ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα ισχύουν οι παλιοί κλειδάριθμοι του Τaxisnet



Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες. ( Γιώργος Σεφέρης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα ισχύουν οι παλιοί κλειδάριθμοι του Τaxisnet
 Το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα μπορούν οι φορολογούμενοι να προμηθεύονται τους νέους κλειδάριθμους από τα τμήματα μητρώου των εφοριών.Σημειώνεται πως η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αφορά μόνο εκείνους τους φορολογουμένους που ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010.Εάν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι δεν παραλάβουν τους κωδικούς τους, από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του Taxisnet.Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σε όλους τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για την επικείμενη εκπνοή της προθεσμίας. Στην ηλεκτρονική επιστολή που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χ Θεοχάρη αναφέρονται τα εξής: «Παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε ΔΟΥ προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το password του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ πριν από την επίσκεψη στη ΔΟΥ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 
 Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, κατόπιν εντάλματος σύλληψης κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών για ανυποταξία
Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομης οπλοκατοχής.Συνελήφθη, την 16-11-2013 το πρωί, στο Τέροβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών για ανυποταξία.Επιπλέον,σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράνομης οπλοκατοχής.Ειδικότερα, ο 23χρονος εντοπίστηκε χθες (16-11-2013) στο Τέροβο Ιωαννίνων και συνελήφθη καθόσον σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανυποταξία, ενώ επιπρόσθετα στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•δεκαεπτά (17) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας
•ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι διπλής λάμας.
•μία (1) σιδερογροθιά
•ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων,ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.
Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής σε «μπλόκο» στο Καλπάκι
Μετέφερε έναν παράνομο μετανάστη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα.Την 17-11-2013 το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, γιατί μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έναν  19χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη, προς το εσωτερικό της χώρας.Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 19χρονου, ο οποίος δε διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα,εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  
 Ανάδοχοι έργων αποκατάστασης αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων,  στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.Αναλυτικά:
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
.«Αποκατάσταση 9ης επαρχιακής οδού – Διευθέτηση υδάτων (Δερβίζιανα)», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ ( Ανάδοχος: Παπαζώης Ιωάννης)
.«Αποκατάσταση βλαβών 43ης επαρχιακής οδού Μικρή Γότιστα – Μεγάλη Γότιστα», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
.«Αποκατάσταση κοίτης παραποτάμου Αλιάκμονα», προϋπολογισμού 18.000 ευρώ (Δημήτρης Φάης ΕΔΕ)
Με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτηση  των παρακάτω έργων:
.«Αποκατάσταση – καθαρισμός υδραυλάκων – τάφρων και κεντρικών διωρύγων Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
.«Αποκατάσταση υδραύλακα Κομμένου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
.Στο επόμενο στάδιο για τη Μονάδα ΑΣΑ προκρίθηκαν και οι έξι εταιρείες
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα το πρακτικό της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο για τη Φάση Β’ – Στάδιο Ι: Πρόσκληση Συμμετοχής σε διάλογο για την επιλογή αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου». Σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής εγκρίθηκε η συμμετοχή και των έξι προεπιλεγέντων στη Β.Ι. Φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για τις εξής: ( η σειρά σύμφωνα με το χρόνο κατάθεσης των φακέλων στο πρωτόκολλο της Αναθέτουσας Αρχής): 1. Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. 2. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. 3. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε.-ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε. 4. ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. 5. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP N.V.-INTRAKAT- ENVITEC A.E. 6. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.-J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.

Σε στάδιο δημοπράτησης πράξεις ΕΣΠΑ στους Δήμους Αρταίων, Ιωαννιτών και Πρεβέζας
 Με έγγραφα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τους φορείς υλοποίησης εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης των έργων :
. «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος», προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.
.«Ανάπλαση οδών 21ης Οκτωβρίου – Καρυωτάκη – Εθν. Αντίστασης και κάθετων οδών», προϋπολογισμού 1.972.920 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πρέβεζας (σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις).
Επίσης, με έγγραφο προς το Δήμο Ιωαννιτών εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για τη διαδικασία ανάθεσης των υποέργων της πράξης «Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για τα έργα:
.«Πακέτο 5: Εξοπλισμός γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής – Λοιπός εξοπλισμός», προϋπολογισμού 106.173 ευρώ
.«Πακέτο 3: Έπιπλα», προϋπολογισμού 54.396,75 ευρώ.

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ στην Άρτα
 Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου,  συνεχίζοντας τον κύκλο ενημέρωσης για την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί στο πλαίσιο της Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσία των έργων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Άρτας, την Παρασκευή  22 Νοεμβρίου 2013.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με ώρα έναρξης την 11.00 π.μ. .Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
* Χαιρετισμό Αντιπεριφερειάρχη ‘Άρτας .
* Παρουσίαση Έργων ΕΣΠΑ στην ΠΕ Άρτας – ΕΔΑ Ηπείρου .
* Παρουσίαση Έργων «ΝΕΑ ΓΗ» & «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» - ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ .
*Παρουσίαση έργων Πολιτισμού στην ΠΕ Άρτας - ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων .
* Τοποθέτηση Περιφερειάρχη 
• Συζήτηση   

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013
 Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ έτους 2013  είναι από 20-11-2013 έως και 10-12-2013 :
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η Θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις 19/12/2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00π.μ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας (Λεωφόρος Κηφισίας 39-Μαρούσι (ΕΚΕΠΥ).
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
 Η ακριβής ημερομηνίας και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεωτέρα απόφαση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
       –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
      –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
      –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   210-5235875.

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ
Φραγκφούρτη/Γερμανία 
 Την Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Φραγκφούρτη η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, του εξ Ιωαννίνων.Πλήθος πιστών  απ’ όλη τη Φραγκφούρτη και τα περίχωρά της παρακολούθησαν  τις ιερές ακολουθίες   που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.Το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου  οι Πιστοί υποδέχτηκαν τα ιερά Λείψανα του Αγίου Γεωργίου όπου στη συνέχεια τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγυρικός εσπερινός.Την Κυριακή τελέστηκε στον κατάμεστο ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία,ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Αμφιλόχου και του Ιερατικού Προϊσταμένου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόρα. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου και η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων που  βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας και κτίστηκε από τον Ηπειρωτικό Σύλλογο και τους Ηπειρώτες της Φραγκφούρτης.Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν, σύσσωμο το Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φραγκφούρτης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας,  το μέλος του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Πέτσα και ο ταμίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. του Προφήτη Ηλία.  Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στους χώρους της ενορίας.           
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

«Ανθρωπιστικό Βραβείο» στην Αντζελίνα Τζολί
 Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από το 40 αποστολές του ΟΗΕ. Mε ένα τιμητικό Όσκαρ για την ανθρωπιστική δράση της βραβεύτηκε το Σάββατο, κατά την 5η απονομή των Βραβείων Γκάβερνορς η αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.Η Τζολί είναι από το 2012 ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 αποστολές του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.Η γνωστή ηθοποιός παρέλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο Τζιν Χέρσχολτ από τα χέρια του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας, σε μια τελετή παρουσία πολλών διάσημων συναδέλφων της, όπως οι Τομ Χανκς, Τζέικ Γκίλενχολ, Νταϊάν Κίτον, Έμα Τόμσον, Χάρισον Φορντ, Έιμι Άνταμς και Μάθιου Μακόναχι.«Όταν άρχισα να ταξιδεύω κατάλαβα την ευθύνη που φέρω απέναντι στους άλλους», δήλωσε η 38χρονη ηθοποιούς στην ομιλία τους ενώπιον των 600 καλεσμένων της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Κινηματογράφου.«Όταν γνώρισα επιζώντες πολέμων, όταν είδα λιμούς και βιασμούς κατάλαβα ποια ήταν η ζωή των περισσότερων ανθρώπων σ” αυτήν τη Γη και πόσο τυχερή ήμουν που είχα κάτι να φάω, μια στέγη, ένα μέρος να ζήσω με ασφάλεια και την ευτυχία να έχω μια υγιή οικογένεια», πρόσθεσε. «Αντιλήφθηκα πόσο προστατευμένη υπήρξα και ήμουν αποφασισμένη να μην ξαναζήσω ποτέ έτσι», συνέχισε η Τζολί η οποία έχει βραβευτεί και με το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «Το κορίτσι που άφησα πίσω».Τιμητικά βραβεία Όσκαρ, για το σύνολο της καριέρας τους, απονεμήθηκαν επίσης στην ίδια τελετή στον ιταλό ενδυματολόγο Πιέρο Τόζι, τον αμερικανό ηθοποιό Στιβ Μάρτιν και τη βρετανίδα ηθοποιό Άντζελα Λάνσμπερι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: