ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε παιδικό σταθμό της Πέρδικας…?



Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό :  ( Αβραάμ Λίνκολν )

....ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε παιδικό σταθμό της Πέρδικας...?
Θέλανε να κάνουνε οικονομία…;;; ...τότε :


   















 Απίστευτο και όμως αληθινό. Μνημονιακή ενέργεια που δεν έχει ούτε ‘’ δράμι ‘’ ανθρωπισμό. Την 26-09-2013 ,συνεργείο της ΔΕΗ προσπάθησε να κόψει το ρεύμα στον παιδικό σταθμό της Πέρδικας Ηγουμενίτσας.Αυτό κατήγγειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Κώστας κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.Το χρέος του παιδικού σταθμού ανέρχεται στις 3.500€ κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν αρκετοί συσσωρευμένο απλήρωτοι λογαριασμοί. Μετά από την παρέμβαση των νηπιαγωγών το συνεργείο δεν προχώρησε στο κόψιμο του ρεύματος.Βρε …που πάμε;; που πάμε;;Ιδιάιτερα τις δυο τελευταίες δεκαετίες με σεσημασμένο και δόλιο τρόπο αφαιρέθηκε συστηματικά οποιαδήποτε έστω και απλή επιστημονική αναφορά από τις οικονομικές σπουδές. Εδώ και πολλά χρόνια οι οικονομικές σχολές στην Δύση δεν παράγουν επιστήμονες οικονομολόγους, αλλά κατ' επάγγελμα διαστροφείς της πραγματικότητας και κατ' εθισμό απατεώνες. Αυτό το νόημα έχουν τα Business και Finance που διδάσκονται τα παιδιά στις οικονομικές σχολές. Από τις πιο επώνυμες,έως τις υποδεέστερες.Δεν μαθαίνουν τίποτε περισσότερο από την εξυπηρέτηση του ιδιωτικού συμφέροντος σε βάρος της κοινωνίας και της ανθρωπότητας.Η Πολιτική Οικονομία ως επιστήμη μετέτρεψε την "επιστήμη του πλουτισμού", όπως αποκαλούσαν οι πατέρες της τις λογικές των μερκαντιλιστών, σε επιστήμη του πλούτου που οφείλει να υπηρετεί όχι το ιδιωτικό, αλλά το δημόσιο συμφέρον.Έτσι γεννήθηκε η Πολιτική Οικονομία ως επιστήμη. Μπορεί κανείς να συγκρίνει τους ορισμούς αυτούς - που διατυπώθηκαν το 1825 - και τις σημερινές οικονομικές σπουδές για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει πλέον ίχνος επιστήμης σ' αυτές τις τελευταίες.Προσωπικά θαυμάζω και αποδέχομαι μόνο εκείνους τους οικονομολόγους που πληρούν τον παραπάνω ορισμό. Έστω κι αν μπορεί να διαφωνώ κάθετα μαζί τους.Για τους υπόλοιπους τρέφω μόνο απέχθεια και αηδία μιας και πίσω από ακαδημαικές περγαμηνές που δεν αξίζουν τίποτε από την σκοπιά της επιστήμης έχουν μετατρέψει τις οικονομικές σπουδές σήμερα στην πιο χυδαία "επιστήμη του πλουτισμού" που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Οι σπουδές αυτές σήμερα είναι μόνο για να ακρωτηριάζουν τον νου και την ηθική υπόσταση των σπουδαστών ώστε να είναι "χρήσιμοι βλάκες" ή επαγγελματίες απατεώνες για τα μεγάλα αφεντικά.

Γελάει ο κόσμος με τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής
 O τιμοκατάλογοw του κυλικείου της Βουλής που σοκάρει. Μας κάνουν πλάκα τελικά οι “ Ηγέτες ” μας, αφού στο κυλικείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ελληνικός καφές κοστίζει μόλις…0,15 λεπτά του ευρώ (0,10 καφές + 0,05 ποτήρι).Ο κατάλογος που βλέπεται πιο κάτω είναι ο τελευταίος που κοινοποιήθηκε στις 0 3 Αυγούστου, δείχνοντας για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό πόσο θέλουν οι Κυβερνώντες να προστατέψουν τα χαμηλά μισθολόγια των βο(υ)λευτών μας.
…από : tromaktiko




ΔΗΜ.ΑΡ.  Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ερώτηση για τους Βοσκοτόπους      
                                                           
Σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από την καταγραφή των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων και την εφαρμογή του Ν. 4061/2012.Τους τελευταίους μήνες οι κτηνοτρόφοι μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την αδυναμία εξεύρεσης των αναγκαίων επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους και να τους καταβληθούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις.Δεδομένου ότι:
α) Η προσαρμογή της χώρας μας στα δεδομένα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τον προσδιορισμό των βοσκοτόπων είναι επιβεβλημένη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της επιβολής υψηλών προστίμων,
β) Οι βοσκότοποι συνδέονται άρρηκτα με τη βιώσιμη κτηνοτροφική δραστηριότητα και η συμβολή τους στη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι καταλυτική, γ) Η καταβολή των ενισχύσεων είναι ζωτικής σημασίας για τους κτηνοτρόφους,ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί εάν:
1) Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του προσδιορισμού των βοσκοτόπων της χώρας που είναι επιλέξιμοι για την ενιαία ενίσχυση,
2) Υπάρχει αποτύπωση σε ενιαίο χάρτη όλων των εκτάσεων όπου, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, απαγορεύεται η βόσκηση.
3) Θα υπάρξει σύνδεση των βοσκοτόπων με το Εθνικό Κτηματολόγιο.
4) Σκοπεύουν  να ζητήσουν από την ΕΕ παράταση για τον καθορισμό των βοσκοτόπων και  να διεκδικήσουν διεύρυνση του ορισμού των βοσκοτόπων που προβλέπεται στον ευρωπαϊκό κανονισμό, καθώς και να θέσουν  επισήμως το ζήτημα στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας.
5) Πως θα αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και την οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων από την εφαρμογή του Ν. 4061/2012. και τέλος ερωτώνται εάν είναι στις προθέσεις τους η διαμόρφωση ενός σταθερού, σαφούς και ενιαίου νομικού πλαισίου χαρακτηρισμού και διαχείρισης των βοσκοτόπων της χώρας.

Πέθανε η Πόλυ Πάνου - ‘’ Πήρα τη στράτα την κακιά ‘’
 Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, «σώπασε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.Η Πολυτίμη Κολιοπάνου - όπως ήταν το πραγματικό της όνομα -, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.Η Πόλυ Πάνου (28 Οκτωβρίου 1940 - 27 Σεπτεμβρίου 2013) ήταν Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια (ρεμπέτισσα).Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, όμως μεγάλωσε στην Πάτρα.Το πραγματικό της όνομα ήταν Πολυτίμη Μπίθα (κατά άλλους Πολυτίμη Κολιοπάνου).Μπήκε στη δισκογραφία με το ‘’ Πήρα τη στράτα την κακιά ‘’ (1952) του Μπιθικώτση. Συνέχισε με το Να πας να πεις της μάνας μου του Ζαμπέτα- Τσάντα (1956) και Τα αδέλφια δε χωρίζουνε, Τα λιμάνια, Το δαχτυλίδι, Άλλα μου λεν τα μάτια σου, Ένα σφάλμα έκανα, Εσένα δε σου άξιζε αγάπη, Ο κόσμος όλος με κατακρίνει και άλλα.Ίδρυσε, αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά, τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέτα». Σημειώνεται ότι η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα "Παιδιά του Πειραιά",που έγινε αργότερα διεθνής επιτυχία.Απεβίωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.
- Τη Δευτέρα στις 15:00 η κηδεία της Πόλυς Πάνου.
-Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα από τις 09:30 της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου
- Θα ταφεί στο νεκροταφείο το Κόκκινου Μύλου.
- Εδώ και πολύ καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
- Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών.
- Το πραγματικό της όνομα ήταν Πολυτίμη Κολιοπάνου.
- "Νονός" του καλλιτεχνικού της ονόματος ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Σήμερα, η Πόλυ Πάνου έφυγε από τη ζωή. Πάλεψε με τον καρκίνο αλλά έχασε τη μάχη. Το νοσοκομείο Υγεία ανακοίνωσε το θάνατό της με λίγες λέξεις. "H Πολυτίμη Πάνου, ετών 73, απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο". Μια από τις πιο σημαντικές και χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού "έσβησε". Η Πόλυ Πάνου δε θα τραγουδήσει ξανά για τους κοινούς θνητούς.Η μπάσα φωνή της δε θα συγκινήσει εκείνους που τη θαύμαζαν, εκείνους που μεγάλωσαν με τα τραγούδια της.Ομως υπάρχουν τα τραγούδια της στηντεχνολογία , σε δίσκους και cd απόόπου ο Λαός θα ακούει τηνμοναδική ερμηνεία της εις τους αιώνες…!


Κλοπή - φθορά ξένης ιδιοκτησίας στην Άρτα
 Την 26-09-2013/12.00 στην Άρτα, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, γιατί εισήλθε στο χώρο στέγασης δύο Δημοτικών σχολείων της Άρτας και αφού προξένησε φθορές σε διάφορα μέρη των κτιρίων καθώς και του κυλικείου, εν συνεχεία αφαίρεσε (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, (1) καλώδιο σύνδεσης διαδραστικού πίνακα με υπολογιστή, (1) φορητό υπολογιστή, (1) δημοσιογραφικό εγγραφής φωνής, (1) φορητό ράδιο, (1) φωτογραφική μηχανή και διάφορα άλλα τρόφιμα από τον χώρο του κυλικείου καθώς και διάφορα έγγραφα.
Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο κλοπές από Δημοτικά Σχολεία στην Άρτα
Συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος ημεδαπός. Σημειώνεται επίσης ότι, ο δράστης είχε συλληφθεί την 20-09-2013 από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για παρόμοιο αδίκημα.Εξιχνιάστηκαν άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας δύο κλοπές από τους χώρους των γραφείων και του κυλικείου   δύο Δημοτικών Σχολείων στην πόλη της Άρτας.Συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την 26-09-2013 το μεσημέρι στην Άρτα, ένας 28χρονος ημεδαπός.Σημειώνεται επίσης ότι,ο ίδιος δράστης είχε συλληφθεί την 20-09-2013 από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για παρόμοιο αδίκημα (σχετικό το από 21-09-2013 Δελτίο Τύπου).Ειδικότερα, προχθές το βράδυ ο συλληφθείς εισήλθε στο χώρο στέγασης δύο Δημοτικών Σχολείων και αφαίρεσε από τους χώρους των γραφείων έναν  φορητό υπολογιστή, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ένα φορητό ράδιο - cd και ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο, καθώς και τρόφιμα και έγγραφα από το χώρο του κυλικείου.Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 28χρονο λίγες ώρες αργότερα  και να τον συλλάβουν.Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία,τα οποία και κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής ο Β. Ντούλε
…Big kreu i plotë i mendjes…?
 Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) που εκφράζει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλε εξελέγη την Πέμπτη αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής.Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ντούλε ψήφισαν 104 βουλευτές, 4 τάχθηκαν κατά και 6 απείχαν.Τον Βαγγέλη Ντούλε είχε προτείνει για το αξίωμα αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ανέφερε: «Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Ντούλε θα συμβάλει, με την ωριμότητα και την εμπειρία του, στην καλή διαχείριση του κοινοβουλευτικού έργου".

Επιστροφή του Ειδικού Φόρου για το πετρέλαιο στους αγρότες
 Από τον Υπουργό Αγροτικής ΑνάπτυξηςΥπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του...Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση καταβολής για το έτος 2013 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.Η δεύτερη δόση που θα είναι εφάμιλλη της πρώτης που καταβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 θα καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Η έγκαιρη καταβολή της 2ης δόσης, ισόποσης της 1ης, τηρώντας την Κυβερνητική δέσμευση με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί, ενισχύει τη ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για την συγκομιδή των ανοιξιάτικων καλλιεργειών, αλλά και τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους, μετά τις πρώτες βροχές, για τις χειμερινές καλλιέργειες.Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.Όπως δήλωσε ο Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2013, θα καταβληθεί στο ακέραιο, με την καταβολή και της δεύτερης δόσης. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε.Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».

Η Νύφη τόσκασε και…ταξιδεύει στον κόσμο και φωτογραφίζεται με το νυφικό
 H Jennifer Salvage παντρεύτηκε πριν από 5 χρόνια τον Jeff, φωτογράφο στο επάγγελμα, στο Νησί του Πάσχα και από τότε μέχρι σήμερα έχει διανύσει 150.000 μίλια σε όλο τον κόσμο, έχει ταξιδέψει σε 19 χώρες και έχει φωτογραφηθεί σε διάφορα αξιοθέατα με το νυφικό της. Μαζί με τον σύζυγό της επιλέγουν χώρες της αρεσκείας τους και στη συνέχεια η νεαρή κοπέλα ποζάρει στο φακό με το νυφικό της. «Μετά τις γαμήλιες φωτογραφίες που βγάλαμε μετά το γάμο μας στο Νησί του Πάσχα, αποκτήσαμε ένα πάθος που έγινε μανία και συνεχίζουμε. Έχουμε πάει σε πολλές χώρες, Μπαχάμες, Περού, Ελλάδα, Τζαμάικα, Ρωσία και άλλες, και έχω φωτογραφηθεί σε διάφορα αξιοθέατα με το νυφικό μου.Το φόρεμα, μάλιστα, ακόμα αντέχει », λέει η Jennifer. Η νεαρή κοπέλα πρωταγωνιστεί στη σειρά φωτογραφιών «One dress, one woman» έχοντας… λιώσει στην κυριολεξία το νυφικό της, χωρίς βέβαια τα ψηλοτάκουνα.

Sandu’ao, η πόλη που επιπλέει
 Συχνά αναφέρεται ως «Future Water World», το χωριό του Sandu’ao είναι η μεγαλύτερη θάλασσια κοινότητα της Κίνας.Βρίσκεται στην επαρχία Fujian της Κίνας, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Ningde City, το Sandu’ao είναι από τους μόλις λίγους οικισμούς που έχουν ανεγερθεί στο νερό. Είναι βασικά ένα τεράστιο αυτοσυντηρούμενο πλωτό χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να πατήσουν στεριά για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Χρησιμοποιώντας βάρκες, ζουν από την αλιεία και τη γεωργία των ωκεανών.Είτε το πιστεύετε είτε όχι το Sandu’ao έχει τη δική του πλωτή ταχυδρομική υπηρεσία, μίνι μάρκετ, αστυνομικό τμήμα, ακόμα και μια σειρά από εστιατόρια.Μετά την καταστραφή από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, κατά την ιαπωνική εισβολή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Sandu’ao πέρασε μια δεκαετία ανοικοδόμησης και ανάπτυξης και είναι τώρα η μεγαλύτερη βάση καλλιέργειας της Κίνας κίτρινης πέστροφας και διαφόρων άλλων θαλασσινών, όπως οστρακοειδή, γαρίδες και τις γαρίδες γίγας. Η γεωργία στη θάλασσα πραγματοποιείται σε δεκάδες χιλιάδες κλουβιά και δίχτυα αλιείας, τα οποία φαίνονται από απόσταση σαν ένα αξέχαστο θέαμα που πολλοί αποκαλούν «φυτεία στη θάλασσα».Ακριβώς όπως τα περισσότερα κινέζικα χωριά, το Sandu’ao έχει τα χαρακτηριστικά μέτριου μεγέθους σπίτια φτιαγμένα από ξύλο, με μόνη διαφορά ότι είναι χτισμένα σε προβλήτες από μπαμπού και ξύλο, δεμένες σε πλαστικά βαρέλια και κομμάτια από PVC που εξασφαλίζουν την πλευστότητα.Εκτός από σημαντική πηγή θαλασσινών για ολόκληρη τη χώρα, το Sanu’ao γίνεται επίσης ένα όλο και πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους ταξιδιώτες που ανυπομονούν να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή στο νερό.

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία
 Σε 24ωρη απεργία θα κατέβουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με αίτημα, μεταξύ άλλων, την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας «επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Η ΟΙΕΛΕ ζητά και την απόσυρση εγκυκλίου για την «"απελευθέρωση" της λειτουργίας των ολοήμερων ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και για την αύξηση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».Τέλος, ζητά την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.

Χρωστούσαμε 360 δις...πήραμε μέχρι τώρα 550 δις(!), πόσα χρωστάμε ακόμα;
 Και που πήγανε τα 550;;;Απίστευτες μαθηματικές πράξεις από τους μέχρι τώρα υπουργούς των οικονομικών. Ο Στούρναρος ρωτάει τον ALEXIS: Ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 Δισ. που έχουμε πάρει;;Δυστυχώς η αξιόπιστη ΝΕΤ δεν μας είχε δείξει την απάντηση του ALEXIS. Λέτε να τον ρώτησε από που προέκυψε το 550 Δισ.;;Γιατί στο τελευταίο Δελτίου Δημοσίου Χρέους εμφανίζονται μόνο 303 δις και κάτι ψιλά. Εκτός αν ο Στούρναρος συμπεριλαμβάνει τα 233 Δις που είχαν πάρει οι τραπεζίτες μέχρι τον Απρίλιο του 2012 μαζί με τα τελευταία ψιλά (δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν είναι 14 Δισ. πάνω κάτω) που πήραν για την ανακεφαλαιοποίηση του Δεκεμβρίου 2012.Αν και έχουμε την εντύπωση ότι οι τραπεζίτες πήραν κάτι παραπάνω τον Δεκέμβριο του 2012.Οπότε έχουμε Δημόσιο Χρέος 303 + 247 Τραπεζίτες = 550 Δισ. που ΕΧΟΥΜΕ(;;) πάρει.

Άντε τώρα να τους πείσεις στα μπλοκς… πώς δε μας ψεκάζουν
 Οι αεροψεκασμοί και η εμφάνιση άσπρων γραμμών στον αέρα, έχει υπάρξει αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολογών και όχι μόνο.Τα τελευταία χρόνια, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά ακόμη και μέσα στη Βουλή, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών.Έτσι, και με τη διάσταση που έχει δοθεί, όταν μια τέτοια γραμμή εμφανιστεί στον ουρανό, μπορεί να προκαλέσει την απορία ακόμη και λιγότερων εύπιστων πολιτών.Η επιστημονική εξήγηση ότι πρόκειται για «παγωμένους υδρατμούς» στις ουρές αεροσκαφών, δεν πείθει όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ψεκασμούς με τοξικές ουσίες για διάφορους λιγότερο αθώους σκοπούς.Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν ληφθεί σήμερα και απεικονίζουν τις περίφημες «άσπρες ουρές».





Δεν υπάρχουν σχόλια: