ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Timeo Danaos et dona ferrentes



Συνάντηση του Γ.Α.Δ. Περιφέρειας  Ηπείρου με τον  Γ.Δ. Συνοριακής Αστυνομίας της Αλβανίας

  












 
Με τον  Γενικό Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας της Αλβανίας κ. Muco Krenar, συναντήθηκε την 19-11-2012 στο Terihat Αλβανίας,ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Τρομπούκης Κωνσταντίνος. Στη συνάντηση, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο  Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Λελοβίτης Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτης Ανδρέας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς κ. Γιώτης Γεώργιος.Τον Γενικό Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αργυροκάστρου για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Ibro Ajet, o Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αργυροκάστρου για θέματα Συνόρων και Αλλοδαπών κ. Abrija Admir, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Selfollari Sokol, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνοριακών Αργυροκάστρου κ. Spaho Dashamir, ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Αλβανικής Πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη κ. Valera Vasil και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς κ. Lena Klement. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών καθώς και η επίλυση ήσσονος σημασίας διασυνοριακών θεμάτων.Επίσης, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταλλαγής πληροφοριών στους τομείς του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος ενώ εξετάστηκε η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας,  με σκοπό  την περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη οπλοκατοχή  στην Άρτα
Συνελήφθη, την 19-11-2012 το βράδυ στο Γλυκόρριζο Άρτας, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα,σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου,παρουσία δικαστικού λειτουργού,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη πίσω πλευρά του σπιτιού σε αποθηκευτικό χώρο, κρυμμένα μέσα σε τσιμεντόλιθους, μία απομίμηση όπλου (μεταλλική ρέπλικα κρότου) και δεκατέσσερα φυσίγγια κρότου.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας.
Σύλληψη   φυγόποινου ημεδαπού
Στις 19/11/2012 το βράδυ συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 31χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης  πέντε (5) μηνών,  για  κλοπή.
Σύλληψη  αλλοδαπού για κλοπή
Στις 19/11/2012 αργά το απόγευμα συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας,γιατί αφαίρεσε από κατάστημα εμπορίας τροφίμων στην Άρτα μία φιάλη αλκοολούχου ποτού.  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στις 19 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για τη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετούς και πλημμύρες, χειμερινής περιόδου 2012-2013 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Γόγολος Ιωάννης, ο  αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Κωστάρας Σταύρος η περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Ιωάννου Αθηνά, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και Πάργας, ο Δ/της του 628 Τ.Π, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγ/τσας, οι Δ/ντές της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Εγνατίας Α.Ε, της Αρχαιολογικής υπηρεσίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Θεσπρωτίας.Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους   για την άψογη συνεργασία που επετεύχθη από όλους τους φορείς μέχρι σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Πυροσβεστικό Σώμα, που για πολλοστή φορά υπερέβαλε εαυτόν. Ειδικότερα για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν εντός κατοικημένων περιοχών (περιαστικό Δάσος Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς, Άγιους Πάντες, Τρικόρυφο κ.λ.π) οι οποίες είχαν  μεγάλη επικινδυνότητα.Στη συνέχεια έγινε απολογισμός των δράσεων της καλοκαιρινής περιόδου από τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς επίσης  και από τους λοιπούς  παρευρισκόμενους.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, τέθηκαν προβληματισμοί και έγιναν προτάσεις για καλύτερη αντιμετώπιση της χειμερινής περιόδου 2012-2013.Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας  ενημέρωσε  τους συμμετέχοντες για έργα και δράσεις που έχει ολοκληρώσει και  προγραμματίσει η Π.Ε Θεσπρωτίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου.Κλείνοντας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των Δήμων να καταβάλουν όλοι μαζί μεγαλύτερη προσπάθεια με όλα τα μέσα που διαθέτουν για αμεσότερη επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν την χειμερινή περίοδο, προς όφελος των πολιτών.
Ο  Πρόεδρος   του Συντονιστικού  Οργάνου Θεσπρωτίας
ΘΩΜΑΣ   Γ.  ΠΙΤΟΥΛΗΣ   :  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:
ΓΕΝΙΚΑ:
1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού.
2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Ώρα    08.00΄ : Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Κατάστημα της ΠΕ Θεσπρωτίας .
Ώρα 10.15΄ : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10:05΄ π.μ.
Ώρα 10.35΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α. Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας 
β. Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας  
δ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ε. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
στ. Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ζ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
η.  Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
θ.  Εκπρόσωπο ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ  εκ μέρους των αντιστασιακών
ι.   Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ   οργανώσεων
ια. Όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
- Δηλώσεις   συμμετοχής   για   καταθέσεις   στεφάνων   από  εκπροσώπους κομμάτων, Ν.Π.Δ.Δ. ή άλλων φορέων  μέχρι  23-11-2012, στο τηλέφωνο 2665360114113-839.
- Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
- Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ώρα 17.00΄: Υποστολή της σημαίας στο  Κατάστημα της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
- Υπεύθυνο για την έπαρση και υποστολή της σημαίας και για τη φωταγώγηση του Καταστήματος της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ορίζουμε τον Βασίλειο Χαϊδούση, υπάλληλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Κ α λ ο ύ ν τ α ι     ν α     π α ρ α σ τ ο ύ ν :
- Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ
-Ο Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Μπέζας Αντώνιος
-Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
-Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας
-Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας 
-Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
-Οι πρώην Υπουργοί
-Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
-Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
-Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας
-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
-Οι πρώην Βουλευτές
-Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
-Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
-Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
-Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
-Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
-Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
-Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
-Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
-Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
-Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
-Όλος ο λαός της πόλης
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
♦ Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.
♦ Τα σχετικά με τη φιλαρμονική και τη φωταγώγηση της πόλης, ο κ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
● Τελετάρχες ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία, Δρίζη Δημήτριο υπάλληλους  της Π.Ε.  Θεσπρωτίας 
♦ Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης, να δημοσιευθεί δεν με μέριμνα του Δήμου Ηγουμενίτσας στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. -
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ    ΗΠΕΙΡΟΥ             ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                              ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
                                                                                   

ΔΗΛΩΣΗ της ΕΑΣ Ιωαννίνων προς την Γ.Σ. της Γαλακτοβιομηχανίας “ΔΩΔΩΝΗ”
Ύστερα από αίτημα του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, που εκπροσωπεί 2.750.484 μετοχές επί συνόλου 4.058.743 μετοχών της Δωδώνη, αναβλήθηκε η συγκληθείσα για τις 29.10.2012 Γενική Συνέλευση της εταιρίας Δωδώνη, που είχε συγκληθεί με απόφαση του Δ.Σ. της 2.10.2012 κατόπιν του από 25.9.2012 γραπτού αιτήματός της α΄ από εμάς ως μετόχου εχούσης στην κυριότητά τους 1.005.753 μετοχές της Δωδώνη, για σήμερα 19/11/2012.Ζητήσαμε τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της Δωδώνης, γιατί η εταιρία αυτή τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη σημαντικότερη φάση της πολυετούς λειτουργίας της, αφού ο κύριος μέτοχός της, η Αγροτική Τράπεζα, ετέθη σε ειδική εκκαθάριση και, κατά συνέπεια, ετίθετο θέμα μεταβίβασης του πλειοψηφικού της πακέτου στη Δωδώνη. Θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν οι «Προϋποθέσεις Έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΤΕ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού της Εταιρίας».Η Δωδώνη έχει έντονο το συνεταιριστικό χαρακτήρα όχι μόνον για λόγους ιστορικούς, αλλά και νομικούς. Κατά το άρθρο 3 του Καταστατικού της ΔΩΔΩΝΗ  στο σκοπό της περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη συνεργασίας με φυσικά ή νομικά πρόσωπα που απασχολούνται με επιχειρήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων ή με άλλες συναφείς με την κτηνοτροφία και τη γαλακτοκομία εργασίες. Εξάλλου, κατά το άρθρο 8 του Καταστατικού, οι μετοχές της Δωδώνη είναι ονομαστικές και μη μεταβιβάσιμες. Σήμερα το «μη μεταβιβάσιμες» έχει την έννοια του «δεσμευμένες», με την έννοια ότι μέτοχοι της Δωδώνη μπορούν να καταστούν μόνον πρόσωπα που, βάσει του καταστατικού, δεσμεύονται από το σκοπό και της αρχές λειτουργίας της Εταιρίας και εγκρίνονται από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Και, σε κάθε περίπτωση, οι παλαιοί μέτοχοι έχουν δικαίωμα προτιμήσεως στη διαδικασία αυτή.Ζητήσαμε τη σύγκληση της ΓΣ για να έλθει ο κύριος μέτοχος της Δωδώνη, η υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, μέσω του ειδικού εκκαθαριστή της, που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, πριν μεταβιβάσει τις μετοχές σε οποιονδήποτε τρίτο, τηρώντας το νόμο και τις διατάξεις του καταστατικού της Δωδώνη και μεριμνώντας για το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου, να συμπράξει μαζί μας για την τροποποίηση του Καταστατικού της Δωδώνη και τη διαμόρφωση των διατάξεων του Καταστατικού της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου και το δημόσιο συμφέρον – που καλείται να υπηρετεί ο ειδικός εκκαθαριστής –, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Να αποτυπωθούν δηλαδή στο καταστατικό της Δωδώνη οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι μέτοχοι της Δωδώνη και να ορισθούν οι δεσμεύσεις τους ως προς τη λειτουργία της Δωδώνη, που θα διασφαλίζουν την τήρηση του νόμου. Ζητήσαμε, λοιπόν, τη σύγκληση αυτής της Γενικής Συνέλευσης για να αποφασισθεί μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην προσεκτική και επιμελημένη τροποποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Δωδώνη, ώστε:
α) Να προβλέπεται σαφής, διαφανής και επαρκώς καθορισμένη διαδικασία επιλογής νέων μετόχων της Δωδώνη, άρα και νέου στρατηγικού εταίρου, αν χρειάζεται, οριοθετώντας τα οικονομικοκοινωνικά κριτήρια που πρέπει να πληροί και το σύμφωνο με τον εταιρικό σκοπό χαρακτήρα που οφείλει να έχει ο νέος μέτοχος, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρίας και τη σχέση της με τις τοπικές παραγωγικές μονάδες.
β) Να καθορισθούν τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι μέτοχοι της Δωδώνη, σε σχέση με την επιδίωξη του σκοπού της εταιρίας και την προώθηση των οικονομιών των τοπικών παραγωγικών μονάδων, προκειμένου να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο εταιρικός σκοπός της Δωδώνη και να διασφαλίζεται ο άρρηκτα συνδεδεμένος με την τοπική παραγωγή, κοινωνία και οικονομία χαρακτήρας της.
γ) Να αποκρυσταλλωθούν και να διατυπωθούν με σαφήνεια στο Καταστατικό της Δωδώνη τα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής νέων μετόχων και οι δεσμεύσεις στις οποίες αυτοί θα υπόκεινται.
δ) Να ρυθμιστεί ρητώς στο Καταστατικό το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την απόκτηση πωλουμένων μετοχών, με σαφή καθορισμό της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών και των ουσιαστικών προϋποθέσεων παροχής της έγκρισης μεταβίβασης των μετοχών από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η μεταβίβαση των μετοχών της Δωδώνη που έχει η Αγροτική Τράπεζα επιτρέπεται να γίνει μόνον εφόσον έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού. Μόνο έτσι διασφαλίζεται ότι η πώληση του πακέτου μετοχών της Αγροτικής στηρίζεται στο νόμο και στο Καταστατικό και γίνεται με διάφανες και δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές, αλλά και ότι ο νέος στρατηγικός εταίρος θα τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του για τη στάση του απέναντι στις τοπικές παραγωγικές μονάδες σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρίας. Τούτο υπογραμμίσαμε ρητώς με την από 1.10.2012 επιστολή μας προς τον ειδικό εκκαθαριστή κ. Μαράντο.Οι ΕΑΣ αναζητούσαν και αναζητούν συναινετικές και διαλλακτικές λύσεις που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της Δωδώνη, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα συμφέροντα των ΕΑΣ-μετόχων, της περιοχής της Ηπείρου και της κοινωνίας μας.Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε ότι στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα ο ειδικός εκκαθαριστής προχώρησε στη μεταβίβαση των μετοχών της υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας. Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να βρεθούμε μπροστά σε δήθεν τετελεσμένα γεγονότα, με νέο, δήθεν, μέτοχο στη Γενική Συνέλευση.Την ημέρα της αναβολής δηλώσαμε δημοσίως ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα ούτε νέο δήθεν μέτοχο, γιατί αυτός θα έχει αποκτήσει παράνομα τις μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας. Τονίσαμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε τυχόν τακτικές παρανομίας και καταστρατήγησης του νόμου από τον ειδικό εκκαθαριστή. Διαπιστώνουμε ότι ο ειδικός εκκαθαριστής φυγομαχεί, αφού απέφυγε να φέρει προς συζήτηση στο κυρίαρχο όργανο της Δωδώνη, τη Γενική της Συνέλευση, το θέμα των προϋποθέσεων έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΤΕ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού της Εταιρίας, παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε από τις 25.9.2012 να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση και του ζητήσαμε ρητώς με την από 1.10.2012 επιστολή μας να μην προχωρήσει σε μεταβίβαση των μετοχών της ΑΤΕ ΑΕ πριν συζητηθεί το θέμα αυτό στη Γενική Συνέλευσης.  Η γνώμη μας είναι ότι παρανομεί και θα ζητήσουμε από τα Δικαστήρια να κρίνουν το θέμα αυτό.Η μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, που επικαλείται ο δήθεν νέος μέτοχος, είναι παράνομη και άκυρη, γιατί έχει γίνει αντίθετα στο νόμο και στο Καταστατικό της Δωδώνη.  Το καταστατικό της Δωδώνη προβλέπει ότι οι μετοχές της είναι δεσμευμένες και απαιτείται έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μεταβίβασή τους. Η έγκριση δε αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχεται μόνον όταν η μεταβίβαση των μετοχών διασφαλίζει την τήρηση του σκοπού και των κανόνων λειτουργίας της εταιρίας. Και, σε κάθε περίπτωση, παρέχεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους όταν μέτοχος επιθυμεί να μεταβιβάσει τις μετοχές του.Τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε στη δήθεν μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας στην εταιρία TODYRO LIMITED  Για το λόγο αυτό η εταιρία αυτή δεν έχει αποκτήσει την ιδιότητα του μετόχου της Δωδώνη. Δεν μπορεί, επομένως, να λάβει χώρα Γενική Συνέλευση στην οποία θα παρίσταται ως μέτοχος η εταιρία αυτή. Αποχωρούμε, λοιπόν, επειδή αρνούμεθα τη νομιμότητα αυτής της Γενικής Συνέλευσης και καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον ειδικό εκκαθαριστή,για τις παρελκυστικές του διαδικασίες και την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, τονίζοντας ότι θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της νομιμότητος.