ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σχηματίζουν Κυβέρνηση : Η Γερμανία του Μεγάλου Συνασπισμού...?



Την φωτιά της δημιουργίας τη συντηρούν οι ανυπόταχτοι, οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος.( Γεώργιος Θεοτοκάς ,1905-1966 , Έλληνας συγγραφέας )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η Γερμανία του Μεγάλου Συνασπισμού...?
 Οι συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατέληξαν νωρίς την 27/11 το πρωί σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης «ευρέος συνασπισμού», όπως ανακοίνωσαν δύο συντηρητικοί πολιτικοί στον λογαριασμό τους στο Twitter.Τα λέγανε ως αργά στις 26/11 οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Σοσιαλδημοκράτες.Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις στη Γερμανία πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της νύχτας και κατά τις 06.00 ώρα Ελλάδος κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ και την Ανεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, συντηρητική πρωθυπουργό του κρατιδίου Σάαρλαντ.Δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη της Μέρκελ κι ένα μήνα μετά την έναρξη των συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, η συμφωνία -αν επιβεβαιωθεί- θα δώσει τη δυνατότητα στη Γερμανίδα καγκελάριο να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα, αν το SPD πάρει το πράσινο φως κατά την ψηφοφορία των περισσοτέρων από 474.000 μελών του.Οι ηγέτες των κομμάτων αναμένεται να παρουσιάσουν λεπτομέρειες της συμφωνίας σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα, ημέρα κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η καγκελάριος.

Η Πανηπειρωτική πρωτοστατεί στην προστασία του Αώου
  Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πρωτοστατεί στην οργάνωση των Ηπειρωτών ενάντια στα σχέδια για φράγματα στον Αώο.Και «διαχρονικά πρωτοστατεί στους αγώνες για την προστασία συνολικά των υδάτινων πόρων που αποτελούν σημαντικότατα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Από τον Αώο και τον Καλαμά, σε Άραχθο, Αχέροντα, Λούρο, Παμβώτιδα και Αμβρακικό, η Π.Σ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στους αγώνες ενάντια στη διαρκή περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενάντια στις διαδοχικές απόπειρες εμπορευματοποίησης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Αώου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα κι έγινε υπό την αιγίδα της.Η εκδήλωση περιλάμβανε αναλυτική ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Κίνησης για το ιστορικό, τα πεπραγμένα της και τις εξελίξεις, προβολή τριών ντοκιμαντέρ για τον Αώο, συζήτηση καθώς και την έκθεση φωτογραφίας της ομάδας PHASMA με τίτλο «Βοβούσα - μοναδική αλλά όχι μόνη».Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Π.Σ.Ε. Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δόσης, ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος και ο Διονύσης Τσούτσης, μέλος του Δ.Σ..Από μέρους της Πανηπειρωτικής τον χαιρετισμό απεύθυνε ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης που ανέπτυξε διεξοδικά τη θέση, τη στάση και τους αγώνες της Π.Σ.Ε. για τον Αώο και ευρύτερα για τους υδάτινους πόρους και το περιβάλλον της Ηπείρου, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Κίνησης Πολιτών στο έναυσμα και την πολύτροπη τεκμηρίωση του αγώνα και εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη ο αγώνας αυτός να κοινωνικοποιηθεί, να μαζικοποιηθεί, να συνενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στα σχέδια εκτροπής σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης για να αποκτήσει έτσι αποτελεσματικότητα και νικηφόρα προοπτική.Σε αυτή την κατεύθυνση η Πανηπειρωτική θεωρεί επιτακτική την ανάγκη άμεσου συντονισμού των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εκφρασμένη αντίθεση στο επιχειρούμενο έργο (Δήμοι Κόνιτσας, Ζαγορίου, Ιωαννίνων), του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου, Αώου και Πίνδου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ηπείρου του Τ.Ε.Ε., των Κινήσεων Προστασίας των υδάτινων πόρων της Ηπείρου καθώς και των πολιτών που κινητοποιούνται. Η Π.Σ.Ε. δηλώνει, παράλληλα, την απόφασή της να πρωτοστατήσει, ενεργοποιώντας πρώτα από όλα τα μέλη της - τις Αδελφότητες, τις Ομοσπονδίες, τους απόδημους Ηπειρώτες. Ο αγώνας ενάντια στην εκτροπή του Αώου είναι και δικός τους αγώνας.Ο Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. κατέληξε αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη σημασία των «πέντε ποταμών» για την Ήπειρο με το ποίημα του Ηπειρώτη ποιητή Γιάννη Ζαρκάδη «Βορειοδυτικά»: «Αώος, Άραχθος, Αχέροντας, Καλαμάς και Λούρος, διανυκτερεύοντα φαρμακεία της πατρίδας».Με τους στίχους αυτούς δόθηκε η σκυτάλη στο πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» που τραγούδησε Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια για τα ποτάμια και τα νερά, ανθολογώντας ένθετα στίχους Ηπειρωτών ποιητών για τα ποτάμια ένα πρόγραμμα που ενθουσίασε το ακροατήριο.

Τίμησαν τους πεσόντες του 1912 στην Σκάλα της Παραμυθιάς
 Την μνήμη των πεσόντων στην μάχη της Σκάλας της Παραμυθιάς κατά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, τίμησε εχτές ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, με μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο ηρώο που βρίσκεται στο σημείο της μάχης.Στο σημείο βρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ του ΦΟΠ, ο αντιδήμαρχος Σουλίου Δημήτρης Μπρέστας, η Περιφερειακή σύλλογος Αντιγόνη Φίλη, εκπρόσωποι συλλογών και συγγενείς των πεσόντων και πολλοί άλλοι.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας δρομολογείται η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τους μαθητές Λυκείου όλης της χώρας
 Με Απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Aρβανιτόπουλου, ξεκινά η εφαρμογή της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Π.Δ.Σ.), ως υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης για τους μαθητές όλων των τύπων Λυκείων, οι οποίοι υστερούν στην σχολική τους επίδοση, με συνέπεια να μην μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν αποδοτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, ή μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Στα τμήματα της Π.Δ.Σ. θα διδάξουν μόνιμοι καθηγητές προς συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου ή αναπληρωτές καθηγητές πλήρους ωραρίου προς συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου (1-4 ώρες). Η επιλογή για την διάθεση εκπαιδευτικού σε Κέντρο Π.Δ.Σ. αποτελεί αρμοδιότητα του διευθυντή Δ.Δ.Ε. και του οικείου ΠΥΣΔΕ. Οι σχολικοί σύμβουλοι καθορίζουν επιμορφωτικές συναντήσεις των διδασκόντων για την καλύτερη λειτουργία της δομής. Το ημερήσιο πρόγραμμα Π.Δ.Σ καλύπτει 1-3 διδακτικές ώρες την ημέρα. Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Το πλήθος των μαθητών ανά τμήμα είναι 5-20. Αλλαγή των παραπάνω ορίων είναι δυνατή ύστερα από τεκμηριωμένη απόφαση του διευθυντή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και κοινοποίηση της στο Τμήμα Ε΄ Π.Δ.Σ. και ΕΔ /Δ/νση ΣΕΠΕΔ. Κάθε μάθημα του προγράμματος μπορεί να διδάσκεται μέχρι 4 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς να γίνεται υπέρβαση των ωρών του ωρολογίου προγράμματος στο αντίστοιχο μάθημα. Ο μαθητής που θα απουσιάσει αδικαιολόγητα από το πρόγραμμα για περισσότερες από το 50% των μηνιαίων ωρών του τμήματος, διαγράφεται από το τμήμα, μετά από ενημέρωση του γονέα ή κηδεμόνα του. Το ειδικό ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα, ανάλογα με τις μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών και τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, συντάσσεται, εφαρμόζεται, αξιολογείται και αναπροσαρμόζεται με απόφαση των οικείων Σχολικών Συμβούλων, έπειτα από σχετική εισήγηση των Υπεύθυνων Κέντρων ΠΔΣ. Το ωρολόγιο πρόγραμμα αναπτύσσεται εντός του σχολείου, το οποίο έχει οριστεί ως Κέντρο Π.Δ.Σ. !

« Συνάντηση του κ. Μιχάλη Κασσή με τον Υφυπουργό Άμυνας »
 Με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιο Δαβάκη,  συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ,  κ. Μιχάλης Κασσής, για να ενημερωθεί για το θέμα της φύλαξης της παραμεθορίου περιοχής των Ιωαννίνων  και την κατάσταση που επικρατεί στα στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής.Η συνάντηση ήταν η συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ο κ. Κασσής με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή.Ο κ. Δαβάκης  σημείωσε πως οι υπάρχουσες στρατιωτικές δυνάμεις στην  περιοχή,  κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την φύλαξη των χωρίων στο Πωγώνι και γενικότερα  στα σύνορα. Επίσης δεσμεύτηκε για ενίσχυση της στελέχωσης  των φυλακίων αλλά και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας αυτών.Ο κ. Κασσής , μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε  αρκετά ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του Υφυπουργού και τόνισε: «Εξήγησα στον κ. Υφυπουργό πως η καθημερινή ασφάλεια των κατοίκων των χωρίων της παραμεθορίου είναι μείζονος σημασίας για ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων. Δεν είναι δυνατόν να φοβούνται οι ηλικιωμένοι για την ασφάλειά τους και να εγκαταλείπουν την, έτσι και αλλιώς παραμελημένη από τη κεντρική εξουσία, περιοχή τους. Αναμένω οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα..! » .

Ξανά στον Κορυδαλλό η Βίκυ Σταμάτη, άδικη συμπεριφορά της Πολιτείας..!
 Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες η Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να συνεχίσει να εκτίει την ποινή της 12ετούς κάθειρξης για την συμμετοχή της στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν ο πρώην υπουργός Άμυνας και πολλά ακόμη άτομα.Η Βίκυ Σταμάτη, όπως αναφέρει το " Έθνος ", είχε παρουσιάσει συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης και κρίσεις άγχους, ενώ υπήρχε ανησυχία για πιθανές τάσεις αυτοκτονίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεχίζει να βρίσκεται σε ειδική αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί. Τελικά δεν αποσαφηνίστηκε…αν : « κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματικών ενεργειών και συνεργεία…ή αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα » ;;;

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθησαν δύο διακινητές στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετέφεραν  με αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο μετανάστη
 Συνελήφθησαν, την 26-11-2013 το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί  διακινητές, ηλικίας 41 και 36 ετών, για μεταφορά   ενός μη νόμιμου μετανάστη.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 41χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοί  μετέφεραν έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, με σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά του στο εσωτερικό της Χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 36χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω διοικητικής του απέλασης.


Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου διακινητή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθμομεταφορά, κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που ενεργεί την προανάκριση.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στο Λούρο Πρέβεζας
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, για χρέη προς το Δημόσιο και  καταδικαστική απόφαση για κλοπή .Εκκρεμούσαν σε βάρος της μίας συλληφθείσας, χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα (1,9) εκατομμύρια ευρώ.Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Πρέβεζα.Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την 26.11.2013 το πρωί,στο Λούρο Πρέβεζας,συμμετείχαν 15 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και των ελέγχων που ακολούθησαν, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά και συγκεκριμένα:
• Μία 34χρονη, διότι σε βάρος της  εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (1.945.384,78) ευρώ.
• Μία 45χρονη φυγόποινη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση τεσσάρων μηνών, για κλοπή.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού  στην Ηγουμενίτσα
Την 26-11-2013 τα ξημερώματα στην οδό Αγίων Αποστόλων στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν.Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου και κατέληξε. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη διωκόμενων στο Λούρο Πρέβεζας
Την 26-11-2013/08.45 στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθησαν (2) ημεδαπές (roma), η μία για χρέη προς το Δημόσιο και η άλλη, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης (4) μηνών, για κλοπή.
Εκτεταμένες αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την επικράτεια, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας
Συνελήφθησαν συνολικά (592) άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν (15.058) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (900) υγειονομικού ενδιαφέροντος.Επιπλέον, προσήχθησαν στις αστυνομικές Υπηρεσίες (3.524) άτομα και ελέγχθηκαν (49.869) οχήματα .Ενδεικτικά, κατασχέθηκαν περίπου (411) κιλά κάνναβης και (105) γραμμάρια ηρωίνης, (215) όπλα διαφόρων τύπων, (14.355) κυρίως από λαθραία τσιγάρα και είδη παρεμπορίου (απομιμητικά προϊόντα, CD-DVD’s κ.ά.) και περίπου (27.000) ευρώ.Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το τετραήμερο 21.11.2013 έως 24.11.2013, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.Στις επιχειρήσεις και τους ελέγχους αυτούς, συμμετείχαν αστυνομικοί από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ. .Κατά τη διάρκεια των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων συγκροτήθηκε ένας μεγάλος αριθμός συνεργείων, στα οποία διατέθηκαν (6.046) αστυνομικοί και (2.770) υπηρεσιακά οχήματα.Επίσης, στους ελέγχους αυτούς, συγκαταλέγονται τα παρακάτω αποτελέσματα:
-Προσήχθησαν: (3.524) άτομα, εκ των οποίων (2.073) ημεδαποί και (1.451) αλλοδαποί.
-Ελέγχθηκαν: (49.869) αυτοκίνητα και δίκυκλα.
-Συνελήφθησαν: (592) άτομα, εκ των οποίων:
•(196) άτομα για τη νομοθεσία περί αλλοδαπών
•(84) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις
•(72) άτομα για ναρκωτικά
•(8) άτομα για παρεμπόριο και
•(232) άτομα για άλλα ποινικά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν συνολικά (15.058) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας :
•(2.412) για υπερβολική ταχύτητα
•(630) σχετικά με ασφαλιστήρια συμβόλαια
•(634) για μη χρήση προστατευτικού κράνους
•(518) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
•(490) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
•(448) για παραβάσεις ΚΤΕΟ
•(441) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
•(276) για χρήση κινητού τηλεφώνου
•(148) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
•(87) για στέρηση αδείας κυκλοφορίας οχήματος
•(70) για μη θεώρηση αδείας κυκλοφορίας μοτ/των και
•(8.904) για λοιπές διοικητικές ποινές
καθώς επίσης, (900) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος :
•(216) για στέρηση αδείας μουσικής
•(198) για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος
•(152) για στέρηση βιβλιαρίου υγείας
•(32) για προσφορά ποτών σε ανήλικους
•(24) για ηχορύπανση
•(20) για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και
•(255) λοιπές παραβάσεις.
Ενδεικτικά, κατασχέθηκαν:
•(410) κιλά και (881) γραμμάρια κάνναβης
•(105) γραμμάρια ηρωίνης
•(13,8) γραμμάρια κοκαΐνης
•(643) ναρκωτικά χάπια και
•(215) όπλα (πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά - κυνηγετικά κ.λπ. όπλα)
•(26.920) ευρώ και
•(14.355) λοιπά είδη, κυρίως λαθραία τσιγάρα και είδη παρεμπορίου (απομιμητικά προϊόντα, CD-DVD’s κ.ά.), οχήματα, παιγνιομηχανήματα, Η/Υ και κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: