ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Ελευθερία είναι κάτι που πεθαίνει αν δεν χρησιμοποιείται



…..ΘΕΜΑΤΑ...@...:

MΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ

Εύχομαι  σε  όλους  καλά  Χριστούγεννα  και  καλές  γιορτές,  με  την  ελπίδα  η  νέα  χρονιά  να  σηματοδοτήσει  μια  νέα  αρχή  για  την  χώρα  και  για  τον  καθένα  μας  χωριστά.Πρέπει  για  αυτό  να  προσπαθήσουμε  όλοι μαζί.Με  αλληλεγγύη  στους  συνανθρώπους  που  βρίσκονται  σε  δύσκολη  θέση. Με  ακόμα  καλύτερη  διαχείριση  σε  όλα  τα  επίπεδα  της  Διοίκησης.Με  τις  απαραίτητες  αλλαγές  και  μεταρρυθμίσεις  στις  δομές  του κράτους.Με  σύγχρονες  αντιλήψεις  για τους  τρόπους  που  θα  φέρουν  την  ανάκαμψη στην  οικονομία  και  την  ανάπτυξη  που  τόσο  ανάγκη  έχουμε. Πρέπει  να  συζητήσουμε με ειλικρίνεια  για  τις  δυσκολίες  που  θα  αντιμετωπίσουμε  και να δράσουμε γρήγορα και  αποτελεσματικά.Το  2013  θα  είναι  μια  καλύτερη  χρονιά  αν  δούμε  την  αλήθεια  κατάματα  και  αν  προσπαθήσουμε  όλοι  ακόμη  περισσότερο.Καλά Χριστούγεννα σε  κάθε  οικογένεια  σε  κάθε  Θεσπρωτό  και  Ηπειρώτη, όπου γης.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 26η έτους 2012
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 27η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Τεχνικό Πρόγραμμα 2013
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
2.Γνωμοδότηση σχετικά με την χορήγηση στον Βρακά Ηλία του Μηνά άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας επί Δημόσιας Δασικής έκτασης στην θέση «Προσήλιο» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου.
 Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
3.Τροποποίηση Προϋπολογισμού - Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012 και Αποδοχή Επιχορήγησης.–
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Στεργίου Παναγιώτης
4.Τροποποίηση των αριθμ. 37 και 282/2011 αποφάσεων Δ.Σ. ως προς την παρ. 4α που αφορά την τακτική επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΔΗΦ από το Δήμο Φιλιατών.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Στεργίου Παναγιώτης
5.Περαιτέρω μείωση μισθωμάτων των ακινήτων που στεγάζουν Δημοτικές Υπηρεσίες (Ν.4002/2011 και Ν. 4081/2012.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Στεργίου Παναγιώτης
6.Ένταξη της Πράξης «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Φιλιατών» με κωδικό ΜS 393144 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής»–
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κωστάρας Σταύρος
7.Λήψη απόφασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής εμβέλειας.
 Εισηγητής: Α/δήμαρχος Κωστάρας Σταύρος
8.Έγκριση Έκθεσης Διαδικασιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Φιλιατών για την περίοδο 2011-2014 .
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος Φιλιατών
9.Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία στο (Greece – Albania IRA Cross – Border Programme 2007-2013. A.MA.TA Advanced Management Tool for Aguaculture «Προηγμένα εργαλεία διαχείρισης υδατοκαλλιεργειών».
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κωστάρας Σταύρος
10.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΗΛΕΑΣ» και παράταση προθεσμίας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
11.Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΡΙΖΟΥ» και παράταση προθεσμίας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
12.Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου  ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΞΕΧΩΡΟ» και παράταση προθεσμίας.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
13.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ».
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μάνος Κων/νος
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Διαμάντη Άννα.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΑΣΙΟΣ

Δράση  του Δικτύου Κοινωνικής  Αλληλεγγύης 
 


































Η Περιφέρεια  Ηπείρου  σε  συνεργασία  με  την   Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, στα πλαίσια δράσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων συγκέντρωσε διάφορα είδη (Ρούχα, Τρόφιμα, Σχολικά είδη, χαρτικά), τα οποία παρέδωσε  την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στα παιδιά που διαμένουν στην Μαθητική Εστία Φιλιατών. Κατά την παράδοση ο Δ/ντης της, κ. Λιαμίρας Θανάσης, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της.Η Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ευχαριστεί με τη σειρά της το Βιβλιοπωλείο Κυριαζή που πρόσφερε τα σχολικά είδη  και τον  Σύλλογο υπαλλήλων της ΠΕ για τα τρόφιμα.O Aντιπεριφερειάρχης κ.Θωμάς Πιτούλης, με αφορμή τη διανομή των ειδών και τις επικείμενες εορτές,   δήλωσε τα εξής: « Αυτήν  την  περίοδο, οφείλουμε  όλοι  μας, στα  πλαίσια  των  δυνατοτήτων  μας, με  περίσσευμα  καρδιάς  να  βοηθήσουμε  τους  συμπολίτες  μας. Καλές  γιορτές  σε  όλους ».
Υπενθυμίζεται ότι από την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας θα συνεχιστούν  ανάλογες πρωτοβουλίες και για το λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους και τους φορείς να συνδράμουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2013
 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2013, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 67.355.492,06 ευρώ. «Δεν είναι αυτός που θέλουμε, είναι προϋπολογισμός ανάγκης και όχι ανάπτυξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κλείνοντας τη συζήτηση.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης παρουσίασε την Έκθεση Ελέγχου του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που είχε αντικείμενο την διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων της από 13-3-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών, για την τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και για την επαλήθευση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας.Στην Αξιολόγηση υπογραμμίζεται ότι η Περιφέρεια τηρεί μηχανογραφικά  πλήρως λειτουργικό Μητρώο Δεσμεύσεων από τον Οκτώβριο του 2011, το οποίο παρέχει αξιόπιστα στοιχεία αναφορικά με το ύψος των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, τις εκκρεμείς δεσμεύσεις, τις απλήρωτες και τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.   Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι υπάρχει μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο από τις 31 Δεκεμβρίου 2011, όσο και το τελευταίο τρίμηνο, διαπιστώνοντας ότι  δεν μεταβιβάζονται οι εκτιμώμενες επιχορηγήσεις – μεταβιβαστικές πληρωμές από το κράτος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης  έδωσε και αναλυτικά στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπήρχαν μέχρι και τον  Αύγουστο του 2012, που σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ανέρχονται σε  17 εκ. ευρώ  τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην «πασιφανή αδυναμία του Κράτους για πληρωμή των οφειλών του» και υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της μη καταβολής ΚΑΠ στις Περιφέρειες απασχολεί έντονα την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Ακόμη, διευκρίνισε ότι μόνο για το 2012  οφείλονται στην Περιφέρεια Ηπείρου από αναπτυξιακούς πόρους 14 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι άμεσα απαιτητά και ήδη αντιπροσωπεία περιφερειαρχών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για την εκταμίευση οφειλομένων κονδυλίων μέχρι τέλος του έτους.Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης στην πρωτιά που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ (πλην των Περιφερειών του στόχου 1), στην εξόφληση οφειλών ύψους 15 εκ. ευρώ που παρέλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και των 25 εκ. ευρώ του Αναπτυξιακού Νόμου κ.α.

Συνάντηση Περιφερειάρχη  Αλεξ. Καχριμάνη με τον Πρόεδρο και Δ/Σ της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»
Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για το μέλλον της κτηνοτροφίας και της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»,  είχε σήμερα  στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Michael A. Oneill και το μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Βιτάλη.Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ήπειρο η ισχυρή παρουσία της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της και σιγά – σιγά να αλλάξει προς το καλύτερο η νοοτροπία που είχε παγιωθεί τα τελευταία χρόνια.Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, για την στήριξη και προώθηση επενδύσεων για νέες μονάδες στον Αναπτυξιακό Νόμο και εν γένει για τον αγροτοδιατροφικό κλάδο.«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν νέοι άνθρωποι με γνώσεις για να δραστηριοποιηθούν με την κτηνοτροφία, ώστε να έχουμε περισσότερο ποιοτικό και τοπικό γάλα και να μην οδηγούμαστε σε μεταφορά του από άλλες περιοχές της χώρας»,  ανάφερε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» στον καθορισμό τιμών παραγωγού, στη μείωση του κόστους των ζωοτροφών μέσω της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΖΩΔΩ, ενώ ειδική μνεία έκανε και στη στήριξη των μικρών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.«Στο χέρι σας είναι να αλλάξει όλη η κατάσταση. Η κτηνοτροφία είναι η ταυτότητά μας και όλοι μαζί θέλουμε και πρέπει να βοηθήσουμε, μέσω αυτής,  στην αναβάθμιση της περιοχής μας», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης.Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» κ. Michael A. Oneill, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  ότι στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να επενδύσει στη γαλακτοβιομηχανία, να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος, την παραγωγή προϊόντων,   επιτυγχάνοντας  αύξηση του μεριδίου της στην Ελληνική αγορά και στις εξαγωγές και  δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίας.«Ήρθαμε για να αποκτήσουμε ρίζες στην περιοχή και είμαστε πολύ ευαίσθητοι στις σχέσεις μας με τους κτηνοτρόφους, αναζητώντας τρόπους ώστε να έχουν ένα σταθερό επίπεδο ζωής. Θέλουμε η «ΔΩΔΩΝΗ» να συνεχίζει να αποτελεί το έμβλημα της Ηπείρου, πρόσθεσε ακόμη ο Πρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας.

European Forest Fire Network (EUFOFINET) – INTERREG IV C
  Σήμερα  πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου ημερίδα για την ολοκλήρωσης του έργου European Forest Fire Network (EUFOFINET) – INTERREG IV C, στο οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ως εταίρος.  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης που ανέπτυξε η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου, καθώς και η συνολική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του.Το έργο EUFOFINET χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 13 φορείς από 8 ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε αυτό. Κύριος στόχος του ήταν η βελτίωση των πολιτικών διαχείρισης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών μέσα από την ανταλλαγή  Καλών Πρακτικών, καθώς και η δημιουργία ενός δικτύου εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα συνεργάζονται και θα ανταλλάσουν συνεχώς πληροφορίες και γνώσεις.Το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας  Ηπείρου επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη τρόπων και μεθόδων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών. Συγκεκριμένα το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας περιλαμβάνει 3 άξονες:
1. «Παρέμβαση εν τη Γενέσει της Πυρκαγιάς»,
2.«Χαρτογράφηση Κινδύνου και Επικινδυνότητας και
3.«Τεχνικός Οδηγός Αποκατάστασης των Καμένων Περιοχών».
Το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρεί στα πλαίσια των ανωτέρω θεματικών να  μεταφέρει και να ενσωματώσει, σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο, Καλές Πρακτικές που χρησιμοποιούν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.Στην συνάντηση παραβρεθήκαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Ήπειρος  Τόπος  να  Ζεις
 Συζητήθηκε  σήμερα  ο  προϋπολογισμός  της  Περιφέρειας  Ηπείρου  για  το  έτος  2013.Και στη  σημερινή  συζήτηση  δεν  απαντήθηκε  το  βασικό  ερώτημα  προσδιορισμού  της  πραγματικής  οικονομικής  κατάστασης  της  Περιφέρειας  Ηπείρου.Το  ερώτημα  που  κατέθεσε  η  παράταξη  «Ήπειρος  Τόπος  να  Ζεις» έγκαιρα  και  γραπτά  ήταν :
Προς ,
Περιφερειάρχη  Ηπείρου
κ.Αλέξανδρο  Καχριμάνη
Θέμα : « Αποστολή  στοιχείων».
Κύριε  Περιφερειάρχη,
   με  βάση  τις  επίσημες  ανακοινώσεις  του  αναπληρωτή  Υπουργού  Οικονομικών  κ.Χρήστου  Σταϊκούρα , τα  χρέη  της  Περιφέρειας  Ηπείρου  ανέρχονται  σε  17,006,074 €.
Ζητάμε  να  μας  ενημερώσετε  αναλυτικά  για  τα  εξής :
• Σε  ποιους  οφείλονται  τα  χρήματα  αυτά;
• Σε  ποια  φυσικά  αντικείμενα  αναφέρονται;
• Με  βάση  ποιες  χρηματοδοτήσεις  δημοπρατήθηκαν  και  συμβασιοποιήθηκαν  τα  αντικείμενα  αυτά;
Ο  Περιφερειάρχης  έκανε  το  άσπρο - μαύρο  και  προσπάθησε  να  αποκρύψει  την  πραγματικότητα, απαριθμώντας  έναν  κατάλογο  οφειλετών  προς  την  Περιφέρεια  σύμφωνα  με  τις  δικές  του  εκτιμήσεις.Μετά  την  άρνηση  του  κ.Περιφερειάρχη  να  απαντήσει  στο  ερώτημα  αυτό, προκύπτει  ξεκάθαρα ότι  η  Περιφέρεια  Ηπείρου  είναι  «αιχμάλωτη»  στην  προχειρότητα, στην  παλαιοκομματική  λογική  και  στις  μικροπολιτικές  εξυπηρετήσεις  ημετέρων  της  Περιφερειακής  Αρχής.Μας  είναι  άγνωστο  πότε  η  Περιφέρεια  Ηπείρου  θα  μπορέσει  να  απαλλαχτεί  απ’  τα  χρέη  που  κληροδότησε ως  Νομάρχης  και  συνέχισε  ως  Περιφερειάρχης ο  κ.Καχριμάνης, ακολουθώντας  απαρέγκλιτα  την  ίδια  τακτική.Σ’  αυτήν  την  κρίσιμη  περίοδο, θα  αποτελούσε  βαθιά  οικονομική  ανάσα  για  την  περιοχή  αν  αυτές  οι  χρηματοδοτήσεις  που  έρχονται  ακόμα, θα  ήταν  «ελεύθερες»  να  επενδυθούν  στον  τόπο  μας.

Απόπειρα ληστείας – περί όπλων
 Την 20-12-2012/03.00 στους Ραψαίους Ιωαννίνων, (2) άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπών και με την απειλή όπλων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τους ιδιοκτήτες χρηματικό ποσό καθώς και τα κλειδιά του Ι.Χ.Φ. αυτ/του τους. Δράστες πυροβόλησαν (2) φορές για εκφοβισμό εντός της οικίας, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ατόμου, διέφυγαν και αναζητούνται. 
 
Συνελήφθη Δουλέμπορος στο Καλπάκι Ιωαννίνων
 Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.Συνελήφθη, την 20-12-2012 αργά το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων,από αστυνομικούς  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης  Κόνιτσας.
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ανθούσα Πρέβεζας για  ναρκωτικά
 Κατά την αστυνομική έρευνα στην οικία του, κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (846) γραμμαρίων.Αστυνομικοί της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν την 21.12.2012 το πρωί  έναν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας στην Ανθούσα Πρέβεζας, για  κατοχή  ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι  αλλοδαπός κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής της Πάργας και της Πρέβεζας,  σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (846,4) γραμμαρίων.Επίσης,όπως διαπιστώθηκε ο 36χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας,ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τοποθετήθηκαν φορητοί χιονοφράκτες στην Εγνατία Οδό



















Σε μήκος περίπου 6,8 χιλιομέτρων εκτείνονται οι φορητοί χιονοφράκτες, που έχει τοποθετήσει κατά μήκος της Εγνατίας Οδού η φερώνυμη εταιρεία, προκειμένου να προστατέψει το οδικό δίκτυο από έντονα καιρικά φαινόμενα,κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013. Παράλληλα, η εταιρεία προμηθεύτηκε από το 2008 εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης, από κουβέρτες και θερμοφόρες μέχρι πρόχειρα γεύματα, σε μια προσπάθεια κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών οδηγών και επιβατών, σε περίπτωση ακινητοποίησης οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα τοποθετήθηκαν χιονοφράχτες στο οδικό υποτμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Καλαμιάς μέχρι εκείνον των Κοίλων, καθώς και σε τμήμα της περιοχής Γαλάνι, μήκους τριών και δύο χιλιομέτρων αντίστοιχα.Επίσης, στη Θράκη και ειδικότερα σε επιλεγμένες θέσεις της περιοχής του Α/Κ Αρδανίου έχουν τοποθετηθεί -όπως και στις προηγούμενες χειμερινές περιόδους- χιονοφράκτες μήκους περίπου 1,8 χιλιομέτρων, παρόλο μετά το 2005-2006 δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χιονοθύελλας.Όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, αν και οι χιονοφράκτες θεωρείται ότι προσφέρουν σημαντική ελάφρυνση στα φαινόμενα συγκέντρωσης χιονιού επί των οδών σε περιπτώσεις χιονοθύελλας, ωστόσο δεν εξαλείφουν το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό, στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εγκρίθηκε δαπάνη της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση μελετών διερεύνησης και εφαρμογής μόνιμων τεχνικών λύσεων για τα καιρικά φαινόμενα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, όπως κατάλληλα διαβαθμισμένη δενδροφύτευση, εξειδικευμένα συστήματα ανεμοφρακτών, κτλ.Σε ό,τι αφορά τα αναλώσιμα που διατίθενται στους οδηγούς σε περίπτωση ακινητοποίησης οχημάτων, συνολικά είναι διαθέσιμα 500 τεμάχια από κάθε είδος υλικών, κατανεμημένα γεωγραφικά στα κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας (ΚΕΚ) Δωδώνης και Ανηλίου, καθώς στα κέντρα διαχείρισης αυτοκινητοδρόμου (ΚΔΑ) Γρεβενών,Δερβενίου,Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.Η Εγνατία Οδός ΑΕ,τέλος,θα διανέμει το προσεχές διάστημα φυλλάδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την ενημέρωση των χρηστών της οδού για το πώς πρέπει ν΄ αντιδρούν στα έντονα καιρικά φαινόμενα (τα φυλλάδια είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της Εγνατίας Οδού, www.egnatia.eu ). Στη διάθεση των χρηστών βρίσκεται τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου και ο τηλεφωνικός αριθμός 1077, τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση από το κινητό τους για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ή και για πληροφόρηση χρειάζονται.