ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ήξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις




- Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.
- Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
- Όταν σκέφτεσαι ότι ίσως δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Δεν μπορείς.
- Ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να υποκύπτεις σ’ αυτόν.
- Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών.
- Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα. ( ? ) …
- Είς νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων.

ΔΗΜΟΣ   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 Την αναδιάταξη του σχήματος και των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.Στο σχήμα των αντιδημάρχων εισέρχονται τέσσερα  νέα πρόσωπα. Ο κ. Μαρτίνης Δονάτος, ο κ. Ντάγκας Κωνσταντίνος, ο κ. Κωλέττας Γεώργιος και η κ. Δήμα Ισμήνη. Οι Αντιδήμαρχοι παραμένουν έξη (6) στον αριθμό, αλλά μόνο οι τέσσερεις (4) από αυτούς είναι πλέον έμμισθοι. Συγκεκριμένα και αναλυτικότερα :
. Μαρτίνης Δονάτος, άμισθος Αντιδήμαρχος Διοικητικού – Προσωπικού. Αναπληρωτής Δημάρχου
. Κωλέττας Γεώργιος,  Αντιδήμαρχος Οικονομικών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
. Κάτσιος Χρήστος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Μαργαριτίου και Παραποτάμου.
.Γόγολος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Οχημάτων και κατά τόπον . Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
. Δήμα Ισμήνη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Συβότων
. Ντάγκας Κωνσταντίνος, άμισθος κατά τόπον Αντιδήμαρχος Πέρδικας.
. Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Δουλεμπορίας
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα.Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, δύο  διακινητές και δύο μη νόμιμοι μετανάστες.Εξαρθρώθηκε κύκλωμα  που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. :
Συνελήφθησαν την 03-11-2012 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, δύο διακινητές (εκ των οποίων ένας 63χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο μη νόμιμους μετανάστες με τα ανήλικα παιδιά τους από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με δύο αυτοκίνητα, τους παρέδωσαν το ένα αυτοκίνητο και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του  Λιμένα Ηγουμενίτσας. Για τις «υπηρεσίες» αυτές, το κύκλωμα θα ελάμβανε από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, με την άφιξή τους στην Ιταλία.Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν:
•ένα  (1) Ι.Χ.Ε. και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά.
•μία πλαστή ρουμανική άδεια κυκλοφορίας οχήματος, μία ιταλική άδεια κυκλοφορίας και ένα ζεύγος Ιταλικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
•πέντε (5) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας.
•το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
•τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
•έξι (6) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων.
Περί ναρκωτικών
1) Την 01-11-2012 ,13.40 στις Κεραμάτες Άρτας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα ηρωίνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, (6,5) ναρκωτικά δισκία, άγνωστη λευκή ουσία συνολικού μικτού βάρους (0,45) γραμμαρίων. Επίσης, βρέθηκαν συνολικά (28,58) γραμμάρια ηρωίνης, (1) μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και (53) φυσίγγια διαμετρήματος 36 cal, που κατείχε παράνομα. Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Άρτας.
2) Την 02-11-2012 ,13.10 στη Λάβδανη Ιωαννίνων, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (125.655) γραμμαρίων. Επίσης, συνελήφθη έτερος ημεδαπός, συνεργός του δράστη, ο οποίος οδηγούσε έτερο όχημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής, λειτουργώντας ως προπομπός.Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί,  για μεταφορά και εμπορία  πάνω από (125) κιλών κάνναβης.Συνελήφθησαν την 02-11-2012 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 30 ετών,  κατηγορούμενοι για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στη Λάβδανη Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 31χρονο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν – 56 - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -125.655- γραμμαρίων.Στη συνέχεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του  31χρονου.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  ιδιοκτήτρια του οχήματος του προπομπού είναι  27χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται.Συνολικά κατασχέθηκαν:
•ποσότητα κάνναβης βάρους (125.655) γραμμαρίων
•δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
•δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί στην  Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί στην  Ηγουμενίτσα, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Συνελήφθησαν,την 02-11-2012 αργά το βράδυ στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας,από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών  Ηγουμενίτσας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές,ηλικίας 31,30 και 24 ετών,γιατί κατείχαν και έκαναν  χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο  διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν παραποιημένα διαβατήρια Μπαγκλαντές (αλλαγή φωτογραφίας),τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί ταχυδρομικώς από φιλικό τους πρόσωπο στην Ιταλία, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία (3) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι
 Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οδηγοί λεωφορείου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.Είχαν διαμορφώσει κρύπτη στο λεωφορείο για τη μεταφορά τριών μεταναστών.Συνελήφθησαν την 03-11-2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 46χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος ομογενής, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου,  σε τουριστικό λεωφορείο, ελληνικών συμφερόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί, μετέφεραν τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 25 και 30 ετών, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) στο εσωτερικό του λεωφορείου, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού .Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους λαθρομετανάστες ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών,  συνεπεία διοικητικής απέλασης. Κατασχέθηκαν:
•το λεωφορείο.
•το χρηματικό ποσό των (3.492,74) ευρώ, (18.030) leke Αλβανίας,  δέκα (10)  ρούβλια Ρωσίας και ένα αμερικανικό δολάριο, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
•δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εργα " Εθνικού Επιπέδου "
 Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για :
α) τον χαρακτηρισμό ως έργων "Εθνικού Επιπέδου", των έργων οδοποιίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο τμήμα Καλπάκι – Κόνιτσα.
β) την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 2.000.000 € και την έγκριση ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: "Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο Ιωαννίνων - Κοζάνης" που θα ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού.
Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο που είχαμε προτείνει το 2009, ως ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως προκύπτει από τον κωδικό του αριθμό (2009ΣΜ07100000 της ΣΑΜ 071). Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και γι' αυτό το έργο, καθώς επί μία τριετία έμεινε στα συρτάρια του υπουργείου. Με τη σημερινή απόφαση δίνουμε ώθηση σε έναν οδικό άξονα που αφορά την διαπεριφερειακή σύνδεση μεταξύ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και ανοίγει καλύτερες προοπτικές για τους Δήμους Πωγωνίου και Κόνιτσας».

Στις 22 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε, σε τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 14:00, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τις διαβεβαιώσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών:Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου Αθανασόπουλου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου Τσιρίγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012.

Ανακοίνωση - πρόκληση από τους Ρώσους περί της Δωδώνη
- Στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου το αυτόφωρο.
Με μία ανακοίνωση πρόκληση το ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικό Fund τοποθετείται λίγη ώρα μετά τα θλιβερά επεισόδια έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και τις συλλήψεις του Μιχάλη Τζίμα, του Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη και του Μιχάλη Κασσή εναντίον των οποίων είχαν υποβληθεί μηνύσεις. Κάνοντας ευθέως επίδειξη δύναμης θέλουν να καθαρίσουν πλήρως το τοπίο από την πρώτη στιγμή χωρίς να αφήσουν λεπτό πλέον για αντιδράσεις από τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους.Οι διαθέσεις τους μάλιστα αποτυπώνονται με πλήρη σαφήνεια στην ανακοίνωση που δόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στη δημοσιότητα από την ασφάλεια και την χλιδή κεντρικού πολυτελούς ξενοδοχείου των Ιωαννίνων όπου διαμένει ο Μάικλ Ο' Νηλ και οι συνεργάτες του.Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι θα ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας για όσο διάστημα χρειάστηκε ενώ είναι όντως για γέλια το σημείο εκείνο στο οποίο γίνεται λόγος για τους κινδύνους από τις πολυεθνικές. Και είναι για γέλια καθώς διατυπώνεται από τους Ρώσους, Γάλλους, Βρετανούς «φίλους». Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
«Εκφράζουμε την λύπη μας για τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών.Η Δωδώνη δεν χρειάζεται προστάτες. Χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κεφάλαια για να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, και δουλειά από όλους. Όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται ότι οι μόνοι που κερδίζουν από ανάλογες συμπεριφορές, είναι οι ανταγωνιστές της Δωδώνης και οι ξένες πολυεθνικές που γεμίζουν τα ράφια των supermarkets με τα δικά τους προϊόντα.Δύο φορές τα Ελληνικά δικαστήρια, ενώπιων των οποίων οι ίδιοι μας οδήγησαν, απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους.Η δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της πολιτείας για να προστατευτεί η περιουσία της Δωδώνης και ασφαλώς οι παραγωγοί και το προσωπικό από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της.Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέξει την Δωδώνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε βάρος της καλής λειτουργίας της επιχείρησης να οικοδομήσει τις κομματικές ή συνδικαλιστικές του φιλοδοξίες».
Μιχάλης Κασσής, Μιχάλης Τζίμας και Χριστόδουλος Μπαλντογιάννης παραμένουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων ενώ υπέβαλλαν μήνυση εναντίον κάποιου κυρίου Ιωακειμίδη που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Fund.Στη Δωδώνη παραμένουν παρατεταγμένες σε αντίθετα στρατόπεδα δυνάμεις της Αστυνομίας και των κτηνοτρόφων. Εντός είναι η Αστυνομία και εκτός οι κτηνοτρόφοι.Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ της Παρασκευής και ορίστηκε δικάσιμος για το Σάββατο στη μία το μεσημέρι.