ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου 26-10-2013 στο Φιλιάτι



Χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι ,μτφρ: πιο δύσκολα να κρατάς παρά να αποκτάς ( Δημοσθένης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Η εορτή του Αγίου Δημητρίου 26-10-2013 στο Φιλιάτι
Μέγαν ερατο, ν τος κινδύνοις, σ πέρμαχον, οκουμένη, θλοφόρε τ θνη τροπούμενον. ς ον Λυαίου καθελες τν παρσιν, ν τ σταδί θαρρύνας τν Νέστορα, οτως γιε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστν τν Θεν κέτευε, δωρήσασθαι μν τ μέγα λεος.


















  Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου είναι η ημέρα εορτής του Αγίου Δημητρίου που εορτάζει η πόλη των Φιλιατών στην Θεσπρωτία με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι.Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας την 26η Οκτωβρίου.Σήμερα 26-10-2013, την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης του Μοναστηρίου του Γυρομερίου Φιλιατών Μεθόδιος, διαφωτίζοντας με τον λόγο του τους πιστούς για τον Μεγαλομάρτυρα, καθώς και με παρέμβαση λόγου του για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Χώρα κάλεσε τους πιστούς ,πιο κοντά στην εκκλησία, με περισσότερο χριστιανικό βίο αντί άλλου όπως π.χ. αυτόν της απομάκρυνσης από τον χριστιανικό βίο που σήμερα καταδυναστεύει τους Χριστιανούς.Ο κ. Μεθόδιος προκάλεσε όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη από τα λεγόμενα του να βρεθούν και να κουβεντιάσουν το τι είναι σωστό για τα περί ‘’ αλήθειας ‘’ του τρόπου σκέψης και βίου στην εποχή μας.
  Ο Άγιος Δημήτριος, που γεννήθηκε περί το 280-284 μ.Χ. και πέθανε το 303 ή το 305 μ.Χ. στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί έναν από τους Μεγαλομάρτυρες της Χριστιανοσύνης.Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη.Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε Χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303,διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής. Σύμφωνα με την παράδοση, μέσα στη φυλακή ευλόγησε τον μαθητή του Νέστορα «κατασφραγίσας το μέτωπο αυτού δια του σταυρού», να νικήσει τον ειδωλολάτρη παλαιστή Λυαίο «μεγέθει σώματος και ρώμη τους κατ΄ αυτόν υπεβάλλων».Η νίκη του Νέστορα εξόργισε τον Αυτοκράτορα Μαξιμιανό που παρευρίσκετο στο στάδιο και έτσι ο μεν Νέστορας αποκεφαλίστηκε,ο δε Δημήτριος δολοφονήθηκε με λογχισμό στα πλευρά (« λόγχη τρωθείς την πλευράν »).Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί παρέλαβαν το μαρτυρικό λείψανο και το έθαψαν και πάνω στο τάφο το 412 ο έπαρχος του Ιλλυρικού Λεόντιος «την τε δόξαν λαμπρός, την τε προς τον Χριστόν πίστιν μάλα θερμός», έκτισε ναό «μέσον του σταδίου και του δημοσίου λουτρού κάλλιστα διηρημένου».Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου τάφηκε στον τόπο του μαρτυρίου, ενώ ο τάφος μεταβλήθηκε σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο,εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου. Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο, σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου, να πατά τον άπιστο Λυαίο.Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός πάνω από τον τάφο του. Εορτάζει στις 26 Οκτωβρίου. Στο Μηνιαίον της 26ης Οκτωβρίου αναγράφεται η μνήμη του μετά μικρής βιογραφίας και ιδίας ακολουθίας που περιέχει δύο κανόνες των οποίων ποιητές φέρονται ο Θεοφάνης ο Γραπτός και ο Πατριάρχης Φιλόθεος της Κωνσταντινούπολης.

Περί ναρκωτικών στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας
Την 25-10-2013/13.00 στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, συνελήφθη ημεδαπός,γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι 500 περίπου χιλιάδες ευρώ από αυτοτελείς Πόρους μοιράζονται στους δήμους της Ηπείρου 
 Την απόφαση, σύμφωνα με την οποία κατανέμει, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, το ποσό των 17.822.916 ευρώ στους 325 δήμους της χώρας στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.Σύμφωνα με την απόφαση αυτή στους δήμους της Ηπείρου κατανέμονται συνολικά 423.081,45 ευρώ,εκ των οποίων 162.657,94 ευρώ στους δήμους του νομού Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα στην Ήπειρο η κατανομή των ΚΑΠ Οκτωβρίου έχει ως εξής:
Π.Ε. Ιωαννίνων
Δήμος Ιωαννιτών – Οι μηνιαίοι παρακρατηθέντες πόροι ανέρχονται σε 157.972,78 ευρώ, ωστόσο προς συμψηφισμό στο δήμο υπήρχε ακριβώς το ίδιο ποσό, άρα κατά συνέπεια στα ταμεία δεν θα φτάσει για τον Οκτώβριο από τους ΚΑΠ, ούτε ένα ευρώ.
Δήμος Β.Τζουμέρκων 23.235,13 ευρώ, Δήμος Ζαγορίου 7.943,74 ευρώ (με το ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται σε 17.029,96 ευρώ από το αρχικό ποσό των 24.973,70), Δήμος Δωδώνης 37.122,53 ευρώ, Δήμος Ζίτσας 28.581,47 ευρώ (με το ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται σε 15.511,76 ευρώ από το αρχικό ποσό των 44.093,24), Δήμος Κόνιτσας 28.873,44 ευρώ, Δήμος Μετσόβου 17.834,33 ευρώ και Δήμος Πωγωνίου 19.076,30 ευρώ (με το ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται σε 14.672,92 ευρώ από το αρχικό ποσό των 33.749,22 ευρώ).
Π.Ε. Άρτας
Δήμος Αρταίων 78.604,03 ευρώ, Δήμος Γ. Καραϊσκάκη 22.331,54 ευρώ, Δήμος Κ. Τζουμέρκων 28.731,94 ευρώ και Δήμος Ν. Σκουφά 20.129,77 ευρώ (με το ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται σε 8.861,86 ευρώ από το αρχικό ποσό των 28.991,63 ευρώ).
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δήμος Ηγουμενίτσας 8.420,56 (με το ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται σε 43.022,40 ευρώ από το αρχικό ποσό των 51.442,96 ευρώ), Δήμος Σουλίου 28.347,59 ευρώ και Δήμος Φιλιατών 18.529,66 ευρώ (με το ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται σε 13.575,45 ευρώ από το αρχικό ποσό των 32.105,11 ευρώ).
Π.Ε. Πρέβεζας
Δήμος Πρέβεζας 55.328,42 ευρώ, Δήμος Ζηρού χωρίς πόρους (το ποσό του συμψηφισμού ανέρχεται σε 35.458,93 ευρώ και το αρχικό ποσό των ΚΑΠ ήταν 35.458,93 ευρώ) και Δήμος Πάργας επίσης χωρίς πόρους (το ποσό του συμψηφισμού ανέρχεται σε 29.936,14 ευρώ και το αρχικό ποσό των ΚΑΠ ήταν 29.936,14 ευρώ).

Επιστρέφει στη Βουλγαρία η μικρή μπαλαμό …Μαρία...!
 Το δρόμο για την πατρίδα της, τη Βουλγαρία αναμένεται να πάρει η μικρή Μαρία, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.Μετά από αναζητήσεις δυο εβδομάδων,την Παρασκευή, το τεστ DNA αποκάλυψε ότι βιολογική μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, είναι η Σάσα Ρούσεβα από τη Βουλγαρία.Οι βουλγαρικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες ελληνικές και εξετάζουν το ενδεχόμενο η μικρή να επιστρέψει στη Βουλγαρία και εκεί να φιλοξενηθεί σε κάποιο κρατικό ίδρυμα, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Ερευνούν κύκλωμα αγοραπωλησίας…? …είναιόμως ρομά η Μαριώ…!
Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, οι επαφές με τις ελληνικές υπηρεσίες συνεχίζονται, υπό την επίβλεψη των εισαγγελικών λειτουργών, προκειμένου να ερευνηθεί, αν πίσω από την υπόθεση της Μαρίας βρίσκεται κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών.Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Βουλγαρία, δεν έχει γίνει γνωστό, αν οι βιολογικοί γονείς έχουν συλληφθεί, εικάζουν, όμως ότι είναι ελεύθεροι. Ωστόσο, έχει κινηθεί προκαταρκτική διαδικασία, με εντολή εισαγγελέα, για να ερευνηθεί, αν η Σάσα Ρούσεβα πούλησε την τετράχρονη για παράνομη υιοθεσία και αν η ίδια και ο σύζυγός της εμπλέκονται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών.Η είδηση ότι η Μαρία είναι παιδί της οικογένειας Ρούσεφ είναι πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης στη Βουλγαρία, ενώ κυριαρχεί το γεγονός ότι η μητέρα έδωσε το παιδί για μόλις λίγα ευρώ, επειδή δεν είχε χρήματα, για να γυρίσει στη Βουλγαρία.Η Σάσα Ρούσεβα και ο άντρας της, Ατανάς Ρούσεφ ανακρίθηκαν την Πέμπτη σε αστυνομικό τμήμα του Γκούρκοβο και ομολόγησε ότι μέσα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναγνώρισε τους δυο αθίγγανους στους οποίους είχε δώσει το παιδί της το 2009 στη Λαμία, χωρίς, ωστόσο, όπως τόνισε, να πάρει χρήματα.Ωστόσο, γείτονες της οικογένειας Ρούσεφ υποστήριξαν ότι η βιολογική μητέρα της Μαρίας είχε εργαστεί στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να πουλήσει για μόλις 200 με 250 ευρώ το παιδί της, προκειμένου να βρει χρήματα και να επιστρέψει στη Βουλγαρία.
Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης προτίθενται να καταθέσουν, την ερχόμενη Τρίτη, οι συνήγοροι των δύο Ρομά που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, με βασικό επιχείρημα ότι δεν προκύπτει θέμα αρπαγής του παιδιού.Η εξέταση DNA αποκάλυψε τους βιολογικούς γονείς της μικρής στη Βουλγαρία και η γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ως μητέρα, δήλωσε ότι άφησε το παιδί στο ζευγάρι από τα Φάρσαλα. Αυτό συνάδει με τον ισχυρισμό των κατηγορούμενων ότι επρόκειτο για παράνομη υιοθεσία, αλλά όχι για αρπαγή.Οι κατηγορίες, βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν, ήταν «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση». Οι δυο Ρομά κρατούνται, η μεν γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού ο δε άνδρας στις φυλακές Λάρισας...!

Έρευνες σε όλη την Ελλάδα για τα προνοιακά επιδόματα...?
 Με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα προνοιακά επιδόματα σε όλη τη χώρα. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι διορθώσεις για τις "κομμένες αιτήσεις" μπορούν αν γίνονται μέσω taxisnet από σήμερα.Γίνεται λεπτομερής έλεγχος για όλους τους δικαιούχους, έπειτα από διαδοχικά κρούσματα με άτομα που λάμβαναν τα επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.Αφορμή για την εντολή εξονυχιστικού ελέγχου από τον Λέανδρο Ρακιντζή, αποτέλεσε η έρευνα που έγινε στο δήμο Λιβαδειάς. Εκεί έπαιρναν προνοιακά επιδόματα 2.000 Ρομά, το συνολικό ποσό άγγιζε τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά διαπιστώθηκε πως δεν τα δικαιούνταν όλοι τους. Έπειτα από τον έλεγχο, το κόστος έπεσε στα 1,2 εκατ. ευρώ.Για αυτό το λόγο ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας πλήρη καταγραφή των ποσών των επιδομάτων ανά πόλη και ανά κοινωνική ομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι τα λαμβάνουν νόμιμα.Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι καταγγελίες για μητέρες που εμφάνιζαν ότι είχαν γεννήσει μια ντουζίνα παιδιά τα οποία εμφανώς δεν ήταν δικά τους αλλά και για ολόκληρες οικογένειες που αποτελούνταν από ανίκανα προς εργασία μέλη, με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% είχαν αναφερθεί από τον Δήμο Λιβαδειάς το 2011.Τα φαινόμενα παρατηρήθηκαν κυρίως σε οικογένειες Ρομά, από τη Θήβα, που φαίνεται να έχουν παραβιάσει το νόμο κάνοντας επάγγελμα την άντληση κοινωνικών επιδομάτων που έφταναν τα 7.000 ευρώ το δίμηνο για μια οικογένεια ασθενών και αναπήρων…!
Διορθώσεις από τον ΟΓΑ
Εντωμεταξύ, από σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21, για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα στήριξης τέκνων και Ειδικό Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις διορθώσεις στην Αίτηση-Δήλωση Α21, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Στην συνέχεια, οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, του Δήμου κατοικίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πλην του εντύπου Ε1) που έχουν επιλέξει κατά τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης Α21, προκειμένου να ελεγχθούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ.

O Mπεν είναι ζωντανός…?... Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά από ντοκουμέντο
 Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω φαίνεται πως η ιστορία του θα έχει αίσιο τέλος καθώς ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός. Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία, που εξετάζει η ΕΛΑΣ, αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής και αυτή την ώρα ίσως να γράφεται το αίσιο τέλος σε μια από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα.Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Μπεν, ο οποίος είναι σήμερα 24 ετών.Ένα ντοκουμέντο που έφτασε στην αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες τάραξε την ΕΛΑΣ καθώς διαπιστώθηκε η εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ.Την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας, πάντως, είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η «οικογένειά» του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: