ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε λένε «γενναιόδωρο» για να σου φάνε τα λεφτά, σε λένε «γενναίο» για να σε βάλουν να σκοτωθείς...

- ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ -
Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός για κλοπή στο Άνω Παλαιοκκλήσι Θεσπρωτίας
Ο δράστης αφαίρεσε, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη. Συνελήφθη την 18-11-2012 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας,19χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ενώ αναζητείται συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, οι  δύο  άνδρες  μετέβησαν σε οικία 71χρονης ημεδαπής στο Άνω Παλαιοκκλήσι Θεσπρωτίας και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του συνεργού του.
Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Στις 17/11/2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (17,5)  γραμμαρίων.
Στις 17/11/2012 το απόγευμα συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 32χρονος ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Στις 18/11/2012 το βράδυ συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 24χρονος ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Στο Πληκάτι οι κακοποιοί κάνουν «πάρτι»
 Λίγες μέρες που έκλεισε το στρατιωτικό φυλάκιο στο Πληκάτι και ήδη το χωριό κοντεύει να λεηλατηθεί από σπείρες αγνώστων που δρουν ανενόχλητες. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι λιγοστοί κάτοικοι στα ΜΜΕ μέσα σε μία βδομάδα, καταγράφηκαν τέσσερις κλοπές, ενώ έχουν ανοιχθεί αποθήκες και έχουν κλαπεί ζώα από τα κοπάδια.Πληροφορίες δε που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι ίδιες συμμορίες άνοιξαν κι έκλεψαν ακόμη και το στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο μέχρι πριν λίγες ημέρες λειτουργούσε.Οι λιγοστοί κάτοικοι που διαμένουν την περίοδο του χειμώνα, φοβούνται για τη ζωή τους και είναι ανήμποροι να υπερασπιστούν την περιουσία τους.Κλειδώνονται στα σπίτια και προσεύχονται να ξημερώσουν ζωντανοί.«Αν είναι δυνατόν, έκλεισαν το φυλάκιο που είναι μια ανάσα από τα σύνορα και κρατάνε άλλα στα κέντρα των πόλεων, πέραν αυτού η αστυνομία είναι άφαντη με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να κάνουν «πάρτι» στην κυριολεξία.Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι θα γίνουν τα χωριά αυτά χωρίς φύλαξη και πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Αν μπορούσαν έστω και για λίγο οι ιθύνοντες να'ρθουν στη θέση των ηλικιωμένων αυτών ανθρώπων που ζουν και επιβιώνουν με τα αγαθά που τους προσφέρει η γη και κοπιάζουν γι' αυτά, πως είναι να τα βλέπουν να χάνονται «εν μια νυκτί». Είναι ντροπή λοιπόν να αφήνουμε απροστάτευτους τους ανθρώπους αυτούς.

Διεδρική πλέον η Θεσπρωτία
 Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας.Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.Στην Περιφέρεια της Ηπείρου, η αλλαγή που επέρχεται είναι μόνο μία και αφορά στο Νομό Θεσρπωτίας. Η μονοεδρική της Θεσπρωτίας λοιπόν, όπως τη γνωρίζαμε για πολλά χρόνια παύει να υφίσταται καθώς με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής αναβαθμίζεται και στο εξής γίνεται διεδρική, θα εκλέγει δύο βουλευτές δηλαδή. Στους άλλους τρεις νομούς δεν επέρχεται καμία αλλαγή. Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων θα εκλέγονται και πάλι πέντε βουλευτές, στο Νομό Άρτας τρεις και στο Νομό Πρέβεζας δύο.Σύμφωνα με το διάταγμα, οι βουλευτικές έδρες κατανέμονται ως εξής:
Α' Αθηνών 14, Β' Αθηνών 44,Νομός Αττικής 15, Α' Πειραιώς 6, Β' Πειραιώς 8,Νομός Αργολίδος 3,   Νομός Αρτης 3, Νομός Δωδεκανήσου 5, Νομός Ευρυτανίας 1, Νομός Θεσπρωτίας 2, Νομός Ιωαννίνων 5,Νομός Καστοριάς 2,Νομός Κέρκυρας 3,Νομός Κιλκίς 3,Νομός Κοζάνης 5,Νομός Κυκλάδων 4,Νομός Λακωνίας 3,Νομός Λέσβου 3,Νομός Λευκάδος 1,Νομός Μαγνησίας 6,Νομός Πιερίας 4,Νομός Πρεβέζης 2,Νομός Φθιώτιδος 5,Νομός Φλωρίνης 2,Νομός Χίου 2,Νομός Αιτωλοακαρνανίας 7,Νομός Αρκαδίας 3,Νομός Αχαΐας 8,Νομός Βοιωτίας 3,Νομός Γρεβενών 1,   Νομός Δράμας 3,Νομός Έβρου 4,Νομός Ευβοίας 6,Νομός Ζακύνθου 1,Νομός Ηλείας 5,Νομός Ημαθίας 4,Νομός Ηρακλείου 8,Α' Θεσσαλονίκης 16,Β' Θεσσαλονίκης 9,Νομός Καβάλας 4,Νομός Καρδίτσης 4,Νομός Κεφαλληνίας 1,Νομός Κορινθίας 4,Νομός Λαρίσης 8,Νομός Λασιθίου 2,Νομός Μεσσηνίας 5,Νομός Ξάνθης 3,Νομός Πέλλης 4,Νομός Ρεθύμνης 2,Νομός Ροδόπης 3,Νομός Σάμου 1,    Νομός Σερρών 6,Νομός Τρικάλων 4,Νομός Φωκίδος 1,Νομός Χαλκιδικής 3,Νομός Χανίων 4  .

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση












































Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση με καταλήψεις σε ΚΕΠ, ΧΥΤΑ αλλά και παιδικούς σταθμούς, αντιδρώντας έτσι στο μέτρο διαθεσιμότητας που έχει τεθεί σε εφαρμογή. Τα τέσσερα Δημοτικά Συμβούλια στις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου ομόφωνα αποφάσισαν να μην αποσταλούν στοιχεία και να μην υπογραφούν απολύσεις εργαζομένων.Τα δημαρχεία Άρτας, Πρέβεζας,Ηγουμενίτσας και η Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Ιωαννιτών παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, τις Περιφερειακές Ενότητες αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση,όπου οι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία στην Κυβέρνηση.Στην Ηγουμενίτσα οι Υπάλληλοι έκαναν μεγάλη πορεία σε όλη την πόλη αντιδρώντας στις αποφάσεις της Κυβέρνησης περί των απολύσεων Προσωπικού ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσαν τα αιτήματα τους γνωστοποιώντας τα στους πολίτες μέσω της διαμαρτυρίας.Στις φωτογραφίες , τα Ενσταντανέ μαρτυρούν τους αγώνες των εργαζομένων στην Θεσπρωτία.

Τρίημερη επίσκεψη Στ.Μπένου στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου
Τρίημερη επίσκεψη στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου θα πραγματοποιήσει ζ ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ.Σταύρος Μπένος.Αύριο Τρίτη ο κ.Μπένος θα επισκεφθεί το Ρωμαικό θέατρο και το Ωδείο της Νικόπολης, ενώ την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα θα παραστεί σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας όπου θα συζητηθεί η δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής με επίκεντρο τα Αρχαία Θέατρα. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας με θέμα «Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στα Αρχαία Θέατρα Νικόπολης και Κασσώπης». Τον κ.Μπένο θα πλαισιώσουν ο αντιπρόεδρος του Διαζώματος Πέτρος Θέμελης, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΣτράτος Ιωάννου και η Προϊσταμένη της ΛΓ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας Χριστίνα Μερκούρη. Η περιοδεία του κ. Μπένου στην Ήπειρο θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης»Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου» στο Αρχαιολογικο Μουσείο Ιωαννίνων, ενώ την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» θα περιοδεύσει στα Αρχαία Θέατρα της Δωδώνης Ιωαννίνων και της Γιτάνης Θεσπρωτίας. Η επίσκεψη του κ. Μπένου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάδειξη των Αρχαιολογικών Χώρων της περιοχής την οποία ο πρόεδρος του Διαζώματος την χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερης σημασίας.

Η ΕΗΜ τιμά το έργο του ποιητή Γεώργιου Δροσίνη
 Εκδήλωση για τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη», την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4).Θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός - ιδρύτρια του συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» Ελένη Βαχάρη και η διδασκάλισσα - αρθρογράφος Πόπη Γοντικάκη - Κωστάκη.Η κ. Αντιγόνη Κατσούρη (τραγούδι - πιάνο) θα ερμηνεύσει μελοποιημένα τραγούδια του και θα εκτεθούν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός  γύρος  της  Ηγουμενίτσας
Ήταν αφιερωμένος στον αδικοχαμένο Σπύρο Παπαγιάννη…

 H Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τους «Φίλους του Ποδηλάτου», διοργάνωσαν χθες Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ποδηλατική βόλτα, αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Θεσπρωτό ποδηλάτη-μέλος της εθνικής ομάδας και δημοσιογράφο, Σπύρο Παπαγιάννη.Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, προβλήθηκε και η ταινία αφιέρωμα στον Σπύρο Παπαγιάννη ενώ ακολούθησε ποδηλατικός γύρος της πόλης της Ηγουμενίτσας.Στην εκδήλωση μίλησε αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας της Ηγουμενίτσας, ο οποίος ανέφερε ως πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 18 - 45 τα τροχαία ατυχήματα και πως από το 1965 έως το 2000, στην Ελλάδα, σημειώθηκαν 75.000 θάνατοι και 1.200.000 τραυματισμοί εξ' αιτίας των τροχαίων.Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος ο οποίος μίλησε για την ανάγκη επέκτασης των ποδηλατοδρόμων στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο με την σημερινή οικονομική συγκυρία, όπως σημείωσε και ο ίδιος.Για τον φίλο του και κουμπάρου του μίλησε ο παιδικός φίλος του Σπύρου Παπαγιάννη, Βασίλης Ρίζος, και ξεδίπλωσε το όραμα του Σπύρου για τον ποδηλατικό αθλητισμό.Παρών και μέλη της οικογένειας του Σπύρου, αθλητές της ποδηλασίας άλλα και η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου.Στην εκδήλωση προβλήθηκε και η ταινία του SuperSport "Dum Σπύρο Spero" (όσο αναπνέω, ελπίζω), αφιέρωμα στον Σπύρο Παπαγιάννη ο οποίος ήταν σχολιαστής του καναλιού σε όλους σχεδόν τους ποδηλατικούς αγώνες.Με το τέλος της προβολής ξεκίνησε ο ποδηλατικός γύρος της Ηγουμενίτσας, με την συμμετοχή περίπου 150 μικρών και μεγάλων ποδηλάτων.Στην αρχή του ποδηλατοδρόμου μάλιστα, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου, σχεδίασε στο έδαφος, ποδήλατο με την επιγραφή Dum Σπύρο Spero, προς τιμήν του Σπύρου Παπαγιάννη.

Ποδηλατοπορεία Μνήμης και Διεκδίκησης
 Πάνω από 100 ποδηλάτες ηλικίας από 7 μέχρι και 70 ετών συμμετείχαν στην Πανελλαδική "μαύρη" Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων - ΟΦΠΙ την Κυριακή 18-11-12, Παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, και έκαναν τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Παμβώτιδας. Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων. Εκεί ο Πρόεδρος του ΟΦΠΙ μίλησε στους ποδηλάτες για το θέμα της ασφάλειας στη μετακίνηση με ποδήλατο. Είπε ότι οι ποδηλάτες είναι η πιο ευπαθής ομάδα που κινδυνεύει καθημερινά από τον σχεδόν μόνιμο "θύτη", το αυτοκίνητο. Είπε ακόμη, ότι ο σύλλογος SOS (ΣOΣTE) χαρακτηρίζει τα τροχαία "εγκλήματα" και όχι ατυχήματα. Διότι όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη ή το STOP του K. O. K. και σκοτώνει άνθρωπο, αυτό δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα. Ακόμη όταν οδηγός αυτοκινήτου οδηγεί μεθυσμένος και σκοτώνει άνθρωπο, και αυτό δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο θρηνούμε 1.300.000 (!) θύματα στους δρόμους. Η Ε.Ε. έχει συνολικά αποτύχει να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει για τη μείωση των τροχαίων. Η Ελλάδα είναι φυσικά μακράν η χειρότερη στα πλαίσια της Ε.Ε. στην οδική ασφάλεια. Φέτος είχαμε αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα με ποδηλάτες. Ενδεικτικά αναφέρονται ο 14-χρονος Πάνος Τζαβάρας στην Πάτρα, ο αθλητής Νίκος Κωστέας σε αγώνα στην Εύβοια, ο 32-χρονος Μαροκινός που εγκαταλήφθηκε από τον οδηγό του Ι.Χ. , και ο ποδηλάτης που σκοτώθηκε στη διασταύρωση στο Σταυράκι στα Ιωάννινα. Αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα άλλο "ατύχημα - έγκλημα" στην περιοχή μας: Κατασκευάζεται ο δρόμος από τον κόμβο Ανατολής μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, ένας δρόμος για τη επόμενη τριακονταετία, χωρίς ποδηλατοδρόμους, που θα μπορούσαν να ενώσουν τη Μπάφρα, τη Νεοκαισάρεια, το Μπιζάνι κ.λπ. με τα Γιάννενα. Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Οι μελετητές, οι συγκονωνιολόγοι, το Υπουργείο, η Περιφέρεια, ο Δήμος; Πάντως οι υπεύθυνοι, κυρίως οι μελετητές και οι αρμόδιοι της Πολιτείας αποδεικνύονται εντελώς ανεύθυνοι. Που σπούδασαν και που ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Δεν βλέπουν τι γίνεται στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Η οδική ασφάλεια βελτιώνεται με τη στροφή στη χρήση των ΜΜΜ και του ποδηλάτου και όχι με υποδομές για το Ι. Χ. Αυτό δείχνουν οι επίσημες στατιστικές στις χώρες που εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα και είχαν αποτελεσματική μείωση των τροχαίων. Στο τέλος ο Πρόεδρος του ΟΦΠΙ είπε ότι, συμμετέχουμε στη σημερινή Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία και αποτίνουμε φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στην άσφαλτο, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε: 1) Δραστικό περιορισμό του αυτοκινήτου. 2) Ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και 3) Υλοποίηση επαρκούς δικτύου ποδηλατοδρόμων. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες ξεκίνησαν για το Γύρο της λίμνης Παμβώτιδας με συνοδεία της Τροχαίας Ιωαννίνων και των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Ιωαννίνων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, μια ποδηλατοβόλτα φρεσκάδας και αναζωογόνησης.Με ενδιάμεσες στάσεις συγκέντρωσης στην Αμφιθέα, στο Ντουραχάνι, στις ξυλογέφυρες και εικοσάλεπτη στάση στους Λογγάδες οι ποδηλάτες τερμάτισαν τη διαδρομή περίπου ώρα 13.00 στην πλατεία Μαβίλη, λίγο κουρασμένοι, αλλά ικανοποιημένοι για τη μικρή συμβολή τους στη μείωση των Τροχαίων.