ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ



Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.( Γιάννης Ρίτσος )


....ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Τ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
 Η μνημονιακή καταστροφή της χώρας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς! Κατ’ επιταγή της τρόικα μετά τις εργασιακές σχέσεις, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, σειρά έχει να θυσιαστεί στο όνομα της περικοπής δημόσιων δαπανών για την εξυπηρέτηση ενός χρέους που μόνο βιώσιμο δεν είναι, και το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών..! Στο Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής που πρόκειται να κατατεθεί ως το τέλος του 2013, προβλέπεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας. Είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο σημαντικό έργο επιτελεί ο εν λόγω λιμενικός σταθμός τόσο στην πάταξη του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος (παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων και ανθρώπων) όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τον πολίτη του Δήμου Φιλιατών, ιδίως μετά από την συστηματική και χρόνια υποβάθμιση του Σώματος Συνοριακής Φύλαξης. Είναι περιττό επίσης να αναφέρουμε ότι η παρουσία του είναι σημαντική για την προστασία από εγκληματικές ενέργειες των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της περιοχής, αλλά και της παράκτιας αλιείας, τομείς που στηρίζουν αποφασιστικά την τοπική οικονομία και δίνουν λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που πλήττει την τοπική κοινωνία.Παράλληλα δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής και η εθνική διάσταση του θέματος, δεδομένης της ύπαρξης ναυτικών βάσεων της Τουρκίας στη νότιο Αλβανία και του αμυντικού συμφώνου συνεργασίας των δύο χωρών. Θα πρέπει τέλος να προστεθεί ότι η παρουσία του λιμενικού σταθμού είναι επιβεβλημένη προς εξυπηρέτηση αναπτυξιακών σχεδίων για το νομό Θεσπρωτίας, αφού η επιδίωξη κάθετης σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το τελωνείο Μαυροματίου θα κάνει ελκυστική την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας-Σαγιάδας για την οποία είναι απαραίτητη η παρουσία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή.Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πάγια θέση ότι η δημόσια τάξη, η ασφάλεια και η πολιτική προστασία, ως συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, πρέπει να παρέχονται από την πολιτεία με όρους ισονομίας και ισοτιμίας σε όλους τους πολίτες. Η επικείμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας θεωρούμε ότι πλήττει αυτή την αρχή αφού αφήνει τους πολίτες του Δήμου Φιλιατών εντελώς απροστάτευτους από το παράκτιο έγκλημα. Η Τ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της προς την επιχειρούμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας και δεσμεύεται ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να φέρει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων..!
 Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ          25/10/2013

Το Μεροκάματο - Η επιβίωση είναι ηθικό και όχι υλικό ζήτημα
 Ο ιδρώτας που νοστίζει τα κουρασμένα και νευρικά σώματα, η σκόνη και η βρομιά που γίνονται ένα με τα ρούχα,ο δρόμος επιβίωσης που απλώνεται μπροστά μας, ατελείωτος και γεμάτος παγίδες, η παγερή αμφιβολία για το πότε ακριβώς ο θάνατος θα χτυπήσει τους απεγνωσμένους ταξιδιώτες γίνεται σκιά που πέφτει βαριά και σκοτεινή πάνω στην ανατριχιαστική διαδρομή.Πόσοι θα απομείνουν ζωντανοί, ως πότε και με ποιο ακριβώς τίμημα; Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή ;
  Κάθε φορά που κατηγορεί κανείς το ‘’ Σύστημα ‘’ για μισανθρωπισμό και άκρατο μηδενισμό αυτό φέρνει συνήθως ως παράδειγμα τις υποδείξεις του.Στο εσωτερικό τους οι παραπονούμενοι πως φταίει το «σύστημα» , είναι άνθρωποι που δολοπλοκούν και αλληλοσπαράσσονται, προσωπικότητες πέφτουν θύματα των δυσοίωνων συνθηκών που δημιούργησαν για τον εαυτό τους, κοινωνίες βυθίζονται στην καχυποψία και το μίσος και το κακό αφήνεται ανενόχλητο να απλώσει τα πλοκάμια του.Όποιος όμως περιπίπτει στην κατάσταση του δούλου χάνει τον μισό ανδρισμό του, πίστευαν οι αρχαίοι (Όμηρος). Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί εν γένει και για την κατάσταση εκείνου, που η ζωή του και η τύχη του εξαρτώνται εξ' ολοκλήρου από άλλους και καθόλου από τον ίδιο: ένας τέτοιος άνθρωπος δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν δούλο, που δεν έχει κανένα δικαίωμα επάνω στη ζωή του.Υπό αυτή την έννοια τα ζητήματα της επιβίωσης, ή μιας αξιοπρεπούς ζωής δεν αποτελούν παρά υποπεριπτώσεις του γενικότερου ζητήματος της ελευθερίας: αν για να επιβιώσεις πρέπει να πάψεις να είσαι ο εαυτός σου και να καταντήσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, μισός άντρας (=ευνούχος), τότε αυτός που θα έχει "επιβιώσει" δεν θα είσαι εσύ, αλλά κάποιος άλλος. Κατ' αυτόν τον τρόπο, όταν η πάλη για επιβίωση φτάνει σε μεταίχμιο, όπου να απαιτείται η εκχώρηση και των τελευταίων υπολειμμάτων προσωπικής αξιοπρέπειας, τότε το ζήτημα της επιβίωσης παύει να τίθεται με υλικούς όρους και μετατρέπεται σε ηθικό (το ποιά είναι τα ελάχιστα όρια της αξιοπρέπειας - και κυρίως το εάν υπάρχουν - είναι φυσικά προσωπική υπόθεση του καθενός).Είθισται η πάλη (ακόμα και η πιο δύσκολη και αβέβαιη) να είναι μια διαδικασία,η οποία διεξάγεται με συγκεκριμένους κανόνες, εναντίον συγκεκριμένου αντιπάλου, στον οποίο πρέπει να μπορείς να καταφέρεις χτυπήματα τέτοια, ώστε να έχεις πιθανότητες να τον καταβάλεις. Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν ο αντίπαλος δεν εμφανίζεται και σε έχει βάλει να παλεύεις μόνο με το φάντασμά του, αν οι κανόνες δεν σού γνωστοποιούνται, ή αν κάποιος πονηρός τους μεταβάλλει αυθαίρετα κάθε τόσο, τότε δεν πρόκειται περί πάλης, αλλά χορού -όπως - σου - βαράνε. Και στημένου παιγνιδιού, στο οποίο έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται οποιοσδήποτε λόγος εμπλοκής σου. Αφού (όπως και τα παιδιά γνωρίζουν) σε ένα παιγνίδι που είναι σικέ δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, όχι να κερδίσεις, αλλά ούτε καν να πάρεις μια ισοπαλία (= έναν "έντιμο" συμβιβασμό).Σε αυτή την περίπτωση η συνέχιση του αγώνα με τους όρους του αντιπάλου, είναι απλώς μια βολική ψευδαίσθηση και μια δικαιολογία για να κρύβεσαι πίσω από το δαχτυλάκι σου και να αποφεύγεις την πραγματική πάλη - και την πραγματική σύγκρουση.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα τρεις - χονδρικά - κατηγορίες ανθρώπων:
α) ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του πληθυσμού, αποτελούμενο από αυτούς που δεν έχουν ζοριστεί καθόλου από την «κρίση» και ζουν όπως πριν (και όχι σπανίως, καλύτερα), β) η πλειοψηφία, δηλαδή αυτοί που έχουν ζοριστεί από λίγο έως περισσότερο, αλλά με κανέναν τρόπο δεν βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης και δεν έχουν απολέσει ακόμα την πολυτέλεια να δείχνουν "ευελιξία" σε αυτήν την κατάσταση (μεταξύ τους και πολλοί άνεργοι με σεβαστούς όμως άλλους πόρους) - βλ. αποθέματα "λίπους", γ) οι στα όρια της απελπισίας, ή ήδη απελπισμένοι (μια μικρή μειονότητα κοινωνικώς ευνουχισμένων οριστικά).
    Ελλείψει "κρίσιμης μάζας" το δικαίωμα της ύστατης - και ευγενέστερης - άμυνας μπορεί να ασκηθεί μόνο προσωπικά: ίσως είναι καλύτερα να στραφείς στην εγκληματικότητα από το να ζητιανεύεις ένα ανασφάλιστο και περιστασιακό μεροκάματο ("από ήλιο σε ήλιο") των 20 ευρώ (μάλιστα ένα από τα θετικά της ελληνικής επαρχίας, για όσους κατέφυγαν εκεί, είναι η σχετική ευκολία εύρεσης κάποιου όπλου). Ίσως είναι καλύτερα να συμμετέχεις σε μια συλλογικότητα ("συμμορία" κατά τους ηθικολόγους τού νομικισμού) από ομοιοπαθείς και να αρχίσεις να απαλλοτριώνεις κάποια παγκάρια, κάποια σούπερ μάρκετς, κάποιες τράπεζες (αυτό το τελευταίο είναι ομολογουμένως αρκετά πιο δύσκολο, αλλά όλα γίνονται αν υπάρχει διάθεση για μάθηση...). Ίσως είναι καλύτερα να πιάσεις όμηρο για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιο θρασύτατο γομάρι (πολιτικάντη του φαληρισμένου πελατειακού κράτους, κρατικοδίαιτο εργολάβο της μίζας, κερδοσκόπο εργοδότη που εκβιάζει τους εργαζόμενους, δικαστή που δικαιώνει το δίκαιο της ζούγκλας και του ισχυρότερου, δημοσιογραφιά που πληρώνεται για να προπαγανδίζει την ίδια γνώμη με τον διαπλεκόμενο "χορηγό" του κ.λπ. - οι στόχοι είναι αναρίθμητοι σε έναν κοινωνικό πόλεμο και αδύνατον να φυλάσσονται πάντα) και να λύσεις το οικονομικό πρόβλημα της ζωής σου. Κι ίσως είναι καλύτερα να απαλλάξεις την κοινωνία από τέτοια παράσιτα, αν δεν σου καταβάλουν τα λύτρα (ή και αν σου τα καταβάλουν). Βέβαια αυτά τα πράγματα χρειάζονται κάποια πείρα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και για τους πλέον έμπειρους υπήρξε κάποτε μια πρώτη φορά.Και αν κάτι δεν πάει καλά, το πολύ να αρχίσεις να ζεις δημοσία δαπάνη (δηλαδή πηγαίνοντας φυλακή). Πιθανότατα μάλιστα η φυλακή να μην σου φανεί χειρότερη από τον "'έξω κόσμο", όπου θα ζούσες την υπόλοιπη ζωή σου μέσα στην παρακμή, κακομοίρης, ανέραστος, με τριμμένα ρούχα και με τα δόντια σου να πέφτουν, χωρίς να μπορείς να προσφέρεις τίποτα στα παιδιά σου (αν έχεις) εκτός από πατρικά πρότυπα ραγιαδισμού, βυθισμένος στην αυτολύπηση, με τη ζωή να σε πετάει σιγά-σιγά απ' έξω και χωρίς να μπορείς να αρνηθείς τον οίκτο και τις όποιες ελεημοσύνες των - τυχερότερων - άλλων. Θα έχεις διατηρήσει την αξιοπρέπειά σου (και τ' αρχίδια σου στη θέση τους), θα έχεις κάνει τα παιδιά σου (αν έχεις) υπερήφανα για σένα (πράγμα που ίσως τους φανεί πιο χρήσιμο στη ζωή τους από το να ζουν με κάποιον, που απλώς θα παριστάνει τον πατέρα τους), χώρια που - ως ουσιαστικά "πολιτικός" - θα απολαμβάνεις του γενικού σεβασμού της απαιτητικής κοινωνίας των ποινικών.
…η  στρουμφίτσα 

Συνελήφθησαν για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα
 Συνελήφθησαν,τιςπρώτες πρωινές ώρες την 27-10-2013,στην πύλη του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας,από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 22χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 41χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε επιμελώς κρυμμένα στο ταμπλό του οχήματος, διακόσια εξήντα (260) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας,που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και το λαθραίο εμπόρευμα.
Συνελήφθη 48χρονη για ναρκωτικά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 48χρονη αλλοδαπή, διότι σε γενόμενο έλεγχο και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε στις αποσκευές της ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 36,7 γραμμαρίων.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

«Βάφουν» ροζ τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Ηχηρό μήνυμα ζωής στον αγώνα κατά του καρκίνου
 «Pink the Bridge» τιτλοφορείται μία δράση γεμάτη συμβολισμούς, ένα πέρασμα γεμάτο ζωή και ελπίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος «Αλμα Ζωής» του νομού Αχαΐας, επιχειρώντας να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ζωής στον αγώνα κατά του καρκίνου.«Ελάτε μαζί μας να διασχίσουμε την Γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου στις 27 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11 το πρωί, και ντυμένοι στα ροζ, να “κατασκευάσουμε” μια αλλιώτικη, μια ροζ Ανθρώπινη Γέφυρα Ζωής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το thebest.gr.Μαζί θα περπατήσει και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Αθήνα 2004 και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», Σοφία Μπεκατώρου.

Εναέρια "σκούπα" θα καθαρίζει την ατμόσφαιρα ρουφώντας την αιθαλομίχλη
 Ένας Ολλανδός εφευρέτης, ο Άαρον Ρόζενγααρντ, σχεδίασε μια συσκευή, η οποία υπόσχεται να καθαρίζει την ατμόσφαιρα των μεγαλουπόλεων από την αιθαλομίχλη.Σύμφωνα με τον ίδιο, η «πρωτοποριακή ιπτάμενη σκούπα» βασίζεται για τη λειτουργία της σε ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που θα έλκει και θα συσσωρεύει τα σωματίδια της αιθαλομίχλης.Στη συνέχεια αυτά θα μεταφέρονται στο έδαφος, όπου ο καθαρισμός θα είναι πιο εύκολος.Η χρήση της συσκευής αυτής, θα δημιουργεί «κολώνες» καθαρού αέρα για τους κατοίκους των πόλεων, που θα τους επιτρέπουν να αναπνέουν χωρίς μάσκα.Ο εφευρέτης παρομοίασε τη λειτουργία της «σκούπας» με ένα μπαλόνι φορτισμένο με στατικό ηλεκτρισμό.«Όπως τα μαλλιά μας έλκονται από το μπαλόνι, όταν βρίσκονται κοντά, το ίδιο θα συμβαίνει και με την αιθαλομίχλη», εξηγεί.Για την εφεύρεσή του έχουν, ήδη, δείξει ενδιαφέρον οι αρχές του Πεκίνου, που αναζητούν λύση στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μάλιστα, σύντομα πρόκειται να γίνουν δοκιμές της σε πάρκα της πόλης και αν αποδειχθεί αποτελεσματική, θα εγκαταστήσουν πολλές τέτοιες συσκευές σε διάφορα σημεία της πόλης.«Θέλω να την εγκαταστήσω σε ένα πάρκο στο Πεκίνο και να το κάνω το πιο καθαρό πάρκο στην πόλη», ανέφερε ο ίδιος σχετικά.Η κατασκευή της συσκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου εννέα μήνες.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ένα πρωτότυπο έχει ήδη δοκιμαστεί σε κλειστό χώρο, με τη συνδρομή μίας ομάδας επιστημόνων, αποδεικνύοντας ότι η «σκούπα» είναι λειτουργική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: