ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΜΗΝΑΣ - και γιορτάζει ο Δήμαρχος των Φιλιατών κος Μηνάς Παππάς



Διά να είναι ήσυχος κανείς ή πρέπει να κάμει τα θελήματα της γυναικός του, ή αλλέως πρέπει να τραβά κάθε στιγμήν τον διάβολόν του. ( Δημήτριος Κ.Βυζάντιος 1790-1853,Έλληνας κωμωδιογράφος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Happy Birthday Mr. Μayor Filiates
Την ονομαστική εορτή γιορτάζει ο Δήμαρχος των Φιλιατών κος Μηνάς Παππάς. Έχει την ονομαστική του γιορτή και οι συνεργάτες με τους φίλους του , του ευχήθηκαν τα Χρόνια πολλά.
















Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΜΗΝΑΣ
 Στην ιστορία της Εκκλησίας έχουν λάμψει εξαιρετικές μορφές Αγίων και Μαρτύρων που την ελάμπρυναν με τα κατορθώματά τους τα υπεράνθρωπα. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, παιδιά και άνδρες και γέροι κατάλευκοι, διαφόρου μορφώσεως και κοινωνικής τάξεως, επαγγέλματος και καταγωγής, από τον ίδιο πόθο και τα ίδια ιδανικά κινούμενοι, έδωσαν τη ζωή τους για την αγάπη του Χριστού.Μεταξύ όλων αυτών των πολυαρίθμων ταγμάτων των Μαρτύρων, είναι και η τάξις των στρατιωτικών.Μεγάλες μορφές όπως οι μεγαλομάρτυρες Δημήτριος, Γεώργιος, Ευστάθιος, Μερκούριος, Μηνάς κ.ά. κατέδειξαν ότι δεν έχει καμμιά σημασία η εργασία και η απασχόλησι η καθημερινή για την αγιότητα και την Χριστιανική ζωή γενικώτερα.Το Πνεύμα το Άγιον «όπου θέλει πνει». (Ιωαν. γ' 8). Ανεξαρτήτως εποχής, τόπου και εθνικότητος, ηλικίας και φύλου. Επομένως και σήμερα, που η κοινωνία μας έχει ανάγκην κυρίως αγίων, αυτό πρέπει να γίνη ο διακαής πόθος μας και το ύψιστον ιδανικόν, ο αγιασμός μας, η ανάπτυξι αγίων, που θ' αποτελέσουν τα πρότυπα για το ηθικό ανέβασμα της κοινωνίας μας και των νέων μας ειδικώτερα.Ο Άγιος Μηνάς έζησε στην εποχή του βασιλιά Μαξιμιανού και καταγόταν από την Αίγυπτο, οι δε γονείς του ήταν ειδωλολάτρες.Όταν ενηλικιώθηκε, γράφτηκε στην τάξι των στρατιωτικών. Υπηρέτησε στα βασιλικά στρατεύματα, στα Νούμερα (στρατιωτικά τάγματα) τα λεγόμενα Ρουταλικά, υπό τον ηγεμόνα Αργυρίσκο, στο Κοτυάειο της Φρυγίας.Εκείνο τον καιρό ο Ταξίαρχος Φιρμηλιανός μάζεψε στρατιώτες και επήγε στην Μπαρμπαριά -έτσι ωνομαζόταν τότε η Β. Αφρική- για να την υπερασπίση από εχθρούς. Μαζί με τους στρατιώτες, που πήρε, ήταν και ο Άγιος Μηνάς, που ξεχώριζε τόσο για την ανδρεία του όσο και για τη φρόνησί του.Κάποια ημέρα δόθηκε διαταγή από το βασιλιά οι στρατιώτες να συλλαμβάνουν τους Χριστιανούς και να τους βασανίζουν μέχρι ν' αρνηθούν την πίστι τους. Ο Μηνάς εμίσησε αυτό το ασεβές πρόσταγμα και αφήνοντας τη στρατιωτική ζωή έφυγε και ανέβηκε στο βουνό, όπου ήταν πάνω από το Κοτυάειο.Προτίμησε να ζη με τα θηρία, παρά να βρίσκεται με τους εχθρούς του Χριστού ειδωλολάτρες. Εκεί έμεινε αρκετό καιρό καθαρίζοντας συνεχώς τον εαυτό του με νηστεία, αγρυπνία και προσευχή. Άναψε στην καρδιά του ο πόθος της ομολογίας και του μαρτυρίου.

ΔΩΔΩΝΗ  Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ενίσχυση της νέας εποχής 
 Ενίσχυση της νέας εποχής με προσλήψεις και δημιουργία Ακαδημίας για τους εργαζόμενους.Σημαντικές πρωτοβουλίες από τη ΔΩΔΩΝΗ με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.Ενισχύεται σημαντικά η ΔΩΔΩΝΗ στη νέα φάση που διανύει και που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής εταιρείας που θα αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά.Η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα προσλήψεων ώστε να  ενισχυθεί  οργανωτικά  και προχωράει στην έναρξη της Ακαδημίας ΔΩΔΩΝΗ, ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού.Ήδη η εταιρεία έχει εντάξει στο δυναμικό της στελέχη τόσο σε νεοσύστατες θέσεις στους τομείς των οικονομικών τμημάτων καθώς και του τμήματος πληροφοριακών συστημάτων, όσο και σε κενές θέσεις όπως ο τομέας της διαχείρισης της παραγωγής.Πιο συγκεκριμένα, τη Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Νέσσερης, ο οποίος διαθέτει 15ετή εμπειρία στην  παραγωγή φέτας, εργαζόμενος στην εταιρεία ΦΑΓΕ και τη ΜΙΝΕΡΒΑ, ενώ στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται η δημιουργία σειράς καινοτόμων προϊόντων.Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέλαβε τον τομέα λειτουργίας λογιστικού κόστους, διαθέτοντας σημαντική εργασιακή εμπειρία, με προϋπηρεσία σε εταιρείες όπως η ΤΙΤΑΝ και η ΜΕΒΓΑΛ.Σημαντική στήριξη στους εργαζομένους της εταιρείας αποτελεί και η νέα πρωτοβουλία Ακαδημία ΔΩΔΩΝΗ, που στόχο έχει την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, προκειμένου να βελτιωθούν οι δεξιότητες και οι γνώσεις τους, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις στους τομείς εργασίας τους.Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό 50 χρόνων της ΔΩΔΩΝΗΣ, η εταιρεία θα αναλάβει πλήρως την κατάρτιση δεξιοτήτων πληροφορικής για 50 παιδιά εργαζομένων.Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν σημαντικές επενδύσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΩΔΩΝΗΣ και εντάσσονται στη στρατηγική μετασχηματισμού της εταιρείας και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της, ώστε να μπορέσει  να ενδυναμώσει τη θέση και την ανταγωνιστικότητά της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής
 Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Είναι αυτονόητο, ότι  μια πρόταση δυσπιστίας που επιδιώκει την απομάκρυνση μιας Κυβέρνησης μέσω προσφυγής στην κάλπη, δεν μπορεί να έχει κανένα ουσιαστικό νόημα εφόσον δεν συνοδεύεται από μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του κόμματος με τις παλινωδίες της δεν είναι σε θέση να πείσει, όχι μόνο την κοινωνία, αλλά ούτε ακόμη πολλά  από τα ίδια τα στελέχη του, που αποδομούν συστηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα.
  Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, όπου έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου, όπως η αποκατάσταση  της δημοσιονομικής ασφάλειας και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, αλλά δεν έχουμε βγει ακόμη από την κρίση, η ευστάθεια μιας Κυβέρνησης, δεν εξαρτάται από την τεχνητή όξυνση που εσείς κ. συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης επιχειρείτε μέσω αυτής της μετωπικής κοινοβουλευτικής σύγκρουσης, αλλά από τη στάση των δανειστών και τη στάση της κοινωνίας, την αντοχή και την ανοχή δηλαδή της κοινωνίας. Και εσείς, δεν εκφράζετε αυτή τη στιγμή  τις πραγματικές αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
   Αυτά επομένως που λέτε, τα λέτε για να ξεφύγετε από τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Χρησιμοποιείτε την πρόταση δυσπιστίας ως άλλοθι απέναντι στους ψηφοφόρους σας. Χρησιμοποιείτε την πρόταση δυσπιστίας για να γλιτώσετε από την εσωκομματική σας αντιπολίτευση. Για να πάρετε την δική της ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσετε την περιπλάνηση, στο δικό σας μύθο του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της παροχολογίας.
   Για τα προβλήματα όμως αυτά κ. Συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τα κόμματα έχουν λειτουργίες - τις εσωτερικές τους λειτουργίες - έχουν κομματικά όργανα. Δε χρειαζόταν να υποβάλετε τη Βουλή σε μια τέτοια διαδικασία και μάλιστα τη ώρα που η Κυβέρνηση, και επομένως η χώρα, βρίσκεται σε  τόσο κρίσιμη διαπραγμάτευση. Δε χρειαζόταν την ώρα που απαιτείται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, να υπονομεύετε τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας, όταν πολύ καλά ξέρετε ότι χωρίς πολιτική σταθερότητα, οι πιθανότητες ανάκαμψης της οικονομίας και στοιχειώδους ανάπτυξης είναι μηδαμινές».«Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τα αποτελέσματα  της πολιτικής των μνημονίων και την κατάργηση τους, επειδή, δεν έχει στρατηγική εναλλακτική πρόταση  για να πείσει την κοινωνία, κλείνει ταυτόχρονα πονηρά το μάτι σε όποιον αισθάνεται ότι αδικείται, και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.
    Σ’ αυτές όμως τις κρίσιμες στιγμές που ζει η Ελλάδα και όταν ο λαός έχει κάνει τόσες θυσίες, δεν μπορεί να λέτε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Θα επαναπροσλάβετε αυτούς που απολύονται. Θα καταργήσετε τους φόρους. Θα αποκαταστήσετε τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα επανακρατικοποιήσετε αυτά που αποκρατικοποιούνται και θα διώξετε τους επενδυτές. Θα αυξήσετε τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και τις δημόσιες επενδύσεις. Όλοι σας ρωτούν, από πού θα βρείτε όλα αυτά τα χρήματα;
"Από το ευρώ της φτώχειας και της ανασφάλειας", που ισχυρίζονται οι συνιστώσες ή "από την ευρωπαϊκή οικονομική ένωση και το κοινό μας νόμισμα", που ανακάλυψε πριν από λίγες ημέρες στο Τέξας ο κ. Τσίπρας;».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εξιχνίαση κλοπής από σπίτι, με τη μέθοδο της απασχόλησης









 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου ημεδαπού Ρομά καθώς και δύο ακόμα συνεργών του (ενός άντρα και μίας γυναίκας), για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 59χρονος, μαζί με τους δύο συνεργούς του, το πρωί της 07-11-2013 μετέβησαν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και προσποιούμενοι τους πλανόδιους μικροπωλητές, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι 73χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.Η  δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του.
Σύλληψη δύο νεαρών ατόμων για κατοχή ηρωίνης στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν,την 08-11-2013 το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων,από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (3) γραμμαρίων.
Σύλληψη φυγόποινου στην Πωγωνιανή
Συνελήφθη το μεσημέρι της 08-11-2013 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη 44χρονου διαρρήκτη στην Άρτα
Συνελήφθη την 10-11-2013 τα ξημερώματα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να διαρρήξει κατάστημα στην Άρτα, έγινε αντιληπτός όμως από περίοικους και στην προσπάθεια του να διαφύγει, συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.Στην κατοχή του βρέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο (κατσαβίδι).
Σύλληψη φυγόποινου
 Συνελήφθη την 10-11-2013 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουργαρελίου, ένας  48χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  αποφάσεις του Μονομελούς Πλημ/κείου Αλεξάνδρειας, ποινής φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών, για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.
Κατάσχεση προϊόντων παρεμπορίου στην Πρέβεζα
Την 09-11-2013 το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 30 και 34 ετών, να   κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση προϊόντα παραεμπορίου, χωρίς παραστατικά έγγραφα.Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου, προκειμένου να καταστραφούν (υαλοκαθαριστήρες, κλαδευτήρια, μπαταρίες, πολύμπριζα,  κόλλες, πριόνια χειρός, κουρευτικές μηχανές, φακοί ).
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην έξοδο Παραμυθιάς είχε γνωστός δημοσιογράφος της Θεσπρωτίας
Μία τρομακτική εμπειρία είχε το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός δημοσιογράφος της Θεσπρωτίας, όταν το ΙΧ το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και στο οποίο επέβαινε και η σύζυγός του, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγάκι,στην έξοδο της Παραμυθιάς.Από τη σφοδρή σύγκρουση, τραυματίστηκαν ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του, καθώς ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο.Προανάκριση για τη διαπίστωση των συνθηκών του ατυχήματος, διενεργεί το τμήμα τροχαίας Παραμυθιάς .
…Περαστικά σε όλους…να προσέχεις Ευάγγελε….?
Αυτοκίνητο έπεσε σε κολόνα και σε σταθμευμένο όχημα
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί, στην Κορύτιανη του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ο οδηγός του peugeot έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα αρχικά να χτυπήσει κολόνα του ΟΤΕ και στη συνέχεια να καταλήξει πάνω σε σταθμευμένο όχημα.Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο οδηγός ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.Και τα δύο οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Ηγουμενίτσας.
Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά ξυλείας με προορισμό την Ηγουμενίτσα
 Εντοπίστηκε, το πρωί της Κυριακής, στο νέο λιμάνι Κέρκυρας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, φορτηγό όχημα (με ρυμουλκούμενο) το οποίο, μετά από έλεγχο, πριν την φόρτωσή του σε επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε ξυλεία ελαιόδεντρων χωρίς ο 36χρονος οδηγός του να έχει προσκομίσει για θεώρηση την απαιτούμενη άδεια μεταφοράς ξυλείας και υλοτομίας.Εντός του φορτηγού βρισκόταν ο 43χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του ανωτέρω φορτίου ο οποίος συνελήφθη, ενώ ο 36χρονος οδηγός που είχε επιβιβαστεί στο πλοίο συνελήφθη από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την
αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το όχημα και το φορτίο της ξυλείας, ενώ οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Σε Εκθέσεις και Επιχειρηματική Αποστολή το Επιμεληττηρίο της Θεσπρωτίας σε Αλβανία και Ρουμανία
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και προϊόντων του νομού μας, εκμεταλλευόμενο δράσεις του έργου INTACTPLAN, του IPA Greece-Albania 2007-2013, υλοποίησε τα κατωτέρω:
Α) ΑΛΒΑΝΙΑ, 11-13.10.2013 Έκθεση και Β2Β.Διοργάνωσε και υλοποίησε Έκθεση, στις 11-13.10.2013, και Επιχειρηματική Αποστολή, στις 13.10.2013, Ελλήνων επιχειρηματιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας στους Αγ. Σαράντα Αλβανίας.Στην Έκθεση συμμετείχαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:
ΕΚΘΕΣΗ 11-13.10.2013
ΑΦΟΙ Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε. (παρουσίασε Έπιπλα)
Γ. ΜΠΛΕΤΣΑΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε. (παρουσίασε Εξοπλισμό συλλογής Αγρ. προϊόντων)
ΔΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, WEB-WAY (παρουσίασε Υπηρεσίες Διαδικτύου)
ΗΛΙΟΤΕΧΝΟΘΕΡΜΙΚΗ Ο.Ε. (παρουσίασε Ηλιακούς Θερμοσίφωνες)
ΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (παρουσίασε Έπιπλα)
ΛΙΟΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΝΤΟΥΚΑ (παρουσίασε Ελαιόλαδο)
ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, CHAMELEON (παρουσίασε Υπηρεσίες Διαφήμισης)
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ (παρουσίασε Χρώματα)
ΤΣΟΥΓΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (παρουσίασε Τζάμι ενεργειακό)
ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΡΗΣ-ΜΠΕΛΛΟΣ ΚΩΝ. Ο.Ε. (παρουσίασε Κουφώματα αλουμινίου)
Στην Β2Β, πέραν των ανωτέρω συμμετείχαν και οι ακόλουθες επιχειρήσεις:
ΓΙΟΓΛΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε. (αντικείμενο Ελιές)
ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, SIVOTA MARINE (αντικείμενο Σκάφη & Είδη αλιείας)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (αντικείμενο Ιχθυοκαλλιέργεια)
Και οι δύο δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στον Ισόγειο χώρο του Ξενοδοχείου TATZATI, στους Αγ. Σαράντα.
Β) ΡΟΥΜΑΝΙΑ, 30.10-03.11.2013 Διεθνή Έκθεση Τροφίμων INDAGRA FOOD 2013.
Συμμετείχε με περίπτερο του έργου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων INDAGRA FOOD 2013, στις 30 Οκτωβρίου έως και 03 Νοεμβρίου 2013, στο Βουκουρέστι Ρουμανίας. Της αποστολής ηγήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος, και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εξαγωγικού Τμήματος στον τομέα Συσκευασίας Αγροτικών Προϊόντων οι κ.κ. Σοφία Γκίκα και Γιώργος Μάντος, και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Γεράσιμος Μεντής.Οι ανωτέρω εκδηλώσεις, πέτυχαν τους στόχους τους ήτοι:Γνωριμία επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής.Ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών. Υπήρξαν άμεσες συμφωνίες πώλησης προϊόντων στον τομέα των επίπλων στην Αλβανία, αλλά και πρόταση συνεργασίας για την εξαγωγή Μανταρινιών &p; Πορτοκαλιών στην Ρουμανία.Δημιουργία δικτύου επιχειρηματικής επιοινωνίας για την προώθηση και ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου.Απόκτηση εμπειρίας σε θέματα δράσεων διεθνοποίησης με την κοινή συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις.Στις 13.10.2013, κατά την ημέρα των συναντήσεων, παραβρέθηκαν περίπου 30 Αλβανοί Επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων. Παρουσιάσθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Ηλιακά & ενεργειακά συστήματα, για χρώματα και για τον εξοπλισμό συλλογής αγροτικών προϊόντων.Ο τομέας των υπηρεσιών αναμένεται να δραστηριοποιηθεί την εαρινή περίοδο, απευθυνόμενος κυρίως στον τομέα Τουρισμού.Το επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα την περίοδο 26-28 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η 2η συμμετοχή στην Κλαδική Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών στο Κίεβο της Ουκρανίας, με τίτλο FRESH PRODUCE UKRAINE 2013, και την ίδια περίοδο και η 2η Επιχειρηματική Αποστολή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: