ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Προκήρυξη ΟΑΕΔ για τα 5μηνα σε δήμους της Ηπείρου




Όταν ένα ταξίδι αρχίζει άσχημα, σπάνια τελειώνει καλά :  ( Ιούλιος Βερν )
 

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 


Προκήρυξη ΟΑΕΔ για τα 5μηνα σε δήμους της Ηπείρου
 Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε με προκήρυξη του την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 10000 προσλήψεις με 5μηνα ανέργων σε δημόσιους φορείς.Ποια είναι τα δικαιολογητικά,που θα προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, ποια τα κριτήρια που θα γίνουν οι προσλήψεις , αλλά και σε ποιους δήμους και φορείς θα προσληφθούν οι άνεργοι σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις για τις 10000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ με 5μηνα θα γίνουν ηλεκτρονικά στο oaed.gr αλλά και στα ΚΕΠ Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για τα 5μηνα, εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ , στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Περιφερειακή  Ηπείρου Θεσπρωτίας :
Ενότητα Θεσπρωτίας : 28
Ηπείρου Θεσπρωτίας Δήμος Ηγουμενίτσας : 30
Ηπείρου Θεσπρωτίας Δήμος Σουλίου : 16
Ηπείρου Θεσπρωτίας Δήμος Φιλιατών : 9

Ψηφίστηκε στη Βουλή η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ
 Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών που προωθεί επίσης την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς των ταξί.Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Η Χρυσή Αυγή δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση.Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε οκτώ από τα 123 άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ δήλωσε "παρών" σε τριάντα ένα. Ανάμεσα στα άρθρα που υπερψήφισε, είναι το άρθρο 38 που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις ανάληψη του επιβατικού έργου από τοπικές αρχές ή ανεξάρτητους εγχώριους φορείς ελεγχόμενους από το Δημόσιο - όπως επίσης και το άρθρο 75 που αναθέτει στην υπό ίδρυση Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ) να επιλαμβάνεται καταγγελιών για παραβίαση των δικαιωμάτων των επιβατών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε εξάλλου, και τρία άρθρα από το κεφάλαιο του νομοσχεδίου, που αφορά την τροποποίηση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων.Η ΔΗΜΑΡ από την άλλη, υπερψήφισε τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, δήλωσε "παρών" σε δέκα ενώ καταψήφισε δεκατρία. Ανάμεσα στα άρθρα που καταψήφισε, είναι τα άρθρα 9, 10, 22, 23 και 24, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εκτεταμένη ευχέρεια που δίνεται στην "υποστελεχωμένη" Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών, να χαράσσει η ίδια τους γενικούς κανόνες και προϋποθέσεις του υπεραστικού επικοινωνιακού σχεδιασμού, να διενεργεί τους διαγωνισμούς και να προβαίνει κατ΄εξαίρεση, ακόμα και σε απευθείας αναθέσεις.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΛ.ΑΣ.
Την 24.09.2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, ομάδα διαδηλωτών αντιεξουσιαστικού χώρου, τριακοσίων περίπου ατόμων,πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.Κατά τη διάρκεια της πορείας,ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε κατάστημα ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.Από το χώρο του επεισοδίου, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς συνολικά είκοσι (20) άτομα.Την ώρα του περιστατικού βρισκόταν μέσα στο κατάστημα ο 39χρονος ιδιοκτήτης και όταν προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να αναγνωρίσει τους προσαχθέντες, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε τρεις  νεαρές ημεδαπές, χτυπώντας αυτές στο πρόσωπο.Ο 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της απρόκλητης σωματικής βλάβης ενώ υπέβαλλε έγκληση σε βάρος των τριών ημεδαπών για εξύβριση, οι οποίες και συνελήφθησαν.Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
 Την 24-09-2013/17.25 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί ηλικίας 29, 29 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται  (2) ημεδαποί ηλικίας 64 και 32 ετών, οι οποίοι διέφυγαν με όχημα μετά από καταδίωξη, για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον πρώτο 29χρονο δράστη, στην κατοχή του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6,7) γραμμάρια κοκαΐνη, την οποία προμηθεύτηκε από τον δεύτερο 29χρονο δράστη, έναντι του χρηματικού ποσού των 350 €. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (4.095) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (33,3) γραμμάρια κοκαΐνης και (1) αεροβόλο πιστόλι..
Περί όπλων – παράνομη υλοτομία στο Ασημοχώρι Ιωαννίνων
 Την 24-09-2013/11.00 στο Ασημοχώρι Ιωαννίνων, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος δεν είχε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ αναζητούνται (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας συνεργοί του, γιατί υλοτομούσαν σε Δημόσια έκταση, άνευ αδείας της αρμόδιας Δασικής αρχής. Στο σημείο βρέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο φορτωμένο ξυλεία ελάτης και οξιάς, ενώ σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (1) κυνηγητικό δίκαννο,(1) φυσιγγιοθήκη με (13) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξυλοκοπτικά εργαλεία, καύσιμη ύλη αυτών και χειρόγραφες σημειώσεις.Το ανωτέρω όχημα με το φορτίο του κατασχέθηκεΕιδικότερα συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη υλοτομία σε δασική περιοχή του Ασημοχωρίου Ιωαννίνων.Ετσι συνελήφθη την 24-09-2013 το πρωί σε δασική περιοχή του Ασημοχωρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράνομη υλοτομία, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.Συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατελήφθη την 24-09-2013 το πρωί σε δασική περιοχή στη θέση «Λέσιλι» Ασημοχωρίου Ιωαννίνων και κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, να υλοτομεί ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, μαζί με άλλα δύο (2) άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών και εκμεταλλευόμενα το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν:
•ποσότητα στρόγγυλης υλοτομημένης ξυλείας ελάτης, άνω των δέκα (10) χωρικών κυβικών μέτρων, φορτωμένη στο φορτηγό.
•ποσότητα υλοτομημένης ξυλείας διαφόρων διαστάσεων.
•ένα κυνηγετικό όπλο με δεκατρία (13) φυσίγγια.
•ένα μπλοκ χειρόγραφων σημειώσεων, που ανέγραφε διάφορες διαμέτρους, μήκη ξυλείας και αντίστοιχες ημερομηνίες.
•διάφορα εργαλεία (ένα αλυσοπρίονο, τρεις κορμοστροφείς, ένα φτυάρι, μία αξίνα, δύο μπιτόνια με λάδι μηχανής και ένα δοχείο με βενζίνη).
•δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και το συνολικό  όφελος που αποκόμισαν.
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου
Ελέγχθηκαν συνολικά  (1.474) άτομα και (733) οχήματα, συνελήφθησαν (72) άτομα και βεβαιώθηκαν (185) παραβάσεις.Κατασχέθηκαν πάνω από (200) κιλά κάνναβης, ποσότητα παράνομα υλοτομημένης ξυλείας και διάφορα προϊόντα παρεμπορίου.Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 23 και 24.09.2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας: Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (209) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (96) οχήματα και μοτοσικλέτες.Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
.Ελέγχθηκαν: (1.474) άτομα και (733) οχήματα και δίκυκλα.
.Προσήχθησαν: (147) άτομα, εκ των οποίων (93) ημεδαποί και (54) αλλοδαποί.
.Συνελήφθησαν: (72) άτομα, εκ των οποίων:
•(8) άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών.
•(2) άτομα, για οπλοκατοχή.
•(1) άτομο, για παράνομη υλοτομία.
•(6) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
•(3) άτομα, για διακίνηση λαθρομεταναστών .
•(42) λαθρομετανάστες.
•(10) άτομα, για λοιπές παραβάσεις.
Βεβαιώθηκαν συνολικά: (185) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
•(160) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
•(6) παραβάσεις περί Ναρκωτικών.
•(2) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Όπλων.
•(2) παραβάσεις  Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
•(2) για παρεμπόριο.
•(6) υγειονομικές παραβάσεις.
•(7) λοιπές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν:
• (200) κιλά και (158,4) γραμμάρια κάνναβης.
• (40) γραμμάρια κοκαΐνης.
• (7,2) γραμμάρια ηρωίνης.
• (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
• (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
• υλοτομημένη ξυλεία  (οξιά) άνω των 10 χωρικών κυβικών μέτρων.
•(1500)  κιλά μήλα, χωρίς νόμιμα παραστατικά.
•πλήθος προϊόντων παρεμπορίου (ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, παιχνίδια, γυναικεία καλλυντικά, κοσμήματα)
•δύο κυνηγετικά όπλα.
•ένα αεροβόλο όπλο.
•εργαλεία (ένα αλυσοπρίονο, τρεις κορμοστροφείς, ένα φτυάρι, μία αξίνα).
•δύο μπιτόνια με λάδι μηχανής  και τρία λίτρα βενζίνης.
Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
•Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), έμποροι ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών επιχειρήσεων του, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Καλπάκι και τους Νεγράδες Ιωαννίνων, να μεταφέρουν  με  δύο  αυτοκίνητα,  συνολικά περισσότερα από  (196) κιλά κάνναβης.
•Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται, στην ευρύτερη δασική περιοχή  του Ασημοχωρίου Ιωαννίνων και κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να υλοτομούν ξυλεία (οξιά), την οποία είχαν φορτώσει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.  
•Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρεις ημεδαποί έμποροι ναρκωτικών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες κοκαΐνης  ενώ στην κατοχή τους και σε δύο σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (40) γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από (4) κιλά κάνναβης και ένα αεροβόλο πιστόλι.
•Κατελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα να μεταφέρει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να διαθέτει προς πώληση (1500) κιλά μήλα, χωρίς νόμιμα παραστατικά.
•Προσήχθη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, πλανόδιος μικροπωλητής, ο οποίος διέθετε προς πώληση στον Λούρο Πρέβεζας πλήθος προϊόντων παρεμπορίου (ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, παιχνίδια, γυναικεία καλλυντικά, κοσμήματα).
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διακινούσαν συστηματικά κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες στην πόλη των Ιωαννίνων
 Αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.Στην κατοχή τους καθώς και σε δύο σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  πάνω από (4) κιλά κάνναβης και (40) γραμμάρια κοκαΐνης. Συνελήφθησαν, την 24-09-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 31 και 55 ετών,  ενώ αναζητούνται άλλοι δύο 32χρονοι ημεδαποί συνεργοί τους, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων.Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και συνελήφθη ένας 31χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος ποσότητα κοκαΐνης βάρους (6,7) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί την κοκαΐνη από 31χρονο ημεδαπό.Κατά την προσέγγιση  των αστυνομικών στο σπίτι του 31χρονου, εντόπισαν δύο άτομα να εξέρχονται από αυτό και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε σήμα για έλεγχο που έγινε στον οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας  μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο συνοδηγός απέρριψε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν την σύλληψη και αναζητούνται.Επίσης,μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 31χρονος προμηθευτής των ναρκωτικών καθώς και ένας ακόμα 55χρονος συνεργός του, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε συμμετείχαν σε διαδοχικές αγοραπωλησίες ποσοτήτων ναρκωτικών,ενώ χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης και διακίνησης (καβάτζες).
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•Ποσότητα κοκαΐνης  βάρους (3,6) γραμμαρίων
•Ποσότητα κάνναβης βάρους (4.095,2) γραμμαρίων
•Ένα (1) αεροβόλο όπλο,  χωρίς σχετική άδεια
•Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός  στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητο του πάνω από (170) κιλά κάνναβης
  Αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας προχώρησαν σήμερα το πρωί στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, στη σύλληψη ενός 45χρονου  Έλληνα, ο οποίος είχε φορτωμένο το αυτοκίνητό του με περίπου (170) κιλά κάνναβης.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας,κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών,πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός και στο εσωτερικό του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν, εκατόν πενήντα εννέα (159) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (170) κιλών και (350) γραμμαρίων. Το όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για την διακίνηση των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στην Ελλάδα
 Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Make Roads Safe Hellas, ξεκίνησε στην Ελλάδα η επιθεώρηση και αξιολόγηση 3.600 km του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου σε 10 Περιφέρειες της χώρας. Η αξιολόγηση γίνεται με την εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας RAP, η οποία έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως για την ανάλυση πλέον των 650.000 Km οδών. Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, η Ομάδα και το όχημα του SENSOR διερχόμενοι από την Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν και ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες.Η κα Καλογιάννη εξέφρασε την συμπαράστασή της στη σημαντική προσπάθεια προώθησης τέτοιων έργων και υποστήριξε την ανάγκη διεύρυνσής του στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, προς όφελος του προγραμματισμού των αντίστοιχων έργων συντήρησης τόσο για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά κυρίως για την ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ.Ο Δρ. Ευάγγελος Μπέλλος, Project Coordinator, δήλωσε σχετικά: «Με τη σημαντική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ξεκινήσει, στο πλαίσιο της 10ετίας για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ο συντονισμός του έργου SENSOR αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη για εμάς. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη εμπεριστατωμένων σχεδίων και η προώθηση στοχευμένων και υλοποιήσιμων δράσεων για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών από τροχαία ατυχήματα. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη που με το κύρος και την ευαισθησία της μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».

Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα 70 χρόνια από την εκτέλεση των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς
 Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα (70) χρόνια από την εκτέλεση των σαράντα εννέα (49) Προκρίτων της μαρτυρικής πόλης Παραμυθιάς, που εκτελέστηκαν αναίτια και άνανδρα από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, με τη συνδρομή ένοπλων Μουσουλμάνων Τσάμηδων.Τα χαράματα της αποφράδας ημέρας της 29ης Σεπτεμβρίου 1943, με εντολή του φρουράρχου της πόλης, που έκρινε ότι έπρεπε τελικά, και βάσει των στοιχείων που είχε, δόθηκε διαταγή και εκτελέστηκαν με τουφεκισμό, στο μαρτυρικό τόπο στη θέση ''Ελαιώνας Τσαμάτου'', σαράντα εννέα (49) από τους συνολικά 52 συλληφθέντες και κρατούμενους Προκρίτους.Οι πιο πολλοί από τα θύματα της θηριωδίας, ήταν μεταξύ τους, στενοί συγγενείς. Γονείς και παιδιά, αδέλφια, ανίψια και θείοι. Στους άοπλους και αθώους πολίτες που τελικά εκτελέστηκαν, συμπεριλαμβάνονταν και δύο έφηβοι δέκα έξι (16) ετών.Η βαρβαρότητα των εγκληματιών κατακτητών φασιστών (γερμανικές και ιταλικές δυνάμεις κατοχής) και των συνεργατών τους, που είχε αρχίσει να κορυφώνεται το καλοκαίρι του 1943 με φονικά, βιασμούς, αγριότητες και λεηλασίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού των χωριών του κάμπου Παραμυθιάς και του Φαναρίου, δε σταμάτησε στο αποτρόπαιο αυτό γεγονός που αποτελεί την πιο ζοφερή πτυχή της ιστορίας της περιοχής μας, αλλά συνεχίστηκε το επόμενο διάστημα με την αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονία και άλλων αθώων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της τότε επαρχίας Παραμυθιάς.Χρέος όλων μας, ως δημοκρατικοί και ελεύθεροι πολίτες, είναι όχι μόνο να παραβρεθούμε στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, που πραγματοποιεί ο Δήμος Σουλίου και να τιμήσουμε τους πεσόντες 49 Προκρίτους, αλλά με τη στάση και συμπεριφορά μας να επιτρέψουμε παρόμοια εγκληματικά φαινόμενα, φασιστικές συμπεριφορές και αιμοσταγή δικτατορικά καθεστώτα να συμβούν στο μέλλον, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.Στα πλαίσια των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων, καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Σουλίου και ολόκληρης της Ηπείρου, να επισκεφτούν την πόλη της Παραμυθιάς το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μνήμης και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές.Το αναλυτικό επίσημο πρόγραμμα έχει ως εξής :
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/09/2013
09:00 Περιδιάβαση κρουστών από ομάδα μουσικών στην πόλη της Παραμυθιάς, προς υπενθύμιση του ιστορικού γεγονότος.
16:00 ''ΤΟΥΡΝΟΥΑ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ''. Αγώνες μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς.
17:00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνεδρίαση Δ. Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας περιόδου 1940 – 1945 '' ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ''.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/09/2013
07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου (Τέλεση Αρχιερατικού μνημόσυνου ).
09:45 Τέλος προσέλευσης επισήμων.
10:45 Πομπή προς το Μνημείο των Πεσόντων.
10:55 Άφιξη στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων.
11:00 Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό τρισάγιο. Χαιρετισμός Δημάρχου Σουλίου.
Κεντρική ομιλία για το χρονικό της εκτέλεσης από τον Φιλόλογο Αρχαιολόγο κ. Σόρογκα Θωμά.
Προσκλητήριο νεκρών.
Κατάθεση στεφάνων.
Ενός λεπτού σιγή.
Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής.
Τερματισμός αγώνα δρόμου θυσίας προς τιμή των πεσόντων, από μαθητές σχολείων του Δήμου .
16:00 ''ΤΟΥΡΝΟΥΑ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ'' . Αγώνες μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς.
19:30 Λαμπαδηφορία από μαθητές σχολείων του Δήμου από το δημοτικό σχολείο ''Βούλγαρη'' έως και το Μνημείο Πεσόντων 49 Προκρίτων .
21:00 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι». Μουσική εκδήλωση ( κλασική μουσική και τραγούδια ) .
Παράλληλα, με τις εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες 49 Προκρίτους της μαρτυρικής πόλης Παραμυθιάς, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, εορτάζει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.Από ώρα 19:00 θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου, στην Παραμυθιά, μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός,μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 20:45 θα γίνει η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου εντός της πόλης Παραμυθιάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: