ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δεν μπορείς να βρεις γαλήνη αποφεύγοντας τη ζωή



…ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στην Φάκα της ΕΛ.ΑΣ. 730 κιλά κάνναβης στον Αγιο Νικόλαο των Φιλιατών
 Εντοπίστηκε «καβάντζα» με (730) κιλά κάνναβης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε σε δασώδη  περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κάνναβης.Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν  δεκαέξι (16) σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν   εξακόσια ογδόντα εννέα (689) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (730) κιλών.Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που  σχετίζονται με την υπόθεση.Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Στην Λίστα (347) κιλά και (500) γραμμάρια κάνναβης
Την 19-12-2012/14.30 στη Λίστα Θεσπρωτίας, εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή (10)σάκοι, οι οποίοι περιείχαν συνολικά (347) κιλά και (500) γραμμάρια κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν.Στο σημείο προσέγγισε άγνωστο άτομο που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, πλην όμως στη θέα των αστυνομικών που επιτηρούσαν το μέρος, ανέπτυξε ταχύτητα, διέφυγε και  αναζητείται.

Το πρόγραμμα INTERREG IVC την τριετία 2010-2012
 Στα πλαίσια κλεισίματος του έργου MiSRaR, πραγματοποιήθηκε την 7η Δεκεμβρίου 2012 ημερίδα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.Το  εν λόγω έργο υλοποιείται  στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG IVC την τριετία 2010-2012 κατά την οποία οι συμμετέχοντες ανταλλάσουν εμπειρίες και τεχνογνωσία σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία μετριασμού χωρικών κινδύνων/καταστροφών, όπως πλημμύρες πυρκαγιές,  τεχνολογικά ατυχήματα κ.τ.λ. Στο έργο συμμετέχουν 7 εταίροι από 6 χώρες. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.Σκοπός της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε ήταν να γίνει μία παρουσίαση, σχετικά με τις βασικές έννοιες με τις οποίες ασχολήθηκε το έργο, σε εκπροσώπους υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαδικασία μετριασμού κινδύνων. Έμφαση δόθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής καλών πρακτικών που προέρχονται από το σύνολο των χωρών των εταίρων που συμμετείχαν στο έργο.Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου (www.misrar.eu).
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
           ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (85%) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (15%) .

Το πλακόστρωτο της ορχήστρας του Νέρωνα
 Τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου της ορχήστρας πάνω στο οποίο έπαιξε ο Νέρωνας ως... ηθοποιός,αποκάλυψε πρόσφατα η αρχαιολογική σκαπάνη στο ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης Πρέβεζας σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Αρχαίας Νικόπολης, κ. Κωνσταντίνου Ζάχου. «Η αποκάλυψη τμήματος του πλακόστρωτου δαπέδου της ορχήστρας,όπου έπαιξαν ηθοποιοί κατά τα Άκτια, γεννά ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις», δήλωσε ο κ. Ζάχος στην εφημερίδα «Εθνος» και τόνισε ότι η τομή που έγινε αποκάλυψε 5 τ.μ. του πλακόστρωτου, ενώ η ένταξη των έργων για τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση περίπου 2,5 εκατ. ευρώ θα φέρει στο φως μεγάλο τμήμα του, ίσως και όλο το πλακόστρωτο δάπεδο.Την τοπογραφική και κτηματολογική μελέτη της αρχικής σύμβασης της μελέτης «Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)», προεκτιμώμενης αμοιβής 636.592,81 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση της . Παράλληλα ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών για την «Πύκνωση αρδευτικού δικτύου υψηλής ζώνης Λάμαρης Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 46.000 ευρώ και τις «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού» (Π.Ε.Πρέβεζας), προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.

Αντίδραση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
Την έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων.Η απόφαση αυτή ουσιαστικά οδηγεί σε κλείσιμο τα Επιμελητήρια καθώς οι εγγραφές και οι συνδρομές αποτελούν τα βασικά τους έσοδα κι αυτά που διασφαλίζουν την επιβίωσή τους.Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συζήτησε αναλυτικά το ζήτημα και καταγγέλλει την απόφαση αυτή.« Γίνεται ακατόρθωτη η άσκηση από τα Επιμελητήρια των αρμοδιοτήτων όπως η τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, η έκδοση των πιστοποιητικών μεταβολών των επιχειρήσεων, η αδειοδότηση των επιχειρήσεων, Υπηρεσία μιας Στάσης κ.ά., με αποτέλεσμα τις υπηρεσίες αυτές να τις επωμισθεί αναγκαστικά το κράτος. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των δαπανών για το Δημόσιο, αλλά και για τις επιχειρήσεις που θα υποχρεούνται να εξυπηρετηθούν.Οι συνδρομές στα Επιμελητήρια ανταποδίδονται από αυτά με έργο στο πολλαπλάσιο προς τις επιχειρήσεις και Προφανώς η κατάργηση της συνδρομής κάπου αλλού στοχεύει και όχι στην οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, όπως ισχυρίζονται», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και καταγγέλλει μεγάλα συμφέροντα που επιδιώκουν τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αποδιοργάνωση των φορέων υπεράσπισης τους, όπως τα Επιμελητήρια.

Χωρίς ίντερνετ κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα
 Πόσο εύκολο είναι να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο μια χώρα; Ήδη η Συρία έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο και δεν θα ήταν απίθανο άλλη μια χώρα να μείνει χωρίς διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.Σύμφωνα με την εταιρεία Renesys για να μην γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση του διαδικτύου έτσι ώστε να είναι δύσκολο να κόψεις τους δεσμούς.Σε κάποιες χώρες η πρόσβαση στο διαδίκτυο εξαρτάται μόνο από μία ή δύο εταιρείες που έχουν επίσημη άδεια για μεταφορά των δεδομένων. Έτσι είναι πολύ εύκολο να αποκοπεί το ίντερνετ αν η κυβέρνηση ή μια τρομοκρατική οργάνωση σαμποτάρουν τις δύο αυτές εταιρείες.Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες χώρες έχουν περισσότερους παρόχους και συνδέσμους στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκοπή τους από το διαδίκτυο. Η εταιρεία Reneys δημιούργησε ένα χάρτη στον οποίο απεικονίζει τις χώρες που θα μπορούσαν πιο εύκολα να αποκοπούν από το διεθνές ίντερνετ.Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν 30 χώρες που δεν είναι δυνατόν να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο καθώς έχουν πολλαπλές συνδέσεις σε αυτό. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις 30 χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Ρωσία και η Αυστραλία.Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν χαμηλό ρίσκο αποσύνδεσης από το ίντερνετ. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο βαθμίδες με χώρες που αντιμετωπίζουν μεσαίο και υψηλό ρίσκο αποσύνδεσης.Ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο (61) είναι η Συρία, η Τυνησία, η Αλγερία, του Τουρμεκινστάν, η Λιβύη, η Αιθιοπία, το Ουζμπεκιστάν, η Μιανμάρ και η Υεμένη που έχουν 1 ή 2 εταιρείες παροχής ίντερνετ.Επίσης 72 χώρες έχουν λιγότερους από 10 παρόχους και θα ήταν σχετικά εύκολο σε μια κυβέρνηση να αποκόψει τη χώρα από το διαδίκτυο. Τέτοιες χώρες είναι οι Ομάν, Μπενίν, Μποτσουάνα, Ρουάντα, Πακιστάν, Κιργιζστάν, Ουγκάντα, Αρμενία και Ιράν. Η Ελλάδα έχει τουλάχιστον 10 διεθνώς συνδεδεμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και βρίσκεται στην κατηγορία του μειωμένου ρίσκου με άλλες 57 χώρες μεταξύ των οπιοίων το Μπαχρέιν, το Μεξικό η Ινδία, το Ισραήλ, ο Ισημερινός, η Χιλή, το Βιετνάμ και η Κίνα.

Έλληνας διέσχισε την Κόκκινη Έρημο με ποδήλατο
 Ομογενής ποδηλάτης διέσχισε 590 χιλιόμετρα μέσα σε μια από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του κόσμου και σε θερμοκρασίες που έφθαναν τους 45 βαθμούς προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την υπηρεσία των Ιπτάμεων Ιατρών (Royal Flying Doctor). Πρόκειται για τον Τέρι Φλάσκο που με τη συνεργασία Ελλήνων του Σίδνεϊ συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και πραγματοποίησε έναν μοναδικό άθλο. Η έρημος Simpson -ή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος)- βρίσκεται στην κεντρική Αυστραλία και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της.Ελάχιστοι είναι αυτοί που την έχουν διασχίσει με ποδήλατο και ένας απ’ αυτούς ο Τέρις Φλάσκος. Με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη. ‘Ανυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κάποια κινηματογραφική ταινία. ‘Αλλωστε στους «κόλπους» της έχουν γυριστεί κατά καιρούς διάφορες σκηνές από γνωστά φιλμ του Χόλιγουντ, ενώ διακρίνεται στις προτιμήσεις όσων λατρεύουν τις ειδικές διαδρομές στην άμμο. «Πρόκληση για δύναμη χαρακτήρα και τεστ αυτοπειθαρχίας» χαρακτήρισε τον άθλο του ο ομογενής ποδηλάτης.