ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκδήλωση ενημέρωσης το 1ο ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ την 28 Νοεμβρίου 2013



Η λέξη «αύριο» επινοήθηκε για αναποφάσιστους ανθρώπους και για τα παιδιά.( Ιβάν Τουργκιένεφ , 1818-1883 , Ρώσος συγγραφέας )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εκδήλωση ενημέρωσης το  1ο ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
















Αφίσα για την εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:15 και η οποία αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Σύνταξη σε 45 ημέρες...?...να γελάσω ή να σκάσω;;;
 Πέφτουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούσαν την έκδοση της προσωρινής σύνταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επιβάλλεται η χορήγησή της εντός 45 ημερών ή το πολύ σε δυόμισι μήνες, αν εμπίπτει στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης. Λαμβάνεται πρόνοια και για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ.Σύνταξη μέσα σε 45 μέρες - ή το αργότερο σε 75 ημέρες σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης- μπορούν να πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τον ΟΑΕΕ. Με εγκύκλιό του, το Ταμείο δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία έκδοσης της προσωρινής σύνταξης «ξεμπλοκάροντας» και τα εκκρεμή αιτήματα.Σημειώνεται πως η προσωρινή σύνταξη φτάνει το 80% του ποσού της οριστικής σύνταξης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται του 90% του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου ορίου.

Το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο επιβεβαίωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας στη Philoxenia
  Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Philoxenia, σύμφωνα με την στρατηγική επικοινωνίας του ΕΟΤ, διαμορφώθηκε επικοινωνιακά με αιχμή τις αυτούσιες εμπειρίες επισκεπτών, οργανωμένες σε 6 θεματικές ενότητες: Πολιτισμός, Θάλασσα, Γαστρονομία, Φύση, Δραστηριότητες και Θρησκευτικά Μνημεία.Την Περιφέρεια στην Έκθεση εκπροσώπησε ο αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της, πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες. Ππρόσθετα δε με συνεντεύξεις του σε Μ.Μ.Ε. πρόβαλλε την Ήπειρο ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.To γενικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Philoxenia, είναι ότι η Ήπειρος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου. Αξιοσημείωτο και ενθαρρυντικό, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον - εκτός των Ελληνικών τουριστικών γραφείων -  ξένων τουριστικών πρακτόρων από πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική και την Ινδία κλπ, όπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις που έγιναν.Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας κ. Βίκυ Ευταξά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας ο κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Ι. Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθ. Λιόλιος, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αθ. Ιωάννου, εκπρόσωποι ξένων αποστολών στην Ελλάδα, κ.ά..Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη για την εντυπωσιακή παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση, που κατάφερε να μεταδώσει το τοπικό χρώμα και μια γεύση από τη φιλοξενία της Ηπείρου, ενώ τόνισε ότι η Ήπειρος έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης καθώς είναι μια περιοχή που δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει οι τουρίστες, τον πλούτο της και τις ομορφιές της.Πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός επισκεπτών που προσέλκυσε το περίπτερο της Περιφέρειας. Όλοι τους ενημερώθηκαν από στελέχη της Περιφέρειας και τους εκπροσώπους επαγγελματιών του τουρισμού, για προορισμούς διακοπών στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τα αξιοθέατα της Ηπείρου, ενώ δοκίμασαν και τοπικά προϊόντα όπως τυριά, κρασί, πίτες, γλυκά, λικέρ, θαλασσινούς μεζέδες. Σε ειδική εκδήλωση, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα της Κωστηλάτας Άρτας και της Πρέβεζας. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του περιπτέρου του Δήμου Πάργας καθώς και του περιπτέρου των επιχειρηματιών της Πρέβεζας, που ενίσχυσαν την παρουσία της Ηπείρου.

Απάντηση στην παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» περί της συμμετοχής της Περιφέρειας στις διαδικασίες σύστασης της «Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου» 
Οι “ιππότες” της πολιτικής άρνησης ξανακτύπησαν.Θιασώτες της πρακτικής «σχολιάζουμε ανέξοδα και αβασάνιστα για να φαίνεται ότι υπάρχουμε», κατέφυγαν πάλι σε αστήρικτη κριτική για τη δραστηριότητα της Περιφερειακής Αρχής, αυτή τη φορά αναφορικά με τη Σύσταση της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου.Η αντιπολιτευτική δραστηριότητα, που στηρίζεται στην ανυπαρξία ουσιαστικής συμμετοχής, στην αρνητική διάθεση και στην αβάσιμη και αβασάνιστη επιχειρηματολογία, κατέδειξε τους προηγούμενους 34 μήνες πλήρη έλλειψη θέσεων και πολιτικού προσανατολισμού και εξυπηρέτησε αποκλειστικά και μόνο τη στασιμότητα και την αδράνεια, γι’ αυτό και περιστασιακά παρουσιάζεται η ανάγκη να εφευρίσκονται αφορμές για, επικοινωνιακού χαρακτήρα, εμφανίσεις, προς δικαιολόγηση της ύπαρξής της.Η Περιφερειακή Αρχή όμως, οδηγεί τις εξελίξεις, κερδίζει το στοίχημα με τα διλήμματα του παρόντος και σχεδιάζει το μέλλον.Η ιστορία καταγράφει και η κοινωνία κρίνει.Επειδή η αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα διαψεύδουν κάθε φαινομενική άποψη, παραθέτουμε ακολούθως τη δραστηριότητα της Περιφέρειας σχετικά με το, εν λόγω, θέμα, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα τιθασέψουν την πρώιμη διάθεση τους για προεκλογική κινητικότητα.
1.Από το 2011: μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Διασυνοριακής Συνεργασίας «IPA Αδριατική» το οποίο αποτελεί πρόδρομο στάδιο της στρατηγικής της μακρο-Περιφέρειας.
2.Νοέμβριος 2011: συνεργασία στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Θαλασσίων υποθέσεων & Αλιείας, για την ενσωμάτωση σχετικών θεμάτων στο σχεδιασμό της μακρο-Περιφέρειας
3.Απρίλιος 2012: παρέμβαση, σε συνεργασία με το Forum of Adriatic and Ionian Cities και με τη Regione Marche για την Αναθεώρηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), στην Επιτροπή Μεταφορών, Τουρισμού, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της στρατηγικής της μακρο-Περιφέρειας,
4.από τον Μάιο 2012: μέλος του consortium υλοποίησης του έργου “Adriatic Governance Operational Plan - ΙPA Adriatic”, για την προετοιμασία & διαμόρφωση κοινών στρατηγικών & στόχων προκειμένου να ενσωματωθούν στο Πρόγραμμα Δράσης της μακρο-Περιφέρειας,
5. Απρίλιος 2013: πολιτική σύσκεψη με εκπροσώπους της Γενική Δ/νση Περιφερειών (DG REGIO) της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και των ελληνικών Περιφερειών για τους πυλώνες της μακρο-Περιφέρειας και για τη διεκδίκηση, από την Ελλάδα, της έδρας της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος Δράσης που θα υποστηρίξει τη μακρο-Περιφέρεια,
6.Απρίλιος 2013: Τεχνική Συνάντηση για την προετοιμασία του φακέλου διεκδίκησης, από την Ελλάδα, της έδρας της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος Δράσης που θα υποστηρίξει τη μακρο-Περιφέρεια
7.Ιούνιος 2013: παρέμβαση προς τη Γενική Δ/νση Περιφερειών (DG REGIO)  της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη της Ελληνικής Υποψηφιότητας για την εγκατάσταση της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος South East Gateway στη Ελλάδα που αποτελεί το εργαλείο υποστήριξης της μακρο-Περιφέρειας.
8.Οκτώβριος 2013: συμμετοχή στην διαβούλευση επί του Discussion Paper της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Στρατηγική Αδριατικής – Ιονίου,
9.Νοέμβριος 2013: ορισμός σημείου επαφής Ηπείρου για τη μακρο-Περιφέρεια
10.Νοέμβριος 2013: αίτημα προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κατά την επίσκεψή του στην Ήπειρο, προκειμένου να υποστηρίξει στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. τη σύσταση της μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου και του αντίστοιχου Προγράμματος Δράσης,
11.Νοέμβριος 2013: συμμετοχή στο Διεθνές Σεμινάριο της «Διάσκεψης των Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης» με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Στρατηγική μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου.

Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος … ‘’ στο Γιεντί…για χρέη «Λα΄ι΄κής» ‘’
 Βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.Στη σύλληψη του Πέτρου Κωστόπουλου για οφειλές στο Δημόσιο προχώρησαν σήμερα οι Αρχές.Σύμφωνα με πληροφορίες,ο παρουσιαστής του Mega δεν βρέθηκε σήμερα 26/11στο πλατό της εκπομπής και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 10 το πρωί.Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.Ειδικότερα :
Στη σύλληψη του πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Imako Εκδοτική Α.Ε.» Πέτρου Κωστόπουλου προχώρησαν υξν 26/11 το πρωί οι Αρχές για χρέη προς το Δημόσιο.Ο εκδότης φέρεται να οφείλει περίπου 500.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο μέσω των εταιρειών που διατηρούσε.Καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για περισσότερα από ένα εντάλματα που αφορούν τόσο σε χρέη προς το ΙΚΑ όσο και σε χρέη προς τρίτους.Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η «Imako Εκδοτική Α.Ε.»
Ο Πέτρος Κωστόπουλος το 1995 ίδρυσε την εταιρεία «Imako Εκδοτική Α.Ε.», λανσάροντας αρχικά τα περιοδικά «Nitro» και «DownTown», και τον ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά «Esquire», «InStyle», «OK!», «People», «Nitro» και «DownTown». Στην εκδοτική εταιρεία ανήκουν επιπλέον τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera 102.2 και Derti 98.6).Από το 2011 η «Ιmako» αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

Ο ΟΑΕΕ δε θα δίνει προσωρινές συντάξεις σε όσους οφείλουν εισφορές
 Εγκύκλιος του Οργανισμού που βάζει το όριο στις 20.000 ευρώ.Δεν θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος ο δικαιούχος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.Σε εγκύκλιο του Οργανισμού σχετική με τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης αναφέρεται πως μετά την έκδοση της πράξης αναγνώρισης, εφόσον δεν είναι δυνατή η απονομή οριστικής σύνταξης σε διάστημα τριών μηνών (από την έκδοση), θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους μέσα στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία των 45 ημερών.Μετά την έκδοση της πράξης αναγνώρισης, εφόσον δεν είναι δυνατή η απονομή οριστικής σύνταξης σε διάστημα έξι μηνών (από την έκδοση), θα απονέμεται προσωρινή σύνταξη στους δικαιούχους μέσα στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία των 75 ημερών από την αναγνώριση.Η προσωρινή σύνταξη δεν θα απονέμεται εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος οφείλεται – συμπεριλαμβανομένης και της οφειλής από αναγνώριση χρόνων – ποσό μεγαλύτερο του 30πλασίου του κ.ο. συντάξεων γήρατος του ΟΑΕΕ (για παλαιούς ασφαλισμένους) ή των νέων ασφαλισμένων (πλήρες ή μειωμένο) με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.Έτσι, όπου με τον συνυπολογισμό του οφειλόμενου από αναγνώριση ποσού προκύπτει συνολικό ποσό οφειλής μεγαλύτερο του προβλεπόμενου, το αίτημα προσωρινής σύνταξης θα απορρίπτεται.Ενδεχόμενη καταβολή μέρους της οφειλής – μετά την αίτηση συνταξιοδότησης – έτσι ώστε αυτή να περιοριστεί σε ποσό ίσο ή μικρότερο του προβλεπομένου ορίου, δεν οδηγεί σε απονομή προσωρινής σύνταξης, αφού το ανώτατο όριο οφειλής εξετάζεται κατά τη υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος.Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως η πλήρη εξόφληση των εισφορών από αναγνώριση – ακόμη και μετά την αίτηση συνταξιοδότησης – επιτρέπει την απονομή προσωρινής σύνταξης αφού κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος δεν υφίσταται άλλη οφειλή που να υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο.

Απεργούν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ με 48ωρη απεργία
 Στον χορό των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας στον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν από την 26/11 και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό με 48ωρη απεργία, ενώ συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών.Οι γιατροί ανακοίνωσαν χθες την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αρνούμενοι να προσέλθουν στο προγραμματισμένο για χθες ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, τον οποίο κατηγόρησαν για αδιαλλαξία.Η Πανελληνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ είχε προαναγγείλει απεργίες έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, και προκήρυξε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και 3 Δεκεμβρίου.Ως εκ τούτου,τα πολυιατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.Στις 11 το πρωί 26/11 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την «υδροκίνηση» από το Κ.Π.Ε. Φιλιατών


















Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ. ) και εθνικών πόρων, το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» από 29 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου 2013».Θέμα του σεμιναρίου είναι η συμβολή των Κ.Π.Ε. στην αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσα από την ανάδειξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα την δύναμη της κίνησης του νερού. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει εκτενή αναφορά σε παλαιούς (νερόμυλους, νεροτριβές) αλλά και σύγχρονους τρόπους εκμετάλλευσης του.Στόχος του σεμιναρίου είναι να γίνει επαφή με τα παλιά και νέα μέλη του δικτύου «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» το οποίο συντονίζει το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, με την θεματολογία του. Συγκεκριμένα:
•την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την υδροκίνηση.
•την παρουσίαση των παραδοσιακών νερόμυλων και νεροτριβών που βρίθουν στην Θεσπρωτία.
•την παρουσίαση των σύγχρονων τρόπων εκμετάλλευσης της κίνησης του νερού.
•την ευαισθησία τους με της αειφόρες μορφές ενέργειας και την μεταφορά της στους μαθητές.
•την επιτόπια και δια ζώσης παρουσίαση του πλούσιου αυτού θεματικού δικτύου σε αυτούς που εμπλέκονται με αυτό.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιατών στη Βρυσέλλα.
Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  με θέμα  «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ στη ΒΡΥΣΈΛΛΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/ 11/2013 
16:30 - 16:45 Εγγραφή - παραλαβή φακέλου
16:45 - 17:00 Χαιρετισμοί
17:00 - 17:30 Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας MSc ΠΕ11 Νικολάου Μάρκος:
Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ». Προγράμματα και δράσεις του  Κ.Π.Ε κατά την σχολική χρονιά 2013-2014. Στοιχεία καταγραφής (ονομασία - στίγμα - χάρτης) παλαιών μορφών υδροκίνησης στην Θεσπρωτία.
17:30 - 18:40 Μέλος της Π.Ο. Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας Στράτος Ευάγγελος ΠΕ17, ΠΕ20
Αναφορά στα μέλη του δικτύου, παλαιά και νέα και στις  εργασίες τους πάνω στο θέμα.
18:40 - 19:00  Δρ. Φυσικός Παυλικάκης Γιώργος, Σχολικός Σύμβουλος  ΠΕ04, τ. Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:
Η ενέργεια του νερού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
19:00 - 19:20 Φάνης Δασούλας Διδάκτωρ Τμήματος Ιστορίας –Αρχαιολογίας του Παν/μίου  Ιωαννίνων:
Παραγωγικές δραστηριότητες  και τεχνολογία των προβιομηχανικών κοινωνιών της  Πίνδου. Τα υδροκίνητα εργαστήρια στις πήγες του Μετσοβίτικου ποταμού
19:00 - 19:40 ΔΙΑΛΕΙΜΑ
19:40 - 20:00 Αρχιτέκτονας, Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων  MSc Κασκάνης Βασίλειος:
Μύλοι και μυλαύλακας Μαργαριτίου, ενέργειες προστασίας και  αποκατάστασης ενός αρχιτεκτονικού μνημείου.
20:00 - 20:20 Υπεύθυνη Κ.Π.Ε Νάουσας MSc Στυλιανού Λίανα Δασκάλα ΠΕ 70:
Υδροκίνηση στην Νάουσα - Η αειφορική διαχείριση των υδάτων στο παρελθόν και στο παρόν.
20:20 - 20:40 Ηγούμενος Ι.Μ Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής:
Μοναχισμός - Ιδιοπαραγωγή - Αυτάρκεια.
20:40   ΔΕΙΠΝΟ - ΒΡΥΣΕΛΛΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11/2013
09:00 - 09:45 Αναχώρηση από ξενοδοχεία και άφιξη στο Δ.Δ Μαργαριτίου
09:45 - 12:00 Περιήγηση και παράλληλα ενημέρωση από τον κ. Κασκάνη για το συγκρότημα υδροκίνησης της περιοχής
12:15 - 13:00 Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του Μαργαριτίου
13:00 - 13:30 Μετάβαση στο Δ.Δ Βασιλικός (προηγούμενη ονομασία Μύλοι)
13:30 - 14:00 Περιήγηση και ενημέρωση από τον κ. Νικολάου.
14:00 - 14:15 Επιστροφή Ηγουμενίτσα.
14:15 - 16:00 ΓΕΥΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΝΑΠΑΥΛΑ
16:00 - 16:30 Μετάβαση Δ.Δ Αβαρίτσας
16:30 - 17:15 Περιήγηση στους μύλους.
17:15 - 17:40 Μετάβαση Βρυσέλα Φιλιατών στο Κ.Π.Ε.
17:40 - 18:00 Αναγνωστάκης Σπυρίδων, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Ελασσόνας Msc, Med  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος, Ενεργειακό Τοπίο της Χώρας μας, το Σήμερα και το Αύριο.
18:00 - 18:20 Μέλος της Π.Ο Κ.Π.Ε Αράχθου, Σινάκος Πέτρος:
Το υδροηλεκτρικό συγκρότημα των ποταμών Αράχθου, Αώου και Λούρου.
18:20 - 18:40 Μέλος της Π.Ο.  Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος ΠΕ17, ΠΕ20            Μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί, αναφορά στο μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό Γιτάνης -  Ραΐου
18:40 - 19:00 Κρικώνη Αθανασία ΠΕ 06:
Οι επιπτώσεις της λειτουργίας στην περιοχή «Νευρόπολις Αγράφων»  του υδροηλεκτρικού σταθμού και η δημιουργία της λίμνης Πλαστήρα.
19:00 – 19:30   Τσελέντης Διονύσιος, Φυσικός ΠΕ04
«Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, καταβόθρες και θαλασσόμυλοι»
19:30 – 20:00 Παπαβασιλείου Χρήστος ΠΕ70, Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων,
Κόκκαλης Θωμάς ΠΕ12.10,  μέλος Π.Ο. ΚΠΕ  Περτουλίου-Τρικκαίων:
Παραδοσιακοί Νερόμυλοι και Νεροτριβές στο Νομό Τρικάλων.
20:00 – 20:20  Μαρία Τοπολιάτη Νηπιαγωγός ΠΕ60
Δράσεις στο Ύδωρ του  Δασικού Νηπιαγωγείου.
ΚΥΡΙΑΚΗ  01/12/2013
09:30 - 11:30 Έναρξη εργαστηρίων - χωρισμός σε δύο ομάδες με επιλογή θέματος
α)ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:
Φυσικός τ. Υπεύθυνος ΕΚΦ Γιάννης Γάτσιος,  Δρ Χημικός, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος  ΠΕ04,  Αγγελική Τρικαλίτη Δρ Φυσικός, Σχολικός Σύμβουλος  ΠΕ04 και τ. Υπεύθυνος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γιώργος Παύλικάκης:
Πειράματα για μαθητές δημοτικού  και γυμνασίου  σχετικά με το νερό και την  κίνησή του.
β) ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ,
Τσιλίδου Ελισσάβετ ΠΕ 60:
Διαδραστικό, εκπαιδευτικό εργαλείο εφαρμογή με θέμα την υδροκίνηση.
11:30 - 13:00 Συνεδρίαση συντονιστικής επιτροπής
Ανοιχτή συζήτηση – Απόψεις – Ιδέες πάνω στο θεματικό αντικείμενο.
Τελικές προτάσεις και θέσεις για την καλύτερη συνεργασία και λειτουργία του δικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: