-04-2014 αργά το βράδυ,αφού  διέρρηξε μονοκατοικία στα Ιωάννινα, ερεύνησε τους χώρους αυτής και αφαίρεσε χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα.Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον 25χρονο γιο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι και τότε ο 31χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, του επιτέθηκε, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με τα κλοπιμαία.Αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 31χρονο δράστη και τον προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου αναγνωρίσθηκε από τον παθόντα και συνελήφθη.Επίσης, μετά από αναζητήσεις συνελήφθη και ο 20χρονος δράστης, διότι όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ανέμενε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου διαπράχθηκε η ληστεία τον 31χρονο, απ’ όπου και διέφυγαν με το αυτοκίνητό του.Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 31χρονος και ο 20χρονος εμπλέκονται  επίσης σε άλλες δύο κλοπές σε σπίτια στα Ιωάννινα κατά το τελευταίο τετράμηνο, απ΄όπου αφαίρεσαν ένα φορητό υπολογιστή και δύο τηλεοράσεις.Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν διαθέσει τα κλοπιμαία από τις διαρρήξεις των οικιών στον 30χρονο και τον 48χρονο δράστη. Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Ανακοίνωση για τις  γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για  ΜΠΕ επενδύσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα
 Τα όσα μεταδόθηκαν από Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας και την απόρριψη Μ.Π.Ε. για δύο μονάδες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, προκαλούν τουλάχιστον έκπληξη.Οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων είναι σεβαστές, οι ρόλοι άλλωστε Περιφέρειας και Δήμων είναι διακριτοί. Οι αναφορές ωστόσο σε βάρος της Περιφερειακής Αρχής, είναι αδικαιολόγητες και δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της κοινωνίας μας.Και τούτο γιατί στη δίνη και το άγχος του προεκλογικού αγώνα, ασυναίσθητα, επιχειρείται να  δαιμονοποιηθούν, δραστηριότητες κατ΄  εξοχήν φιλικές προς το περιβάλλον όπως είναι  οι μονάδες βιοαερίου και η κομποστοποίηση ιλύος, που λύνουν υπαρκτά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων,  φυσικά και ο Δήμος Ζίτσας. Τα όσα ειπώθηκαν και «καταγγέλθηκαν», πιστεύουμε ότι προέρχονται από ελλιπή ενημέρωση, στην οποία κάποιοι «επένδυσαν» για να κάνουν ασκήσεις μικροπολιτικής  παραπολιτικής  για δικούς τους, προσωπικούς, λόγους.Όσον αφορά τις συγκεκριμένες μελέτες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Τ. Καλογιάννη, στη συνεδρίαση της Μεγάλης Τρίτης,   ενημέρωσε τα μέλη, ότι λόγω των εκλογών - καθώς δεν προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί, ενδιάμεσα, άλλη συνεδρίαση - έπρεπε να παρθεί απόφαση για όλες τις ΜΠΕ (ήτοι σύνολο δέκα τέσσερις τον αριθμό) που βρισκόταν σε εξέλιξη γνωμοδότησης στην Υπηρεσία της Περιφέρειας, πράγμα που τελικά και έγινε.Επισημαίνεται δε ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη, δεν συμμετείχε ούτε στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την εγκατάσταση επεξεργασίας λυματολάσπης, ούτε και στην ψηφοφορία.Η Περιφερειακή Αρχή, έχει καταστήσει σαφές, ότι στηρίζει χωρίς καμία διάκριση τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες,  υπό τον όρο να  εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετική τακτική σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μονάδες που λύνουν υπαρκτά περιβαλλοντικά ζητήματα, ειδικά μάλιστα στην περίπτωση των δύο συγκεκριμένων, που έμμεσα προστατεύουν τον ποταμό Καλαμά. Δεν είναι κατανοητό  για το ποιος είναι ο ηθικός κανόνας που  υπαγορεύει ότι θα πρέπει η Επιτροπή Περιβάλλοντος  να εκφραστεί  αρνητικά  επί μίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μόνο και μόνο επειδή ο επενδυτής έχει συγγενική σχέση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων.Και τούτο, όταν η επένδυση (που λανθασμένα ή και σκόπιμα ορισμένοι τη χαρακτηρίζουν «εργοστάσιο»... και ότι χωροθετείται στο «γήπεδο» της Ελεούσας…), εκπληροί  τα κριτήρια που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας, λύνει χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα και πέραν όλων αυτών, στην ουσία αποτελεί συνέχεια ήδη λειτουργούσας από το 2013 δραστηριότητας, (ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΙ),  σε νέο κληροτεμάχιο, που απέχει από αυτή περί τα 200 μέτρα.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά προετοιμάζει την Δημιουργία τρομοκρατικών Οργανώσεων με την ασφυκτική τούτη  οικονομική και όχι μόνο πίεση στον Λαό
Άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες θα χαρακτηρισθούν από την εφορία μισθωτοί

Με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων και το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ σχεδιάζεται να φορολογηθούν φέτος άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες χωρίς άλλα πραγματικά εισοδήματα αλλά με μικροποσά από τόκους, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση.Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει έως το τέλος της εβδομάδας τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα θεωρούνται μισθωτοί και επομένως θα καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση το 2013 ή μικροποσά από τόκους καταθέσεων που κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων και να κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων.Το πρόβλημα των τεκμηρίων ανακύπτει φέτος εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κλίμακες φορολογίας εισοδήματος έχουν διαχωριστεί και είναι άλλη για μισθωτούς - συνταξιούχους, άλλη για ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για εισοδήματα από κινητές αξίες και ακίνητα.Αφορολόγητο ισχύει μόνο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες και διαμορφώνεται σε 9.500 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Από τα 21.000 ευρώ και πάνω το αφορολόγητο φθίνει σταδιακά για να μηδενιστεί στις 42.000 ευρώ εισοδήματος.Το «παράλογο» της διαδικασίας καταδεικνύεται από το ότι φορολογούμενος ο οποίος για παράδειγμα είχε πέρυσι μοναδικό εισόδημα 5 ευρώ από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 300,5 ευρώ. Και αυτό γιατί το ελάχιστο τεκμήριο δαπανών διαβίωσης των 3.000 ευρώ αθροίζεται στα 5 ευρώ των τόκων καταθέσεων και θα φορολογηθεί τελικά με βάση την κλίμακα φόρου κινητών αξιών (10% στο πρώτο κλιμάκιο), χωρίς αφορολόγητο.Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης, συμβούλευσε τους φορολογούμενους μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία να μην οριστικοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το 60' Ελλάδα στη Θεσπρωτία, σήμερα τετάρτη 23 Απριλίου στις 24:00
…από …εκτός Φιλιατών όλα τα άλλα
 Σήμερα Τετάρτη 23 Απριλίου, στις 24:00, η πυξίδα της εκπομπής «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης μας οδηγούν στη Θεσπρωτία. Ένα οδοιπορικό σε Ηγουμενίτσα, Πάργα, Σύβοτα, Ζάλογγο, Σούλι και Παραμυθιά, μέσα από εικόνες και ιστορίες της καθημερινότητας.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις προετοιμασίες των κατοίκων για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στην Πάργα και τα Σύβοτα ζουν από τον τουρισμό. Γιατί υποστηρίζουν πως ενώ έχουμε το πιο όμορφο «οικόπεδο» στον πλανήτη δεν ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε;
ΤΑ ΨΑΡΟΚΑΪΚΑ και ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΞΙ
Ο Νίκος Μάνεσης συναντά εν πλω τους ψαράδες της Πλαταριάς και των Συβότων, οι οποίοι το καλοκαίρι μετατρέπονται σε ξεναγούς τουριστών.
Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
Ψαράς είναι και ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να δείξει τον Αχέροντα στους επισκέπτες αφού τους
παραλάβει από το λιμανάκι της Αμμουδιάς. Η ιστορία του αλλά και οι ιστορικές του γνώσεις προκαλούν τον θαυμασμό.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ
Η εκπομπή μας συστήνει τον ωρολογοποιό της Παραμυθιάς. Το ρολόι, το οποίο χρονολογείται από το 1750, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Είναι μοναδικό στο είδος του, δεν έχει δείχτες και ο Χρήστος είναι ο μόνος που ξέρει πώς να το συντηρεί και να το κουρδίζει έτσι ώστε να λειτουργεί.
ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Το εργαστήριο του Χρήστου και του Θωμά στην Παραμυθιά είναι το ένα από τα δύο χυτήρια που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Τι λένε για την τέχνη που χάνεται, ποια είναι η μεγαλύτερη καμπάνα που έχουν φτιάξει και που βρίσκεται;
Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΧΥΚΕΡΑΤΙΚΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ
Η σπάνια αρχαιοελληνική ράτσα αγελάδων την οποία εκτρέφει ένας κτηνοτρόφος προκειμένου να μην εξαφανιστεί το είδος αλλά και οι Αλβανοί «εισβολείς» που περνούν τα σύνορα για να τις κλέψουν.
Το 60’Ελλάδα βρίσκεται ακόμη:
• Στις εκβολές του Αχέροντα με την παρέα των νέων παιδιών της περιοχής που έχουν μετατρέψει το ποτάμι σε ένα υδάτινο μονοπάτι ιππασίας. Μια επικερδής απασχόληση που τους προσφέρει επαρκές εισόδημα ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους.
• Στη Σαγιάδα, με τους λίγους μόνιμους κατοίκους αλλά το άφθονο φρέσκο ψάρι.
• Μαζί με τους κτηνοτρόφους - ιππείς της Πλαταριάς, οι οποίοι αφήνουν τις στάνες και ιππεύουν τα άλογα που εκτρέφει ο 19χρονος αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης, που ασχολείται και με το δημοτικό τραγούδι.
• Στο Ζάλογγο, το ξακουστό βουνό που γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Σύμβολο της θυσίας των Σουλιωτισσών, το επιβλητικό μνημείο.
• Στο Σούλι, που βρίσκεται 600 μέτρα ψηλότερα από την κοίτη του ποταμού Αχέροντα και στο οποίο βρήκαν καταφύγιο οι Σουλιώτες για να πολεμήσουν τον Τούρκο κατακτητή.
• Στο Δέλτα Καλαμά που ορίζεται από το τρίγωνο Ηγουμενίτσα - Ράγιο - Σαγιάδα.
• Στο Ναυτικό όμιλο Ηγουμενίτσας μαζί με το καμάρι της πόλης Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Σε λειτουργία οι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού στο ΠΕΔΥ
 Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Τετάρτη το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για 73 μονάδες του πρώην ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900.Οι γραμμές θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, εξυπηρετώντας τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους πολίτες.Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη στις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ είναι δωρεάν, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ναι μεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ ωστόσο δεν καταργήθηκε το «εξέταστρο» των 5 ευρώ.

Απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό το βράδυ της Ανάστασης
 Απόπειρα απόδρασης το βράδυ της Ανάστασης καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ψυχιατρείου Φυλακών Κορυδαλλού:«Δύο κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, που μόλις 3 μέρες πριν είχε μεταχθεί στο Ψ.Κ.Κ (ο Ρουμάνος), επέλεξαν λίγη ώρα πριν την ανάσταση του Θεανθρώπου να επιχειρήσουν να αποδράσουν.Προσποιούμενος ο ένας εξ’ αυτών και συγκεκριμένα ο Ρουμάνος ότι είχε ταχυπαλμία και καρδιακό άλγος κατέβηκε υποβασταζόμενος από τον Έλληνα συγκρατούμενό του στο Ισόγειο της φυλακής με προορισμό το Ιατρείο.Όταν ο Υπαρχιφύλακας βάρδιας Α.Κ. τους είπε να περιμένουν προκειμένου να ειδοποιήσουν τον ιατρό, ο Έλληνας Α.Α , του επιτέθηκε από πίσω και προσπάθησε με κεφαλοκλείδωμα να τον ακινητοποιήσει κλείνοντάς του ταυτόχρονα το στόμα. Όταν μετά από πάλη ο συνάδελφος απέκρουσε την επίθεση ο Ρουμάνος έβγαλε 2 αυτοσχέδια μαχαίρια και βάζοντας τα στο λαιμό του Υπαρχιφύλακα του ζητούσε τα κλειδιά. Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ ο συνάδελφος , προσπάθησε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να του πάρουν τα κλειδιά ε αποτέλεσμα ο Ρουμάνος να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά με το μαχαίρι στα χέρια. Επακολούθησε και με αυτόν συμπλοκή , ενώ ο Έλληνας αποσπώντας κάποια άλλα κλειδιά και πιστεύοντας ότι αυτά θα ανοίξουν την πόρτα του θυρωρείου κινήθηκε προς αυτό προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα.Από τη συμπλοκή του συναδέλφου με το Ρουμάνο ανετράπησαν διάφορα αντικείμενα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θόρυβος.Δύο άλλοι , εργαζόμενοι κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός , αντιλαμβανόμενοι τον θόρυβο, έσπευσαν στο σημείο και είδαν τον Ρουμάνο να προσπαθεί με το ένα από τα δύο μαχαίρια που του είχε απομείνει (το άλλο του είχε πέσει κατά τη συμπλοκή), να προσπαθεί να πλήξει το συνάδελφο.Οι δύο κρατούμενοι που έσπευσαν για βοήθεια και ειδικά ο Αλβανός, είχαν σημαντική συμμετοχή στο να μην τελεσφορήσει το επιχείρημα του Ρουμάνου κρατούμενου. Μπαίνοντας και οι ίδιοι με αυτοθυσία ανάμεσα στους δύο συμπλεκόμενους απέτρεψαν τα χειρότερα, τραυματίστηκε όμως ευτυχώς ελαφρά στο στήθος από το μαχαίρι και ο Αλβανός κρατούμενος που προσέτρεξε για βοήθεια.Γρονθοκοπημένο , μαχαιρωμένο και ταλαιπωρημένο, αλλά συνεχίζοντας να αντιστέκεται , βρήκαν τον Α.Κ. και οι συνάδελφοι που έσπευσαν και αυτοί με τη σειρά τους να τον βοηθήσουν ακυρώνοντας έτσι οριστικά την όποια ενδεχομένως θετική κατάληξη της προσπάθειας απόδρασης.Για ένα Σωφρονιστικό σύστημα που θεωρεί την αποτροπή των αποδράσεων ως το βασικότερο στόχο του , η εξέλιξη του εγχειρήματος μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής. Για μας τους εργαζόμενους όμως , που πάνω από όλα βάζουμε την Ανθρώπινη ζωή, εργαζομένων και κρατουμένων είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το σύστημα αυτό έχει αποτύχει».

Ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στο πρώτο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ
 Τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την Κομισιόν στις 28 Απριλίου.Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντιμετωπίσει τελικά πρόσωπο με πρόσωπο τους «αντιπάλους» του για την προεδρία της Κομισιόν στο ντιμπέιτ της ερχόμενης Δευτέρας.Η πρώτη τηλεμαχία θα γίνει στο Μάαστριχ, παρουσία 700 νέων από όλη των Ευρώπη, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα μεταδοθεί ζωντανά σε 13 γλώσσες από το Euronews.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Euronews, στην πρώτη τηλεμαχία για την προεδρία της Κομισιόν θα λάβουν μέρος οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκι Φέρχοφσταντ της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και Φραντσίσκα - «Σκα» - Κέλερ των Πρασίνων, αλλά όχι ο Αλέξης Τσίπρας του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς.

Συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής που εργαζόταν ως σεκιούριτι σε ιδιωτικό κανάλι   
 H επισυναπτόμενη είδηση κάνει το γύρο των ΜΜΕ, από τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Εμείς την παρουσιάζουμε ασχολίαστη, τα λέει όλα μόνη της : 
Αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ εκτελούσε καθήκοντα προσωπικού ασφαλείας (security) σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.Ο αστυνομικός διευθυντής εργαζόταν μόνος του την νύχτα ως υπάλληλος σεκιούριτι στο κανάλι, όπου επέβλεπε τις κάμερες ασφαλείας και τυχόν επισκέπτες.Την ώρα που του έκαναν έλεγχο οι συνάδελφοι του, ο αξιωματικός αρχικά δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την υπηρεσία του για σοβαρά παραπτώματα.Ο συλληφθείς προσάγεται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
…από : Financial Crimes


Δεν υπάρχουν σχόλια: