ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

- Νέος Πρόεδρος της Π.Ο.Α. ο κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης -



ΠΣΗΕ : Στο 38ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών  κ. Δήμου
- Νέος Πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης -






















Στο 38ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού  κ. Χρυσόστομος Δήμου. Στο Συνέδριο, που έγινε στο Σικάγο,  νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε για μια ακόμη φορά  ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νικόλαος Γκατζογιάννης,  ο οποίος είναι και  επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΗΕ.Ο κ.  Δήμου στην κύρια ομιλία του, αλλά και στις παρεμβάσεις του, τόνισε τη συμβολή της Ομοσπονδίας στην κοινή προσπάθεια των οργανώσεων των Αποδήμων Ηπειρωτών για την εκμάθηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ηπείρου  στην  Ομογένεια της Αμερικής καθώς και στην στήριξη της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας για λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Έκανε επίσης  λόγο για την αναγκαιότητα της αναδιοργάνωσης των Ηπειρωτικών Οργανώσεων, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής μας, να εμπλουτιστούν με νέες ιδέες και νέες τεχνολογίες.  Προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι η ανατροφοδότηση των Οργανώσεων με «νέο αίμα», με νέους ανθρώπους.Τέλος τόνισε ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία, με τη νέα Ηγεσία της Οργάνωσης με στόχο την αντιμετώπιση  από κοινού σπουδαίων θεμάτων που απασχολούν τους Ηπειρώτες της Αμερικής και των άλλων Ηπείρων καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η ΄Ηπειρος.Μετά το πέρας του συνεδρίου ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία να δειπνήσει με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Σικάγο κ. Ευθυμιάδου και να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.
Σπύρος Κωσταδήμας
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Σύλληψη διωκόμενου
 Την 18-11-2013/10.30 στο 17ο χλμ Ε. Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης (29) μηνών, για ακάλυπτες επιταγές και φοροδιαφυγή.
Εξιχνίαση κλοπής στην Πρέβεζα
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ένας 14χρονου ημεδαπού Ρομά, κατηγορούμενου για κλοπή.  δικογραφία περιλαμβάνει και τους γονείς του ανηλίκου, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας.Αναλυτικότερα, ο δράστης λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 18-11-2013,  αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, το χρηματικό ποσό των (3.300) ευρώ.πό την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής και ακολούθησαν  αναζητήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. .Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σταύρος Καλογιάννης: Παραδίδεται την Παρασκευή (22/11) στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος (A/K) Άρτας - Δελτίο Τύπου
 Την προσεχή Παρασκευή (22/11) θα δοθεί στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Άρτας και το σύνολο της παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας, σύμφωνα με την διαβεβαίωση που έλαβε ο Σταύρος Καλογιάννης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του κόμβου, του οποίου η εργολαβία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011, έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, το Δεκέμβριο του 2012. Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορά εννέα εργοληπτικές επιχειρήσεις και ανάδοχος είχε αναδειχθεί η εταιρία Ηλιοχώρα ΑΕ, με μέση έκπτωση 34,67%. Το έργο είχε προϋπολογισμό δημοπράτησης 10.100.000 € (με ΦΠΑ) ενώ το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 7.030.014 €. Το αντικείμενο του έργου αφορά στην αποπεράτωση των υπολειπομένων εργασιών της παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας και την κατασκευή του Α/Κ Άρτας, που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης εργολαβίας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους.Ο Σταύρος Καλογιάννης για τη θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε: «Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του παρελθόντος, ολοκληρώνεται και θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας οδού, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων. Παράλληλα δημιουργείται ένας ασφαλής ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας με την εθνική οδό Άρτας – Τρικάλων. To αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης για τους αυτοκινητοδρόμους και θα επιταχυνθούν οι εργασίες σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού».

«ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» : Η προσπάθεια φίμωσης της κριτικής για την πίστα θαλάσσιου σκι θα αποτύχει 
 Η αγωγή αποζημίωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής των πρόσφατων αγώνων θαλασσίου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα, μεταξύ των οποίων πρώτη η δικηγόρος σύζυγος του Δημάρχου Ιωαννιτών, εναντίον του συμπολίτη μας και μέλους της Γραμματείας Ιωαννίνων του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Μίλτου Μπούκα εντάσσεται στην προσπάθεια φίμωσης κάθε κριτικής για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Μια διοργάνωση, η οποία, παρότι υπερδιαφημίστηκε, έφερε τελικά πολύ λιγότερους του αναμενομένου επισκέπτες για ένα τετραήμερο στα Γιάννενα, προκάλεσε όμως με την διάνοιξη της περιβόητης πίστας στον καλαμώνα σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση ενώ η κατάσταση δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Παράλληλα η προσπάθεια επιβολής της σφραγίστηκε από παρανομίες και παρατυπίες, αδιαφάνεια και επίδειξη πυγμής. Από την άλλη πλευρά ο συμπολίτης μας, ο οποίος είναι ενεργός και πολιτικά και οικολογικά, συμμετείχε στην πρώτη γραμμή του συγκεκριμένου αγώνα υπεράσπισης των υγροτόπων της λίμνης, υπεράσπισης δηλαδή του δημόσιου αγαθού της Παμβώτιδας με ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία για τα Γιάννενα.Η παράταξή μας αλλά και οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Μίλτο Μπούκα και την πεποίθηση ότι η προσπάθεια φίμωσης διά της άσκησης αγωγών θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους συντάκτες, τους εμπνευστές και τους υποστηρικτές της τόσο δικαστικά όσο και πολιτικά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ..!                                  
19-11-2013 , Η Γραμματεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τη «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 Απαιτείται μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα για  την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η οποία τροφοδοτεί την αδιαφάνεια στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα και όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για τη «διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.Σημαντική θεσμική παρέμβαση για την κατοχύρωση της διαφάνειας, είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο Περιφερειάρχης, αποτέλεσε η θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου της «Διαύγειας», μέσω της οποίας δημοσιοποιούνται όλες οι αποφάσεις των Δημοσίων Φορέων και Οργανισμών και έχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης ο πολίτης.Ο Περιφερειάρχης, εστίασε επίσης τις αναφορές του σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δυσλειτουργίας του Δημόσιου τομέα, προτείνοντας την ενοποίηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των ομοειδών ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να εξοικονομηθεί το απαραίτητο προσωπικό και να γίνουν ενιαίοι και ταχύτεροι οι έλεγχοι.  Ακόμη επεσήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονται σε δημοπρασίες έργων και προμηθειών επείγοντος χαρακτήρα, καθώς και τις παρενέργειες που προκαλούν διάφορες κατά καιρούς ρυθμίσεις που επιβάλλονται από την Κεντρική Διοίκηση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των Υπηρεσιών.Τέλος υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μικρή συμμετοχή στις συνολικές διαδικασίες του Δημοσίου και ως εκ τούτου σε άλλες κατευθύνσεις θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για την ενίσχυση της διαφάνειας.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συνεργασία  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας, η Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βίκυ Ευταξά, ενώ μίλησαν οι δήμαρχοι Ιωάννης Παπαλέξης (Αρταίων- Πρόεδρος ΠΕΔ), Γεώργιος Κάτσινος (Ηγουμενίτσας), Φίλιππος Φίλιος (Ιωαννιτών), Χρήστος Μπαϊλης (Πρέβεζας).

Την ανάγκη στήριξης των πρωτοβουλιών πολιτισμού τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Ανατολιωτάκης
 Την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής 45 Πρεβεζάνων καλλιτεχνών που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη «Λέανδρος Μ. Σπαρτιώτης», επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Νίκος Ανατολιωτάκης.Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε  εντυπωσιασμένος με τα εκθέματα και τις εξαιρετικές δημιουργίες των καλλιτεχνών, στις οποίες αποτυπώνεται το μεράκι και η προσπάθεια των δημιουργών τους. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη προσωπικά, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής παρουσίασης τέχνης και πολιτισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή μας. Είναι λυπηρό όταν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν επιτρέπουν στους φορείς να συνεισφέρουν τόσο σε αυτή, όσο και σε άλλες αξιόλογες πρωτοβουλίες πολιτισμού. Ωστόσο, εύχομαι πως καμία κρίση δεν θα είναι ικανή να αναστέλλει τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των δημιουργών του τόπου μας».
 
Αθήνα, 19/11/2013 - Πρόσκληση σε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων
….με τους Ζοζέ Μποβέ και Νίκο Χρυσόγελο για την αναζωογόνηση και μεταρρύθμιση της γεωργικής πολιτικής
 Ο Ζοζέ Μποβέ, γνωστός ακτιβιστής σε θέματα γεωργίας, πράσινος ευρωβουλευτής (Γαλλία), και υποψήφιος  συν-επικεφαλής της κοινής εκλογικής καμπάνιας των Πρασίνων για τις ευρωεκλογές, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σας προσκαλούν σε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00, στην Τεχνόπολη, Γκάζι.Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί νέοι αγρότες, οργανώσεις των αγροτών, βιοκαλλιεργητές, δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών και καλά παραδείγματα συνεταιρισμών για ανταλλαγή εμπειριών και ανάπτυξη συνεργασίας σε καμπάνιες για καλή γεωργία και καλή διατροφή, για τα δικαιώματα των αγροτών, τη βιώσιμη, -οικολογική ανάπτυξη της υπαίθρου, την ενδυνάμωση της πράσινης, δημοκρατικής και κοινωνικής μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.Ο Ζοζέ Μποβέ θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου σε εκδηλώσεις και συζητήσεις για την αγροτική παραγωγή και τους συνεταιρισμούς παραγωγών και καταναλωτών, στο πλαίσιο του τριήμερου συνέδριου κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που οργανώνεται 22-24/11 με πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και το Πράσινο Ινστιτούτο, στην Τεχνόπολη, Γκάζι.Επίσης, ο Ζοζέ Μποβέ θα συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση – πολιτικό διάλογο των 4 υποψηφίων για επικεφαλής της κοινής καμπάνιας των Ευρωπαίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές που οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και τους Οικολόγους Πράσινους, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρα 17.00, στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα). Με ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ μελών και φίλων των Πράσινων σε όλη την Ευρώπη που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2014 θα εκλεγούν οι δυο επικεφαλής της  εκλογικής καμπάνιας των ευρωπαίων πράσινων.Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: τηλ: 2103709705, 2103223867,  e-mail: europarl.op@gmail.com.








Δεν υπάρχουν σχόλια: