ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



Έστιν η λίαν δυσπραξία λίαν διδούσα μεταβολάς , μτφρ: οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές : ( Ευριπίδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

  
ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

















ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ














Ολοι στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου για την Ανάσταση …και μετά γλέντι μέχρι πρωίας,… από το ΛΙΟΤΡΙΒΙ μέχρι και την Καμίτσιανη :
 ΕΛΑ ΓΙΑ ΜΟΥΡΓΚΟΥΝΑΑΑΑ…!!!  

Με πτήση της «Aegean» το Άγιο Φως στα Γιάννενα













Αεροπορικώς με ειδική πτήση της «Aegean» θα φτάσει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στα Γιάννενα.Η εταιρεία θα διαθέσει δύο έξτρα αεροσκάφη με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς της χώρας μας. Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς δύο διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς. Ένα προς Αιγαίο και ένα προς Ιόνιο. Το δεύτερο αυτό αεροσκάφος θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε Γιάννενα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 10:30 το βράδυ. Παράλληλα, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων της «Αegean» και της «Olympic Air» θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες.

Δια βίου Εκπαίδευση στην ανθρωπιά


















Οι σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 9/4/2014 παρακολούθησαν σεμινάριο-εργαστήριο με θέμα «Κατανοώντας τους φίλους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην αναπηρία το οποίο έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σε Σχολικές Μονάδες Π.Ε. της Θεσπρωτίας, από τη Σχολική Σύμβουλο της 44ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Α.  κ. Μαρίνα Μπέση, με τη συνεργασία της κ. Βασιλικής Παπαδοπούλου , οικονομολόγου.Η απήχηση που είχε το πρόγραμμα ακόμη και σε μεγαλύτερες βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως το Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, αποδεικνύει,  ότι η καλλιέργεια της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης είναι μια «Δια βίου»  υπόθεση που αφορά όλους μας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Περί Αλλοδαπών στην Κεστρίνη
 Την 18-04-2014 και ώρα 21.15 στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί κατελήφθησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της Χώρας, με Ι.Χ.Φ. αυτ/το, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, (2) ομοεθνείς τους (γυναίκες) και (1) ανήλικο τέκνο (άρρεν).



Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Κατσικάς – Κουτσελιού
 Την 18-04-2014 και ώρα 20:15,στο 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κατσικά – Κουτσελιού Ιωαννίνων, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ομογενής, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων ένας παράνομος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και κλοπή
 Συνελήφθη,την 18-04-2014 αργά το απόγευμα στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, την 18-04-2014 αργά το απόγευμα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν σε δύσβατο ορεινό μονοπάτι στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων τον 30χρονο να κινείται πεζός και να έχει στην κατοχή του ένα άλογο.Μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), που έφερε δύο φυσίγγια στη θαλάμη
• μία φυσιγγιοθήκη με δεκατρία (13) φυσίγγια
• ένα μαχαίρι με λάμα μήκους (19) εκατοστών
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει λίγο νωρίτερα παράνομα στη χώρα, ενώ διαπιστώθηκε ότι  ανωτέρω κυνηγετικό όπλο είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 31-08-2013 έως 01-09-2013 από οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων Ιωαννίνων.

H Άρτα κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης…  : « Αποκτά οίκο ανοχής..? » , ενώ στην Θεσπρωτία μείνανε με το :  ‘’ Βάλε κάρβουνοοοο…’’ .
 Αποτελεί γεγονός..! Η Άρτα αποκτά οίκο ανοχής.Δεν είναι ψέμα, είναι πέρα για πέρα αλήθεια καθώς η πληροφορία προέρχεται από καθ' όλα εγκυρότατη πηγή που ουδόλως μπορεί να αμφισβητηθεί.Η ενημέρωση που έχουμε λοιπόν επί του θέματος είναι ότι ο οίκος ανοχής επρόκειτο να αδειοδοτηθεί από αρμόδια επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας την περασμένη βδομάδα και δε μένουν παρά οι υπογραφές από συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αρχίσει να δέχεται τους πρώτους πελάτες. Για τη λειτουργία του επιλέχθηκε κτίριο επί της εθνικής οδού Άρτας - Μενιδίου, πλησίον της γέφυρας Ζούτου, το οποίο τα τελευταία χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του ως νυχτερινό μπαρ με κόκκινες φωτεινές πινακίδες που σχημάτιζαν το περίγραμμα αιθέριας ύπαρξης.Αυτό που μαθαίνουμε επίσης είναι ότι ιδιοκτήτης φέρεται επαγγελματίας του είδους από το Αγρίνιο, ο οποίος μάλιστα διατηρεί αλυσίδα οίκων κόκκινων φαναριών.Αυτό που επιδιώκει είναι η πλήρης νομιμότητα ως προς την έκδοση άδειας και από τους ελέγχους που έγιναν εμφανίζεται καθ' όλα τακτοποιημένος. Αν θα κάνει και εγκαίνια δεν το ξέρουμε, μένει να φανεί.Ο άνθρωπος βέβαια κάνει τη δουλειά του και ουδείς ψόγος όσον αφορά την «επένδυση» στην σαρκική απόλαυση, όπως επίσης καμία ένσταση για τα κορίτσια που έχουν κάθε δικαίωμα να προσφέρουν το κορμί τους όπως επιθυμούν. Άλλωστε η πορνεία είναι το αρχαιότερο επάγγελμα. Δε μπορεί όμως και να μην πανηγυρίσουμε αναφωνώντας δοξαστικά: Η Άρτα κερδίζει το στοίχημα της... ανάπτυξης .
…από : allo Blogger

Ανακοινώθηκε από το  ΥΠ.ΕΣ. ο αριθμός δημοτικών συμβούλων κάθε Δήμου








  



Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο ακριβής και επικαιροποιημένος αριθμός δημοτικών συμβούλων κάθε Δήμου και κάθε εκλογικής περιφέρειας που θα εκλεγούν.Βασικό κριτήριο είναι η υπ' αριθ. 2891/20-03-2013 Απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 που αφορούν στον De Facto Πληθυσμό της Χώρας».Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/2010, με βάση τον πληθυσμό της, όπως λοιπόν προκύπτει από την τελευταία απογραφή.
 
Έσπασαν τα κανάτια στην Κέρκυρα το παραδοσιακό έθιμο των “ μπότηδων ”
 Από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου , το παραδοσιακό έθιμο των “μπότηδων” λαμβάνει χώρα στο νησί της Κέρκυρας.Οι Κερκυραίοι πετούν από παράθυρα και μπαλκόνια τους παραδοσιακούς “μπότηδες”, δηλαδή πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό που σπάνε στο έδαφος προκαλώντας μεγάλο θόρυβο.Το έθιμο αποτελεί μεταφορά ενός βενετσιάνικου εθίμου, σύμφωνα με το οποίο οι Ενετοί συνήθιζαν την Πρωτοχρονιά (σημαντικότερη εορτή τους), να ρίχνουν από τα παράθυρά τους παλιά αντικείμενα, προκειμένου να τ’ αντικαταστήσει ο νέος χρόνος. Κατ’ άλλους το έθιμο είναι ειδωλολατρικής προέλευσης, δεδομένου ότι το Πάσχα εγκαινιάζει ουσιαστικά την αρχή της νέας βλαστικής περιόδου, οπότε οι τρυφεροί καρποί συλλέγονται στα νέα δοχεία, ενώ τα παλιά καταστρέφονται.Εντυπωσιακό και θορυβώδες, το Πάσχα στην Κέρκυρα φέρνει στο νου όλων το περίφημο έθιμο με τους μπότηδες που λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο στην καρδιά της όμορφης πόλης.Το έθιμο Μπότηδες στη Σπιανάδα στην Κέρκυρα είναι ένας συνδυασμός Ενετικών Παραδόσεων και Ορθόδοξων εθίμων.Το Μεγάλο Σάββατο η Κέρκυρα ξυπνά νωρίς. Στις 6 το πρωί, στην Παναγία των Ξένων, μια εντυπωσιακή τρίκλιτη βασιλική Επτανησιακού ρυθμού, γίνεται η αναπαράσταση του σεισμού που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση.Στις 9 το πρωί στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα ξεκινά η λιτανεία του Αγίου που καθιερώθηκε το 1550, όταν η Κέρκυρα σώθηκε από λιμό.Το παράδοξο εδώ είναι ότι γίνεται ταυτόχρονα και η περιφορά του Επιταφίου, αντίθετα από όλα τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας.Η περιφορά του επιταφίου το Μ. Σάββατο καθιερώθηκε ουσιαστικά τα χρόνια της Ενετοκρατίας, καθώς οι Ενετοί απαγόρευαν τις λιτανείες και τον Επιτάφιο μέσα στην πόλη.

Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί
  Οι άγιες μέρες του Πάσχα θα αποτελέσουν μία καλή ευκαιρία για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, προκειμένου να πάρουν λίγες ανάσες,πριν μπούμε στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας για τις διπλές κάλπες του Μαΐου.Έτσι λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, βρίσκεται εδώ και μία περίπου εβδομάδα στα Ιωάννινα και έχει καταλύσει στο σπίτι του, στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου.Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, και το Costa Navarino, θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως συνηθίζει άλλωστε κατά τις ημέρες του Πάσχα και κατά τις θερινές του διακοπές Δεν αποκλείεται ωστόσο να επισκεφθεί και το Ναύπλιο, που είναι η γενέτειρα της συζύγου του.Στη νότια Κρήτη θα βρεθεί και φέτος ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους, για ολιγοήμερες διακοπές.Αν και το πρόγραμμά του βρίσκεται ακόμα υπό κατάρτιση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, στα Χανιά, ενώ θα επισκεφθεί Ρέθυμνο και Σητεία.Στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει Πάσχα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.Ο κ. Βενιζέλος θα μείνει στην πόλη μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου τον περιμένει βαρύ πρόγραμμα εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου.Στην Ικαρία, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του, θα περάσει τη γιορτή του Πάσχα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.Στο κλεινόν άστυ θα μείνει και φέτος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος θα κάνει Ανάσταση στην Κυψέλη, όπου και διαμένει.Στην Αθήνα δεν αποκλείεται να παραμείνει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά του.Δεν αποκλείεται πάντως να μεταβεί και στη γενέτειρά του, τη Λαμία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: