ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Υφυπουργός Υγείας κ.Αντώνης Μπέζας συμμετείχε στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας



Η ευτυχία δεν είναι ιδανικό της λογικής αλλά της φαντασίας : ( Εμμάνουελ Καντ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που έγινε στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» της Ηγουμενίτσας.Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέζας ανέφερε:«Η χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δεν ήταν η πιο δύσκολη της τελευταίας περιόδου αλλά μια δύσκολη χρονιά στην οποία πετύχαμε, χάρη στις θυσίες των πολιτών, κάποια πολύ σημαντικά επιτεύγματα τα οποία πρέπει να διατηρήσουμε.Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, εκτελέσαμε εντός των στόχων που είχαν τεθεί τον προϋπολογισμό, η χώρα αγκυρώθηκε στο ευρώ, το τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιήθηκε και θέσαμε τις βάσεις ώστε το 2014 να είναι η χρονιά που θα υπάρξει η μετάβαση από την ύφεση στην ανάπτυξη.Όλα αυτά αλλάζουν κυριολεκτικά την πορεία του τόπου. Τον βγάζουν από τον κατήφορο της υπερχρέωσης και της αναδιανομής με δανεικά και τον βάζουν στον δρόμο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας με εξωστρέφεια.Η ανάπτυξη όμως δεν είναι κάτι που γίνεται στο κενό με ανεδαφικές και ανεφάρμοστες πολιτικές.Η ανάπτυξη είναι ο τελευταίος σταθμός αφού προηγουμένως περάσουμε από το νοικοκύρεμα των οικονομικών, τον εξορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επίσης η ανάπτυξη δεν είναι μόνο υπόθεση του πρωθυπουργού ούτε της κυβέρνησης ούτε ενός υπουργείου. Είναι μια εθνική υπόθεση και το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας στην οποία όλοι μας, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουμε.Πρέπει να εδραιώσουμε τη πεποίθηση σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα γονατισμένη αλλά είναι όρθια και προχωράει μπροστά. Πρέπει ακόμη να εδραιώσουμε την δική μας αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει φυσιολογική χώρα και να ανοίξει τα φτερά της. Και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ηττοπάθεια, την μεμψιμοιρία, τον λαϊκισμό, τις κομματικές υστεροβουλίες και τις αναχρονιστικές συντεχνιακές εμμονές. Υπάρχει σίγουρα η Ελλάδα του χθες και η Ελλάδα του αύριο. Εύχομαι την καινούργια χρονιά όλο και περισσότεροι Έλληνες και συμπολίτες μας εδώ στη Θεσπρωτία να στοιχηθούν με την Ελλάδα του αύριο που έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται».

ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: Δράση «Δενδροφύτευση – αποκατάστασης στην περιοχή  Γωνιά Ηγουμενίτσας»
    Το ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας στο πνεύμα του εθελοντισμού  και στο πλαίσιο της επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων (αλλά και άμεσης επαφής των μικρών ιδιαίτερα παιδιών, πάνω στην όλη διαδικασία επίλυσης και αντιμετώπισης προβλημάτων) προγραμματίζει δενδροφύτευση. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, τον  Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ν. Θεσπρωτίας, Πολιτιστικό σύλλογο Γραικοχωρίου, το σύλλογο Καταδρομέων  Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, το 2ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, το Φορέα διαχείρισης στενών και εκβολών Καλαμά και Αχέροντα και την  βοήθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας: μια δράση που αποτελεί ακόμα θέμα σε περιβαλλοντικές συζητήσεις, της περιοχής μας: η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή, της Γωνιάς, μετά την αφαίρεση χερσαίας επιφάνειας (στερεά αδρανή υλικά)  για την δημιουργία  του νέου λιμένα στην πόλη μας.Η δράση αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2014.Την εκσκαφή θα αναλάβουν ενήλικες και την τοποθέτηση των δενδρυλλίων οι μαθητές με την διαδικασία της υιοθέτησης.Όλη αυτή η δραστηριότητα είναι  στο πλαίσιο του ορισμού του περιβαλλοντικά υπεύθυνου πολίτη  και κάτω σαφώς από την θεματική ονομασία για το έτος που διανύουμε  «ενεργός πολίτης»..! Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
 Ο Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε Φιλιατών
     Νικολάου  Μάρκος      

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ   -   NEWS
Eξαρθρώθηκε η σπείρα που εισήγαγε ναρκωτικά στην Αλβανία για να τα μεταφέρει στη συνέχεια σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης
 Eξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε ναρκωτικά στην Αλβανία και στη συνέχεια αναλάμβανε να τα μεταφέρει σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.Η αστυνομία είχε από καιρό την πληροφορία για τη δράση της σπείρας που διακινούσε τα ναρκωτικά με ειδικώς μετασκευασμένα φορτηγά.Το κουβάρι του νήματος, άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν σε ερημική παραλία της Πρέβεζας εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα χασίς.Σύμφωνα με πηγές η ποσότητα αυτή άγγιζε τα εφτακόσια κιλά.Μετά από πολύημερη επιχείρηση οι αστυνομικοί έφτασαν σε μια αποθήκη και ένα συνεργείο αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο.Η παρακολούθηση που ακολούθησε έδειξε στους αστυνομικούς ότι αυτοί ήταν οι χώροι που η σπείρα χρησιμοποιούσε τόσο για τη φύλαξη και τη μεταφόρτωση των ναρκωτικών όσο και για τη μετατροπή των φορτηγών.Η τελική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα με τους αστυνομικούς να περνάνε χειροπέδες σε τρεις Έλληνες, έναν Αλβανό και έναν Πακιστανό. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.Συνολικά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν:
-Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.135 κιλών και 50 γραμμαρίων.
-Ένα φορτηγό διεθνών μεταφορών.
-Δύο θαλάμους-ψυγεία
-Το χρηματικό ποσό των -12.450- ευρώ.
-Οκτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.
Περί ναρκωτικών στην Ανατολή Ιωαννίνων
1)Την 20-01-2014/14.30 στην Ανατολή Ιωαννίνων, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε, ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού, καθώς και στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (0,2) γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης και (56) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
2) Την 20-1-2014/20.00 στο Δελβινάκιο Ιωαννίνων, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (179,8) γραμμαρίων.
Κλοπή στα Ιωάννινα
Την 20-01-2014/12.30 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 28  και 22 ετών αντίστοιχα, «ΡΟΜΑ» γιατί είχαν αφαιρέσει συσσωρευτές από μηχάνημα έργων, οι οποίοι ευρίσκοντο σε λατομείο στα Ιωάννινα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε κλοπή αντικειμένων προηγούμενου έτους στο εν λόγω Λατομείο η οποία χρήζει ιδιαίτερης μεγάλης αξίας.
Συνελήφθη στην Ασφάκα Ιωαννίνων  47χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους αλλοδαπούς 
 Συνελήφθη, την 20-01-2014 αργά το βράδυ, στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα, ο 47χρονος  κατελήφθη από τους αστυνομικούς  να μεταφέρει με Ι.Χ .Φορτηγό αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις  ομοεθνείς του (δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 31 ετών και μία 53χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος 
 Προέβαιναν σε αποσυναρμολογήσεις οχημάτων και επεξεργασία μετάλλων, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες,προκαλώντας μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Συνελήφθησαν την 20-01-2014 το πρωί, στη Μπάφρα Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί,  ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 43 και 42 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  σε αίθριο χώρο που είχαν νοικιάσει οι δράστες στη Μπάφρα Ιωαννίνων,διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων και συλλογή μετάλλων (scrap), χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες.Συγκεκριμένα, οι δράστες προέβαιναν σε τεμαχισμό Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων καθώς και σε αποθήκευση και επεξεργασία μετάλλων και μπαταριών αυτοκινήτων,προκαλώντας με τη συγκεκριμένη παράνομη διαχείριση, ρύπανση και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.Στο χώρο  βρέθηκαν παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων,παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, μπαταρίες και διάφορα άλλα μέταλλα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.Στο σημείο εκλήθη και υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου,για διενέργεια περιβαλλοντολογικής έρευνας και αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν την 20-01-2014 σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ανατολή Ιωαννίνων ένας 45χρονος, διότι σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους (0,2) γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα κάνναβης, βάρους (56) γραμμαρίων.Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων ένας 39χρονος, διότι σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (179,8) γραμμαρίων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στην πόλη της Άρτας
Συνελήφθη την 21-01-2014 αργά το βράδυ π.μ, στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 36χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,58) γραμμαρίων.

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον Υφυπουργό Υγείας κ.Αντώνη Μπέζα στο νοσοκομείο Πρέβεζας
 Καλύτερες μέρες για το νοσοκομείο Πρέβεζας υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας μετά την πολύωρη επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο 18-01-2014 και τη συνεργασία που είχε με όλους τους αρμόδιους.Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Υφυπουργό, με συνθήματα ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και υπέρ της διατήρησης του χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, όμως δεν υπήρξε καμία άλλη ένταση σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπέζα.Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Υφυπουργός επανέλαβε πολλές φορές τη δέσμευση ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα παρακολουθείτε συνεχώς με στόχο την αναβάθμισή του.Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι στη διάρκεια του 2014 τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα καθώς την προηγούμενη χρονιά και μέσα από τα μέτρα που ελήφθησαν μπήκαν οι βάσεις για μία συνολική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας τόνισε ότι «θα εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς καμία κατάργηση κλινικής ή τμήματος και χωρίς κανένας από το προσωπικό να τεθεί σε διαθεσιμότητα».Μάλιστα δεσμεύτηκε για καλύτερη λειτουργία το επόμενο διάστημα με βάση τον εγκεκριμένο Οργανισμό του 2012. Με βάση αυτόν θα καλυφθούν κενά που υπάρχουν είτε με μόνιμο προσωπικό είτε με επικουρικούς γιατρούς που πλέον έχουν το κίνητρο της τριετούς απασχόλησης.«Οι πολίτες δεν βρίσκονται στον αέρα, υπάρχει ένα νοσοκομείο που το παρακολουθούμε, δεν θα επιτρέψουμε ζωτικά προβλήματα. Αν διαπιστώσουμε οικονομικό πρόβλημα τότε θα το ενισχύσουμε από το αποθεματικό του υπουργείου» τόνισε ο κ. Μπέζας για να συμπληρώσει ότι προβλήματα έλλειψης υλικών που είχαν διαπιστωθεί κατά το παρελθόν δεν οφείλονταν στην έλλειψη χρημάτων αλλά στην έλλειψη σωστού προγραμματισμού.Σχετικά με την ανέγερση νέου νοσοκομείου ανέφερε ότι είναι ένας στόχος που δεν εγκαταλείπεται αλλά δεν μπορεί και να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους. Μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι οι εθνικοί πόροι, πράγμα που καθιστά το όλο εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.Ο κ. Μπέζας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η λειτουργία ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο ώστε να υπάρξει καλύτερο συντονισμός και εξυπηρέτηση στη διακομιδή ασθενών ενώ τέλος ξεκαθάρισε ότι σε κανένα νοσοκομείου της Ηπείρου δεν θα υπάρξει αλλαγή ρόλου.      

Νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες ,η  αρχή γίνεται από τις πλατείες...!
  Νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Η σύσκεψη έγινε με...πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας» και με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, από σήμερα, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.Παράλληλα, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.


Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Οι Συγκεντρώσεις
Στην Ηλεία τόπος συγκέντρωσης των αγροτών με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έχει ορισθεί ο κόμβος της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας βρισκόταν χθες σε περιοδεία στα χωριά για ενημέρωση και κάλεσμα των αγροτών σε συσπείρωση και αγώνα διαρκείας ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο αγροτικός σύλλογος Αμαλιάδας, ο σύλλογος κτηνοτρόφων του νομού, κ.α., είναι, μεταξύ αυτών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές τις δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σημειωτέον παίρνουν μορφή πανελλαδική, καθώς ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν αποφασίσει οι αγροτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.Σύμφωνα με το pelop.gr η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ηλείας, διοργανώνει συγκέντρωση αγροτών στη ΔΟΥ Πύργου αύριο, ενώ παρόμοια συγκέντρωση - αποκλεισμός των ΔΟΥ σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή. Οι αγρότες απηύθυναν κάλεσμα όχι μόνον στους συναδέλφους τους, αλλά και στους πολίτες της Ηλείας να συνταχθούν μαζί τους και με μαζικές κινητοποιήσεις να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια.Από τις πλατείες της Θεσσαλίας τα τρακτέρ των αγροτών θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης η οποία οδηγεί χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες σήμερα να μαζευτούν στις πλατείες με τη μηχανή των τρακτέρ αναμμένη. Σε ανακοίνωσή της ζητά από τους αγρότες του Νομού «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».Ειδικότερα, έχουν οριστεί συγκεντρώσεις στην Αγιά (την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα «Κιβωτός») και στον Αμπελώνα (την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο).Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες της Βοιωτίας, που δίνουν ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης έξω από τον Ορχομενό. Από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων στη Βοιωτία.
Διαχωρίζουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης
Την διαφοροποίηση τους από τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας οι οποίοι αποφάσισαν να απαντήσουν με κινητοποιήσεις στον νέο τρόπο φορολόγησής τους φαίνεται να έχουν επιλέξει οι Κρητικοί αγρότες.Την ώρα που οι συνάδελφοί τους στη Λάρισα ζεσταίνουν τα τρακτέρ και ξεκινούν κινητοποιήσεις, μετρώντας τις δυνάμεις τους οι Κρητικοί τηρούν στάση αναμονής για την απάντηση του πρωθυπουργού στην επιστολή που του απέστειλαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ.Ωστόσο το είδος των κινητοποιήσεων των αγροτών της υπόλοιπης χώρας θα κριθεί από τη μαζικότητα που θα έχουν. Το εάν θα κλείσουν δρόμοι θα αποφασιστεί από τα σωματεία, κυρίως όταν οι αγρότες δουν ότι ο αγώνας τους έχει μαζική συμμετοχή.  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: