ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Έκτακτη Συνεδρίαση 5η έτους 2014



Δύο πράγματα πρέπει να φοβάται κανείς: το φθόνο των φίλων του και το μίσος των εχθρών του : ( Κλεόβουλος ο Ρόδιος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Έκτακτη Συνεδρίαση 5η έτους 2014











 Καλείστε να προσέλθετε σε Έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 4η του μηνός Απριλίου του έτους 2014, ημέρα Παρασκευή  , και ώρα    19: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση διενέργειας της προμήθειας καυσίμων – λιπαντικών και πετρελαίου θέρμανσης για τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών, των Νομικών Προσώπων και των Σχολικών Επιτροπών για το έτος 2014 και έγκριση μελέτης της υπ΄αριθμ. 2/2014.
– Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ.  Στεργίου Παναγιώτης 
2.Έκφραση γνώμης για τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο : << Κατασκευή προβλήτας φόρτωσης υλικών λατομείου στη θέση <<Στροβίλι>> της Τ.Κ. Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών Π.Ε Θεσπρωτίας >> .
( Πρόσκληση Περιφέρειας Ηπείρου).
– Εισηγητής:Δήμαρχος κ. Παππάς Μηνάς
Σημείωση: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου θεωρείται κατεπείγουσα επειδή έληξε η σύμβαση προμήθειας καυσίμων – λιπαντικών και πετρελαίου θέρμανσης για τα οχήματα και μηχανήματα στις 31/3/2014 και πρέπει να ανανεωθεί.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΑΣΙΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                         
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, φορείς και εθελοντικές ομάδας συμμετέχουν για δεύτερη φορά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It Greece» με σκοπό σε μια μόνο μέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στα όρια του Νομού Θεσπρωτίας.Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Εξιχνίαση κλοπών – περί αλλοδαπών στην Κέρκυρα
 Την 01-04-2014/12.00 στην Κέρκυρα, συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, γιατί στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα - χρυσαφικά, τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αφαιρέσει από οικία 64χρονης ημεδαπής την 8-11-2012.Τα προαναφερόμενα κλαπέντα αντικείμενα, κατασχέθηκαν.



Εξιχνιάστηκε  κλοπή από διαμέρισμα στα Ιωάννινα
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός
 Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων περίπτωση κλοπής από διαμέρισμα στα Ιωάννινα που έγινε την 25-03-2014.Ως δράστης αναζητήθηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για  κλοπή. Αναλυτικότερα, ο 31χρονος, το μεσημέρι της 25.03.2014 αφού παραβίασε την πόρτα διαμερίσματος 4ου ορόφου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΕΣΠΑ: Ολοκλήρωση των επενδύσεων έως τον Ιούνιο του 2015
 H εξέταση των αιτημάτων θεραπείας των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών» ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου οπότε και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όσων γίνουν αποδεκτά με σκοπό την έκδοση των αποφάσεων ένταξης έως 30 Ιουνίου 2014.Αυτό ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών» εκδόθηκαν τον Οκτώβριο 2013.Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων αυτών υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, την ΕΥΔ ΕΠΑΕ και τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ αιτήματα θεραπείας.Επισημαίνεται ότι, λόγω της ολοκλήρωσης της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) όλες οι επενδύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30/6/2015.Αιτήματα θεραπείας που έχουν υποβληθεί πέραν των προθεσμιών που θέτει η νομοθεσία για τη δικαστική προσβολή των πράξεων, δεν εξετάζονται.

Αποφάσεις Οικον.Επιτροπής για έργα Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, οδικές υποδομές, προϋπολογισμού άνω των 12 εκ. ευρώ
 Εκτεταμένες παρεμβάσεις στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου,προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια, με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση.Πρόκειται για έργα που μεταξύ άλλων, αφορούν βελτιώσεις και αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, υποδομές περιβάλλοντος και πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικά : Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα παρακάτω έργα:
.«Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», προϋπολογισμού 624.000 ευρώ
(Ανάδοχος: Ντούρος Ελευθέριος)
.«Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Άρτας - Γαβριάς», προϋπολογισμού 298.000 ευρώ
(Ανάδοχος: Θεόδωρος Αναστασόπουλος ΕΔΕ)
.«Συντήρηση – αποκατάσταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Σέλτσου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
(Ανάδοχος: Κρεμπούνης Αθανάσιος του Χρήστου)
.«Συντήρηση Ε.Ο Πρέβεζας – Πάργας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κ/Ξ Ιωάννης Καραμπιτιάνης του Σπυρίδωνος – Ιωάννης Μάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Αφοί Λαϊνά Ο.Ε.)
. «Συντήρηση κόμβου Στρατόπεδο Φιλιππιάδας - Πρέβεζα», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
(Ανάδοχος: Κ/Ξ Ιωάννης Καραμπιτιάνης – Κωνσταντίνος Κώστας).
.«Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
(Ανάδοχος: Αικατερίνη Αλυμάρα ΕΔΕ).
.«Ενέργειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων», προϋπολογισμού 185.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος»
(Ανάδοχος: MMS Διαφημιστική Α.Ε.).
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση  των έργων:
.«Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυώτιου του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 9.403.350 ευρώ.
. «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Καραδήμα - Δαφνούλα Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  170.000 ευρώ.
.«Συντήρηση κόμβου Φράξυλα και τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης», προϋπολογισμού  150.000 ευρώ.
.«Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
.«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού Ασβεστοχώρι - Μάρμαρα», προϋπολογισμού  110.000 ευρώ.
.«Αποκατάσταση Πασχαλείου Σχολής Καπέσοβου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
.«Στερέωση και αποκατάσταση νερόμυλου στο Δ.Δ. Κοπάνης», προϋπολογισμού  66.000 ευρώ.
.«Αποκατάσταση οδού προς Πληκάτι», προϋπολογισμού   65.000 ευρώ.
.«Αποκατάσταση-συντήρηση ασφαλτοταπήτων επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  60.000 ευρώ.
.«Συντήρηση-αποκατάσταση εθνικής οδού στη θέση Κτίσματα Πωγωνίου και τμήματος παράκαμψης Άρτας – κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού 54.000 ευρώ.
Επίσης,η Ο.Ε. ενέκρινε την εκτέλεση του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Λακκών Νεοχωρίου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.

Καταργούνται οι επικυρώσεις των εγγράφων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ
Καταργούνται οι επικυρώσεις σε όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο και τους ΟΤΑ - Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση.
Όμως…? αυτό σημαίνει ότι γίνονται άνετα παραβιάσεις ειδικά σε αγοροπωλησίες κλπ. ! Εχουν γνώση οι φύλακες;;;
 Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014) «Διοικητικές Απλουστεύσεις - Καταργήσεις,Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα -Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις», όπου, μεταξύ των λοιπών ρυθμίσεων, περιλαμβάνονται σημαντικές διοικητικές απλουστεύσεις, με τις οποίες βελτιώνονται οι διοικητικές διαδικασίες και καθίστανται περισσότερο ευέλικτες και αποδοτικές και επιτυγχάνεται η ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Από τις σημαντικότερες εξ αυτών είναι,η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το Δημόσιο Τομέα. Προκειμένου, μάλιστα, να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι, με τη νέα ρύθμιση διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των υπόχρεων Φορέων και περιλαμβάνονται σε αυτούς όχι μόνον οι Διοικητικές Αρχές αλλά και όλοι οι Φορείς του Δημόσιου Τομέα, όπως: τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου,που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το Κράτος,οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κ.λπ.! Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες δεν αποτελούν αμιγώς Διοικητικές Αρχές, π.χ. τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, οι Μητροπόλεις, τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κ.ά. .












 


Δεν υπάρχουν σχόλια: