ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσκληση μελών του Δ.Σ. Φιλιατών σε Τακτική Συνεδρίαση 21η έτους 2013



Διαβολήν μίσει. μτφρ: να μισείς τη συκοφαντία ( Περίανδρος  668-584 π.Χ. , Τύραννος της Κορίνθου και εκ των 7 σοφών )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 21η έτους 2013
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 4η του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  του έτους 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ , και ώρα    18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Λήψη απόφασης για μετονομασία  της Τ.Κ . Ριζού σε <<ΑΡΑΧΩΒΑ>> .
Εισηγητής :  Δήμαρχος κ. Παππάς Μηνάς
2.Αποδοχή επιχορηγήσεων – τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2013.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
3.Έγκριση τεχνικού Προγράμματος έτους 2014.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
4.΄Εγκριση απόφασης του Διοικητικού  Συμβουλίου της ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ η οποία αφορά τον ισολογισμό  και κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης από 1-1-2012 έως 31-12-2012 ..
 Εισηγητής:Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
5.Απαλλαγή μαθητών –τριών ως ειδικές περιπτώσεις από την υποχρέωση καταβολής τροφείων από 10/9/2013 έως 30/6/2014.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
6.Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου για την εκτέλεση του έργου << Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής  κοινότητας Κοκκινολιθαρίου ( προμήθεια υλικών).
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
7.Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ηγουμενίτσας για επιβλέψεις μελετών και έργων.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
8.Έγκριση μελέτης για την υλοποίηση του έργου NCNET στα πλαίσια του Προγράμματος Ελλάδα – Αλβανία  2007 -2013.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
9.Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 67,87 στρ. στη θέση << Παπαδιά>> της Τ.Κ Κεστρίνης.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
10.Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 7,80 στρ. στη θέση <<Κάμπος Ελαίας>> της Δ.Κ. Φιλιατών.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
11.Γνωμοδότηση επί αιτήματος της εταιρείας Ιχθυοκαλλιεργειών << ΛΙΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε>>, για μετεγκατάσταση της στην θέση << Όρμος Χαλκιάς>> Λωρίδας Σαγιάδας της Τ.Κ. Σαγιάδας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
12.Γνωμοδότηση επί αιτήματος και της σχετικής μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων   της εταιρείας Ιχθυκαλλιεργειών << ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ>> για εκμίσθωση θαλάσσιας έκτασης 80 στρεμμάτων στη θέση << ΟΡΜΟΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ>> Λωρίδας Σαγιάδας της τ.κ. Σαγιάδας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
13.Γνωμοδότηση επί αιτήματος της εταιρείας Ιχθυοκαλλιεργειών << SEAFARM IONIAN AE>> ,για μετεγκατάσταση – μετατόπιση υφιστάμενης μονάδας   στην θέση << Σταυρός Κάτω Αετού>> Λωρίδας Σαγιάδας της τ.κ. Σαγιάδας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
14.Παράταση της μείωσης 20% των μισθωμάτων ακινήτων που εκμισθώνει ο Δήμος Φιλιατών.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου
15.Απόδοση αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού 1.056,00 ευρώ στον Χαρίση Γεώργιο του Χαρίση.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
16.Επιστροφή αχρεωστήτως  καταβληθέν ποσού στον Ζέρβα Κωνσταντίνο του Ιωάννη που καταβλήθηκε για δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο σε σταυλικές εγκαταστάσεις
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
17.Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέν ποσού στην Καπουράνη Σπυριδούλα του Ιωάννη σύζυγο του εκλιπόντος Ευθυμίου Αθανασίου του Αποστόλου που καταβλήθηκε για δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και δημοτικό φόρο  λόγω λανθασμένης χρέωσης τετραγωνικών.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
18.Διαγραφή και επαναβεβαίωση χρεών από χρήση Δημοτικών βοσκοτόπων παρελθόντων οικονομικών ετών.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπεράτης Γεώργιος
19.Παράταση προθεσμίας του έργου << Αποπεράτωση κοιν. τουαλέτας στην Τ. Κ. Φοινικιού>>.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
20.Μείωση απόστασης Νεκροταφείου Φιλιατών από το εγκεκριμένο σχέδιο Πόλης  και το σχέδιο επέκτασης.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης
21.Παραχώρηση υπαίθριας έκτασης στον Ο.Τ.Ε. στην τ.κ. Αχλαδιάς.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΑΣΙΟΣ
 
Ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης  Μπέζας για τους ασθενείς με καρκίνο
Θέμα: Απάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη  Μπέζα σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών μετακίνησης των ασθενών με καρκίνο
 Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση, σχετικά με την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών μετακίνησης των ασθενών με καρκίνο, μεταξύ άλλων ανέφερε:«Ο Οργανισμός μέχρι σήμερα, αποζημιώνει σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΕΚΠΥ τη δαπάνη μετακίνησης ενός ασθενούς, όταν έχει εισαχθεί με βραχεία νοσηλεία, στην περίπτωση δηλαδή που γίνεται χορήγηση χημειοθεραπευτικών σχημάτων, στα Τμήματα Βραχείας Νοσηλείας. Στην περίπτωση αυτή αποζημιώνει και τη δαπάνη μετακίνησης του συνοδού, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ύστερα από έγκριση του αρμόδιου υγειονομικού οργάνου του ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας του.Όταν μάλιστα υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης της κατάστασης της υγείας του ασφαλισμένου, πλήρως δικαιολογημένοι με ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού και έγκριση από τον Διευθυντή της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΠΥΥ, δικαιολογείται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Δηλαδή, ο Οργανισμός αποζημιώνει τον ασφαλισμένο με το αντίτιμο του αεροπορικού εισιτηρίου.Ποιο ήταν το πρόβλημα που υπήρχε; Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ αποζημιώνονται οι μετακινήσεις για τις χημειοθεραπείες, δεν αποζημιώνονται οι μετακινήσεις για ακτινοθεραπεία, γιατί οι ακτινοθεραπείες (συνεδρίες ακτινοβολιών, x-knife, γ-knife) δεν συμπεριλαμβάνονταν στις βραχείες νοσηλείες, για τις οποίες τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα εκδίδουν εισιτήρια – εξιτήρια σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. Δεν ισχύει δηλαδή, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τα οδοιπορικά για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Εκείνο που ισχύει είναι ότι μέχρι σήμερα, με μία στενή ερμηνεία του ΕΚΠΥ η ακτινοθεραπεία θεωρείτο ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη βραχεία νοσηλεία και επομένως δεν μπορούσαν, με βάση το άρθρο 10 του ΕΚΠΥ, να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης για ακτινοθεραπεία. Αυτό το πρόβλημα οφείλαμε να το αντιμετωπίσουμε. Και το αντιμετωπίσαμε όχι με τροποποίηση του ΕΚΠΥ αλλά με ορθή ερμηνεία του». «Με την από 1610/5-11-13 απόφασή του το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και αφού έλαβε υπόψη του τις σχετικές γνωμοδοτήσεις της αρμόδιας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Εταιρείας, αποφάσισε ότι οι συνεδρίες της ακτινοθεραπείας πραγματοποιούνται με βραχεία νοσηλεία, όπως ακριβώς και η χορήγηση των χημειοθεραπευτικών σχημάτων στα Τμήματα Βραχείας Νοσηλείας.Η Διεύθυνση Παροχών του ΕΟΠΥΥ εισηγήθηκε στο Δ.Σ. του Οργανισμού την ένταξη της ακτινοθεραπείας στη βραχεία νοσηλεία και το Δ.Σ. του Οργανισμού, την αμέσως επόμενη ημέρα 6-11-2013, αποφάσισε την ένταξή της στη βραχεία νοσηλεία και την αποζημίωση των μετακινήσεων σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΕΚΠΥ.Αναμένεται επομένως η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ της απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού, η οποία και επέχει θέση εγκυκλίου, και από εδώ και πέρα ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει, εκτός από τις δαπάνες μετακίνησης για χημειοθεραπεία και τις δαπάνες μετακίνησης αυτής της ευαίσθητης ομάδας συμπολιτών μας που πάσχουν από καρκίνο, και των συνοδών τους, όταν υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία».

ΘΕΜΑ: Ραδιοφωνική συνέντευξη του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα σχετικά με τη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ  
 Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, απηύθυνε έκκληση προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. «Κάνω έκκληση να σταματήσετε την απεργία και  να γυρίσετε πίσω στα ιατρεία προς όφελος των πολιτών.  Αν συνεχιστεί αυτή η απεργία,  θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, στο χώρο της Υγείας έχουμε έλλειψη προσωπικού» και υποστήριξε ότι «δεν θέλουμε να αδυνατίσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά αντιθέτως να το ενδυναμώσουμε». Παράλληλα,  ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. «Προχωρούμε μια  μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν μπορούμε όταν κάνουμε μια μεταρρύθμιση να μην κάνουμε αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού. Πρέπει να πάμε σε μια ενοποίηση των μονάδων υγείας του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ. Συμφωνούμε ότι είναι καλύτερο για τον ΕΟΠΥΥ να μετατραπεί σε αγοραστή. Ο νέος φορέας ΠΦΥ θα μπορούσε να υπαχθεί στις ΥΠΕ για να είναι ανεξάρτητος από τα νοσοκομεία. Θέλουμε να λειτουργεί με επάρκεια η Πρωτοβάθμια Φροντίδα για να προλαμβάνει τον κόσμο από το να πηγαίνει για το παραμικρό στα νοσοκομεία. Πάμε λοιπόν σε αξιολόγηση των δομών του ΕΟΠΥΥ,   δεν γίνεται αξιολόγηση προσωπικού σε αυτή τη φάση. Σε επόμενη φάση θα γίνει αξιολόγηση προσωπικού». Ο κ. Μπέζας εκτίμησε ότι «σε  νοσηλευτικό,  εργαστηριακό και  διοικητικό προσωπικό δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ σχετικά με το ιατρικό προσωπικό πιθανώς να υπάρχει διαθεσιμότητα για κάποιες ειδικότητες που δεν προσιδιάζουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.  «Δεσμευόμαστε ότι θα είναι ένας δημόσιος φορέας με δωρεάν πρόσβαση και καθολική παροχή υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ενώ οι νέες μονάδες θα δουλεύουν σε 24ωρη βάση», κατέληξε ο κ. Μπέζας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «ΕΝΩΣΗ  αγροτών»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που ανέκυψε με τους βοσκοτόπους πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κα  Χαλικιά  και η Διευθύντρια Ελέγχου κα  Νάκου και αρμόδια στελέχη του περιφερειακού γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ  στα Ιωάννινα καθώς επίσης  και τα αρμόδια στελέχη των ΕΑΣ – πυλών εισαγωγής της Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια  της σύσκεψης  συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα  καθώς επίσης και η  εξεύρεση λύσης προκειμένου  να καλυφθούν όλοι οι παραγωγοί με τους αναγκαίους βοσκοτόπους τόσο για  την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης όσο και για  την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης.Η αρμόδια υπηρεσία της Οργάνωσής μας κατέβαλε  και θα  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε  συνεργασία πάντα με τα αρμόδια όργανα  του ΟΠΕΚΕΠΕ  προκειμένου να επιλυθούν όλα τα προβλήματα  και  από ότι φάνηκε και από την πληρωμή  των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης λόγω της έγκαιρης επισήμανσης του προβλήματος το οποίο από τους πρώτους γνωστοποιήσαμε στους αρμοδίους πλησιάζει στη λύσης του 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  -  ΕΝΩΣΗ αγροτών

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού,  για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Μετά από έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν (619) γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά. Συνελήφθη, την 27-11-2013)το απόγευμα στο Νησί των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι σπίτι στο οποίο διαμένει ο 42χρονος, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (619,1) γραμμαρίων.
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
•το χρηματικό ποσό των -1090- ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
  Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Την 27-11-2013/15.45 στα Ιωάννινα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (619,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθη ημεδαπός για χρέη προς το Δημόσιο Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 134.000 ευρώ
Συνελήφθη την 27.11.2013 το πρωί σε χωριό της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, 57χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο.Σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (134.732,73) ευρώ.Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην Άρτα
Πραγματοποίησαν τρεις συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα και αποπειράθηκαν άλλη μία, σε βάρος μικροπωλητών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, των (50) ευρώ.Συνελήφθησαν, την 27.11.2013 το μεσημέρι, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος άνδρας και μία 21χρονη γυναίκα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.Ειδικότερα,οι δύο δράστες νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν προβεί σε τρεις συναλλαγές και μία απόπειρα, με πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ και συγκεκριμένα:
•αποπειράθηκαν να αγοράσουν προϊόντα από περίπτερο στη Φιλοθέη Άρτας, χρησιμοποιώντας ένα πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ
•πραγματοποίησαν συναλλαγή με πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ σε φαρμακείο στη Φιλοθέη Άρτας
•προέβησαν στην αγορά αγροτικών προϊόντων από δύο μικροπωλητές στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (περιοχή Αγίου Νικολάου Κομποτίου Άρτας), πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην Αμφιλοχία, να επιβαίνουν σε όχημα και συνελήφθησαν.Σημειώνεται, ότι κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, η 21χρονη γυναίκα απέρριψε σε κάδο σκουπιδιών ένα πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες κατασχέθηκε καθώς και τα πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας  ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: