ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εφυγε η λαϊκή Μούσα Τζένη Βάνου : « Αν είναι η αγάπη αμαρτία;; Χίλιες φορές κι αν μ’ αρνηθείς… »



Μια αλλαγή αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να μπουν και άλλες : ( Νικολό Μακιαβέλι )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εφυγε η λαϊκή Μούσα Τζένη Βάνου : « Αν είναι η αγάπη αμαρτία;; Χίλιες φορές κι αν μ’ αρνηθείς… »
 Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, στα 75 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο, η μεγάλη ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου.Το «αηδόνι» του ελληνικού τραγουδιού, η κατά κόσμον Ευγενία Βραχνού, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα.Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, οπότε με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης.Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή.Στο τέλος του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών.Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά. !Είχε βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια, απείχε από τη δισκογραφία.

Στην έρευνα της η ΕΛ.Α.Σ εντόπισε και άλλες παραβάσεις που διέπρατταν οι αλλοδαποί στην Θεσπρωτία
 Σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, εμπλέκονται  οι τρεις αλλοδαποί, που συνελήφθησαν  την 24-01-2014  από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς,Σε συνέχεια του από 25-01-2014 Δελτίου Τύπου που αφορά  την αυτόφωρη σύλληψη τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας,  που διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, η εμπλοκή τους σε τρεις (3) ακόμα περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν με την ίδια μεθοδολογία δράσης.Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί την 24-01-2014 από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες δέκα διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 03-12-2013 έως 21-01-2014 διέπραξαν επιπλέον τις παρακάτω κλοπές:
• στην Νεράιδα Θεσπρωτίας διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα.
•στο Παγκράτι Θεσπρωτίας διέρρηξαν δύο σπίτια, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδείς αξιόποινες πράξεις.

Απαραίτητη η άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης για την πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές
 Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης (την οποία υπογράφει ο υφυπουργός ΥΠΑΝ κ. Σκορδάς), σχετικά με την έκδοση παραγωγικών αδειών πώλησης τυροκομικών Προϊόντων σε Λαϊκές Αγορές,δημοσιεύθηκε...στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.Σε αυτή αναφέρεται ότι μεταξύ των δικαιολογητικών που θα πρέπει να καταθέσει ο ενδιαφερόμενος είναι ένα αντίγραφο της χορηγηθείσας άδειας κτηνοτροφικής εγκατάστασης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής ενότητας εντός των ορίων της οποίας είναι εγκαταστημένη η κτηνοτροφική εγκατάσταση. Δεδομένου όμως ότι η διαδικασία νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ακόμα εκκρεμεί γίνεται αντιληπτό γιατί η πώληση των τυροκομικών Προϊόντων σε Λαϊκές Αγορές παρά το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί από τον Μάιο του 2013 δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει: Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση παραγωγικής άδειας πωλητή σε Λαϊκές Αγορές της χώρας «Τυροκομικών Προϊόντων», προερχομένων από γάλα δικής τους παραγωγής, υποβάλουν πλέον των προβλεπομένων δικαιολογητικών για την απόκτηση αδειών λαϊκών και τα εξής δικαιολογητικά:
Κατά τη χορήγηση της παραγωγικής άδειας τυροκομικών προϊόντων….:
Αντίγραφο χορηγηθείσας άδειας κτηνοτροφικής εγκατάστασης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής ενότητας εντός των ορίων της οποίας είναι εγκαταστημένη η κτηνοτροφική εγκατάσταση, συνοδευόμενη από αντίγραφο της αίτησης του ενδιαφερομένου στην οποία γίνεται αναφορά της δυναμικότητας της εγκατάστασης εκφρασμένης σε αριθμό εκτρεφόμενων ζώων.Απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας συνοδευόμενη από βεβαίωση «περί καλής υγείας του ζωικού κεφαλαίου».Αντίγραφο της απόφασης έγκρισης της εγκατάστασης μεταποίησης του γάλακτος από την αρμόδια αρχή.Αντίγραφο της άδειας της αρμόδιας αρχής περί καταλληλότητας του ειδικά διασκευασμένου μέσου, από το οποίο διενεργούνται οι πωλήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Απόφασης του Υπουργού Υγείας.Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα δηλώνεται ότι τα προς πώληση προϊόντα θα φέρουν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία επισήμανση Περί Τροφίμων, καθώς και τη σήμανση αναγνώρισης (κωδικό αριθμό έγκρισης) της μονάδας μεταποίησης του γάλακτος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Κανονισμών.
Στη βουλή
Να σημειωθεί ότι στις 14 Ιανουαρίου ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κασαπίδης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση προβλεπόμενης από νόμο υπουργικής απόφασης, απαραίτητης για την πώληση ιδιοπαραγόμενων τυροκομικών προϊόντων από τους κτηνοτρόφους στις λαϊκές αγορές. «Η σημασία της συγκεκριμένης απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι αίρει την ολιγοπωλιακή κατάσταση των super market στην εγχώρια αγορά των τροφίμων και τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των τιμών των προϊόντων, ενώ παράλληλα ενισχύει και το εισόδημα παραγωγών και καταναλωτών, λόγω της απευθείας διάθεσης των προϊόντων με την αποφυγή των μεσαζόντων», σημείωνε στην ερώτησή του ο κ. Κασαπίδης.

ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Σύλληψη ατόμου για χρέη στο Δημόσιο στα Ιωάννινα
 Την 04-02-2014/13.20 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή  χρεών προς το Δημόσιο χρηματικού ποσού 64.584 €.


 
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα  
 Την 04-02-2014 και ώρα 19:20, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (Ελεούσα Ιωαννίνων),έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός,εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (στύλο), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων  39χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους αλλοδαπούς 
 Συνελήφθη, την 04-02-2014 αργά το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα, ο 39χρονος  κατελήφθη από τους αστυνομικούς  να μεταφέρει με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις  ομοεθνείς του (ηλικίας 25, 24 και 30 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α. στα Ιωάννινα
 Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 64.584,19 ευρώ .Συνελήφθη, την 04-02-2014 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ιωαννίνων, 70χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ. Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 64.584,19 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ισόβια για το φρικτό φονικό στους Κεραμάτες Άρτας
 Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 3,5 ετών φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ιωαννίνων, στον δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2013 στους Κεραμάτες Άρτας.Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στην δεύτερη κατηγορουμένη, την ποινή της 15ετούς κάθειρξης, συνολικά για την απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.Οι ποινές είναι εφέσιμες, το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εγκλήματος.Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο για την στυγνή δολοφονία του 48χρονου, τον οποίο στη συνέχεια διαμέλισε, διαχώρισε στη συνέχεια τα οστά από το σώμα, έβρασε τα μέλη του σώματος για να επιτύχει τον διαχωρισμό από τα οστά και στη συνέχεια απέρριψε τα οστά στον ποταμό Άραχθο και τα μέλη του σώματος, που είχε βράσει στον βόθρο του σπιτιού του.

Με  επιχορήγηση 1.5 εκ. ευρώ η μεταφορά μαθητών στην Ήπειρο
 Με 228.600€ για την κάλυψη δαπανών στη Π.Ε.Θεσπρωτίας.Την επιχορήγηση των Περιφερειών της χώρας, με 30.000.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.Το ποσό προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και αποδίδεται, μέσω του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.Η επιχορήγηση αυτή αφορά στο σχολικό έτος 2013-2014 και δίνεται έναντι της συνολικής δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών.Η Περιφέρεια Ηπείρου θα επιχορηγηθεί με 1.559.300εκ.ευρώ, το οποίο ποσό θα κατανεμηθεί και στις 4 περιφερειακές ενότητες. Συγκεκριμένα θα λάβουν η Π.Ε.Πρέβεζας 298.800€, η Π.Ε Άρτας 464.000€, η Π.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 567.900€ και η Π.Ε.Θεσπρωτίας 228.600€ .

Την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του έκοψε  ο Δήμος Σουλίου
 Την Αγιοβασιλιάτικη πίτα για τη δημοτική αρχή και το προσωπικό, έκοψε το μεσημέρι της Παρασκευής 31/1/2014 ο Δήμος Σουλίου.Στη μικρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ''Καρκαμίσι'', παραβρέθηκε η Δήμαρχος κ. Μπραϊμη – Μπότσh Σταυρούλα, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατέρας Βελισσάριος, η Περιφεραική Σύμβουλος κ. Φίλη - Πασχάλη Αντιγόνη, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Παππάς Παναγιώτης, Μπρέστας Δημήτριος, Φράγκος Θωμάς και Μούτσιος Χρήστος, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. κ. Παππάς Αθανάσιος και Μαρέτας Αριστείδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, οι υπάλληλοι και το προσωπικό του Δήμου Σουλίου.Στο σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά, καλή και δημιουργική χρονιά. Το 2014 όχι μόνο να κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες και προσδοκίες όλων, αλλά ας είναι το τελευταίο έτος που η χώρα και ο καθένας από εμάς ταλανίζεται από οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Με προσωπική και ομαδική εργασία και πνεύμα, η καθημερινότητα και τα προβλήματα στο Δήμο Σουλίου, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.Ο Πατήρ Βελισσάριος, αφού ευλόγησε την πίτα, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. ΤΙΤΟΥ, ευχήθηκε σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Οι Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου
 Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για την Μονάδα Α.Σ.Α. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε τους όρους της προκήρυξης και τα τεύχη δημοπράτησης της β' φάσης του διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου». Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη φάση, μπορούν να συμμετάσχουν μόνον οι προεπιλεγείσες κατά την Α΄ φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, έξι εταιρείες. Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σε δηλώσεις της, είπε, μεταξύ άλλων, ότι "στις 2 Απριλίου έχουμε την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους εν δυνάμει αναδόχους και πιστεύουμε ότι μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να έχουμε κάποιες εμπλοκές, είτε προσφυγές στο ΣτΕ ή κάτι άλλο, θα έχουμε και τον προσωρινό μειοδότη. 'Όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, οργανωμένα και ευχόμαστε να έχουμε προσωρινό μειοδότη και πριν τις εκλογές".
Συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο έργων που αφορούν συντηρήσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου προς Πρέβεζα και Άρτα. Η πρώτη αφορά τη συντήρηση του κόμβου στο Στρατόπεδο Φιλιππιάδας Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και η δεύτερη τη συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην επαρχιακή οδό Μεσοβούνι-Μαζαρακιά της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 72.000 ευρώ και την επαναδημοπράτηση των έργων:
•«Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο ΕΟΔ Άρτας – Τρικάλων & Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
• «Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα της 3ης επαρχιακής οδού Βράχος - Χειμαδιό» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
• «Αποκατάσταση καθιζήσεων οδικού τμήματος της 8ης επαρχιακής οδού στην Α. Ρευματιά» Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Ανάδοχοι έργων στην Π.Ε. Άρτας. Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων της Π.Ε. Άρτας, «Συντήρηση των αναχωμάτων και καθαρισμός των στομίων του ιχθυοτροφείου Κόφτρα Παλιομπούκα», προϋπολογισμού 7.500 ευρώ και «Συντήρηση οδοφωτισμού επαρχιακού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ.

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
 Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Adriatic Model Forest» που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 2 της κοινοτικής πρωτοβουλίας IPA ADRIATICA 2007-2013, σας προσκαλεί στη τριήμερη συνάντηση που διοργανώνει με θέμα: «The governance for a Model Forest: exchange of experience» από τις 11 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2014. Η συνάντηση θα γίνει στην πόλη της Ηγουμενίτσας στης 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 09:30 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα (Π. Τσαλδάρη 18).Το Πρότυπο Δάσος ορίζεται ως ένα καινούριο και πρωτότυπο εργαλείο εδαφικής διακυβέρνησης με κύριο γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών. Κύριο χαρακτηριστικό του το δάσος και η σύμπλευση όλων των φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.Για την καλύτερη αντίληψη του Πρότυπου Δάσους, πρέπει να το κατανοήσουμε ως μια «διαδικασία ανάπτυξης που βασίζεται στη συνεργασία μέσα από την οποία άτομα και ομάδες που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλομορφία αξιών, εργάζονται μαζί μέσα σε ένα κοινό όραμα της διαρκούς ανάπτυξης μιας περιοχής μέσα στην οποία τα δάση αποτελούν σημαντικό στοιχείο.Βασικό στοιχείο που διέπει την λειτουργία ενός Πρότυπου Δάσους είναι η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων και των αντιθέσεων που υφίστανται σε μία γεωγραφική περιοχή μεταξύ οργανισμών και επιχειρήσεων με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και επιδιώξεις, με κοινό γνώμονα την βιώσιμή ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εν λόγω συνάντηση προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοινού τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων εργαλείων εδαφικής διακυβέρνησης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Adriatic Model Forest»
 Αξιότιμοι κύριοι,
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Adriatic Model Forest» που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 2 της κοινοτικής πρωτοβουλίας IPA ADRIATICA 2007-2013, σας προσκαλεί στη τριήμερη συνάντηση που διοργανώνει με θέμα: «The governance for a Model Forest: exchange of experience» από τις 11 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2014. Η συνάντηση θα γίνει στην πόλη της Ηγουμενίτσας στης 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 09:30 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα (Π. Τσαλδάρη 18).Το Πρότυπο Δάσος ορίζεται ως ένα καινούριο και πρωτότυπο εργαλείο εδαφικής διακυβέρνησης με κύριο γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών. Κύριο χαρακτηριστικό του το δάσος και η σύμπλευση όλων των φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.Για την καλύτερη αντίληψη του Πρότυπου Δάσους, πρέπει να το κατανοήσουμε ως μια «διαδικασία ανάπτυξης που βασίζεται στη συνεργασία μέσα από την οποία άτομα και ομάδες που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλομορφία αξιών, εργάζονται μαζί μέσα σε ένα κοινό όραμα της διαρκούς ανάπτυξης μιας περιοχής μέσα στην οποία τα δάση αποτελούν σημαντικό στοιχείο.Βασικό στοιχείο που διέπει την λειτουργία ενός Πρότυπου Δάσους είναι η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων και των αντιθέσεων που υφίστανται σε μία γεωγραφική περιοχή μεταξύ οργανισμών και επιχειρήσεων με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και επιδιώξεις, με κοινό γνώμονα την βιώσιμή ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εν λόγω συνάντηση προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοινού τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων εργαλείων εδαφικής διακυβέρνησης.         
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας
Θωμάς Γ. Πιτούλης
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
2.ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
3.ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
4.ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
5.ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
6.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
7.ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
8.ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
9.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ 
10.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
11.ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
12.ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ
13.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
14.ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
15. ΛΒ’ ΕΠΚΑ

                                                                                      











Δεν υπάρχουν σχόλια: