ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου - Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα



Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα έρθει όταν οι Άραβες θα αγαπούν τα παιδιά τους περισσότερο απ’ ότι μισούν εμάς : ( Γκόλντα Μεΐρ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου - Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα



 

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι, το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014, η εκπαίδευση στη μέθοδο Floortime με εισηγητή τον Jake Greenspan από το The Floortime Center των ΗΠΑ.Το μοντέλο Floortime εφαρμόζεται σε διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, εύθραυστο Χ και απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με το παιδί, αλλά και σε γονείς.Οι συμμετέχοντες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Jake Greenspan  τεχνικές με τις οποίες οι ειδικοί μπορούν να ακολουθούν και να διεγείρουν τα συναισθηματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, να εξερευνούν τις ιδέες του και να προκαλούν το παιδί να κάνει επαφή με τους γύρω του, να γίνει δημιουργικό, αυθόρμητο και να κατακτά όλο και περισσότερο διάφορες κοινωνικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δεξιότητες.Οι τεχνικές του Floortime βοηθούν το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και να εξασκεί δεξιότητες σκέψης, εμπλοκής με τον άλλον, αλληλεπίδραση, συμβολική και λογική σκέψη.Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη συνεχιζόμενη εξειδικευμένη εκπαίδευση. Σημαντική είναι η προσφορά του πρότυπου επιστημονικού κέντρου Μονορόδι που λειτουργεί ως εξειδικευμένο κέντρο για το σύνδρομο Asperger, τον Αυτισμό και την Υπερκινητικότητα.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Περί ναρκωτικών στην Ελεούσα
 Συνελήφθη την 03-02-2014 το απόγευμα στην Ελεούσα Ιωαννίνων,από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός διότι στη κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ υπέδειξε και σημείο σε πάρκο όπου είχε αποκρύψει ποσότητα κάνναβης βάρους (15,9) γραμμαρίων.Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος διέρρηξε διαδοχικά δύο σπίτια στη πόλη των Ιωαννίνων
 Συνελήφθη, την 04-02-2014 τα ξημερώματα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος ημεδαπός Ρομά, για διάρρηξη σε δύο σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα ,την 03-02 το απόγευμα, ο 60χρονος διέρρηξε διαδοχικά δύο σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων, σπάζοντας τα τζάμια παραθύρων, έγινε όμως αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες και τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Αστυνομικοί που  ενημερώθηκαν για το περιστατικό,εντόπισαν τον δράστη λίγες ώρες αργότερα και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές,σε διαφορετικές περιπτώσεις,για μεταφορά τεσσάρων (4) παράνομων μεταναστών  
 Συνελήφθησαν στο Λυκόστομο Ιωαννίνων και στο Κομπότι Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (03-02-2014) το μεσημέρι στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 39χρονο ομοεθνή του, ο οποίος συνόδευε και τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 17 και 15 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής. Κατασχέθηκαν:
•το χρηματικό ποσό των  (140) ευρώ
•το χρηματικό ποσό των (1.000) lek Αλβανίας
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (03-02-2014) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν 29χρονο ομοεθνή του, παράνομο μετανάστη, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ.
Κατασχέθηκαν:
•το χρηματικό ποσό των (470) ευρώ
•τρία κινητά τηλέφωνα
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.
Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια το τετραήμερο 30.01.2014 έως 02.02.2014
 Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα, βεβαιώθηκαν πάνω από (15.000) παραβάσεις .
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τροχονομικούς ελέγχους το τετραήμερο 30-01-2014 έως 02-02-2014, σε όλη την επικράτεια.Σκοπός των ελέγχων και της αυξημένης παρουσίας και δράσης των Υπηρεσιών Τροχαίας στο οδικό δίκτυο ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα, σε όλη την επικράτεια, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν συνολικά (15.055) παραβάσεις, ως ακολούθως:
.Υπερβολική ταχύτητα :1.704
.Κυκλοφορία χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο :670
.Μη χρήση ζώνης ασφαλείας:571
.Μη χρήση κράνους:483
.Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος :401
.ΚΤΕΟ:397
.Χρήση κινητών τηλεφώνων:360
.Οδήγηση οχήματος με άδεια ικανότητας οδήγησης η διοικητική ισχύ της οποίας έχει λήξει:166
.Λοιπές παραβάσεις:10.303
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ   :  15.055
Ανάλογες τακτικές ή έκτακτες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με βάση το σχεδιασμό του Αρχηγείου.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
•Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
•Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
•Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
•Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
•Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
•Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
•Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
•Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
•Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
•Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
•Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ανατολιωτάκη στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος I.C.E.
 Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy»,  που διεξήχθη στις 30-31 Ιανουαρίου 2014 στο Μπάρι της Ιταλίας, συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων κ. Νικόλαος Ανατολιωτάκης. Το έργο I.C.E. εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας "Ελλάδας - Ιταλίας 2007-2013".   
Ο πολιτισμός και ο τουρισμός αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, στα οποία μπορεί να βασιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών για την ανάπτυξη και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και η δημιουργία μια ενιαίας τουριστικής ζώνης μεταξύ των δύο περιοχών.Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις υποδομής σε μνημεία της περιοχής. Αναλυτικά, πρόκειται για τα:
- Αποκατάσταση Ι.Ν. Παλαιοχωρίου Συρράκου
- Στερέωση αποκατάσταση Ι.Μ. Γεννέσιου της Θεοτόκου Σιστρουνίου
- Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λοφίσκου Γραμμενοχωρίων
- Στερέωση και αποκατάσταση νερόμυλου στο Δ.Δ. Κοπάνης του Δήμου Δωδώνης
- Συντήρηση τέμπλου και τοιχογραφιών Ι.Μ. Γηρομερίου και
- Μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στο δίκτυο των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου

Ορισμός ημερομηνιών εξετάσεων και υποβολής δικαιολογητικών για βοηθούς οδοντιατρείου και βοηθούς φαρμακείου περιόδου Φεβρουαρίου 2014
 ΒΟΗΘΟΙ  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  Βοηθών Οδοντιατρείων  περιόδου Φεβρουαρίου 2014  είναι από 31-01-2014 έως 14-02-2014.Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Αθήνα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, (Θηβών 2, Τ.Κ.11527, Γουδί, Αθήνα) στις 25-02-2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00-12.00 π.μ.
β) Στην Θεσσαλονίκη, στο α’ υπόγειο του κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής στην Κεντρική Γραμματεία (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη) στις 26-02-2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
   –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   210-5235875.
ΒΟΗΘΟΙ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις βοηθών φαρμακείου περιόδου Φεβρουαρίου 2014  είναι από 30-01-2014 έως 10-02-2014.Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Αθήνα  στις 28-02-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).
β) Στην Πάτρα στις 14-02-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ στην αίθουσα σεμιναρίων του τμήματος Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (βρίσκεται απέναντι από τη Γραμματεία του τμήματος), στα Προκατασκευασμένα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης Ρίου.
γ) Στην Θεσσαλονίκη στις 27-02-2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00-14.00 για τα προφορικά και στις 28-02-2014  ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00-12.00 για τα γραπτά , στην αίθουσα σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ του κτιρίου των τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής Σχολής .Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   210-5235875.

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ 
  Η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., στο πλαίσιο ενημέρωσης του πληθυσμού για την 3η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος «Προσέγγιση LEADER» του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2007-2013, η οποία ξεκινά στις 05 Φεβρουαρίου 2014 και λήγει στις 11 Απριλίου 2014, διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές και τους μελετητές τους στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις που προκηρύσσονται και θα αναλυθούν τα περιεχόμενα του φακέλου υποψηφιότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν κατά την υποβολή των φακέλων και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής.Στα πλαίσια της παρούσας 3ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να υποβληθούν επενδυτικές προτάσεις από φυσικά ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών) καθώς και από ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια, ιδιωτικούς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.Οι τομείς στους οποίους μπορούν να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια (πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις) είναι η μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, ο αγροτουρισμός (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.), οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα που αφορούν την τουριστική και πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και την ανάδειξη και αποκατάσταση των χαρακτηριστικών της αγροτικής υπαίθρου.

Παπανδρέου : Η Μέρκελ επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ
 Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, που εξακολουθεί τέσσερα χρόνια μετά να δέχεται πυρά για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.Μιλώντας στο London School of Economics, ο πρώην πρωθυπουργός αποκατέστησε την αλήθεια, σημειώνοντας πως ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας και αυτό διότι «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη της Ελλάδας».«Όταν ήμουν πρωθυπουργός και οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε, δεν είχα πού να πάω», αποκάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 και επέλεξε το 2011, ο πρώην πρωθυπουργός θύμισε ότι δεν υπήρχε σχετικός νόμος και η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από την χρεοκοπία.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου προέβλεψε μεταξύ άλλων, ότι το 2050 καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα βρίσκεται στο κλάμπ των G20, δηλαδή των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη, ενώ πρότεινε την εκλογή του προέδρου της Ε.Ε. απευθείας από τους πολίτες.

Προκήρυξη «Περί βίας» από την «Μηδενική Ανοχή»... στο «Ποντίκι»
  Επιστολή - προκήρυξη, με την υπογραφή «Οργάνωση Μηδενική Ανοχή», στάλθηκε σήμερα Τρίτη στο «Ποντίκι», με το ταχυδρομείο.
Η οργάνωση με...
το κείμενό της μεγέθους τριών σελίδων:
● Απευθύνει κάλεσμα «για αντίσταση και ανυπακοή».
● Καλωσορίζει την επιστροφή του «επαναστάτη Χριστόδουλου Ξηρού» στο αντάρτικο πόλης.
● Εκτοξεύει απειλές κατά των «παπαγάλων / δημοσιογράφων» του συστήματος.
● Αποστέλλει προειδοποίηση σε όσους τυχόν συμβάλουν (από τους πολιτικούς προϊσταμένους έως τους απλούς τεχνίτες) στη διαμόρφωση των φυλακών Δομοκού σε φυλακές «ύψιστης ασφαλείας για επαναστάτες».
● Αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για τις εξής ενέργειες:
● Την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2010 στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα.
● Την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα στις 14 Απριλίου 2010.
● Την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο πολιτικό γραφείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011.
● Τις επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα γραφεία του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και της Βάσως Παπανδρέου την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011.
● Την έκρηξη στο γραφείο του Κώστα Σημίτη και στο ομώνυμο ίδρυμα στις 3 Απριλίου 2012.
● Την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά στις 13 Φεβρουαρίου 2013.
● Την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Ν.Δ. Φεβρωνίας Πατριανάκου, στις 4 Ιουλίου 2013.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της οργάνωσης, το οποίο φέρει τον τίτλο «Περί Βίας»:

«Βία είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι μίζες του κεφαλαίου στα πιόνια που λέγονται πολιτικοί, οι αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις τραπεζών εις βάρος του λαού, οι κατασχέσεις κατοικιών, το κομμένο ρεύμα σε ανέργους, οι άστεγοι στους δρόμους.
Βία είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην επαρχία, το ρημαγμένο εκπαιδευτικό σύστημα με ελλείψεις προσωπικού σε σχολεία και πανεπιστήμια.
Βία είναι οι αυτοκτονίες χιλιάδων μέχρι τώρα, οι νεκροί από τα μαγκάλια και τα τζάκια, οι υποσιτισμένοι μαθητές, οι άποροι άρρωστοι που πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία παρακαλώντας να τους δεχθούν.
Βία είναι η κατάργηση των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων τα οποία κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες, τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών εις βάρος των εργαζομένων και η φορολογική ασυλία τους.
Βία είναι τα εργατικά ατυχήματα, η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, οι απολύσεις, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία, οι ουρές στον ΟΑΕΔ, το 12ωρο για 460 €.
Βία είναι ο Ξένιος Ζεύς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ανά την Ελλάδα, τα άψυχα κορμιά μεταναστών στο Αιγαίο, οι νεκροί από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τα “καθαρά χέρια” του Μιχαλολιάκου.
Βία είναι οι ξυλοδαρμοί και τα χημικά από τα ΜΑΤ απέναντι σε όποιον διαμαρτύρεται, οι παρακολουθήσεις αγωνιστών και οι προσαγωγές τους, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός μπάτσων.
Όσο αυτή η βία θα δικαιολογείται από νόμους, διατάγματα, αποφάσεις, μνημόνια και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και θα υποστηρίζεται από το θεσμό της δικαιοσύνης και τα παπαγαλάκια της εξουσίας, τους δημοσιογράφους, τόσο η αντίσταση και η ανυπακοή είναι μονόδρομος.
Η απάθεια και η αναμονή για εκλογές δεν είναι λύση. Όλοι στους δρόμους με αυτοοργανωμένους αγώνες, απεργίες και καταλήψεις. Ταυτόχρονα ενισχύοντας το αντάρτικο πόλης με όποιο μέσο μπορεί ο καθένας, το ετοιμοθάνατο καθεστώς θα καταρρεύσει.
Ο καπιταλισμός δεν γίνεται καλύτερος, μόνο ανατρέπεται..!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΚΡΑΤΟΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Με αφορμή την μη επιστροφή του Επαναστάτη Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού βγήκαν πάλι οι γνωστοί αλλά και νέοι γυμνοσάλιαγκες να ξεράσουν την βλέννα τους. Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων και των πολιτικών, σχολιαστές μαϊντανοί “ειδικοί για την τρομοκρατία” άρχισαν πάλι να βγάζουν άναρθρες κραυγές όπως τα πρωτεύοντα θηλαστικά: “Ποιοι τον άφησαν ελεύθερο, ποιος τον υποθάλπτει, τι σχέδια έχει;” και δώστου ξανά και ξανά. Χύνοντας παράλληλα το δηλητήριό τους για την Ε.Ο. 17Ν και τον ένοπλο αγώνα γενικότερα. Ταυτόχρονα θεωρίες συνομωσίας, πρακτορολογίας και ότι άλλη μαλακία κατέβει στο κεφάλι κάθε καραγκιόζη.
Ας ρωτήσει λοιπόν τον εαυτό του όποιος διαβάσει αυτό το κείμενο και ας υποβάλλει την ίδια ερώτηση στο περιβάλλον του:
Πότε αισθάνθηκε φόβο, κίνδυνο, τρόμο από τον Χριστόδουλο Ξηρό ή από οποιαδήποτε ενέργεια της 17Ν ή άλλων ανταρτών; Πότε αυτοί στράφηκαν εναντίον του; Ναι, αν διαβάσει αυτό το κείμενο κάποιος πολιτικός - υπηρέτης των καπιταλιστών, κάποιος μπάτσος - υπηρέτης των αφεντικών και συνεργάτης των φασιστών, κάποιο δημοσιογραφικό σκουλίκι, κάποια άλλη ύαινα του συμπλέγματος εκμετάλλευσης, τότε όντος έχει νιώσει φόβο και καλά θα κάνει να ανησυχεί για τα χειρότερα…
Στόχος λοιπόν όλης αυτής της προπαγάνδας είναι αφενός η κατάργηση της χορήγησης αδειών σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και δεύτερον και κυριότερο η λείανση του εδάφους ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Εκεί προορίζεται να μεταφερθούν όσοι καταδικάστηκαν ή διώκονται για Επαναστατικές πράξεις. Να θαφτούν σε λευκά κελιά χωρίς καμιά επικοινωνία και φυσικά χωρίς την παραμικρή περίπτωση να πάρουν άδεια.
Σύντροφοι θα το επιτρέψουμε;
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
Εμείς από την πλευρά θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με το όνομα:
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Σκοπός του σχεδίου είναι η απευθείας απειλή και ο άμεσος εκβιασμός όλων όσων συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση του πλάνου ανακατασκευής των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Από τους πολιτικούς προϊστάμενους και τα ερπετά της Ε.Κ.Α.Μ. ως τον απλό τεχνίτη που θα συμβάλλει στην ανύψωση του φράκτη, όλοι θα πρέπει να νιώσουν ότι η οποιαδήποτε έστω και έμμεση συμμετοχή θα έχει γι’ αυτούς οδυνηρές συνέπειες.
Απευθύνουμε την προειδοποίηση σε δεύτερο ενικό:
ΕΣΥ που θα συμβάλλεις στην ανακατασκευή και διατήρηση των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για επαναστάτες, θα έρθεις αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών σου. ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
Στα πλαίσια αυτά, αλλά και σαν μια απόπειρα κοινής δράσης πολλών αντάρτικων ομάδων με κοινό στόχο, καλούμε όλους τους ένοπλους αντάρτες, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους αναρχικούς και αριστερούς να προσυπογράψουν αυτό το με τις πράξεις τους. Έτσι μια προκύρηξη που θα αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποια ενέργεια θα μπορεί να εντάσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του σχεδίου Επαναστατικό Κάλεσμα. Στόχος είναι ο άμεσος εκβιασμός της κυβερνητικής συμμορίας ώστε να ακυρώσει το σχέδιό της.
Σύντροφοι δεν γίνεται να περιμένουμε την επανάσταση για να ελευθερώσουμε τα φυλακισμένα αδέρφια μας. Ας δράσουμε όλοι μαζί τώρα. Οι εξουσιαστές είναι ενωμένοι απέναντί μας. Εμείς;
Σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την εκστρατεία πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι οι φυλακισμένοι. Αρραγές μέτωπο μέσα και έξω από τις φυλακές. Προσυπογράφουμε κάθε κάλεσμα για την ενότητα των επαναστατών. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν. Οι επαναστάτες του καφέ, του πληκτρολογίου και του καναπέ ας φτύσουν τα μούτρα τους στο καθρέφτη.
Το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2014, αφήσαμε στάχτη και αποκαΐδια στη θέση του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη που βρίσκεται στην οδό Αμερικής 10, στον 4ο όροφο, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι περιττό να αναφέρουμε γιατί ο συγκεκριμένος δουλοπρεπής υπηρέτης των καπιταλιστών έγινε στόχος μας. Στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στις 8 Γενάρη 2014 η μούρη του έφτασε στο πάτωμα περιμένοντας στη σειρά να χαιρετήσει το Μπαρόζο και τα άλλα καθάρματα. Εξέχων μέλος της μαφιόζικης συμμορίας, Νο2 του Σαμαρά, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατ’ επάγγελμα συκοφάντης των κοινωνικών αγώνων, βασικός συνεργός στα εγκλήματα των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων.
Δεν ξεχνάμε ποτέ την συμμετοχή ΚΑΝΕΝΟΣ στο καθεστώς εκμετάλλευσης.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις
Καλώς ορίζουμε τον Χριστόδουλο Ξηρό και πάλι στο αντάρτικο πόλης.
ΥΓ.: 4 εκατομμύρια μπουνιές, κλωτσιές και σφαίρες στα μούτρα σας
Οργάνωση Μηδενική Ανοχή»
* Η φωτογραφία είναι από την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποίησε η οργάνωση στο γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: