ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας



Θέλω να γίνω μπουφετζής σε τούρκικους τεκέδες.Να ‘ρχονται οι χανούμισσες να πίνουν αργιλέδες : ( Γιώργος Μπάτης ,1890-1967 , Λαϊκός συνθέτης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
 Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει την Κυριακή, 15.12.2013 και ώρα 11:30 π.μ., ενημερωτική ημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης της Κάτω Πόλης των Γιτάνων Θεσπρωτίας. Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Ε.Π. "Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος 2007-2013" του ΕΣΠΑ και επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του ανατολικού τμήματος του οχυρωμένου οικισμού των Γιτάνων, που ονομάζεται συμβατικά "Κάτω Πόλη". Με την ολοκλήρωση των εργασιών, που αποτελούν οργανική συνέχεια του έργου "Ανάδειξη - Aνάπλαση αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων" της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, έχουν αναδειχθεί τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου οικισμού και έχει καταστεί προσβάσιμο στο κοινό το σύνολο σχεδόν του αρχαιολογικού χώρου.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι εργασίες και οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της "Κάτω Πόλης", τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και, τέλος, οι μελλοντικές - άμεσες και περισσότερο μακροχρόνιες- προοπτικές αξιοποίησης του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

«Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων της Θεσπρωτίας για Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Συνεργασίας» 
 Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, συνάντηση – συζήτηση, για την οργάνωση και διάδοση της ιδέας του Εθελοντισμού.Η ανταπόκριση,των φορέων και των εθελοντικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Θεσπρωτία, στην πρόσκληση της ΠΕ Θεσπρωτίας  ήταν πολύ ενθαρρυντική  μεγάλη, αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και πως όλοι είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι, ιδιαίτερα απέναντι στους συμπολίτες μας που πλήττονται καθημερινά από την οικονομική κρίση.Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς Φιλιατών Γιρομερίου και Πάργας, των Δήμων Σουλίου και Ηγουμενίτσας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Δ/νσεων Δευετεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων,Υπηρεσιακών παραγόντων,Επιστημονικών οργανώσεων, Πολιτιστικών συλλόγων καθώς και σχεδόν το σύνολο των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στον Νομό.Ομόφωνα και μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε από κοινού η σύσταση ενός τοπικού Δικτύου συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δομών κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους αδύναμους οικονομικά  κοινωνικά συμπολίτες μας.Στα πλαίσια λειτουργίας του δικτύου αποφασίστηκε σε πρώτη φάση, η σύσταση συντονιστικού οργάνου αποτελούμενο από εκπρόσωπο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, των Δήμων, της Ιεράς Μητρόπολης, του Ε.Ε.Σ και δύο  από τις οργανώσεις που συμμετείχαν.Το συντονιστικό θα συνεδριάσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 προκειμένου να εντοπίσει αναλυτικά τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται  και τον  καλύτερο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να καθορίσει τις προτεραιότητες του Δικτύου και  σχεδιάσει τον τρόπο καλύτερης λειτουργίας των.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4)  διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Κρύα και στην Ανατολή Ιωαννίνων
 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των διαρρήξεων δύο άτομα,  που είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα, ως μέλη συμμορίας διάπραξης κλοπών από σπίτια.Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών διαμερισμάτων, που έγιναν στην Κρύα και στην Ανατολή Ιωαννίνων, τον Σεπτέμβριο και τον Μάιο του  2013.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω κλοπών, δύο ημεδαποί, ένας 17χρονος  και μία 43χρονη γυναίκα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 20-09-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ως μέλη συμμορίας κλεφτών, με  εγκληματική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας (σχετικό το από 25-09-2013 Δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας).Ειδικότερα, ύστερα από λεπτομερή αξιολόγηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται,  συμμετείχαν και στις παρακάτω διαρρήξεις στην περιοχή των Ιωαννίνων:
•τρεις  διαρρήξεις διαμερισμάτων που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία στην Κρύα Ιωαννίνων,  από όπου αφαίρεσαν από το ένα διαμέρισμα τιμαλφή και κοσμήματα και τις οποίες διέπραξαν  την 17-09-2013.
•κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων, την οποία διέπραξαν  στις 29-05-2013.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής από σπίτι στα Ιωάννινα
 Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση  διάρρηξης σε σπίτι  στα Ιωάννινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστης της διάρρηξης ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος το απόγευμα της 07-11-2013, αφού παραβίασε πόρτα διαμερίσματος στα Ιωάννινα,   εισήλθε στο εσωτερικό πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.Ο δράστης προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και αναγνωρίστηκε από την παθούσα.
Εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς συνολικά (25) λαθρομεταναστών
 Συνελήφθησαν την 05-12-2013 από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι  Πακιστάν (ηλικίας 23 και 33 ετών), μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθρομεταναστών,με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό.Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους  σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς συνολικά (25) λαθρομεταναστών ενώ διασαφηνίστηκαν οι ρόλοι, οι σχέσεις και η εγκληματική τους δραστηριότητα.Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η έρευνα ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα όταν  στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθη ένας  23χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερείται  νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.Όπως εξακριβώθηκε, ο 23χρονος δράστης είχε παραλάβει τον παράνομο μετανάστη  από την Ανέζα Άρτας με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα ενώ για τις «υπηρεσίες» του αυτές θα ελάμβανε χρηματική αμοιβή τόσο προκαταβολικά όσο και μετά την ολοκλήρωση της λαθρομεταφοράς.Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 23χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο συμμετείχε και 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ανέζα Άρτας ενώ κατά τον έλεγχο, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Κατά την εξέλιξη της έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες συμμετείχαν   την 14-09-2013 σε άλλη μία λαθρομεταφορά, κατά την οποία ως οδηγός και συνοδηγός οχήματος τύπου Van, μετέφεραν (24) λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν στο εξωτερικό ενώ τότε είχαν διαφύγει της σύλληψης. (σχετικό το από 14-09-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση της συμμετοχής και άλλων ατόμων τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται.
Περί αλλοδαπών - πλαστογραφία στην Πρέβεζα
 Την 5-12-2013/04.00 στην Πρέβεζα, στο 25ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων, συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει, έναντι αμοιβής, με Ι.Χ.Ε. αυτ/το, (1) ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγ-γράφων, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Από την έρευνα, προέκυψε συμμετοχή και έτερου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Επίσης, ανωτέρω (2) αλλοδαποί, ήταν οι δράστες (οδηγός και συνοδηγός κλούβας), της παράνομης μεταφοράς (24) αλλοδαπών, που είχε πραγματοποιηθεί την 14-09-2013 από Αθήνα για Μύτικα Πρέβεζας και είχαν διαφύγει τη σύλληψη, εγκαταλείποντας στο σημείο το όχημα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 42ου ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. 
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 οι εργασίες του 42ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου με την ψήφιση του Προγράμματος Δράσης.Το 42ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα του Δημοσίου Τομέα, με την κυβέρνηση και την τρόικα να επιμένουν στην επιβολή πολιτικών διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας, φτωχοποίησης και εξαθλίωσής της.Ενάντια στις πολιτικές αυτές το Πρόγραμμα Δράσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προβλέπει μαζικούς, συντονισμένους και ενωτικούς αγώνες και κινητοποιήσεις για την κατάργηση στην πράξη του μνημονίου, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων «βάρβαρων» σχεδιασμών της κυβέρνησης και της τρόικα που θέλουν απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές στο εφάπαξ, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και νέους φόρους.Το 42ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Πρόγραμμα Δράσης κατέστησε σαφές πώς θα συνεχιστεί η αντίσταση των εργαζομένων στις πολιτικές του μνημονίου που διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας οικονομικό «στραγγαλισμό» και οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας-διαθεσιμότητας.Κλείνοντας τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης στους Ο.Τ.Α. η κυβέρνηση αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει τους Ο.Τ.Α. ως τη «δεξαμενή» υλοποίησης ενός μεγάλου αριθμού απολύσεων.Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Θα αγωνιστούμε ενωτικά, συντονισμένα, μαζικά και δυναμικά για να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στην δράση 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Μέτρου 214 «γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013,καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Θεσπρωτίας εντός δέκα (10) ημερών, για την υπογραφή των συμβάσεων.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΙΤΟΥΛΗΣ  ΘΩΜΑΣ

Συνάντηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Α.Μπέζα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ 
 Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόριο Αποστολάκο.Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη Θεσπρωτία, από το σύνολο των 3991 αιτήσεων παραγωγών που κατέχουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης συνολικής αξίας 14 εκατ. ευρώ, ενεργοποιήθηκαν πλήρως τα δικαιώματα του 62% των παραγωγών, στους οποίους καταβλήθηκαν πρόσφατα συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους της Θεσπρωτίας, στην οποία υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, προκύπτει ότι από τους 1521 που δήλωσαν στην αίτησή τους βοσκότοπο, μόνο το περίπου 40% αυτών δηλαδή 590 κτηνοτρόφοι, έλαβαν το σύνολο της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.Για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη ξεκινήσει στενή συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Θεσπρωτίας – η οποία έχει την ευθύνη της αντίστοιχης διαδικασίας και για την Πρέβεζα – ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τους παραγωγούς που δεν πληρώθηκαν μερικώς ή στο σύνολο των δικαιωμάτων τους λόγω προβληματικού βοσκότοπου, να υπάρξουν «διορθώσεις επιλεξιμότητας βοσκήσιμων γαιών» και να τους διατεθούν οι απαραίτητες επιλέξιμες εκτάσεις.Ο κ. Μπέζας, δεδομένου ότι επίκειται η εξόφληση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, επεσήμανε τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί εγκαίρως η συγκεκριμένη διαδικασία και να λυθεί το πρόβλημα για όλους τους Θεσπρωτούς κτηνοτρόφους, εάν η ΕΑΣ Θεσπρωτίας δεν επιταχύνει τις διορθώσεις επιλεξιμότητας εντός της χρονικής προθεσμίας που έχει τεθεί.

Ινστιτούτο « Νέοι Ηγέτες - H Εξέλιξη »  
 Το  Ινστιτούτο «Νέοι Ηγέτες-H Εξέλιξη»  υπό την αιγίδα του Iατρικoύ Συλλόγου Αθηνών,  θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων, με αφορμή τη δίμηνη εκστρατεία του Ινστιτούτου κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.Βασικοί στόχοι της εκστρατείας είναι:
- Η προάσπιση του δικαιώματος της διαφορετικότητας και της αξίας της ειρηνικής συνύπαρξης
- Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με στόχο την εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων, φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας
-Η προβολή της ποικιλομορφίας της ελληνικής κοινωνίας και της αξίας της διαπολιτισμικότητας
-Η αποδοχή της διαφορετικότητας
 Η προσπάθεια αυτή, επισφραγίζεται με την προώθηση στην αγορά του Xenophobil, ενός «φαρμάκου» που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ξενοφοβίας και θεραπεύει τους ασθενείς.Ως εναρκτήρια ημερομηνία των δράσεων έχει οριστεί η Τετάρτη 18η Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή  η Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη . Την ίδια ημέρα θα γίνει προβολή και παρουσίαση του Xenophobil. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
18 Δεκεμβρίου 2013
Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη .
Θέμα «Τώρα η διαφορετικότητα έχει πιο γλυκιά γεύση...».
Ξενοδοχείο Golden Age, Μιχαλακοπούλου 57 , 17.00 – 20.00 .Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι μεταναστευτικών ομάδων, εκπρόσωποι  ξένων συνεργαζόμενων αποστολών και  φορέων του τομέα της υγείας, τεχνοκράτες, πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης και των γραμμάτων καθώς και εξαίρετοι συνεργάτες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον χώρο των media.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πάρουν τον λόγο Έλληνες ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι των ελληνικών Υπουργείων.Επίσης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, όπου θα δοθεί βήμα στους πολίτες 20.02.2014 .Παρότι η εκστρατεία  θα έχει ετήσια διάρκεια, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης την 20η Φεβρουαρίου και την παγκόσμια ημέρα Μητρικής Γλώσσας την 21η Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έως τότε δραστηριότητας του Ινστιτούτου.Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιρικός αγώνας. Πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου Τζούνιορ, όπου και θα τιμηθεί ένας ποδοσφαιριστής από την Αφρική.Οι δράσεις θα κλείσουν με μία συναυλία  στο γήπεδο Sporting, Ηλία Ζερβού 89 & Σαρανταπόρου, Πατήσια, στάση ΗΣΑΠ. Στην συναυλία αυτή θα συμμετάσχουν διάφορα συγκροτήματα από κοινότητες μεταναστών, οι οποίες θα παίξουν παραδοσιακή μουσική και χορούς από τη χώρα τους.Θα είναι  ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας έχουμε κοντά  μας στο νέο μας εγχείρημα και να μοιραστούμε μαζί σας ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.Για συμμετοχή στην εκστρατεία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο καθημερινά. Τα μουσικά γκρούπ που θέλουν να συμμετέχουν εξτρά στη συναυλία που θα γίνει μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Σοφία Κοσμά καθημερινά από της 9:00 – μέχρι 17:00
Με εκτίμηση,Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Ινστιτούτου Νέοι Ηγέτες – Η Εξέλιξη
Tel: +30 211 012 1079,fax: +30 211 012 0776,Site: www.exelixi.org,Email: info@exelixi.org
Facebook: facebook.com/TheExelixis,Twitter: twitter.com/TheExelixis

Πρόγραμμα για τους ανέργους στην Υγεία
 Το Υπουργείο Υγείας, ανακοινώνει την προκήρυξη της δράσης «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)», που στοχεύει στην κοινωνικο-οικονομική ένταξη των ανέργων επαγγελματιών υγείας. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 1.300 άνεργοι, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο συνολικός προϋπολογισμού της δράσης ανέρχεται σε 15.600.000 €, και χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ.) με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).Πιο συγκεκριμένα:Για το Πρόγραμμα:Τι είναι το Voucher Κατάρτισης;
Είναι μια νέα καινοτόμα δράση του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανέργους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας να λάβουν υπηρεσίες εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε δημόσια νοσοκομεία.

Ποιος είναι ο στόχος της δράσης;
Στόχος της δράσης είναι η διεύρυνση ευκαιριών για την είσοδο στην αγορά εργασίας νέων, ανέργων, επαγγελματιών του τομέα των υπηρεσιών υγείας, μέσω θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης σε δημόσια νοσοκομεία ή στις υπηρεσίες αυτών.
Πότε ξεκινάει το Πρόγραμμα και πόσο θα διαρκέσει;
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει από τη Δευτέρα 09/12/2013 και λήγει την Παρασκευή 20/12/2013, ώρα 24.00.Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/03/2015.Για τους ωφελούμενους:
Πόσοι είναι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος;
Μέσω του Προγράμματος υπολογίζονται να ωφεληθούν 1.300 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι;
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, επαγγελματίες υγείας, (ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων), εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Διευκρινίζεται ότι οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Πώς μπορούν να αποκτήσουν το voucher κατάρτισης;
Οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του voucher κατάρτισης, έπειτα από εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος στο http://www.voucher.gov.gr. Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων, με τη μορφή μοριοδότησης.
Ποια είναι τα κριτήρια μοριοδότησης;
1. Η οικογενειακή κατάσταση.
2. Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό οικονομικού έτους 2013, (έως 8.000, από 8.000-12.000 από 12.000-15.000 και από 15.000 € και άνω).
3. Ο χρόνος ανεργίας, (μέχρι 12 μήνες και από 12 μήνες και πάνω).
4. Η ηλικία, (άνεργοι μέχρι 29 ετών θα μοριοδοτηθούν υψηλότερα).
Σε τι υπηρεσίες αποκτούν πρόσβαση;
Η πράξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μορφή προγραμμάτων εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (1.200 ώρες) με ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση της πρακτικής άσκησης (on the job training), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα :
- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 240 ωρών, (περίπου 2 μήνες).
- Πρακτική άσκηση σε δημόσια νοσοκομεία διάρ¬κειας 960 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 7 μήνες.
Τόσο η θεωρητική κατάρτιση, όσο και η πρακτική άσκηση είναι επιδοτούμενη. Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν από παρόχους κατάρτισης.
Πού θα καταρτιστούν οι ωφελούμενοι;
Οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν όποιο πάροχο κατάρτισης έχει εγγραφεί στο Μητρώο Παρόχων.
Ποιο είναι το αντικείμενο της κατάρτισης;
Αντικείμενο της κατάρτισης είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε οριζόντια και εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα, με στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, σε συνδυασμό με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε θέση πρακτικής άσκησης που θα τοποθετηθεί ο ωφελούμενος. Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν στα εξής μαθησιακά αντικείμενα:
• Ποιότητα και ασφάλεια - Εφαρμογές Ολικής Ποιότητας.
• Πρωτόκολλα και διαδικασίες (διοικητικές, ιατρικές, νοσηλευτικές).
• Κατευθυντήριες οδηγίες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπομπών.
• Αναδιάρθρωση μονάδων και υπηρεσιών υγείας.
• Διασυνδεσιμότητα της ΠΦΥ και των νοσηλευτικών μονάδων.
• Ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
• Κοινά ενοποιημένα νοσήλια- Κοστολόγηση Ιατρικών Πράξεων – Ενσωμάτωση στα ΚΕΝ.
• Ηλεκτρονικός (Ιατρικός) Φάκελος Ασθενούς.
• Διπλογραφικό Σύστημα.
• Ηλεκτρονικές Προμήθειες (Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές όλων των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων κ.λπ.).
• Νομοθεσία Δημοσίων Προμηθειών – Εφαρμογές.
• Διοικητικό - οικονομικός Έλεγχος Μονάδων Υγείας.
Πού θα γίνει η πρακτική άσκηση;
Η υλοποίηση του πρακτικού μέρους του Προγράμματος κατάρτισης (πρακτική άσκηση), θαπραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε συνεργαζόμενους φορείς (Δημόσια Νοσοκομεία και υπηρεσίες αυτών), ανάλογα με το είδος του αντικειμένου της κατάρτισης, βάσει συμφωνητικού υλοποίησης, που θα υπογράψει ο Πάροχος Κατάρτισης με την οικεία Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.), όπου ανήκει το Νοσοκομείο.Τι επιδότηση θα λάβουν οι ωφελούμενοι;
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν μία «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»οικονομικής αξίας 12.000 €, η οποίο αντιστοιχεί στη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) αλλά καισυμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης των ωφελουμένων, από τους παρόχους κατάρτισης.
Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 1.440 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 5.760 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 7.200 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Η επιταγή θα δοθεί σε 2 δόσεις.
Για τους παρόχους κατάρτισης
Ποιοι πάροχοι κατάρτισης μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες;
Κάθε αδειοδοτημένος ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 ή Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, πάροχος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και κάθε πάροχος ο οποίος σύμφωνα με το Ν.4093/2012, παρ. Θ, περιπτ. Θ15, αριθμ.5 και σύμφωνα με το Ν.4111/2013, άρθρο 30, παρ. 36, νοείται ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2.
Ποια διαδικασία ακολουθούν οι πάροχοι κατάρτισης;
Οι πάροχοι κατάρτισης που πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να παράσχουν υπηρεσίες κατάρτισης θα εγγραφούν στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr. Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει από τη Δευτέρα 09/12/2013 και λήγει την Παρασκευή 20/12/2013, ώρα 24.00.
Ποιες είναι οι ευθύνες των παρόχων κατάρτισης;
Κάθε πάροχος κατάρτισης θα έχει την ευθύνη της παροχής της θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, καθώς επίσης και της συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης των ωφελουμένων.
Πόσα τμήματα θα συγκροτηθούν;
Θα συγκροτηθούν τμήματα από10 έως 20 ωφελουμένων οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Ο πάροχος κατάρτισης μπορεί να συγκροτεί περισσότερα του ενός τμήματα, αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων, με την προϋπόθεση της υπογραφής συμφωνητικού συνεργασίας για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης μεταξύ του παρόχου κατάρτισης και της Υ.ΠΕ., όπου ανήκει το κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο.
Πως αποζημιώνονται;
Η πάροχοι κατάρτισης θα αποζημιωθούν απ’ ευθείας από τους ωφελούμενους, με μέρος της επιταγής εισόδου που θα λάβει ο κάθε ωφελούμενος, με το ποσό των 4.800 €.
Από πού μπορούν να λάβουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι;
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες ηλεκτρονικά στο http://www.voucher.gov.gr.Επισυνάπτονται οι θέσεις κατανομής για την πρακτική άσκηση, ανά Περιφέρεια:
Περιφέρεια (ανά Νομό) Ενδεικτικός Αριθμός Επιταγών
Κεντρική Μακεδονία 120,Θεσσαλονίκη 120,Δυτική Μακεδονία 40,Κοζάνη 40,Αττική 640,Αθήνα 640
Στερεά Ελλάδα 30,Φθιώτιδα 30,Νότιο Αιγαίο 20,Ρόδος 20,Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 10,Έβρος 10,Θεσσαλία 60,Λάρισα 40,Μαγνησία 20,Ήπειρος 60,Θεσπρωτία 20,Ιωάννινα 40,Ιόνια Νησιά 40,Ζάκυνθος 20,Κέρκυρα 20,Δυτική Ελλάδα 120,Αιτωλοακαρνανία 20,Αχαΐα 80,Ηλεία 20,Πελοπόννησος 100,Αρκαδία 40,Κορινθία 20,Μεσσηνία 40,Βόρειο Αιγαίο 10,Λέσβος 10,Κρήτη 50
Ηράκλειο 30.Χανιά 20 .






  



Δεν υπάρχουν σχόλια: