ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παρατείνεται η προθεσμία για την έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων στους αγρότες



Η υπερβολική διακυβέρνηση είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για τις κυβερνήσεις  :  ( Κόμης Μιραμπώ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Παρατείνεται η προθεσμία  για την έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων στους αγρότες 
 Παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου οι αγρότες να ανοίξουν βιβλία εσόδων-εξόδων δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Όπως δήλωσε η σχετική εγκύκλιος αναμένεται την Παρασκευή, προκειμένου να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει σχόλια και προτάσεις η ΠΑΣΕΓΕΣ.«Για όσους περιμένουν την εγκύκλιο των αγροτών, μάς ζητήθηκε να περιμένουμε μέχρι Παρασκευή για σχόλια μετά από συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ» έγραψε σχετικά ο Χ.Θεοχάρης στο λογαριασμό του στο twitter.Ωστόσο η έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου που θα προβλέπει τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014, έχει ήδη προαναγγελθεί στις ΔΟΥ μέσω άλλης εγκυκλίου.Η τελευταία αναφέρει, ότι «σχετικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ΚΦΑΣ και ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών που υπερβαίνουν τα κριτήρια που ορίζονται στην Απόφαση ΠΟΛ.1281/2013, λόγω του μεγάλου πλήθους αγροτών που πρέπει να ανταποκριθούν στην ανωτέρω υποχρέωση και με σκοπό την εξυπηρέτηση των εν λόγω φορολογουμένων, σας γνωρίζουμε τα εξής:
- Με εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα προβλέπεται η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014.
- Οι ΔΟΥ πρέπει να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις μεταβολής που υποβάλλονται από τους εν λόγω αγρότες.
- Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων διενέργεια αυτοψίας στους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των εν λόγω αγροτών».

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για πλαστογραφία και  υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
 Οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία αυτοκινήτου, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας 36, 49 και 44 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.Συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα,προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου,με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας από την παράνομη δράση τους μεγάλο περιουσιακό όφελος.Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες αφαίρεσαν τη μεταλλική επιφάνεια του αριθμού πλαισίου τρακαρισμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και την «εντοίχισαν» σε όχημα ίδιου τύπου, πετυχαίνοντας τη «νομιμοποίησή» του.  Στη συνέχεια, πούλησαν το παραποιημένο αυτοκίνητο ενώ προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες για τη δράση τους, πραγματοποίησαν μεταβολή του αριθμού κυκλοφορίας, κατά τη μεταβίβαση του οχήματος.Σημειώνεται ότι ο 36χρονος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, με γεωγραφικό πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας (Σχετικό το από 02-11-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).Το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
To Λαθρεμπόριο αλόγων κι από το λιμάνι Ηγουμενίτσας
 Νέα στοιχεία για το λαθρεμπόριο αλόγων που συντελείται από τον Έβρο έως την Κρήτη έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές Αρχές, την ώρα που οι πρόσφατοι έλεγχοι του ΕΦΕΤ δείχνουν ότι το αλογίσιο κρέας εξακολουθεί να φτάνει στα πιάτα των ανυποψίαστων καταναλωτών.Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε φάκελο που κατατέθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου στην Εισαγγελία από τα μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Ιπποειδών, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό δέχεται βροχή καταγγελιών από ολόκληρη την Ελλάδα για περιοχές όπου εγκαταλελειμμένα άλογα, αλλά ακόμα και μουλάρια και γαϊδουράκια, πέφτουν θύματα του ιδιότυπου λαθρεμπορίου.Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της Realnews τον Μάρτιο του 2013 χωρίς ωστόσο να υπάρχει οποιαδήποτε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.Τα μέλη του κυκλώματος, που δρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, καταφέρνουν να αποκομίζουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο κέρδος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή της παράνομης πώλησης των αλόγων ξεκινά από 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.00 ευρώ, ανάλογα με το βάρος του ζώου.Η υπόθεση αποτελεί τη «βάση της πυραμίδας» του μεγάλου πανευρωπαϊκού διατροφικού σκανδάλου νοθείας αλλαντικών και άλλων δήθεν χοιρινών ή μοσχαρίσιων σκευασμάτων τροφίμων με κρέας αλόγων. Το κρέας αυτό προέρχεται από λαθρεμπόριο που συντελείται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να συνιστά κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.Τα ιπποειδή που μετατρέπονται σε αντικείμενο των παράνομων αγοραπωλησιών χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρόκειται για τραυματισμένα άλογα, τα οποία ανήκουν σε ιππικούς ομίλους ή σε άτομα που ασχολούνται με τον ιππόδρομο.
Στην ‘’ Φάκα ‘’ της ομάδας περιφρούρησης της κοινότητας Μιχαλιτσίου Πρέβεζας Λαθρο-υλοτόμοι
 Η ομάδα περιφρούρησης που είχαν συστήσει οι κάτοικοι του Μιχαλιτσίου, εντόπισε τέσσερα άτομα (ένα ζευγάρι με τον γιό τους και ένα ακόμη άτομο) να κόβουν δέντρα και να μεταφέρουν τα ξύλα. Τόσο το δασαρχείο, όσο και η αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας με άμεση παρέμβαση, κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους λαθρο-υλοτόμους.Σύμφωνα με πληροφορίες,οι ίδιοι έμεναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή με το πρόσχημα ότι διατηρούν κοπάδι με πρόβατα.Οι ύποπτες κινήσεις τους, έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους του Μιχαλιτσίου, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούσαν περιπολίες στην περιοχή, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχαλιτσίου Περικλής Αρβανίτης ευχαριστεί θερμά την ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων, την Αστυνομική Διεύθυνση καθώς και το δασαρχείο της Πρέβεζας για την άμεση παρέμβασή τους.«Με τις συντονισμένες ενέργειες όλων καταφέραμε ένα σημαντικό χτύπημα ενάντια στην λαθρουλοτομία» τονίζει ο .κ. Αρβανίτης, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι του Μιχαλιτσίου, συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε άλλη παρόμοια κατάσταση, δεδομένου ότι ο δασικός πλούτος της περιοχής έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την λαθρο-υλοτομία.

ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» : Απάντηση στην ποινικοποίηση του κτηνοτροφικού αγώνα 
 Η μήνυση των νέων ιδιοκτητών της «Δωδώνης» σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων Χρήστου Μπαλτογιάννη και του εκπροσώπου των κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζίμα, η οποία εκδικάζεται αύριο στα Γιάννενα, είναι η άλλη όψη της επιχείρησης νομιμοποίησης του πραξικοπήματος, με το οποίο πραγματοποιήθηκε το ξεπούλημα της επιχείρησης. Η παράταξή μας αλλά και οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των κατηγορούμενων, υποστηρίζουμε την κινητοποίηση συμπαράστασης σ’ αυτούς από συλλογικούς φορείς της περιοχής και δηλώνουμε ότι, όσο κι’ αν ενοχλούνται ορισμένοι, ο αγώνας για μια συνεταιριστική Δωδώνη στην υπηρεσία του κτηνοτροφικού κόσμου,της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ηπείρου και του δημόσιου συμφέροντος δεν έχει τελειώσει.                          
  Η Γραμματεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ 
 Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για το Διαδημοτικό Δίκτυο ύδρευσης Δωδώνης και Σελλών
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμων Δωδώνης & Σελλών», προϋπολογισμού € 4.210.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ.
Εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την ανανέωση και την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα πραγματοποιηθούν:
. την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ για την απόκτηση νέων αδειών
. την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. για την ανανέωση των αδειών.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδεραστίας
 Διεθνές δίκτυο παιδεραστίας που ανέβαζε στο Διαδίκτυο ζωντανό οπτικό υλικό από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις Φιλιππίνες, εξαρθρώθηκε σύμφωνα με  ανακοινώσεις των αρχών στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.Η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) σε ανακοίνωση της αναφέρει πως το δίκτυο οργάνωνε επί πληρωμή τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τη μετέδιδε ζωντανά με webcam. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους υπόπτους ήταν μέλη των οικογενειών των παιδιών.Η NCA ανακοίνωσε ότι έγιναν 29 συλλήψεις σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Endeavour, η οποία ξεκίνησε το 2012 με τη συμμετοχή στελεχών των αμερικανικών τελωνειακών αρχών και αστυνομικών στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.Έντεκα από τις συλλήψεις έγιναν στις Φιλιππίνες, όπου διασώθηκαν 15 παιδιά και τέθηκαν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.Δώδεκα χώρες προχώρησαν σε συλλήψεις προσώπων τα οποία κατηγορούνται για παρακολούθηση της κακοποίησης των παιδιών ζωντανά και για την καταβολή ενός ποσού που συνολικά ξεπερνά τα 61.000 δολάρια, ανακοίνωσε η NCA.Μεταξύ τους βρίσκονται τρεις Αυστραλοί, περιλαμβανομένου ενός που συνελήφθη στην Μπανγκόκ.Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής κακοποίησης —σε κάποιες περιπτώσεις με παιδιά μόλις πέντε ετών— βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας.Η κατηγορούσα αρχή με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί θα υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι οι ύποπτοι χρηματοδότησαν και διοργάνωσαν τη ζωντανή μετάδοση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία στο Νορθαμπτονσάιρ της κεντρικής Αγγλίας επισκέφθηκε το σπίτι ενός άνδρα με μητρώο για σεξουαλικά αδικήματα και βρήκε σε υπολογιστές φωτογραφίες από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.«Η χρήση webcam για τη μετάδοση ζωντανά σεξουαλικής κακοποίησης, ειδικά με παιδιά από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, συνιστά μία σημαντική και αναδυόμενη απειλή», ανακοίνωσε η NCA .

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε την Πόπη Τσαπανίδου
…πάει η Πόπη …κι έρχεται η Καλλιόπη…
 Εκτός ΕΣΗΕΑ βρίσκεται πλέον η Πόπη Τσαπανίδου από σήμερα, καθώς το πειθαρχικό αποφάσισε να τη διαγράψει για έναν χρόνο από τα Μητρώα της Ένωσης Συντακτών.Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η γνωστή δημοσιογράφος κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, καθώς συνεχίζει να εμφανίζεται στις διαφημίσεις γνωστής εταιρείας καλλυντικών, για τις οποίες είχε υποστηρίξει πως θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2012.Η απόφαση αναρτήθηκε στο site της ΕΣΗΕΑ.Σύμφωνα με αυτή,η δημοσιογράφος υποστήριξε πως δεν μπορεί να κριθεί δεύτερη φορά για το ίδιο παράπτωμα.

Από 18 Μαρτίου οι αιτήσεις για τους Νέους Αγρότες στην Ήπειρο
 Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται για ένταξη στο Μέτρο 1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ότι δημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση του Μέτρου για το 2014.Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από 18 Μαρτίου έως 16 Μαΐου και οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου. Δικαιούχοι ένταξης είναι νέοι και νέες που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) και εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά και οι ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

α) Είναι ενήλικα άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της ενίσχυσης,
β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι ορεινού ή μειονεκτικού διαμερίσματος ή κανονικού με πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους,
γ) Έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή νόμιμα απαλλαγεί από αυτές,
δ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου μόνιμης κατοικίας και να έχει μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία τουλάχιστον 0,5 ΜΑΕ (1 ΜΑΕ=1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος),
ε) Να υποβάλλουν επιχειρηματικό Σχέδιο μέγιστης διάρκειας 5 ετών,
στ) Να αναλάβουν τις συμβατικές 10ετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.
Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, ενώ το ανώτατο ύψος της παρεχόμενης ενίσχυσης ανέρχεται σε:
•Ορεινές Περιοχές, μέχρι 20.000 ευρώ,
•Μειονεκτικές Περιοχές, μέχρι 17.500 ευρώ,
•Λοιπές Περιοχές, μέχρι 15.000 ευρώ,
λαμβάνοντας υπόψη στον υπολογισμό του ύψους της ενίσχυσης και το επίπεδο του εισοδήματος σε συνάρτηση με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση.
Οι διαθέσιμες πιστώσεις για την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2014 ανέρχονται στο ποσό των 5.100.000 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
- Στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας, τηλ. 2651090265 (Χήρας Πέτρος), 90264 (Κασιούμη Μαρία), 90261 (Δερέκα Θεοδώρα).
-Στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου,
- Στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου,
- Τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: http://www.minagric.gr και www.agrotikianaptιxi.gr
Νέες αντιδράσεις
Συνεχίζονται πάντως οι αντιδράσεις για το χαμηλό ποσό που κατανεμήθηκε για τους Νέους Αγρότες στην Ήπειρο.Ερώτηση για την κατανομή των κονδυλίων κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος.Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του αναφέρει ότι στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» προβλέπεται ποσό συνολικού ύψους 140 εκ. ευρώ. Από το παραπάνω ποσό, στην Περιφέρεια της Ηπείρου, μια κατεξοχήν περιοχή που στηρίζεται στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, διατίθενται μόνο 5,1 εκ. ευρώ. Την ίδια ώρα άλλες περιφέρειες χρηματοδοτούνται με διπλάσια ή υπερδιπλάσια ποσά, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 32,4 εκ. ευρώ ή η Περιφέρεια Κρήτης με 22,8 εκ. ευρώ.Από την κατανομή του ποσού στις περιφέρειες, τονίζει ο κ. Στύλιος, είναι σαφές ότι δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι η Ήπειρος είναι μια από τις φτωχότερες περιφέρειες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Συνεπώς, η κατανομή του ποσού δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγκλισης και της κάλυψης των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών.Καταλήγοντας την ερώτησή του ο κ. Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό με ποια κριτήρια κατανεμήθηκε το ποσό των 140 εκ. ευρώ στις περιφέρειες της χώρας και αν είναι στην πρόθεση του Υπουργείου να αποκαταστήσει την αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: