ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δημοτική Τράπεζα Αίματος Ιδρύθηκε στον δήμο Φιλιατών



Ο Fannius, θέλοντας να γλυτώσει από τον εχθρό, έδωσε τέλος στη ζωή του. Και ερωτώ: δεν είναι τρέλα να πεθαίνεις επειδή φοβάσαι μην πεθάνεις; ( Μαρτιάλης , 43-104 μ.Χ. , Ισπανός ποιητής επιγραμμάτων )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
Δημοτική Τράπεζα Αίματος Ιδρύθηκε στον δήμο Φιλιατών
 Ιδρύθηκε Δημοτική Τράπεζα Αίματος στον δήμο Φιλιατών, μετά από απόφαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, και στην συνέχεια, την έγκρισής της, από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 06-11-2013, με σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης αίματος και των παραγώγων του.Μέλη της τράπεζας είναι οι αιρετοί, και όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων του Νομικού Προσώπου και της Δημοτικής Επιχείρησης οι δημότες, οι ετεροδημότες, κάτοικοι, εργαζόμενοι και φίλοι της περιοχής μας, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν τακτικά στις αιμοδοσίες.Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας θα διενεργούνται στην διάρκεια του έτους διήμερες αιμοδοσίες για τον εμπλουτισμό της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιούνται έγκαιρα.Σε όλη την διάρκεια της αιμοδοσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στο Δίκτυο Εθελοντών Αιμοπεταλίων.
….πηγή : Τα Νέα των Φιλιατών

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για  κλοπές αντικειμένων από γραφείο και εμπορική επιχείρηση στην πόλη της Πρέβεζας
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων 
 Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας δύο υποθέσεις διαρρήξεων με στόχο γραφείο και εμπορικό κατάστημα στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας), ηλικίας 31 και 28 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας.Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκε η συστηματική διάπραξη διαρρήξεων από τον 31χρονο και την 28χρονη, οι οποίοι δρώντας από κοινού πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τις παρακάτω διαρρήξεις:
• Το βράδυ της 13/14-09-2013, αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο γραφείο στην πόλη της Πρέβεζας, αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας (3.000) ευρώ.
• Το ίδιο βράδυ, αφού παραβίασαν το λουκέτο πόρτας αποθήκης εμπορικού καταστήματος στην Πρέβεζα, αφαίρεσαν (19) ζεύγη υποδημάτων.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων.

Στην Παραμυθιά σήμερα ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ηπείρου
Συνάντηση με τη Δήμαρχο Σουλίου Στ. Μπραΐμη
 Μετά την απόφαση του Δ. Σ. του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), για δημιουργία και λειτουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στην Παραμυθιά από 18/11/2013, σήμερα ο διευθυντής του παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β. Ηπείρου κ. Βασίλης Παπαδιώτης και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και εγκαταστάσεις όπου αυτό θα στεγαστεί, καθώς και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις στο προσωπικό που θα στελεχώσει τη δομή.Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα τόνισε τη μεγάλη ανακούφιση και ασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, με τις υπηρεσίες και την υγειονομική κάλυψη που πλέον θα προσφέρει ο τομέας ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, καθώς και τη δέσμευση ότι ο Δήμος Σουλίου θα σταθεί αρωγός στο σημαντικό έργο του.Από την πλευρά του ο κ. Διευθυντής υποσχέθηκε ότι ο ίδιος, το στελεχιακό δυναμικό και το προσωπικό του τοπικού τομέα ΕΚΑΒ, θα προσπαθήσουν να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Από σήμερα ένα ασθενοφόρο και τρεις οδηγοί έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη αναγκών. Η προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση και στελέχωση του ΕΚΑΒ ( οδηγοί, προσωπικό, οχήματα κ. λ. π.) θα συνεχιστεί.Ξεχωριστή σημασία για την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για το Δήμο Σουλίου, αποκτά το γεγονός πως μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών πανελλαδικά, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μια υπηρεσία συστήνεται και θα λειτουργήσει πλήρως στην Παραμυθιά.

Προσλήψεις γυμναστών στον Δήμο Ηγουμενίτσας
 Το Ν.Π.Δ.Δ. του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας, με την αριθμό 80/2013 απόφασή του, ανακοινώνει την πρόσληψη τριών (3) ωρομίσθιων Καθηγητών Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Κ.Φ.Α.), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ),από την υπογραφή της σύμβασης εώς 15/06/2014, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) για την χρονική περίοδο 2013-2014, σύμφωνα με τα κατωτέρω:
Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να:
1. Έχουν όριο ηλικίας από 23 έως 65 ετών.
2. Έχουν Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο αλλοδαπής σχολής Τ.Ε.Φ.Α.Α.
3. Να έχουν την υγεία και την καταλληλότητα που να τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
4. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία κ.λ.π.).
Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ, οδός Ελευθερίας 7, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες, καθημερινά από τις 09:00-13:00 και η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από:
1.Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρεται στην προϋπηρεσία στα προγράμματα, στην επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, στην απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λ.π.
2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία να αναφέρεται ότι τα στοιχεία της αίτησης και του βιογραφικού σημειώματος είναι αληθή.
(3) Επικυρωμένη φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα.
(4) Επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
(5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
(6) Βεβαίωση του Δήμου περί μόνιμης κατοικίας.
(7) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος.
(8) Έγγραφα που αποδεικνύουν προϋπηρεσία, όπως: Βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία του κυρίου φορέα ασφαλιστικής κάλυψης (μισθολογικές καταστάσεις Ι.Κ.Α. ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων) ή βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία φορολογικού χαρακτήρα (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κ.λπ.) ή πιστοποιητικά προϋπηρεσίας θεωρημένα από την Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα και τα οποία αποτέλεσαν κριτήριο επιλογής.
(9) Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

"Έφυγε" ο αθλητικογράφος Β. Λέκκος
 Την απώλεια του αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου θρηνεί από το απόγευμα ο δημοσιογραφικός κόσμος των Ιωαννίνων ,της Ηπείρου και ο χώρος του αθλητισμού.Ο αποκαλούμενος και «Πατριάρχης», δείγμα του σεβασμού που έτρεφαν όλοι προς το πρόσωπό του, έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο εδώ και ένα περίπου χρόνο. Ο επί τέσσερις δεκαετίες και πλέον αθλητικός ρεπόρτερ εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος», ενώ υπήρξε επί σειρά ετών αθλητικός συντάκτης στα «Πρωινά Νέα» και ανταποκριτής σε εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως «Νέα», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» «Φίλαθλος» «Σπορ του Βορρά», «Μετρόπολις».Διακρινόταν για την καυστική του πένα και το ασυμβίβαστο πνεύμα του, ενώ το ρεπορτάζ και η αρθογραφία του δεν αφορούσε μόνο τον αγαπημένο του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το σύνολο του τοπικού αθλητισμού.Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

Οι Γιατροί του Κόσμου σπεύδουν σε βοήθεια των θυμάτων του Τυφώνα Haiyan
Δελτίο Τύπου
 Η πρώτη αυτή αποστολή των Γιατρών του Κόσμου  έχει ως σκοπό να προσφέρει άμεση επείγουσα ιατρική φροντίδα και την αναγκαία  υλική βοήθεια στους επιζώντες των ισοπεδωμένων περιοχών από μία καταστροφή που περιγράφεται από τους αυτόπτες μάρτυρες ως μία από τις πιο ισχυρές στην περιοχή μετά το Τσουνάμι του 2004. Η συγκεκριμένη ομάδα θα ενωθεί με την υφιστάμενη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου που ήδη εργάζεται στη Μανίλα, στα πλαίσια της οποίας παρέχεται βοήθεια σε όσους ασχολούνται με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων.Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μία από τις ελάχιστες διεθνείς  ΜΚΟ υγείας που είναι ήδη παρούσες στις Φιλιππίνες και επομένως είναι σε θέση να ενεργήσουν αποτελεσματικά μέσα σε εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια.Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας είναι σε ετοιμότητα και θα στηρίξουν όπως τους ζητηθεί από τους Γάλλους συναδέλφους  του την πρωτοβουλία του Διεθνούς τμήματος των Γιατρών του Κόσμου και θα συμμετάσχουν εφόσον κριθεί απαραίτητο με εθελοντές Έλληνες Γιατρούς.Δυστυχώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην πατρίδα μας που εξελίσσεται καθημερινά σε ανθρωπιστική, και οι χιλιάδες ανασφάλιστοι και φτωχοί άνθρωποι που προστρέχουν καθημερινά στα Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, δεν μας επιτρέπουν από πλευράς πόρων την δυνατότητα υποστήριξης μιας αμιγούς Ελληνικής Αποστολής όπως εκατοντάδες φορές είχαμε κάνει –με επιτυχία- στο παρελθόν σε αντίστοιχες ανθρωπιστικές καταστροφές.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα, Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και στις υπηρεσίες την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναλυτικά αποφάσισε:
1. Να συνεχίσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
2. Να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι . με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της Στάσης Εργασίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
 ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνουν συζήτηση με θέμα :
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπ. Ζέρβα 28-30, 2ος όρ. εντός στοάς Σάρκα)
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα έναρξης 7:00 μ.μ..
Ιωάννης Μιχελάκης :Υ πουργός Εσωτερικών -  Γεώργιος Ι. Σούρλας : Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- 7.00μ.μ. Έναρξη
- Χαιρετισμοί
- Άγγελος Συρίγος, Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής Γεώργιος Σούρλας, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
- Βασιλική Ευταξά, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας .
- Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου.
- Ομιλίες (Διάρκεια ομιλίας κάθε εισηγητή 10’):
- Ιωάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων- Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου
- Γεώργιος Κάτσινος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
- Φίλιππος Φίλιος, Δήμαρχος Ιωαννίνων
- Χρήστος Μπαΐλης, Δήμαρχος Πρέβεζας
- Συζήτηση

Οι Ελληνικές εναέριες μεταφορές - Περιστατικά και ατυχήματα
 -  1949, 6 Ιουνίου: Μία Ντακότα της Τ.Α.Ε. (πρόδρομος Ο.Α.) Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις.συνετρίβη κοντά στη Μαλακάσα. Η πτήση εκτελούσε τη διαδρομή Καβάλα - Αθήνα. Και οι 22 επιβαίνοντες (18 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος) σκοτώθηκαν.
-    1959, 29 Οκτωβρίου: ένα Douglas DC-3 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του κοντά στην Αυλώνα Αττικής του βουνού Πάρνηθα, κοντά στην Αθήνα. Ολοι οι επιβαίνοντες (15 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος) σκοτώθηκαν. Αναφέρθηκε οτι ένα από τα φτερά αποκολήθηκε απο το αεροπλάνο. Η πτήση εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη
-    1969, 16 Αυγούστου: σε ένα Douglas DC-3 έγινε αεροπειρατεία σε πτήση εσωτερικού από το αεροδρόμιο ελληνικό Αθηνών προς το αεροδρόμιο Αγρινίου. Το αεροσκάφος, πιθανώς εγεγραμένο SX-BBF, προσγειώθηκε στην Valona Αλβανίας.
-    1969, 8 Δεκέμβρη: Ένα Douglas DC-6 της πτήσης Olympic Airways Flight 954 συνετρίβη κοντά στην Κερατέα, 30 χλμ νότια της Αθήνας. Και οι 90 επιβαίνοντες (85 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος) σκοτώθηκαν. Η πτήση εκτελούσε τη διαδρομή Χανιά - Αθήνα.
-    1972, 18 Φεβρουαρίου: Ένα Learjet 25 της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας συνετρίβη κοντά στην πόλη Αντίμπ (Γαλλία). Η πτήση εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα - Νίκαια. Και τα δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.
-    1972, 21 Οκτωβρίου: Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας, περίπου 3 χλμ από το αεροδρόμιο ελληνικό Αθηνών. Η πτήση εκτελούσε τη διαδρομή Κέρκυρα - Αθήνα, μέσα σε καταιγίδα. 37 επιβαίνοντες (36 επιβάτες και 1 μέλος πληρώματος) πνίγηκαν, ενώ 19 επιβαίνοντες (16 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, ανάμεσά τους ο πιλότος) κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.
-    1976, 23 Νοεμβρίου: Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας συνετρίβη στο όρος Μεταξάς κοντά στα Σέρβια του νομού Κοζάνης. Η πτήση εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα - Λάρισα - Κοζάνη. Λόγω κακοκαιρίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Λάρισα και συνέχισε προς Κοζάνη. Και οι 50 επιβαίνοντες (46 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος) σκοτώθηκαν. Ένα από τα φτερά του αεροπλάνου βρίσκεται ακομά στο τόπο του δυστηχήματος, κοντά σε μια εκκλησία που χτίστηκε στη μνήμη των θυμάτων.
-   1998, 4 Ιανουαρίου: ένας επιβάτης που επέβαινε στην πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών 417 πέθανε από αλλεργική αντίδραση από καπνό τσιγάρων όταν μία αεροσυνοδός, κατά τών κανονισμών, αρνήθηκε να του αλλάξει θέση. Το ανώτερο δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε απόφαση του εφετείου για επιδίκαση 1,4 εκατομμυρίων δολλαρίων ΗΠΑ ως αντισταθμιστική αποζημίωση κατά των Ολυμπιακών Αερογραμμών, οι οποίες αρνήθηκαν την υπαιτιότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: