ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που έκλεβαν μηχανάκια στην Θεσπρωτία



Ό,τι δεν λύεται κόπτεται…(κόβοντας το Γόρδιο Δεσμό) : ( Μέγας Αλέξανδρος ( 356-323 π.Χ. )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που έκλεβαν μηχανές στην Θεσπρωτία
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας, που έκλεβαν μοτοσικλέτες  στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν.
 Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (20) κλοπές δικύκλων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο.Συνελήφθησαν την 06-12-2013 στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 19 ετών,  μέλη σπείρας, οι οποίοι έκλεβαν δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Αναλυτικότερα,την 06/12 τα ξημερώματα, οι δύο συλληφθέντες αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα,που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι 48χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα και επιβαίνοντας σε αυτή,τράπηκαν σε φυγή.Στην προσπάθειά τους όμως να απομακρυνθούν με ταχύτητα,συγκρούστηκαν με σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για παροχή πρώτων βοηθειών.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε  ότι οι δύο δράστες είναι στελέχη σπείρας, η οποία είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου τρέχοντος έτους,  με σκοπό την διάπραξη  κλοπών μοτοσικλετών από διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της πόλης της Ηγουμενίτσας,  του Γραικοχωρίου και της Νέας Σελεύκειας.Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, οι δράστες διέπραξαν τουλάχιστον είκοσι (20) κλοπές δικύκλων μοτοσικλετών, τις οποίες είτε πωλούσαν αυτούσιες είτε τις αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τις διέθεταν   στην Αλβανία.Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν βρεθεί τρεις  κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.Τις έρευνες και προανακριτικό έργο ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  για  την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΔΗΜΑΡ -  Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την Τετάρτη και Πέμπτη 4 και 5 /12 /2013 πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνέλευση της κ.ο. Ιωαννίνων και η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 2ο Συνέδριο του κόμματος στις 12-15 Δεκεμβρίου.Τις θέσεις του κόμματος ανέπτυξαν τα μέλη της Κ.Ε. Χρήστος Σπίγκος, Βαγγέλης Ζορκάδης και Βασίλης Μανδαράκης .Αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι:
Γιάννης Σκοπούλης
Τάσος Βασιλείου
Γιώργος Ζάψας
Θανάσης Οικονόμου
Ελένη Κοτζαμποπούλου
Άρης Κασκανάκος
Χρήστος Αλεξίου
Χρήστος Γιωτόπουλος
Βασίλης Μασσαλάς
Δημήτρης Κατηρτσίδης
Γιώργος Παππάς
Φίλιππος Παπανικολάου
Δημήτρης Τόντης
Γιώργος Θιφρονίτης
Θοδωρής Γκόγκος
Νίκος Γκίκας
Σοφία Παπαδή
…Από το Γραφείο Τύπου

Μαθητική έκθεση - Ε Ν ΗΜΕ Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο
ΛΒ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
 "Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2013 Για τέσσερις ημέρες, από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2013, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα γεμίσει με χρώματα, ζωγραφιές και παιδικές δημιουργίες,φιλοξενώντας τη μαθητική έκθεση "Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών".Μία έκθεση με έργα των μικρών μας φίλων -που με διάφορα υλικά και τεχνικές-εμπνέονται και δημιουργούν με σημείο αναφοράς τον κόσμο που μας περιβάλλει. Τα έργα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (2η εβδομάδα του Οκτωβρίου) από μαθητές των σχολείων της Θεσπρωτίας, με την παρότρυνση και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών τους.Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών, διάρκειας μίας ώρας, θα συνδυαστεί με ανάγνωση παραμυθιών οικολογικού περιεχομένου και σύντομες εκπαιδευτικές δράσεις.Οι επισκέψεις των σχολείων θα πραγματοποιούνται από τις 8.30 έως τις 11.30, ύστερα από σχετική συνεννόηση, ενώ από τις 11.30 έως τις 15.00 η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για γονείς και μεμονωμένους επισκέπτες.Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρα Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (τηλ. 2665.0.28592 / Υπεύθυνη κ. Ειρήνη Παπαχρήστου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Διοργάνωση: Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Δήμος Ηγουμενίτσας - Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας
Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας Τρίτη έως Κυριακή: 8.00-15.00 / Δευτέρα: κλειστό .Τ.: 26650 28539, 21417 ,F.: 2665 0 25133 .

Πρώτο βραβείο για τη Μαιευτική Κλινική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Mαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Διευθυντής o Καθηγητής Θ. Στέφος), στο 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών Πυελικού Εδάφους - Satellite European Symposium in Urogynaecology,για την ανακοίνωση της εργασίας με τίτλο «Mετεγχειρητική πορεία και συμπτώματα μετά από επεμβάσεις ελάσσονος πυέλου» και συγγραφείς τους Ο. Παπανικολάου, Μ. Κυριακίδη, Μ. Τζανάκη και Θ. Ευαγγέλου.Η βραβευμένη εργασία παρουσιάζει τα αποτελέσματα (follow up) χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχουν σχέση με την αποκατάσταση της πρόπτωσης του πυελικού εδάφους, την ακράτεια ούρων, την λειτουργία του εντέρου και την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής σε προεμμηνοπαυσιακές και εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Οδ. Παπανικολάου, Διευθυντής ΕΣΥ της Κλινικής, από την Επιτροπή Βραβείων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρογυναικολογίας (IUGA) που αποτελούσαν οι Καθηγητές Αγγελος Λιάπης, Linda Cardozo και Robert Freeman.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαντέλα
 Η σορός του Νέλσον Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.Κάθε πρωί, η σορός θα μεταφέρεται από το νεκροτομείο ως την έδρα της κυβέρνησης με πομπή στους δρόμους της Πρετόριας ."Καλούμε τον κόσμο να λάβει θέση στην άκρη των δρόμων όταν η σορός θα περνά από τους δρόμους της Πρετόριας μέχρι το Union Buildings (έδρα της κυβέρνησης), δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας αυτής, Νέο Μομόντου.Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα.Οι δρόμοι της συνοικίας έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία, αναγκάζοντας τους πολίτες να μεταβούν πεζή, κάτι σπάνιο για την πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ όπου το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ακόμα και για την παραμικρή μετακίνηση.Στη διασταύρωση της 4ης και 12ης οδού, ένα κιγκλίδωμα που έχει τοποθετηθεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στην κατοικία του Μαντέλα, είναι γεμάτο από λουλούδια, μηνύματα, σημαίες, αναμμένα κεριά, φωτογραφίες του Μαντίμπα, σχηματίζοντας ένα μνημείο, όπως στο κιγκλίδωμα του νοσοκομείου της Πρετόριας, όπου ο Μαντέλα νοσηλεύονταν ετοιμοθάνατος τον Ιούνιο.Η έκθεση της σορού του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα. Οι πολίτες που επιθυμούν να δουν για τελευταία φορά τον Νέλσον Μαντέλα θα πρέπει να μεταβούν με λεωφορείο και να μην έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή.Τη Δευτέρα, την επομένη μιας Κυριακής αφιερωμένης στην προσευχή και την περισυλλογή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη αυτού που οδήγησε τη Νότια Αφρικής στη δημοκρατία.Την Τρίτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Σοβέτο, στο στάδιο Soccer City, χωρητικότητας 90.000 θέσεων παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.Στο χωριό όπου ο Μαντέλα έζησε τα παιδικά του χρόνια, στον αγροτικό νότο της χώρας, οι κάτοικοι ετοιμάζονται με κάθε επισημότητα για την επιστροφή του λατρευτού παιδιού τους που θα ταφεί στη γη των προγόνων του.Οι γέροντες του χωριού αυτού με τις στρογγυλές καλύβες, χαμηλώνουν το κεφάλι και τη φωνή για να μιλήσουν για τον ήρωα που πέθανε αργά την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών."Πενθούμε την απώλειά του.Ο Μαντέλα αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό μας", τονίζουν.

Η Ισλανδία διαγράφει χρέη νοικοκυριών απο στεγαστικά : «Επιλέξαμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι των τραπεζών»
 Σε όλη την Ευρώπη, εχει κάνει αίσθηση η απόφαση της κυβέρνησης της Ισλανδίας να διαγράψει τα χρέη των νοικοκυριών από στεγαστικά δάνεια, σε ποσό μεγαλύτερο των 24.000 ευρώ για κάθε σπίτι. Το κόστος του σχεδίου αποτιμάται άνω των 900 εκατ. ευρώκαι θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια.Σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ήταν από τις πρώτες ειδήσεις, πλήν φυσικά των ελληνικών.Οπότε το LEFTeria-news παρουσιάζει το ρεπορτάζ του Euronews και (άλλη μία) διαφωτιστική συνέντευξη του Ισλανδού Προέδρου Ólafur Ragnar Grímsson, στο ρώσικο RT αυτή την φορά, με τίτλο «Επιλέξαμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι των τραπεζών».Στην αρχή της συνέντευξης ερωτάται ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, τι έφταιξε για την κρίση.Ο ίδιος απάντησε ότι μας είχε σερβιριστεί η θεωρία ότι όσο πιο απορρυθμισμένη και ελεύθερη η αγορά, όσο πιο πολύ ιδιωτικοποιείς, όλοι θα ευημερούν και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.Αυτό όμως ήταν μια ιδεολογιά που μας το παρουσίαζαν ως οικονομική επιστήμη.Βέβαια, συνέχισε ο Ισλανδός Πρόεδρος, όταν κατέρρευσαν οι τράπεζες, καταλάβαμε ότι αυτή η φόρμουλα ήταν δηλητηριώδης και επικίνδυνη.Η Ισλανδία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους για τα νοικοκυριά.Οι επικριτές λένε ότι το πρόγραμμα, αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, θα μπορούσε να βλάψει την πιστοληπτική της ικανότητα, ακόμα και να τρομάξει τους ξένους επενδυτές.Αλλά ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας πιστεύει ότι ο κίνδυνος αξίζει.«Τα άμεσα ωφέλη θα φτάσουν σε σχέδον 80% των ισλανδικών νοικοκυριών, αλλά τα έμμεσα οφέλη που θα φτάσουν στον καθένα. Θα αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη και η αγοραστική δύναμη», δήλωσε ο David Sigmundur Gunnlaugsson.Η Ισλανδία ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς από την βαθύτερη οικονομική κρίση της Ιστορίας της, αλλά πολλά νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με υποθήκες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αποπληρώσουν, συμπιέζοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και την οικονομική ανάπτυξη.Η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει στους ιδιοκτήτες ακινήτων σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε άμεσες απομειώσεις του χρέους των στεγαστικών δανείων και να δώσει σχεδόν άλλο τόσο σε φορολογικές απαλλαγές για διάστημα τριών ετών.Η συμφωνία αυτή ισούται με το 9% της Ισλανδικής οικονομίας που αποτιμάται σε δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Τζαμί κάτω από την Ακρόπολη θέλει ο Ερντογάν
 Σε αναβάθμιση των «διεκδικήσεών» του με «απαίτηση» να λειτουργήσει και άλλο, δεύτερο, τζαμί στην Αθήνα, προκειμένου να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προχωρά συστηματικά ο κ. Ερντογάν.Και αυτό καθώς είναι πλέον φανερό σε αναλυτές στην Αθήνα ότι εντάσσει στο προεκλογικό του παιγνίδι μια σειρά θεμάτων που μας ενδιαφέρουν ως χώρα ( όπως πχ την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί), προκειμένου να ικανοποιήσει τα χαμηλότερα των ενστίκτων των φανατικών ισλαμιστών οπαδών και ψηφοφόρων του και να αντιμετωπίσει την άνοδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP.Έτσι πέραν από την απαράδεκτη για την Ελλάδα και την Διεθνή κοινότητα προσπάθεια της Άγκυρας να διασυνδέσει υπό μορφή «αμοιβαιότητας» το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του υπό κατασκευή – νέου – τζαμιού στην Αθήνα, τώρα βάζει ως στόχο την αναστήλωση-λειτουργία και άλλου, του τεμένους Φετχιγιέ, στην Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη. Η κίνηση είναι …κουτοπόνηρη και …ανατολίτικη: Αφού πλέον Κοινοπραξία ελληνικών εταιρειών ανέλαβε την κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό και η υπόθεση ξεμπλοκάρει και υλοποιείται ο ελληνικός σχεδιασμός, αυτό έπαψε πια να είναι «διεκδίκηση» και μπαίνει σε εφαρμογή το 2ο βήμα: «Πριν ανοίξει το τέμενος Φετχιγιέ στην Αθήνα, δεν θα επιτρέψουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη», διαμήνυσε η Άγκυρα δια του Αντιπροέδρου Εξωτερικών Σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και βουλευτή Κωνσταντινούπολης κ. Μετίν Κιουλούνκ.
Κατηγορούν ως «κράτος εκκλησίας»στην Ελλάδα.
Ο κ. Κιουλούνκ, που μίλησε στην πόλη Witten στη Γερμανία, είπε πως δεν περιμένουν δικαιοσύνη και κατανόηση από την Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε ότι είναι «κράτος εκκλησίας».Ο κ. Κιουλούνκ υποστήριξε ότι στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι, στο Σκούταρη και στο Μεσοχώρι και σε άλλα πολλά σημεία, βρίσκονται δίπλα-δίπλα οι συναγωγές, οι εκκλησίες και τα τεμένη και πρόσθεσε βάζοντας και άλλους «όρους»: «Όσο η Ελλάδα δεν τηρεί την υπόσχεση που έδωσε στη Λωζάννη και όσο δεν πραγματοποιεί βήμα αναφορικά με το τέμενος Φετχιγιέ στην Αθήνα, να μην αμφιβάλλετε ότι η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει βήμα αναφορικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. Όσο δεν πραγματοποιεί η Ελλάδα κανένα βήμα για τους αδελφούς μας στη Δυτική Θράκη, η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει κανένα βήμα εξαιτίας του οποίου θα θιγούν οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη».Βεβαίως να σημειωθεί ότι το δρόμο είχε ανοίξει τόσο παλιότερα όσο και στις αρχές Οκτωβρίου ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός που είχε πει χωρίς να δοθεί τότε μεγάλη σημασία: «Δώστε άδεια για την επιδιόρθωση του τεμένους Φετχιγιέ και εμείς μπορούμε να ανοίξουμε σε ένα λεπτό τη Θεολογική Σχολή».
Ποιό είναι το τζαμί της Ρωμαϊκής αγοράς;
 Τι είναι όμως αυτό το τέμενος που αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον για την Άγκυρα και το ποιο η Ελλάδα έχει εντάξει στα σχέδια αναστηλώσεων σε αρχαιολογική βάση; Το τζαμί Φετχιγιέ, διαβάζουμε, βρίσκεται εντός της Ρωμαϊκής Αγοράς.Εξ αιτίας της προσωνυμίας του, αρχικά θεωρήθηκε ότι είναι από την εποχή του Φατίχ, του Πορθητού Μωάμεθ Β΄, ο οποίος το 1458 κατέλαβε την Αθήνα. Οι ανασκαφικές έρευνες όμως απέδειξαν ότι υπήρχε ένα τέμενος κατασκευασμένο πάνω σε προγενέστερο βυζαντινό ναό, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το συγκεκριμένο του 17ου αιώνα.Έτσι επικρατεί η άποψη ότι πρόκειται μάλλον για κτίσμα της περιόδου 1668-70, δηλαδή σχετίζεται με την κατάληψη της Κρήτης από τους Οθωμανούς. Υπάρχουν επίσης αναφορές , ότι το τζαμί χτίστηκε πάνω σε μια μεγάλη βυζαντινή Εκκλησία, που πιθανόν να αποτελούσε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηναίων, στα χρόνια της Φραγκοκρατίας (Δουκάτο Αθηνών 1205-1458), μέχρι την κατάκτηση της πόλης από τους Οθωμανούς.

Έρχονται φυλακίσεις για τους ελεύθερα σκεπτόμενους: Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή
 Έτσι με το νέο νόμο της "πατριωτικής" ΝΔ θα μπορεί να αμφισβητείται κάθε σφαγή και γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες αλλά όχι των Εβραίων.Επίσης κάθε λαθρομετανάστης θα μπορεί να βιάζει, να κλέβει και να σκοτώνει Έλληνες και αν τολμήσει κάποιος να ζητήσει απέλαση των λαθρομεταναστών τότε θα φυλακίζεται και θα τρώει πρόστιμο, ακριβώς όπως συμβαίνει στην "πολιτισμένη" Ευρώπη που πολλοί δήθεν πατριώτες και εθνικιστές γουστάρουν τα μάλα.Δεκτό - κατά πλειοψηφία - επί της αρχής έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ.Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε "παρών", το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Σύλληψη διωκόμενου στην Πρέβεζα
 Την 06-12-2013/17.30 στην Πρέβεζα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν: α) απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (7) ετών και (6) μηνών, για απάτη, πλαστογραφία και ακάλυπτες επιταγές, β) απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Θες/νίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (8) μηνών,για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και γ) απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Θες/νίκης,με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (8) μηνών, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Περί ναρκωτικών – φωτοβολίδων στην Πρέβεζα
Την 06-12-2013/19.15 στην Πρέβεζα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, (10) φωτοβολίδες, (3) καπνογόνα και (10) βεγγαλικά, τα οποία προόριζαν για το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ».
Ρίψη μολότοφ στα Ιωάννινα
 Την 07-12-2013/04.49 στα Ιωάννινα, άγνωστοι δράστες έρριψαν βόμβα μολότοφ σε μπαλκόνι πολυκατοικίας 1ου ορόφου όπου στεγάζονται  τα γραφεία πολιτικού κόμματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά μικρής έκτασης στον εξωτερικό χώρο του μπαλκονιού χωρίς υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατεσβέσθη εν τη γενέσει της. Δράστες αναζητούνται. 

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.223) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (38) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (530) για υπερβολική ταχύτητα καθώς  και (354) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
.κανένα  θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2012)
.1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2012)
.8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 6 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 21 το 2012). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
.κανένας  νεκρός (έναντι 4 το 2012)
.1  σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2012)
.14  ελαφρά τραυματίες (έναντι 15 το 2012)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•Υπερβολική ταχύτητα.
•Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
•Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.
•Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
•Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2013 βεβαιώθηκαν (4.223) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•530   για υπερβολική ταχύτητα.
  38   για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
  98   για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
  96   για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  28   για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    5   για παραβίαση προτεραιότητας.
  15   για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  15   για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  20   για αντικανονικό προσπέρασμα.
  11   για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (354) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα
γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων, συνελήφθησαν τρία άτομα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην πόλη της Πρέβεζας









Σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία αδικημάτων ενώ στους άλλους δύο,  βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, φωτοβολίδες και καπνογόνα
Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται σε καθημερινή βάση στην πόλη της Πρέβεζας με σκοπό την πρόληψη κάθε μορφής παραβατικότητας, συνελήφθησαν χθες (06-12-2013) το απόγευμα,από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας,τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 17 και 56 ετών.Συγκεκριμένα, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, ένας 56χρονος ημεδαπός,σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες καταδικάστηκε σε  συνολική ποινή (8) ετών και (10) μηνών, για απάτη, πλαστογραφία, ακάλυπτες επιταγές και αποδοχή προϊόντων  εγκλήματος.Επίσης,  συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 17 ετών, σε κεντρικό δρόμο της Πρέβεζας, γιατί στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•μικροποσότητα κάνναβης
•δέκα (10) φωτοβολίδες, τρία  (3) καπνογόνα και δέκα (10) βεγγαλικά, τα οποία προόριζαν για χρήση σε τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.




  




Δεν υπάρχουν σχόλια: