ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

….ΘΕΜΑΤΑ…@...:



ΕΔΩ ΛΕΜΕ…:  ‘’ Ο ΧΑΜΟΣ  ‘’

Σύλληψη μελών οργανωμένου  κυκλώματος   διακίνησης μεταναστών
 Την 22-12-2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν  δύο άτομα, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών και ένας αλλοδαπός,υπήκοος Ιράκ 34 ετών,μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ  αναζητούνται και άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας.Επίσης, συνελήφθησαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Σουδάν, ηλικίας 31,20 και 26 ετών. Συγκεκριμένα, βράδυ επί της Εγνατίας Οδού στην Ηγουμενίτσα,οι αστυνομικοί εντόπισαν και έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα.Ο 45χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, ανέπτυξε ταχύτητα  και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.   Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος   προωθούσε προς το Λιμάνι  τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ένας εκ των οποίων πριν την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, με “εγκέφαλο”  και διοργανωτή των λαθρομεταφορών τον 34χρονο  Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το παραπάνω κύκλωμα, δραστηριοποιούνταν  στην παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, με διάφορα μεταφορικά μέσα, από την πόλη των Ιωαννίνων προς την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τελικό προορισμό την Ιταλία, αποκομίζοντας για τις “υπηρεσίες” του αυτές παράνομα περιουσιακά οφέλη.Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος, το εύρος της δραστηριότητάς του καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περιοχές  της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας .Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για κυκλοφορία πλαστών ευρώ. Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περιοχές των Νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 48χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα μετέβη συνολικά σε επτά επιχειρήσεις (καφετέριες, βενζινάδικα, παντοπωλείο και κατάστημα ειδών υγιεινής), όπου πραγματοποίησε συναλλαγές μικρής αξίας, δίνοντας ως αντάλλαγμα πλαστά χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.Τα πλαστά χαρτονομίσματα, που κατασχέθηκαν,θα αποσταλούν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 48χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπών για κατοχή και εμπορία κάνναβης
 Συνελήφθησαν,την 21-12-2012 το μεσημέρι στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22 και 18 ετών,για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά  με τον 22χρονο, όπου συμφωνήθηκε η αγορά  πέντε (5) σπιρτόκουτων με κάνναβη, έναντι χρηματικού ποσού. Στη συνέχεια, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, προσήλθαν οι δύο δράστες, όπου σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα κάτωθι :
•Πέντε (5) σπιρτόκουτα με κάνναβη συνολικού βάρους (26,20) γραμμαρίων.
•Το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ.
•Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για ναρκωτικά
Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης περίπου δύο κιλών.Συνελήφθη,την 22.12.2012 το πρωί στα Ιωάννινα,από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ,ένας 24χρονος  αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί  στον 24χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
•Δύο (2) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (2.125) γραμμαρίων.
•Το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
•Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης - περί αλλοδαπών 
Την 21-12-2012 ,20.00, στην Εγνατία Οδό, πλησίον Νέο Λιμένα, σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, συνελήφθησαν (3) λαθρομετανάστες,ενώ αναζητείται ακόμη (1).Επίσης συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ,γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αρχηγικό ρόλο στην προαναφερθείσα οργάνωση, ενώ αναζητείται αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν,  ο οποίος είχε τον ρόλο του διακινητή.
Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών 
Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων και σπιτιών σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία .
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 26, 23 και 25 ετών, καθώς από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η κοινή τους δράση σε έξι μέχρι στιγμής, διαρρήξεις ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και συγκεκριμένα πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, μενταγιόν, αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί, ρολόγια και σκουλαρίκια) καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κάθε είδους κλοπών, η δραστηριότητα της οποίας ξεκίνησε τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012, με πεδίο δράσης περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Παράλληλα διερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους  στις διαρρήξεις και άλλων ατόμων καθώς και η ταυτοποίηση της δράσης τους και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων. Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος
H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της, καταγγέλει τις δηλώσεις Μπερίσα και κάθε εθνικιστικού Αλβανικού κύκλου και καλεί όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και  τους Αλβανούς  να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές ,έτσι ώστε  να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.
Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Το ΔΣ της ΠΣΕ συζήτησε στη συνεδρίαση της 20-12-12 τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος, αναφερόμενος σε ομιλία του στην Αυλώνα επ΄ ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της γειτονικής χώρας, ανέφερε :
"Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας !
Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο".
 Οι Ηπειρώτες της αποδημίας, παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία εδώ και χρόνια τα εθνικιστικά ξεσπάσματα φορέων του Αλβανικού κράτους,επίσημων και ανεπίσημων όσο και τη χαλκευμένη απογραφή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.Πρώτη φορά όμως από το ανώτατο κρατικό επίπεδο, δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας εκφράζεται μια τέτοια εθνικιστική αντίληψη περί της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτή η αντίληψη δε κρύβει τίποτε άλλο από την επιθυμία για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια για άλλη μια φορά. Και αυτήν τη φορά ευθέως αναφέρεται και η επιθυμία για αλλαγή των συνόρων μέχρι την Πρέβεζα.
 Και υπενθυμίζουμε! Οι αλλαγές των συνόρων στάζουν αίμα !
 Οι μικροί επίδοξοι ιμπεριαλιστές δε θα είχαν το θάρρος να προβούν σε τέτοιες δηλώσεις αν δεν ένιωθαν τη βεβαιότητα ότι στηρίζονται σε ισχυρές πλάτες.
 Τις πλάτες εκείνων που αποζητούν με το «διαίρει και βασίλευε» να ματοκυλίσουν άλλη μια φορά την περιοχή για τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, για τα υπό έρευνα ενεργειακά κοιτάσματα του Ιονίου. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ το 1999 διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία, κατάσφαξαν τους λαούς της, κατασκεύασαν ανύπαρκτα κράτη-προτεκτοράτα και σήμερα επιθυμούν, την ένταση, του μεταξύ τους ανταγωνισμού και με άλλους επίδοξους «προστάτες» της περιοχής , για να διαφεντέψουν τον πλούτο του τόπου μας.Τα συμφέροντα αυτών υπηρετεί ο κ. Μπερίσα.Του επιστρέφουμε τον εθνικισμό του και τον μεγαλοϊδεατισμό του. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τον Αλβανικό λαό, γιατί εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε συγγενείς στην Αλβανία, την Εθνική Ελληνική μειονότητα.Και με τις άλλες εθνότητες της Αλβανίας, με το λαό της δε μας χωρίζει τίποτε.
Γιατί έχουμε επίγνωση ότι και τα συμφέροντα του αλβανικού λαού δεν υπηρετούνται με τον εθνικισμό, με την αρπαγή για λογαριασμό άλλων συμφερόντων, αλλά από την ειρηνική συνεργασία.
Το μεροκάματο δε θα μεγαλώσει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αλβανία, αν αλλάξουν τα σύνορα.
Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι,  Έλληνες, Βορειοηπειρώτες  και Αλβανοί δε θα λιγοστέψουν.
Η φοροληστεία, δε θα σβήσει .
Οι συντάξεις δε θα μεγαλώσουν.
Στα νοσοκομεία οι λαϊκές οικογένειες, Ελληνικές και Αλβανικές,  θα συνεχίσουν να πληρώνουν.
Η παιδεία όλο και περισσότερο μόνο κατ΄ όνομα θα είναι δωρεάν.
Τα χαράτσια θα ξεζουμίζουν τους κόπους μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς  να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές ,έτσι ώστε  να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.
Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ   

«Αλλάζουν τα φώτα» στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών
 Ανατροπή άνευ προηγουμένου έρχεται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταΐκών. Οικιακοί παραγωγοί και ιδιοκτήτες ειδικών πάρκων, που έχουν κάνει επενδύσεις χιλιά­δων ευρώ, βρίσκονται μετέωροι μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον επικεφαλής Ευάγγελο Λιβιεράτο, έχει προσυπογράψει την «καταδίκη» τους.Οι μεν πρώτοι θα δουν τις «εγγυημέ­νες τιμές» στις οποίες αγοράζει η ΔΕΗ την ενέργεια από τις στέγες να ψαλιδίζονται έως 50%, ενώ οι δεύτεροι έχουν δεχθεί ψυχρολουσία από το χαράτσι που θα κυμαίνεται από 25 ως 30%.Ο σχεδιασμός των φωτοβολταϊκών επενδύσεων,όπως αποδεικνύεται, έγινε με τεράστια επιπολαιότητα και περισσή ανικανότητα από τα στελέχη των προηγουμένων κυβερνήσεων.Κάτι τέτοιο, βεβαίως, δεν γίνεται για πρώτη φορά.«Μόνοι κερδισμένοι από την άναρχη δόμηση του προγράμματος των φωτοβολταϊκών στις στέγες και τα πάρκα ήταν οι γνωστοί αεριτζήδες της αγοράς», ανέφερε σε έντονο ύφος ο μηχανολόγος και τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ),Σταμάτης Περδίος.«Το κράτος εμφανίζεται για άλλη μια φορά ως μπαταχτσής και κοινός απατεώνας, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές για να καλύψει την παροιμιώδη βλακεία του.Και όσο το κράτος είναι μπαταχτσής - και τα φαινόμενα είναι επαναλαμβανόμενα - τόσο ο πολίτης θα φοροδιαφεύγει. Όσο το κράτος είναι αφερέγγυο, τόσο το θεριό θα γιγαντώνεται !», συμπληρώνει ο ίδιος.Τα γεγονότα που οδήγησαν το πρόγραμμα της ενέργειας από τον ήλιο σε ναυάγιο είναι πολλά. Πρώτα απ' όλα δόθηκε προτεραιότητα στις επενδύσεις πάρκων και αργότερα - με μεγάλη καθυστέρηση - προωθήθηκε η εφαρμογή στις στέγες. Δηλαδή, το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε ακριβώς το αντίθετο απ' ότι έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. «Μεγάλο λάθος», σχολίασε ο κ Περδίος που έδωσε κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Αν είχαμε δυο κιλοβάτ σε 200 χιλιάδες στέγες,θα είχαμε εγκατεστημένη ισχύ 400 μεγαβάτ.Όση  ισχύ έχει η μονάδα στη Μεγαλόπολη», ανέφερε και κατέρριψε ης επιλογές του ΥΠΕΚΑ.Τεράστιο θέμα προκύπτει, επίσης, και για τους χιλιάδες αγρότες που πέρυσι είχαν ενθαρρυνθεί να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά και εν μία νυκτί άλλαξε η νομοθεσία με τους ίδιους να μένουν μετέωροι. «Όλοι τους εξαπατήθηκαν, εκτός από εκεί­νους που είχαν τις κατάλληλες πολιτικές συναινέσεις και οι αιτήσεις τους κρίθηκαν θετικά.. Οι άδειες που δόθηκαν ήταν επιλεκτικές», μας είπε με νόημα ο Σταμάτης Περδίος που σε ερώτημά μας για το ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από αυτή την ιστορία ήταν κάθετος. «Κερδισμένοι είναι όσοι ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των φακέλων συμμετοχής στην επένδυση. Οι γνωστοί αεριτζήδες της αγοράς, που έπαιρναν τρία με τέσσερα χιλιάρικα - κατά μέσο όρο - για την προετοιμασία κάθε φακέλου. Μιλάμε, δηλαδή, για εκατομμύρια ευρώ». Για μια ακόμη φορά, το κράτος λειτούρ­γησε ως μεσάζων συγκεκριμένων συμ­φερόντων.«Ως κοινός λωποδύτης», σύμφωνα με το συνομιλητή μας.Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως οι «εγγυημένες τιμές» που δόθηκαν για την αγορά της παραγόμενης κιλοβατώρας ήταν εξαιρετικά υψηλές. «Αυτό που έγινε εδώ, δε συνέβη πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτοί που τις όρισαν, ήταν εκτός τόπου και χρόνου», υπογράμμισε ο κ. Περδίος και συμπλήρωσε πως «τώρα βλέπουμε ότι το τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δεν μπορεί να καλύψει τις εγγυημένες τιμές. Απόδειξη αυτού ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας τους τελευταίους έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι » ! Κι αυτός είναι ο λόγος που το κράτος, εξαπατώντας για άλλη μια φορά πολίτες και επενδυτές, οδηγήθηκε στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 25 ως 30% στα φωτοβολταϊκά πάρκα, για δύο συν ένα χρόνια.Από δω και πέρα τα πράγματα... αγριεύουν ! Σύμφωνα με απόψεις ειδικών, φτάνει η μέρα που η ΔΕΗ θα δηλώνει σε όσους - έχουν υπογράψει συμβόλαια με υψηλές τιμές ανά κιλοβατώρα  ότι δεν χρειάζεται όλη την παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, κάτι που αναφέρεται στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων. Τι σημαίνει αυτό; Για τρεις ή τέσσερις μήνες το χρόνο η Επιχείρηση ούτε θα παίρνει ενέργεια, αλλά ούτε και θα δίνει αντίτιμο. Κι έτσι «έντεχνα» θα κουρέψει, επί της ουσίας, την τιμή. Είναι πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα με το έκτακτο χαράτσι που επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων.Όσο για το «έκτακτο» μην ξαφνιαστείτε αν γίνει μόνιμο. Ότι μπαίνει, δεν βγαίνει στην Ελλάδα. Ενώ μια δεύτερη εκδοχή σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της ΠΟΜΙΔΑ, είναι ότι «σύντομα εκτός από τη βίαιη μείωση της τιμής που κάνουν από το 0,50 στο 0,25 για τα οικιακά φωτοβολταϊκά θα πέσει καρπαζιά στη μορφή του "φορολογούμε την είσπραξη", ενώ τώρα είναι αφορολόγητη.Πιθανόν τα έσοδα από φωτοβολταϊκά να προστεθούν στα άλλα εισοδήματα».Και τι καταφέρνουν με όλα αυτά; «Με μια λαθεμένη πολιτική σκοτώνουν όχι κινείται στην αγορά..», συμπληρώνει ο ίδιος !
από : elem.tee

Ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk - 2 πάνω από την Ελλάδα
 Με 15 φορές την ημέρα περνά πάνω από την Ελλάδα ο τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος.Με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας οι οποίες βασίζονται και σε σχετική ενημέρωση ξένης μεγάλης μυστικής υπηρεσίας ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk-2 ήδη ξεκίνησε να στέλνει φωτογραφίες σε τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα από στόχους επί ελληνικού εδάφους.Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ενώ είχε ανακοινωθεί από τους Τούρκους ότι ο Göktürk-2  θα ετίθετο σε λειτουργία και θα ξεκινούσε να μεταδίδει υλικό απεικόνισης από τις αρχές Ιανουαρίου έχει ήδη αρχίσει την μετάδοση των σχετικών πληροφοριών και μάλιστα μια μόλις ημέρα μετά αφού τέθηκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου.Ο δορυφόρος περνά 15 φορές (!) την ημέρα επάνω από την Ελλάδα σαρώνοντας ολόκληρη την επικράτεια από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο και έχοντας την ικανότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων αφού έχει διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων.Και τα χειρότερα έπονται: Εντός του 2013 εκτοξεύεται και ο δεύτερος κατασκοπευτικός τουρκικός δορυφόρος με βελτιωμένη κατά πολύ την διακριτική του ικανότητα αφού αυτή θα φτάνει μέχρι και τα ο,80 του μέτρου κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να εντοπίζει μέχρι τις κινήσεις ενός… σκύλου όπου αυτός επιτηρεί.Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία.Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007.Σε σχέση με την διακριτική ικανότητά του ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ, ανέφερε πως «ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν οικονομικής φύσεως πληροφορίες» για να συμπληρώσει: «Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε νε δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο και να στοχοποιείται π.χ. από ένα UAV».Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ότι η Τουρκία διαθέτει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν και χωρίς κανένα περιορισμό, περιορισμό που έχουν ως προς το χρόνο εκμετάλλευσης (time sharing) οι ΕΔ με τον Helios IIB ο οποίος είχε εκτοξευθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2009.
...από : defencenet

Λέτε να…???
Αυτά είναι τα νέα τεκμήρια αυτοκινήτων για το 2013 - Ανάσα για τους κατόχους πολλών κυβικών .
 Σημαντικές αλλαγές στα τεκμήρια των αυτοκινήτων προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να τα κάνει πιο ρεαλιστικά.Τα σημερινά έχουν κριθεί ιδιαίτερα αυστηρά, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να αδυνατούν να κρατήσουν τα αυτοκίνητά τους και είτε να τα πωλούν είτε να καταθέτουν τις πινακίδες τους.Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα προτεινόμενα τεκμήρια θα είναι μειωμένα μέχρι και 44% περίπου, δίνοντας μία σημαντική ανάσα στους ιδιοκτήτες.Επιπλέον, θα ισχύει κανονικά η παλαιότητα των οχημάτων, που για αυτά ηλικίας από 6 έως 10 ετών υπάρχει μείωση κατά 30% και για μεγαλύτερα των 10 ετών η μείωση ανέρχεται στο 50%.