ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του στη Θεσπρωτία : " Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου "



Βροτοίς πέφυκε τον πεσόντα λακτίσαι , μτφρ: είναι στην ανθρώπινη φύση να κλωτσάνε αυτόν που έχει ξεπέσει ( Αισχύλος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε  το ψηφοδέλτιό του στη Θεσπρωτία : " Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου " 

















Η "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου" ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.Όπως και τα ψηφοδέλτια των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συγκροτούνται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, στελέχη της νυν Περιφερειακής Αρχής, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό-επιχειρηματικό χώρο,έχοντας αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα.Όλοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.Oι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με Αντιπεριφερειάρχη των Θωμά Πιτούλη είναι:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ   -  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Θωμάς Πιτούλης - Αρχιτέκτων
. Βαγγελής Απόστολος  - Δικηγόρος
. Δημάκος Δημήτριος - Παιδίατρος
. Κάτσιος Νικόλαος - Φαρμακοποιός / Executive MBA
. Κωνσταντίνου Θεοφάνης - Εκπαιδευτικός
. Λάμπρου Αλκιβιάδης - Εργολάβος Δημοσίων Έργων-εργοδηγός
. Παπανδρέου Πέτρος - Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
. Πορφύρης Αθανάσιος - Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
. Σπανοπούλου/Σάρρα  Ηλιάνα - Τραπεζικός Υπάλληλος
. Τάτσης Δημήτριος - Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
. Φίλη Αντιγόνη - Καθηγήτρια Γερμανικών

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας παρέδωσαν τρόφιμα και παιχνίδια, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, σε κοινωφελή ιδρύματα 
  Ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι Αστυνομικές  Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, παρέδωσαν χθες και σήμερα, τρόφιμα και παιχνίδια που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, σε κοινωφελή ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.Συγκεκριμένα, τα συγκεντρωθέντα είδη προσφέρθηκαν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος» στα Ιωάννινα, στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης και στο Γηροκομείο Φιλιατών, ενώ τα στελέχη των ιδρυμάτων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές.
Σύλληψη στην Κακαβιά Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
 Συνελήφθη, την 17-04-2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις βελγικές αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτροπικών ουσιών, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2005 έως 13-04-2008 στο Βέλγιο.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου στην Πρέβεζα
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για κλοπή κινητού τηλεφώνου.Ειδικότερα,όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος το μεσημέρι της 10-04-2014 αφαίρεσε από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στα ΚΤΕΛ Πρέβεζας, ένα κινητό τηλέφωνο.



Τσιρώνης : Οι νεράιδες της Βαρβακείου υπάρχουν...!!!














 Για υπαλλήλους πολυεθνικής εταιρείας σε φιλανθρωπική αποστολή,έκανε λόγο ο Κλεάνθης Τσιρώνης,σχολιάζοντας στον REAL FM,  την δράση των «νεράιδων της Βαρβακείου».«Γνωστή πολυεθνική θέλει να ταΐσει ορισμένους συνανθρώπους μας. Και καλά κάνει», τόνισε ο πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς. Το άκρον άωτον :Το ΣΔΟΕ ψάχνει τις μυστηριώδεις γυναίκες - εδώ ο κόσμος καίγεται και το :@@@ χτενίζεται  - . Σιγά μην τις μαρτυρούσανε…! Ξέρετε τι σημαίνει να ζεις από τα σκουπίδια;;
«Ολη αυτή η ιστορία με τον... αόρατο φιλάνθρωπο επιχειρηματία, που εμφανίζεται μέσω δίμετρων καλλονών οι οποίες μεταφέρονται σε πολυτελή τζιπ παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα στη Βαρβάκειο, κίνησε την περιέργεια και του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του ΣΔΟΕ. Σου λένε ποιος είναι αυτός που υποτίθεται ότι μοιράζει μέσα σε μία ώρα 50.000 ευρώ - τόσο υπολόγισε τον τζίρο ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλ. Τσιρώνης - χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Τα έχει δηλώσει στην Εφορία; Από τις 23 Δεκεμβρίου, που υπήρξε το πρώτο «χτύπημα» του «φιλάνθρωπου» επιχειρηματία στη Βαρβάκειο Αγορά, κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς έδωσε εντολή στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου να ανακαλύψουν με κάθε διακριτικότητα ποιος τέλος πάντων κρύβεται από πίσω. Από τότε οι ελεγκτές είχαν ξαμοληθεί στη Βαρβάκειο. Ρώτησαν εμπόρους, ρώτησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους και δεν ανακάλυψαν τίποτε: «Ημαστε βέβαιοι πως επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο και παρατήσαμε από τότε την έρευνα» δηλώνει ο κ. Σκορδάς. Ελα όμως που η φήμη του αόρατου φιλανθρώπου επανήλθε και τη Μ. Τετάρτη.

ΝΟΜ και μένα Μπάρμπα
Άστεγος… υποψήφιος στις εκλογές..?
 Ένας άστεγος που τριγυρνάει σε παραπήγματα αναζητώντας «στέγη» κάθε βράδυ, με μηδενικό εισόδημα καθότι μακροχρόνια άνεργος και χωρίς κανένα στοιχείο επικοινωνίας, αποφάσισε να γίνει η φωνή των συνανθρώπων του που βιώνουν την ίδια καθημερινότητα με αυτόν και να κατέβει στις φετινές δημοτικές εκλογές.Ο. Κ.Π. ζει στη Λάρισα, μια πόλη, που, σύμφωνα με αρκετούς τοπικούς φορείς, δεν μαστίζεται από το φαινόμενο των αστέγων, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος επιμένει ότι περίπου 500 συμπολίτες του έχουν κάνει σπίτι τους το δρόμο.Τριγυρνάνε στα στενά της πόλης, μένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και πολλές φορές βρίσκουν τις πόρτες των κοινωνικών υπηρεσιών κλειστές.Αν και ακόμα δεν έχει «κλείσει» η συμμετοχή του στην παράταξη «Ταυτότητα Πόλης» που κατεβαίνει στη Λάρισα, ο Κ.Π. βρέθηκε στα γραφεία της με αίτημα την προώθηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενός κέντρου αστέγων.Ο 40χρονος που είναι μηχανικός στο επάγγελμα, δούλευε σε μία εταιρεία στην πόλη όταν έπαθε εργατικό ατύχημα κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του. Η εταιρεία δεν το αποζημίωσε ποτέ και, σύμφωνα με τον ίδιο, τον απέλυσαν πριν καν προλάβει να αναρρώσει, ενώ του οφείλουν ακόμα 15.000 ευρώ.

Εκλογές και μετά ανασχηματισμός ...?
 Μετά το τέλος των εορτών του Πάσχα η χώρα μπαίνει και επίσημα στην τελική ευθεία για την διπλή εκλογική αναμέτρηση.Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο η απόφαση που έχει ληφθεί είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να γίνουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθεί αν η χώρα θα οδηγηθεί πρόωρα σε εθνικές εκλογές.Παράλληλα ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ξεκινήσει «στοχευμένες» περιοδείες προκειμένου να ενισχυθούν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ.
Ερχεται ο Σαρωτικός ανασχηματισμός
Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στα περισσότερα υπουργεία.Επίσης ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται να ζητήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν χαρτοφυλάκιο και βουλευτές οι οποίοι δεν μετέχουν στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.«Κλειδί» για τον ανασχηματισμό θα είναι η θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εκφράσει και δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει και να είναι εκείνος που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρωθυπουργός.Πάντως το νέο κυβερνητικό σχήμα ενδέχεται να είναι προεκλογικό καθώς στις αρχές του νέου χρόνου, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και φέτος την παράδοση που τον θέλει να βρίσκεται την Μ. Παρασκευή στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Πύλο.

Πως θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές
 Στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκυκλίους με χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων.Όπως είναι ήδη γνωστό οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των νέων ∆ήµων και των περιφερειών θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόµενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014.Με τις εγκυκλίου το υπουργείο Εσωτερικών παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους διευκρινίσεις, αλλά και απαραίτητες οδηγίες σχετικά µε τις κρίσιµες προθεσµίες και τη συναφή νοµοθεσία, ενώ περιλαµβάνονται παραδείγµατα εξαγωγής αποτελεσµάτων για πολλές περιπτώσεις πιθανών εκλογικών αναµετρήσεων.
Η διενέργεια των δηµοτικών εκλογών θα γίνει, κατά το µεγαλύτερο µέρος τους, με τους ίδιους όρους, που διεξήχθησαν οι δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου 2010.
Η αξιοσημείωτη διαφορά όμως είναι ότι διενεργούνται ταυτόχρονα µε την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Ελλήνων µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Επιγραµµατικά οι νέες ρυθµίσεις που θα εφαρµοστούν κατά τις προσεχείς δηµοτικές εκλογές συνοψίζονται στα εξής:
α) Εξορθολογίζονται τα προβλεπόµενα κωλύµατα εκλογιµότητας και ασυµβίβαστα θέσης των αιρετών των ∆ήµων. Ειδικότερα, προς αυτόν το σκοπό, εισάγονται οι εξής νοµοθετικές µεταβολές ως προς τις εκλογές των πρωτοβάθµιων Ο.Τ.Α.:
i) Επεκτείνεται το κώλυµα εκλογιµότητας και ασυµβίβαστο στους προέδρους διοικητικών συµβουλίων δηµοτικών νοµικών προσώπων δηµοσίου δικαίου (µε εξαίρεση τα ιδρύµατα) και στους διευθύνοντες και εντεταλµένους συµβούλους και υπαλλήλους των νοµικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των ∆ήµων, πλην των αστικών εταιρειών µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
ii) Επίσης, υφίσταται κώλυµα εκλογιµότητας και ασυµβίβαστο για τους διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους διοικητικών συµβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλµένους συµβούλους των νοµικών προσώπων δηµοσίου δικαίου, των κρατικών νοµικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δηµοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άµεσα ή έµµεσα το ∆ηµόσιο µε διοικητική πράξη ή ως µέτοχος, οι οποίοι δεν είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ή δεν έχουν εκλεγεί στα ανωτέρω αξιώµατα.
β) Επιµηκύνεται κατά ένα (1) έτος η θητεία των δηµοτικών αρχών, κατά συνέπεια η διάρκεια της επικείµενης δηµοτικής περιόδου ορίζεται εφεξής σε πέντε (5) έτη και η εγκατάσταση των αρχών που θα εκλεγούν θα γίνει την 1η Σεπτεµβρίου 2014, ενώ η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου 2019.
γ) Σύµφωνα µε το άρθρο 4 του ν. 4244/ 2014 (Α’ 60) δεν έχουν δικαίωµα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι οµογενείς, οι νόµιµα διαµένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών, και οι πολίτες χωρών ΕΖΕΣ καθώς κρίθηκαν ως αντισυνταγµατικές οι διατάξεις των άρθρων 14επ του ν. 3838/ 2010.6 …!








Δεν υπάρχουν σχόλια: