ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η ‘’ Πρώτη ‘’ του , Λειτουργία έγινε στον Ι. Ναό του Αγίου Αντωνίου στο ορφανοτροφείο Φιλιατών



Ο άνθρωπος δεν είναι δημιούργημα των περιστάσεων. Οι περιστάσεις είναι δημιούργημα του ανθρώπου  :  ( Βενιαμίν Ντισραέλι )


....ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η «Πρώτη» του Λειτουργία έγινε στον Ι. Ναό του Αγίου Αντωνίου στο ορφανοτροφείο Φιλιατών 











Ο Ναός του Αγ. Αντωνίου βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος και εγκαινιάστηκε τον Μάη του 2008.Την 17-01-2014 έγινε θεία λειτουργεία στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται εντός του χώρου του ιδρύματος.Με ευλάβεια παρουσία κόσμου και μαθητών έγινε η θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου στην εκκλησία του  ιδρύματος.
Ο Μέγας Αντώνιος είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού, που θεμελίωσε τον υγιή Μοναχισμό.Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και των παιδιών του. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έζησε ως ασκητής στην έρημο και πέθανε στις 17 Ιανουαρίου του 356, οπότε και εορτάζεται η μνήμη του από τις Λουθηρανικές, τις Αγγλικανικές, τις Καθολικές και τις Ορθόδοξες εκκλησίες, όπου θεωρείται άγιος.Ο ίδιος αποσύρθηκε στην έρημο όπου έζησε ασκητικά, παραμένοντας έτσι μακριά από υλικούς πειρασμούς και διαφόρων κοινωνικών συμπεριφορών. Κατά τον χρόνο αυτό επισκεπτόταν διάφορους άλλους ασκητές που θαύμαζε την αρετή τους όπου ως "σοφή μέλισσα" επέλεγε τα άνθη της συλλέγοντας το "πνευματικό νέκταρ" της ηθικής και της αρετής. Ασκούμενος έτσι στην αγρυπνία και την προσευχή και εξ ανάγκης στη νηστεία, τρώγοντας μία φορά την ημέρα περί τη δύση του Ηλίου, ή κάθε δύο μέρες ή και τέσσερις, μόνο άρτο και αλάτι και νερό. Παράλληλα ασχολιόταν με εργόχειρο που αντάλλασσε με τα απαραίτητα επιβίωσης, τρώγοντας ελάχιστα κάθε μέρα, ενώ τα επίλοιπα συνέχιζε να τα χαρίζει σε πτωχούς. Έτσι σ΄ αυτό το διάστημα ασχολούμενος με την ανάγνωση ιερών κειμένων παρέμεινε σ΄ όλους αγαπητός, πράος, και θαυμαστός. Ποτέ δεν υπερηφανεύθη αλλά ούτε και φιλονίκησε ή λύπησε κανέναν.Υπό το καθεστώς αυτό δεν άργησε να δέχεται τους πρώτους πειρασμούς του πονηρού πνεύματος είτε σαρκικούς, λόγω της νεότητάς του, είτε σε πονηρούς λογισμούς και ιδέες που του επέβαλε προκειμένου να διακόψει την ασκητική του ζωή. Οι πειρασμοί αυτοί αφορούσαν άλλοτε τις βιολογικές σαρκικές ορμές και απολαύσεις με οπτασίες νεαρής κοπέλας, άλλοτε με εμβόλιμες ιδέες για τη φροντίδα της αδελφής του που κινδύνευε να γίνει πόρνη και άλλοτε την φιλαργυρία, φιλοδοξία κ.ά. που όμως σ΄όλες τις περιπτώσεις απέτυχαν. Ακολούθησαν ασθένειες όπου ο Αντώνιος με τις συνεχείς προσευχές του κατάφερε να μη τον πτοήσουν. Την πάλη αυτή είχαν αντιληφθεί ακόμα και οι επισκέπτες του οι οποίοι και τον θαύμαζαν αποκαλύπτοντάς τους ότι:  " Εγώ δεν ενίκησα, αλλ΄ η χάρις του Θεού, ήτις με ενίσχυσε ".

Έφυγαν οι Σχολικοί Φύλακες… ήρθαν οι Επιστάτες…!
Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική και πιστή στις μνημονιακές της υποχρεώσεις απέναντι σε Ε.Ε. και τρόικα, μετά την κατάργηση του κλάδου των Σχολικών Φυλάκων έρχεται σήμερα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΕΣΠΑ) να τοποθετήσει μέσω των διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας επιστάτες στα σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. . Εκεί δηλαδή, που πριν λίγο καιρό εργαζόντουσαν οι Σχολικοί Φύλακες επί πολλά χρόνια με μόνιμη και σταθερή εργασία προσφέροντας σημαντικό έργο στην κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξοικονομώντας ταυτόχρονα και πόρους.Η συμπεριφορά αυτή από μόνη της αποδεικνύει την χρησιμότητα και αναγκαιότητα που υπάρχει στην φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, στην ασφάλεια των παιδιών και τη σιγουριά του γονέα.Η κυβέρνηση σήμερα, μέσα από ένα επικοινωνιακό τρικ του Υπουργείου Παιδείας, αλλάζοντας το όνομα από Σχολικός Φύλακας σε Επιστάτης επιχείρησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. Παρουσίασε τους εργαζόμενους αυτούς στην σχολική κοινότητα με πανηγυρικό τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τους «ωφελημένους». Ποιους; Αυτούς που θα απασχολεί χωρίς εργασιακά δικαιώματα για 6 μήνες και στη συνέχεια θα τους πετάξει και πάλι στην φτώχεια και στην ανεργία.Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο «αναδιάρθρωσης» και «εξορθολογισμού» του Δημοσίου τομέα που προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά η συνέχιση τις εξαθλίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και η κατάργηση κάθε κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος.Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς, με όλους  τους κλάδους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που πλήττονται από τις πολιτικές αυτές. Δημιουργούμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης διεκδίκησης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής και αυτών που την υπηρετούν και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
     Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος              Γιάννης Τσούνης

Σύλληψη διωκόμενου στην Άρτα
 Την 15-01-2014/16.50 στην Άρτα, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή 1.500 €,για παράβαση του Ν. «Περί Αλλοδαπών».    
Είχε κρύψει 2 μετανάστες στο φορτηγό του
Συνελήφθη, μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, κρυμμένους εντός του επικαθήμενου, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.   
Περί τελωνειακού κώδικα στην Πρέβεζα
 Την 16-01-2014/20.00 στην Πρέβεζα, 10ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (16.700) γραμμάρια ακατέργαστου καπνού, χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα.Ενημερώθηκε η αρμόδια τελωνιακή αρχή. Κατασχέθηκαν πάνω από (16) κιλά καπνού.Ειδικότερα : Συνελήφθη ττην 16-01-2014 το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, για  κατοχή αφορολόγητου καπνού.Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του  32χρονου,  βρέθηκαν στην κατοχή του συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ετικέτα γνησιότητας και νόμιμης κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί. Συνολικά, κατασχέθηκαν δεκαέξι (16) δέματα με κομμένο καπνό, βάρους (16.700) γραμμαρίων.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Δρομολογήθηκαν αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις εργασιών στα λιμάνια Ηγουμενίτσας,Πρέβεζας και Παργας
 Ρότα για να μετατραπούν τα λιμάνια σε πόλους ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας έχει βάλει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς έχουν δρομολογηθεί αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις έργων για τη βελτίωση των υποδομών τους με προτεραιότητα στους λιμένες που μπορούν να «δέσουν» κρουαζιερόπλοια.Όπως λέει σε συνομιλητές του ο υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόθεση είναι τα λιμάνια να βρίσκονται σε κεντρικό πλάνο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της απασχόλησης και της συμβολής στην εθνική προσπάθεια της χώρας για έξοδο από το τούνελ της ύφεσης και παράλληλα ως προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ιδιαίτερα κατά την ελληνική προεδρία της ΕΕ. Ο βασικός στόχος, όπως σημειώνεται, είναι τα λιμάνια να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενούν είτε κρουαζιερόπλοια είτε σκάφη αναψυχής.Η λιμενική πολιτική είναι από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου καθώς θεωρείται ότι τα λιμάνια κατέχουν στρατηγικό ρόλο ως κόμβοι των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς. Παράλληλα στο υπουργείο Ναυτιλίας η διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος και η προσέλκυση επενδύσεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας αναφέροντας το επιτυχημένο μοντέλο με την επένδυση της κινεζικής Cosco στον Πειραιά.Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από έργα σε πολλά λιμάνια της χώρας από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ωστόσο σημειώνεται ότι αυτά εκτελούνται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή Περιφερειών καθώς και από τους Οργανισμούς Λιμένων ΑΕ ή τα Λιμενικά Ταμεία.

Ελεύθερος ο Μαντούβαλος
 Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πέτρος Μαντούβαλος μετά την απολογία του στον αναπληρωτή εφέτη ανακριτή για το παραδικαστικό κύκλωμα.Νωρίτερα προσερχόμενος στον ανακριτικό γραφείο έκανε λόγο για σκευωρία και έγκλημα σε βάρος του.Ελεύθερος, με εγγύηση 40 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη-ανακριτή κ. Σίδερη και ο δικηγόρος Βόλου κ. Νίκος Εμμανουηλίδης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συμμορία και δωροδοκία δικαστή.Ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με όσα του αποδίδονται, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή η υπόθεση "θα σκάσει σαν την φούσκα του χρηματιστηρίου".

Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο το 2014
 Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να...καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο.Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από τη συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευτεί με την τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους" ενδέχεται να ξεπεραστεί το εμπόδιο των τριμηνιαίων στόχων που έχουν τεθεί στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις εάν τελικών επιτευχθεί ο τελικός στόχος των 15.000 απολύσεων που έχει τεθεί για τη διετία 2013-14. Για το 2013 η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις 3.635 απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έναντι του στόχου των 4.000 υποχρεωτικών απομακρύνσεων, αναμένοντας να «σφραγιστεί» η επίτευξη του στόχου με την επισήμανση ότι το 2014 θα ολοκληρωθούν οι 15.000 απομακρύνσεις για τη διετία 2013-14 που αποτελούν μνημονιακή δέσμευση.Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει για το 2014 ότι θα απομακρυνθούν 6.000 υπάλληλοι από τους 25.000 που έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και 5.400 εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα προέλθουν από διάφορες κατηγορίες.

Ο Αβραμόπουλος καταργεί άμεσα στρατονομία, αερονομία, ναυτονομία.Στη θέση τους δημιουργείται νέο ενιαίο σώμα
 Καταργούνται άμεσα οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και στη θέση τους ιδρύεται νέο διακλαδικό σώμα που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων.Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο υπουργός Εθνική Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Η κατάργηση στρατονομίας, αερονομίας και ναυτονομίας θα γίνει άμεσα με σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.Πρόκειται για μία απόφαση ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς καταργείται το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, ένας νόμος του 1951 με αναχρονιστικές διατάξεις.Όσοι θα υπηρετούν στο νέο σώμα, θα φορούν ενιαία στολή για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα φέρουν το γνωστό ξύλινο γκλομπ των στρατονόμων.Πρόκειται για μία απόφαση ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς καταργείται το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, ένας νόμος του 1951 με αναχρονιστικές διατάξεις.

Πρόστιμα - φωτιά για όσους καθυστερούν στην απόδοση τόσο του ΦΠΑ όσο και των φόρων
 Πρεμιέρα κάνουν τον Φεβρουάριο τα νέα πρόστιμα-φωτιά που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, την ώρα που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί από τις αρχές του έτους βαριές ποινές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε φόρους. Πρόκειται για επιβαρύνσεις που αρχίζουν από 10% για δύο μήνες καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλής και φθάνουν το 30% για ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ετών, ενώ σ' αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί για πρώτη φορά και τόκος 0,7% τον μήνα..!Με τα μέτρα αυτά το υπουργείο Οικονομικών σκληραίνει τη στάση του απέναντι σε όσους «ξεχνούν» να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ καθώς και στους ασυνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου, επιδιώκοντας να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.Ενδεικτικό είναι ότι με βάση τα στοιχεία από τις εφορίες οι δύο στις δέκα επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν υποβάλλουν στην ώρα τους δηλώσεις ΦΠΑ ενώ 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.Σε ό,τι αφορά τις εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ, τα νέα πρόστιμα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και συμπληρώθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου αλλά πρακτικά μπαίνουν σε εφαρμογή από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία τον Φεβρουάριο.Αν οι υπόχρεοι υποβάλουν έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση τις δηλώσεις ΦΠΑ, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 1.000 έως και 2.500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων, ενώ στην περίπτωση χρεωστικής δήλωσης επιβάλλεται και πρόστιμο ίσο με την αξία του φόρου. Αν υποθέσουμε πως μια επιχείρηση με διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ' κατηγορίας) υποβάλει χρεωστική δήλωση ΦΠΑ 500 ευρώ την επομένη της προθεσμίας, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 2.500 ευρώ και τον διπλό φόρο, άρα συνολικά 3.500 ευρώ.Αν ο φορολογούμενος υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα, εντός πενταετίας, δεύτερη φορά, το χιλιάρικο - το οποίο επιβάλλεται για υπόχρεους με βιβλία Β' κατηγορίας - διπλασιάζεται όπως και το πρόστιμο των 2.500 ευρώ, ενώ αν συμβεί και τρίτη φορά καθυστέρηση στην υποβολή δήλωσης, το αρχικό πρόστιμο τετραπλασιάζεται.Στα παραπάνω πρόστιμα έρχονται να προστεθούν και οι ποινές που εφαρμόζονται για εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου. Από την πρώτη ημέρα της καθυστέρησης εξόφλησης αρχίζει να μετρά ετήσιο επιτόκιο 8,76%, αν παρέλθει δίμηνο επιβάλλεται πρόστιμο 10% επί της αρχικής οφειλής, αν περάσει χρόνος το πρόστιμο ανεβαίνει στο 20% και στη διετία φθάνει το 30%.Η αυστηρότητα των προστίμων αναγνωρίζεται ακόμα και εντός των κόλπων του οικονομικού επιτελείου. Υψηλόβαθμο στέλεχος θεωρεί ότι την πρώτη φορά που καθυστερεί ένας φορολογούμενος να υποβάλει δήλωση ΦΠΑ, θα έπρεπε να του χαρίζεται το πρόστιμο.
Τέλος στο 10ευρω με τη δήλωση ΦΠΑ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη νόμου με την οποία θα καταργείται η υποχρέωση καταβολής ελάχιστου ποσού 10 ευρώ με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. Εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο αλλαγής της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης από τις 20 στις 26 κάθε μήνα. Στη συνέχεια ο υπόχρεος θα μπορεί να πληρώσει τις οφειλές του σε δύο δόσεις, μία έως το τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και μία έως το τέλος του επόμενου μήνα. Η δεύτερη δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 2%.
από : τα Νέα

Ομολογία - σοκ του Ρεν: "Βάλαμε την Ελλάδα στο μνημόνιο για να σωθεί η Ευρώπη"
 «Στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες» - Ο Ευρωπαίος επίτροπος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του έργου της Τρόικας και της μείωσης μισθώνς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.«Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες» απάντησε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση του κ. Χουντή και την απάντηση του κ. Ρεν :

«Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της ακρόασής του από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τη λειτουργία και τα πεπραγμένα της Τρόικας.Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην τοποθέτησή του αφού στηλίτευσε τη στάση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πως δεν έβλεπε την κρίση στην Ευρωζώνη, επιτρέποντας στους μαφιόζους των χρηματαγορών και στους οίκους αξιολόγησης, να απειλούν και να εκβιάζουν τις χώρες της Ευρωζώνης», επιτέθηκε στις πολιτικές των Μνημονίων που επιβάλλονται στην Ελλάδα, ρωτώντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν «επιμένει στην εφαρμογή αυτής της συνταγής» και αν «πιστεύει ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση».Ο Επίτροπος Ρεν, στην τοποθέτησή του τόνισε με έμφαση ότι η βασική αιτία για την οποία η Ελλάδα δεν προχώρησε σε κούρεμα του χρέους της, ήταν για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες άλλωστε κατείχαν και το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους.Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε συγκεκριμένα ότι: «στο ξεκίνημα της κρίσης την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα ήταν λογικό να αγοράσουμε χρόνο’ και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».
Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του Νίκου Χουντή και του Επιτρόπου Ρεν στο newmoney
Υπέρ της νομιμότητας της τρόικας και της μείωσης των μισθών ο Όλι Ρεν
Παράλληλα, υπέρ της νομιμότητας και της συνέχισης του έργου της Τρόικας στις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς Μνημονίου, αλλά και υπέρμαχος της μείωσης των μισθών στην Ελλάδα, τάχθηκε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.Αναφερόμενος στο θεσμικό μέλλον της τρόικας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τα μέλη της Επιτροπής, ο Επίτροπος Όλι Ρεν επικαλέσθηκε την πρόσφατη δήλωση, που έκανε από την Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με βάση την οποία «οι σωστοί θεσμοί αντιπροσωπεύονται στην Τρόικα -και ακόμη και αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία παντού για αυτό, είμαι της άποψης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στην Τρόικα δεν είναι μία απόφαση που σηκώνει κριτικής».«Σεβάστηκα ό,τι είπε ο Φρανκ Στάινμαγερ, και με άλλα λόγια, η νέα μεγάλη συμμαχία της Γερμανίας είναι, χωρίς αμφιβολία, υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας ανάμεσα στους τρεις θεσμούς. Επιπλέον, δεν είναι μυστικό ότι το Eurogroup και τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης συμμερίζονται αυτή την άποψη, που φυσικά δημιουργεί ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.Μεταξύ των αναφορών που έκανε για την αναγκαιότητα υπαγωγής της Ελλάδος στον έλεγχο της Τρόικας και στο γιατί δεν «κουρεύτηκε» το δημόσιο χρέος της χώρας το 2010, ο Όλι Ρεν τάχθηκε, επίσης, υπέρ της μείωσης των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές.«Σε μία κατάσταση ισχυρής συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και της συνεχιζόμενης ψηλής ανεργίας, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να προσαρμόζονται πιο άμεσα, ώστε να αντικατοπτρίζουν την παραγωγικότητα, να προωθήσουν την παραγωγικότητα, να προωθήσουν την απορρόφηση της ανεργίας, εμποδίζοντάς την να γίνει δομική, που είναι το χειρότερο από όλα», τόνισε, λέγοντας ότι «όσο ισχυρότερος είναι ο βαθμός ακαμψίας των μισθών, τόσο μεγαλύτερος ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανεργία».«Και οι μισθοί του δημόσιου τομέα έπρεπε να μειωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα μεταρρυθμίζει τους μισθολογικούς της μηχανισμούς ώστε να κάνει την προσαρμογή της αγοράς εργασίας πιο αποτελεσματική και αποδοτική, ώστε να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και συμμαχίες για αυξημένη ανταγωνιστικότητα και προοπτική ανάπτυξης σε αυτή τη διαδικασία της οικονομικής εξισορρόπησης», πρόσθεσε.Κατέληξε δε, λέγοντας: «Είναι επίσης γεγονός ότι χώρες με μεγάλη εξωτερική ανισορροπία πριν την κρίση, έπρεπε να αλλάξουν το μοντέλο ανάπτυξής τους, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, και να ανακατανείμουν τις θέσεις εργασίας, ώστε να δημιουργηθούν επενδύσεις σε πιο παραγωγικούς τομείς. Και αυτό διευκολύνεται, μεταξύ άλλων, από πιο ανταγωνιστικές συνθήκες εργασίας και μία διαδικασία άμεσης κινητικότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: