ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα : " Ιλιάδα η εμή. Η δική μου Ιλιάδα "



Τα σοβαρά επιχειρήματα του αντιπάλου να τα απορρίπτεις με χιούμορ, ενώ τα αστεία με σοβαρότητα:  ( Γοργίας )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα : " Ιλιάδα η εμή. Η δική μου Ιλιάδα "
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Στο πλαίσιο φιλοξενίας της έκθεσης σχεδίων "Ιλιάδα η εμή" του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Κούμουρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (7 Σεπτεμβρίου ~ 13 Οκτωβρίου 2013) προγραμματίζεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Ιλιάδα η εμή. Η δική μου Ιλιάδα".Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου, επιδιώκει, μέσω μίας διαθεματικής προσέγγισης της εικαστικής έκθεσης και του ομηρικού έπους, να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, να συμβάλλει στην εικαστική τους καλλιέργεια και να τα φέρει σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, σύλληψης και ερμηνείας της τέχνης, της ιστορίας, της «πραγματικότητας». Επιμέρους στόχοι είναι η γνωριμία των παιδιών με έργα σύγχρονης τέχνης και, πιο συγκεκριμένα, με τα μέσα και τις τεχνικές του κινήματος του σουρεαλισμού που επηρεάζει το έργο του Γ. Κούμουρου, καθώς και η σύνδεση παραδοσιακών και σύγχρονων μορφών τέχνης μέσα από την αντιπαραβολή καλλιτεχνικών έργων σε διάφορες χρονικές περιόδους.Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ξενάγησης στην έκθεση επιχειρείται, μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες και την πρακτική ενασχόληση των μικρών επισκεπτών με τα φιλοξενούμενα εικαστικά έργα, ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης και ανάγνωσης της ομηρικής Ιλιάδας σε ανοικτό διάλογο με τα εκφραστικά μέσα και τα μηνύματα των έργων της “Ιλιάδας” του Γιώργου Κούμουρου. Το πρόγραμμα εμπλέκει ενεργά τους μαθητές, ενθαρρύνοντας την παρατηρητικότητά τους, την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, τους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και τη διατύπωση ερωτημάτων/προβληματισμών.
Στοιχεία Προγράμματος
.Ηλικιακές ομάδες: Α΄ - Γ΄ Γυμνασίου
.Διάρκεια διεξαγωγής: Τρίτη έως Πέμπτη
.Διάρκεια: 1.30 ώρα
.Ώρες διεξαγωγής: 9.00-11.00
.Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές
.Στάδια του προγράμματος: 1) Ποιος είναι ο ζωγράφος, 2) Γνωριμία με τα φιλοξενούμενα έργα, 3) .Επιμέρους δραστηριότητες - φύλλα εργασιών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ιλιάδα η εμή. Η δική μου Ιλιάδα" έχει σχεδιαστεί σχετικό ενημερωτικό έντυπο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ως βασικό υλικό αναφοράς και προετοιμασίας για τον εκπαιδευτικό που θα επιλέξει να συμμετάσχει με την τάξη του στο πρόγραμμα.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2665.0.28539, 21417 (Αρχ/κό Μουσείο Ηγουμενίτσας), lbepka@culture.gr (πληροφορίες: Θεοδώρα Λάζου - Αντωνία Τζωρτζάτου, αρχαιολόγοι).

Ν.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ  - Ανακοίνωση
 Τα γεγονότα στο Κερατσίνι και η δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, την ώρα που στους δρόμους όλης της χώρας ξεδιπλώνονταν μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, προβληματίζουν και ευαισθητοποιούν κάθε δημοκράτη πολίτη.Η εναγώνια προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει την άρνηση του κ. Σαμαρά  να παρευρεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  να αποδεχθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ναζιστικής δράσης, γεννά εύλογα ερωτηματικά, εκθέτει τον πρωθυπουργό και αναδεικνύει την προσήλωση της ηγεσίας της ΝΔ  στην ανιστόρητη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία θεωρία των δύο ακρών.Οι καταγγελίες της δολοφονίας, των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών της αν μένουν μόνο σε ανακοινώσεις και δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες ενέργειες και την εφαρμογή των νόμων, δυστυχώς αποτελούν προπέτασμα καπνού μια και δεν αντιμετωπίζουν το εγκληματικό νεοναζιστικό φαινόμενο στη ρίζα του.Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου τιμάται στην Παραμυθιά η μνήμη των 49 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους ομοϊδεάτες των σύγχρονων δολοφόνων.Οι τοπικοί δημοτικοί  και περιφερειακοί μας άρχοντες, που κατά καιρούς έχουν κάνει δηλώσεις και έχουν εφαρμόσει πρακτικές που κινούνται στη λογική των ίσων αποστάσεων όλων των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Οι μνήμες είναι πρόσφατες από τις γιορτές Σουλίου  και την εκεί οργανωμένη παρουσία των νεοναζιστών (κατόπιν πρόσκλησης τους από τις αρμόδιες αρχές).Καλούνται λοιπόν οι εκλεγμένοι τοπικοί μας άρχοντες, να ενημερώσουν δημόσια τους Θεσπρωτούς τι μέτρα αντιμετώπισης του νεοναζιστικού φαινομένου (και των δημιουργών των σύγχρονων ταγμάτων εφόδου) έχουν λάβει στον χώρο ευθύνης τους.Παράλληλα χαιρετίζουμε και στο τόπο μας, τους αγώνες των εργαζομένων για δημόσια παιδεία,υγεία, κοινωνική πρόνοια και ανεξάρτητη ΤΑ και τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Γιατί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα  αποτελεί εγγύηση  για τη δημοκρατία και αποθαρρύνει τους φασίστες εγκληματίες και τους ηθικούς αυτουργούς τους.

Νέα δράση ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από τους Paguristas
 «Έχεις πιει; Γύρνα σπίτι με ταξί». Αυτό είναι το σύνθημα της καμπάνιας που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Paguristas σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.Από το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες οχήματα ταξί της πόλης έχουν κολλημένο σε εμφανή σημεία ένα αυτοκόλλητο – προσφορά της ecobags - με το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς τα μέλη των Paguristas βρέθηκαν σε πολλές πιάτσες ταξί, με την πρωτοβουλία να τυχαίνει της θερμής ανταπόκρισης από τους οδηγούς, οι οποίοι από την πλευρά τους θέλουν να συμβάλουν στην κίνηση με ασφάλεια στους δρόμους και στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.Η αρχή έγινε από την πιάτσα των ταξί απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας.«Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν χαθεί 120.000 ζωές στους ελληνικούς δρόμους και υπάρχουν ακόμη 2 εκατομμύρια τραυματίες. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Είμαστε λίγοι για να χανόμαστε στους δρόμους. Εφόσον κάποιος έχει πιει, δε χρειάζεται να οδηγήσει και υπάρχει ο εναλλακτικός τρόπος να επιστρέψει σπίτι του με ταξί», τόνισε εκ μέρους των Paguristas ο Γιάννης Τσατσούλης. Από την πλευρά του ο κ.Ψήνας συνεχάρη τους Paguristas και την πρωτοβουλία τους και πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος με χαρά συμβάλλει σε αυτή την καμπάνια για να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει. «Είναι αυτονόητο ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν συμβαδίζουν. Και δικός μας στόχος είναι να αποτρέψουμε να χάνονται ζωές στους δρόμους και όλοι να επιστρέφουν ασφαλείς στα σπίτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.Για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο η διασκέδαση μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς η οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ ευθύνεται για την πρόκληση εκατοντάδων δυστυχημάτων και ατυχημάτων με τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινων ζωών.Η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, και ειδικότερα μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.Στην οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ:
- Μειώνεται η οπτική γωνία, προκαλείται υπνηλία, θολώνουν τα μάτια και δεν υπάρχει σωστή εκτίμηση της ταχύτητας των άλλων οχημάτων.
- Δημιουργείται ως και η ψευδαίσθηση "καλύτερης οδήγησης" ενώ στην πραγματικότητα μειώνονται τα αντανακλαστικά και ο οδηγός δεν έχει σωστή αντίληψη της ταχύτητας.
- Μειώνεται η δυνατότητα εκτίμησης επερχόμενου κινδύνου
- Αυξάνεται ο χρόνος αντίδρασης και άρα μεγιστοποιείται ο κίνδυνος ατυχήματος.

Τροχαίο ατύχημα  στην Πρέβεζα - Σοβαρός τραυματισμός δύο  ατόμων

Την 25-09-2013 το βράδυ, στην Πρέβεζα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού και του 25χρονου συνοδηγού του οχήματος.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας  Πρέβεζας.
Σύλληψη τριών αλλοδαπών για κλοπή οχήματος και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Συνελήφθησαν την 25-09-2013 το μεσημέρι στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 26, 33 και 44  ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 26χρονος δράστης  το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας έκλεψε από την αυλή του σπιτιού 26χρονου ημεδαπού στη Φιλιππιάδα, το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο έξω.Στη συνέχεια, αφαίρεσε το ραδιοκασετόφωνο του αυτοκινήτου  και το έδωσε στον 33χρονο δράστη ενώ οι ενισχυτές και τα ηχεία του αυτοκινήτου  εντοπίστηκαν, μετά από αστυνομική έρευνα, κρυμμένα στο σπίτι του 44χρονου συλληφθέντα.Το κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,εντοπίστηκε στη Γέφυρα Καλογήρου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα  Φιλιππιάδας.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Κουτσούμπας
Το ΚΚΕ διοργανώνει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2013, με θέμα: «Ο ρόλος των κομμουνιστικών κι εργατικών κόμματων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για την φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό».Στη συνάντηση αυτή τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα από όλη την Ευρώπη συζητούν για την πάλη τους ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, ανταλλάσσουν πείρα από την δράση τους σε κάθε χώρα, σχεδιάζουν πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της δράσης τους. Η φετινή συνάντηση έχει επιπρόσθετη σημασία μιας και πραγματοποιείται μπροστά και στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.Την εισηγητική ομιλία στη συνάντηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.Στην φετινή Συνάντηση μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα από όλη την Ευρώπη:
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Ένωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, ΑΚΕΛ (Κύπρος), Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία), Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας (Τσεχία), Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.Να σημειωθεί επίσης ότι την επόμενη μέρα Τρίτη 1η Οκτώβρη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την ίδρυση της «Πρωτοβουλίας κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και τον συντονισμό της δράσης τους».

Χούλιγκαν μαχαίρωσαν 15χρονο...?
 Το θύμα – που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου – είναι οπαδός του Ολυμπιακού και περπατούσε στο δρόμο όταν άγνωστα άτομα, που πιθανολογείται ότι είναι οπαδοί άλλης ομάδας, τον πλησίασαν και τον τραυμάτισαν.Ένας 15χρονος μαχαιρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Καμίνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος, ο οποίος είναι οπαδός του Ολυμπιακού, περπατούσε στο δρόμο όταν άγνωστα άτομα,που πιθανολογείται ότι είναι οπαδοί άλλης ομάδας,τον πλησίασαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν ενώ ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειες Αττικής.

ΣΤΑΤΙΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ
 Μεταξύ έξι και επτά εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν φάρμακα κάθε μέρα για να μειώσουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα.Όμως, μετά την έναρξη της θεραπείας, ορισμένοι ασθενείς παραπονιούνται ότι η μνήμη τους έχει πληγεί.Πέρυσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), επέμεινε μια λίστα όλων των κατασκευαστών σε παρενέργειες τους, και ότι οι στατίνες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γνωστική λειτουργία.Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Bristol εξέτασαν τα αποτελέσματα των δύο συχνότερα συνταγογραφούντων στατινών - πραβαστατίνη και ατορβαστατίνη - σε αρουραίους.Η πραβαστατίνη, με την εμπορική ονομασία Pravachol, βρέθηκε να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην εργασία και την αναγνώριση μνήμης.Ωστόσο, η ατορβαστατίνη, με την επωνυμία Lipitor, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.Η μελέτη διαπίστωσε αρνητικές επιπτώσεις της πραβαστατίνης στη μνήμη που θα μπορούσε να αναστραφεί με τη διακοπή του φαρμάκου.Ο Neil Marrion, καθηγητής νευροεπιστήμης στο σχολείο του Μπρίστολ της Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε:'' Αυτό το εύρημα είναι νέο και πιθανόν αντανακλά τόσο τις ανέκδοτες αναφορές και τις συμβουλές της FDA .'' Ωστόσο, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τη σχέση μεταξύ της στατίνης και της γνωστικής λειτουργίας, χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.''.Η έρευνα εξέτασε δυσμενείς επιπτώσεις στη μνήμη από προβλεπόμενα φάρμακα στατίνης, που χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τη χαμηλής-πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL) στο αίμα.Τα αποτελέσματα έδειξαν την απόδοση των αρουραίων για απλή μάθηση και τα καθήκοντα της μνήμης ήταν μειωμένα κατά τη λήψη πραβαστατίνης, αλλά οχι της ατορβαστατίνης.Οι αρουραίοι υπέστησαν αγωγή ημερησίως με πραβαστατίνη ή ατορβαστατίνη για 18 ημέρες.Τα τρωκτικά δοκιμάστηκαν σε μια απλή εργασία μάθησης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία, στην οποία έπρεπε να μάθουν πού να βρουν τροφή ως ανταμοιβή.Οι αρουραίοι που εκτελούσαν επίσης μία εργασία η οποία μετρούσε την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν ένα αντικείμενο που προηγουμένως είχαν συναντήσει, την τελευταία ημέρα της αγωγής και μιας εβδομάδας αφότου τελείωσε.Η πραβαστατίνη έτεινε να βλάψει τη μάθηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της θεραπείας, αν και αυτό αντιστράφηκε πλήρως μόλις σταμάτησαν οι αρουραίοι τη λήψη του φαρμάκου.Στο νέο στόχο διάκρισης αντικειμένου,η μνήμη αναγνώρισης αντικειμένου εξασθένισε και επηρεάστηκε από την πραβαστατίνη.Δεν παρατηρήθηκαν επιδράσεις για την ατορβαστατίνη σε κανέναν στόχο.Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η λήψη στατινών μπορεί να οδηγήσει και σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που λάμβαναν το διαδεδομένο φάρμακο κατά της χοληστερόλης, αντιμετώπιζαν κατά 27% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: