ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κυβέρνηση : " Ζήστε με 360 ευρώ " - Αυτή τη σύνταξη θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο που φτιάχνουν



Γυναικός κολακεία ψιθύρισμα όφεως   : ( Ιωάννης της Κλίμακος ( 525-600 , Ασκητής)
Συγγραφέας του πνευματικού οδηγού " Κλίμαξ" )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
 
Εεεε…άς το διάολο… - Κυβέρνηση : " Ζήστε με 360 ευρώ " - Αυτή τη σύνταξη θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο που φτιάχνουν

Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη 360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν. Εξομοιώνονται με αυτούς του ΙΚΑ.Αυτό συνεπάγεται επίσης τραγικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ οι επικουρικές θα… εξαφανιστούν. Είναι που η κυβέρνηση δεν θα πάρει «οριζόντια μέτρα». Αλλά θα τινάξει στον αέρα το ασφαλιστικό, εφαρμόζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το νόμο Λοβέρδου.Το σχέδιο της είναι να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, με βασικό «κορμό» το ΙΚΑ, που θα συγχωνευθούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και το οποίο θα χορηγεί σταδιακά σύνταξη μειούμενη μέχρι να φτάσει στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος. Να σημειωθεί πάντως πώς έχουν επιβληθεί πλαφόν στο ύψος των συντάξεων.Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας δεν είναι άλλο από το να μειωθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι σήμερα στα 2,6 δις, όπως αξιώνει η τρόικα για περαιτέρω περικοπές.Με αυτό το σχέδιο συντάσσεται και το κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος που το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει και νέες αρμοδιότητες, αλλά όχι να λύσει τα προβλήματα του ΙΚΑ, το οποίο καταρρέει και κάνει έως και 24 μήνες να δώσει σύνταξη.Φαίνεται επίσης πώς προς την κατεύθυνση αυτή, στο μέσο όρο αναπλήρωσης των συντάξεων που δεν θα υπερβαίνει το 50% του μισθού συνηγορούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.Κι απ’ ότι φαίνεται τα συμφέρονται των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλα. Έφτασε η κυβέρνηση να προτρέπει τους ασφαλισμένους, μέχρι και το διοικητής τα τράπεζας της Ελλάδας να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν μία καλύτερη σύνταξη για την επιβίωση της.Ε, φαίνεται πώς δεν ανταποκρίθηκαν αρκετοί και η κυβέρνηση είπε να καταστρέψει εντελώς το ασφαλιστικό για να κάνει πιο ελκυστικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Σύλληψη διωκόμενης στην Κυψέλη Άρτας
 Την 11-11-2013/07.00 στην Κυψέλη Άρτας, συνελήφθη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν (3) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημ-κείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με συνολική ποινή φυλάκισης (12) μηνών και χρηματική ποινή 900 €, για ακάλυπτες επιταγές.
Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη,την 11-11-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Σύλληψη αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν,την 11-11-2013 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 28 ετών, διότι κατείχαν Αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Δεν αναστέλλεται η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας
 Σε επικοινωνία της κας Β. Ευταξά με τον κ.Μ. Βαρβιτσιώτη ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα αναστολής της λειτουργίας του λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας μετέφερε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά στο δήμαρχο Φιλιατών Μηνά Παππά κατά την επίσκεψή του στο γραφείο της.Η Γενική Γραμματέας με αφορμή τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στους τοπικούς φορείς (Δήμο Φιλιατών, Αλιευτικό Σύλλογο Σαγιάδας, Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας) η πιθανότητα κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.Έτσι, όταν την επισκέφθηκε ο Δήμαρχος και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την περιοχή τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του Υπουργείου επισημαίνοντας παράλληλα πως η λειτουργία του σταθμού στη Σαγιάδα δεν επιλύει μόνο πρακτικά ζητήματα αλλά ενισχύει και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων ολόκληρης της ακριτικής περιοχής.

Δεδομένη είναι για τη Ν.Δ. η υποψηφιότητα Καχριμάνη…?
 Στις δημοσκοπήσεις που ξεκινά αυτή την εβδομάδα για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες η Συγγρού, δεν περιλαμβάνεται η Ήπειρος.Κόσμος πάει κι έρχεται στη Συγγρού, προκειμένου να επιλεγούν για τη Ν.Δ. οι καλύτερες δυνατές υποψηφιότητες, που θα εγγυηθούν τη νίκη στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές. Σε κάποιες Περιφέρειες όλα είναι... κομπλέ, ενώ σε κάποιες άλλες ακόμα το... ψάχνουν. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, το όνομα του σημερινού περιφερειάρχη, Αλέκου Καχριμάνη, έχει κλειδώσει για τα καλά, όπως επίσης και τα ονόματα των σημερινών γαλάζιων περιφερειαρχών, Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακή, Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.Αντίθετα, σε κάποιες άλλες περιφέρειες, όπως είναι μεταξύ άλλωνη Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όλα είναι ανοιχτά και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Ο Βορίδης στην Αττική, ο Τζαβάρας στη Δυτική Ελλάδα και ο Μπακογιάννης στη Στερεά Ελλάδα θα μπουν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στο μικροσκόπιο των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων, ώστε να μετρηθεί ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, η δημοτικότητά τους αλλά και η αποδοχή που έχουν στο εκλογικό σώμα. Στην Ήπειρο όμως η υποψηφιότητα Καχριμάνη είναι δεδομένη και κλειδωμένη. Γι' αυτό και δε θα συμπεριλαμβάνεται η Ήπειρος στις δημοσκοπήσεις που ήδη έχει παραγγείλει η Ν.Δ. Για τις υπόλοιπες περιφέρειες η αναζήτηση συνεχίζεται, μέχρι νεωτέρας.

Η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Παίδων - Κορασίδων 2013
 Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη, καθώς ο αριθμός συμμετοχών θα ξεπεράσει τους 1100 αθλητές ηλικίας από 11 έως 15 ετών, από 240 συλλόγους από όλη την Ελλάδα, ενώ στην πόλη θα βρεθούν και περισσότεροι από 4000 συνοδοί και επισκέπτες. Το παρών θα δώσουν και οι Ολυμπιονίκες του αθλήματος.Της οργάνωσης αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος ηγείται η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο και ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντο Ζήκος Ιωαννίνων με την συμμετοχή και υποστήριξη του Δήμου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 15-17 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, από τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και για τις τρεις ημέρες. Είσοδος ελεύθερη.

Σάλος με Ερντογάν : ‘’ Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος ‘’
 Σάλο και εντός της Τουρκίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας σε συνέδριο στην Πολωνία.Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση (όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία) είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους."Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας.Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα" είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σε άρθρο της εφημερίδας «Γενίν Ντουζέν», δημοσιογράφος ανέφερε: "ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος" και συμπλήρωσε: "σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι "εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη"; διερωτάται στο άρθρο.

Μας εκμεταλεύονται με τιμές στα τέλη κυκλοφορίας
Στην Ελλάδα 240 ευρώ, στην Αγγλία 131 και στην Ισπανία 64 ευρώ…?
 νας ακόμη πονοκέφαλος προστίθεται από σήμερα στα νοικοκυριά, καθώς εν μέσω φοροκαταιγίδας, καλούνται να καλύψουν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και μάλιστα με τις υψηλότερες χρεώσεις, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Γεγονός είναι ότι η διαφορετικότητα των κριτηρίων (κυβικά, εκπομπές ρύπων, είδος καυσίμου, παλαιότητα, βάρος) που χρησιμοποιεί το κάθε κράτος για να υπολογίσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθιστά αδύνατη την συνολική σύγκρισή τους ανά εθνική οικονομία, παρά μόνο ενδεικτικά.Τα παραδείγματα που επικαλείται καθηγητής του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης, αποτυπώνουν σαφέστατα την… ελληνική ακρίβεια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μεταξύ των φθηνότερων χωρών τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία και τη Γερμανία.Στην Ελλάδα θα πληρώσουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων των παραδειγμάτων για το 2014:
120 ευρώ: Fiat 500 (0.9 TwinAir BlackJack 3dr) 875 cc
135 ευρώ: Fiat Punto Evo (Hatch 5Dr 1.3 Multijet DPF SS 75) 1.284 cc
240 ευρώ: Audi A1(1.4 TFSI S Line S Tronic) 1.390 cc
265 ευρώ: Ford Fiesta (2011) 1.596 cc
300 ευρώ: Ford Mondeo (2.0 TDCi Titanium X Sport) 1.997 cc
660 ευρώ: Audi A6 (2011) 1.968 cc
H σύγκριση του φόρου -για τα αυτοκίνητα των παραδειγμάτων, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ως εξής:
Για το μικρό Fiat των 875 κυβικών, ο Γερμανός πληρώνει 17 ευρώ, ο Ούγγρος 30 ευρώ, ο Ρουμάνος 29 ευρώ, ενώ στην Σουηδία και την Βρετανία ο φόρος είναι μηδενικός.
Για το Audi A1, των 240 ευρώ στην Ελλάδα, τα τέλη κυκλοφορίας στην Αγγλία είναι 131 ευρώ, στην Ισπανία 64, και στην Λιθουανία μηδενικός.
Για το Ford Fiesta, ο φόρος στην Τσεχία είναι μηδενικός, στην Ουγγαρία 30 ευρώ και στη Ρουμανία 34 ευρώ.
Για το Audi A6, η ετήσια επιβάρυνση για την κυκλοφορία είναι στην Γαλλία 160 ευρώ, στην Ιταλία 503 ευρώ, στην Ρουμανία 55 και στην Βρετανία μηδενικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: