ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αληθινοί επαναστάτες είναι εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτε



Από την ελευθερία δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι,γιατί αμέσως όλη η ελευθερία συγκεντρώνεται μέσα σ’ αυτό το κομματάκι.

Εκρυβε σε τροχόσπιτο 23 κιλά ηρωίνης
Περισσότερα από 23 κιλά ηρωίνης έκρυβε ένας 59χρονος αλλοδαπός στο τροχόσπιτο που οδηγούσε, ο οποίος συνελήφθη στην πύλη του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στο πίσω μέρος της οροφής του τροχόσπιτου, ειδική κρύπτη για την αποθήκευση ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 23 κιλών και 820 γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά και το όχημα κατασχέθηκαν.Στο πλαίσιο των συνεχών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλα τα λιμάνια της χώρας για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας,στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής ένας αλλοδαπός άνδρας 59 ετών, οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, διότι βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο πίσω μέρος της οροφής του οχήματος 45 πακέτα ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 23 κιλών και 820 γραμμαρίων.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.
Πιο αναλυτικά :
Έκπληκτοι έμειναν ακόμη και οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας από την... μαεστρία ενός Γερμανού, ο οποίος επιχείρησε να περάσει μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν κατασχεθεί.Αργά το βράδυ της Δευτέρας,στο λιμάνι έφτασε ένα τροχόσπιτο με Γερμανικές πινακίδες.Ο 60χρονος οδηγός του προσπάθησε να φανεί ήρεμος και άνετος, όμως οι κινήσεις του έβαλαν σε υποψίες τους Λιμενικούς.Έτσι άρχισε σχολαστικός έλεγχος στο τροχόσπιτο.Λίγα λεπτά της ώρας και η εμπειρία των λιμενικών ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν το παράνομο φορτίο.Ακριβώς κάτω από το κρεβάτι, στο τροχόσπιτο, ο 60χρονος είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη. Εκεί είχε τοποθετήσει 45 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 22,5 κιλών. Ο 60χρονος συνελήφθη, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συλλήψεις Δουλεμπόρων σε Άρτα και Ηγουμενίτσα
1.Συνελήφθη την 26-11-2012 το απόγευμα στην Ιόνια Οδό Άρτας,  από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος  Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη.Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, που οδηγούσε ο 35χρονος,  διαπίστωσαν ότι αυτός μετέφερε στην ενδοχώρα, ένα 24χρονο μη νόμιμο μετανάστη,  έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα  Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.
2.Συνελήφθησαν, την 26.11.2012 το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 26 και 32 ετών,οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο ενός παράνομου μετανάστη,Ιρακινής   καταγωγής, από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.Ειδικότερα, στα πλαίσια ελέγχων και δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο  οι δύο διακινητές είχε επιβιβάσει έναν 28χρονο μη νόμιμο μετανάστη, με σκοπό να τον μεταφέρουν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ώστε να εξέλθει από την ελληνική επικράτεια. Το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Κάτσε καλά…..!
Η Super γιαγιά δάγκωσε σκύλο τύπου ροτβάιλερ για να σώσει την εγγονή της.
 Το παράδειγμα δαγκώματος ανθρώπου από σκύλο σίγουρα δεν είναι είδηση. Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, πρόκειται για τον ορισμό της είδησης.Στην Κεφαλονιά, κατά το παρελθόν, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά δαγκώματος ανθρώπων από σκύλους. Στο χωριό Κλείσματα όμως συνέβη ένα διαφορετικό περιστατικό που αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα που θέλει μόνο τα τετράποδα να επιτίθεται σε ανθρώπους.Πριν δυο ημέρες ένα κοριτσάκι δύο ετών βρίσκονταν με τη θεια του και τη γιαγιά του, παίζοντας στην αυλή του σπιτιού τους. Ξαφνικά ένα ροτβαϊλερ, αφού πέρασε δυο φράχτες από παρακείμενα κτήματα, έφθασε στο χώρο όπου βρίσκονταν το κορίτσι με τις δυο κυρίες και άρχισε να του επιτίθεται.Αμέσως επενέβησαν η θεία του και η γιαγιά του επιχειρώντας να προστατέψουν το παιδί. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, η γιαγιά του κοριτσιού στην προσπάθεια της να αποσπάσει το εξαγριωμένο σκυλί από το μικρό κορίτσι άρχισε να το τραβάει.Επειδή όμως δεν μπορούσε να το απομακρύνει με αυτό τον τρόπο το δάγκωσε στο πίσω μέρους του κεφαλιού του, καταφέρνοντας τελικά να αναγκάσει το σκυλί να απομακρυνθεί από το κορίτσι. Το δίχρονο παιδί βρίσκεται καλά στην υγεία του , νοσηλευόμενο όμως με θλαστικό τραύμα στην παιδιατρική του Νοσοκομείου Αργοστολίου και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

ΕΑΣ Ιωαννίνων
 Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2810/2011, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 4015/2011, η Γενική Συνέλευση της ΄Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων αποφάσισε την μετατροπή της σε αγροτικό συνεταιρισμό του παραπάνω νόμου και αποφασίστηκε ταυτόχρονα η συγχώνευση αυτή με τους Πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συν/σμούς μέλη της  1)Α.Σ. Πεδινής, 2) Α.Σ. Ροδοτοπίου, 3) Α.Σ., Καρίτσας,  4) Α.Β.Λ.Σ. Καρίτσας ,  5) Λαψίστας,  6)Α.Σ. Παλιουρής, 7) Α.Σ. Σερβιανών, 8)ΑΣ Πέρδικας 9) Α.Σ. Βαρλαάμ, 10)ΑΣ Ζίτσας, 11)Α.Σ. Κοπάνης, 12) ΑΣ Μουζακαίων, 13) Α.Σ. Μεγ. Γότιστας, 14) ΑΣ Νεοχωρίου, 15) ΑΣ Βαριάδων, 16) Α.Σ. Μάζιας, 17)  ΑΣ Πετραλώνων, 18 Αγ. Ιωάννης 19) Α.Κτηνοτροφικός Συν . –Η ΔΩΔΩΝΗ 20) Α.Σ. Μικρής Γότιστας, 21) Α.Σ. Αμπελιάς - ,22) Α.Σ. Κορύτιανης, , 23) Α.Σ. Κρανούλας 24) Α.Σ. Βροσύνας, σύμφωνα και με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των παραπάνω συνεταιρισμών.Ταυτόχρονα εγκρίθηκε το σχέδιο της σύμβασης συγχώνευσης  και εξουσιοδοτήθηκαν τα Δ.Σ. των  Οργανώσεων για την υπογραφή  της πράξης σύμβασης συγχώνευσης .
 Με εντολή των ΔΣ. των συγχωνευμένων ΑΣ. και ΕΑΣ Ιωαννίνων
  Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος

Επενδυτικό ενδιαφέρον από EBRD για την οδική σύνδεση Ηγουμενίτσα-Αλβανία
 Η σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία, είναι ένα από τα πέντε έργα που επικεντρώνεται σε πρώτη φάση το επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς της EBRD, όπως προέκυψε σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τράπεζας, του Υπουργού Ανάπτυξης Α.Υ.Μ.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης, του Υφυπουργού κ. Ν. Μηταράκης, των Γενικών Γραμματέων Μεταφορών – Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ.α. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος και παρουσίασε τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.Στελέχη της ΕBRD, εξήγησαν πως σκοπός της συνάντησης ήταν η δυνατότητα συνεργασίας και πρόθεσή τους είναι να ιεραρχήσουν ένα μικρό αριθμό Projects, τα οποία θα επιλεγούν βάσει του τρίπτυχου γιατί – τι – πώς.Επίσης ανέφεραν ότι κάθε έργο ξεχωριστά υπόκειται σε ανάλυση κόστους – ωφέλειας και έθεσαν 4 περιοχές που επικεντρώνεται η προσοχή τους, που είναι: Εταιρείες/Ιδ. Τομέας, Ενέργεια, Μεταφορές, έργα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, από την EBRD, η σύνοψη ενδιαφέροντος, επικεντρώνεται αρχικά στα projects:
1. Περιφερειακός Σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Αργυροκάστρου (Εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ)
2. Νέα διασυνδετική γραμμή μεταφοράς Ελλάδας – Βουλγαρία (ΑΔΜΗΕ)
3. Αμφίπλευρη επέκταση Εγνατίας Οδού μέσω
α) του project της Γ. Γ. Δημοσίων Έργων - Μελέτη και κατασκευή νέας διασυνοριακής γέφυρας με Τουρκία και
β) σύνδεση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία (πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου)
4. Προτάσεις ιδιωτικών εταιριών (CORAL και POLYECO)
Στην τελική ευθεία πέντε έργα του ΕΣΠΑ
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για πέντε ακόμη έργα του ΕΣΠΑ, καθώς με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για τα σχέδια συμβάσεων και τις διαδικασίες ανάθεσης που αφορούν τις πράξεις:
1. «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Γραμμενοχωρίων Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος», με προϋπολογισμό 634.650,11 €.
2. Αποχέτευση οικισμού Τ.Κ. Ασφάκας Ασφάκας, Δήμου Ζίτσας,συνολικού προϋπολογισμού 1.175.000 ευρώ.
3. Κατασκευή δικτύου διευθέτησης ομβρίων υδάτων στα επικίνδυνα τμήματα του οικισμού Τ.Κ. Άνω Λαψίστας Δήμου Ζίτσας προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
4. «Ανάπλαση πεζοδρομίων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 520.000 ευρώ. (Η έγκριση γίνεται υπό προϋποθέσεις).
5. «Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση ‘Περίβολος’ Τ.Κ. Σκαμνελίου Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 124.950 ευρώ. (Η έγκριση γίνεται υπό προϋποθέσεις).

Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping»
 Στην στήριξη των τοπικών αγορών της Ηπείρου, αλλά και των καταναλωτών στοχεύει η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping» που από κοινού υλοποιούν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Οδυσσέας Πότσης, από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ν. Γκόλα, τον πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων κ. Σ. Χορέβα, και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ι. Μήτση, υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επιχειρηματιών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping» με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά. Παράλληλα, σχετικές πληροφορίες θα υπάρχουν στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα, προς ενημέρωση όλων των καταναλωτών, σημείωσε ο κ. Πότσης.«Είναι εθελοντική η συμμετοχή και ο ίδιος ο επιχειρηματίας κρίνει αν θα συμμετέχει με μία ημέρα ή με ένα πιο διευρυμένο πρόγραμμα, αλλά και το ποσοστό της έκπτωσης. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε καμιά τιμολογιακή πολιτική, σε καμία προθεσμία. Οι ίδιοι θα κρίνουν. Όμως, να απευθύνουμε ένα κάλεσμα και προς τους καταναλωτές να προτιμήσουν αυτές τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν σε αυτό το προσκλητήριο, ώστε μαζί να έχουμε τη μέγιστη ωφέλεια».Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο κ. Πότσης ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν σχετικές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς την Τετάρτη στην Π.Ε. Άρτας,την Πέμπτη στην Π.Ε. Πρέβεζας και την Παρασκευή στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ξεναγός  ο « Φούχτελ »
 Στο Βερολίνο είναι. Εκεί όπου οι Περιφερειάρχες πήραν ένα ταχύρυθμο μάθημα από τον κ. Φούχτελ κι άλλους Γερμανούς αξιωματούχους.Μπορεί να κατάλαβαν ότι η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα θέλει ... τον Γερμανό της.Η αυτοδιοίκηση παραμονές των σκληρών διαπραγματεύσεων, πήρε το μάθημά της και μάλιστα με χαμόγελο. Χρέη ξεναγού για δέκα Έλληνες Περιφερειάρχες, ανάμεσά τους και ο Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε ο... αξιαγάπητος στην Ελλάδα Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Γιόακιμ Φούχτελ, καθώς ήταν ο άνθρωπος που τους συνόδευσε και τους ενημέρωσε για όλους τους χώρους της Καγκελαρίας.Οι έλληνες Περιφερειάρχες με τον κ. Φούχτελ και εκπροσώπους από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα εργασίας.Στις συναντήσεις τονίστηκε η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στην πατρίδα μας και τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει με μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα.Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη να επικρατήσουν και στη Γερμανία οι φωνές της λογικής και της μετριοπάθειας και να απομονωθούν οι μεμονωμένες και άκριτα επικριτικές και ακραίες δηλώσεις εναντίων της Ελλάδας.

Πριν τις γιορτές η ενιαία ενίσχυση
Πριν τις γιορτές και όχι νωρίτερα από τις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση (50%) τις Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012 σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το οποίο έκανε λόγο για πληρωμή μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης: «έχουν οριστικοποιηθεί οι διεργασίες, ολοκληρώνονται οι έλεγχοι και θα δώσουμε το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης μετά την 15η Δεκεμβρίου,σύμφωνα με τον Κανονισμό».Και πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην ΕΤ-3: «Δηλαδή λίγο πριν από τις γιορτές ξανά η γεωργία θα βάλει στον τόπο μόνο από την ενιαία ενίσχυση 1,1 δις ευρώ . Αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικά τα χρήματα αυτά και δεν ενισχύουν μόνο τον αγρότη, αλλά τονώνουν ολόκληρη την περιφέρεια. Με αυτήν την έννοια λέω ότι η γεωργία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τον τόπο».Μιλώντας και για τις προηγούμενες πληρωμές του ΥπΑΑΤ, ο Υπουργός τόνισε: «Κυρίως φροντίσαμε για την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών, με αποτέλεσμα κατ' επέκταση να ενισχύσουμε και το σύνολο της Περιφέρειας, δίνοντας μέσα στο καλοκαίρι την εξισωτική αποζημίωση, ύψους 180 εκατ. ευρώ., κυρίως για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας.Επειδή καταλαβαίνουμε ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους δημιουργεί πρόβλημα προσπαθήσαμε και δώσαμε νωρίς το 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων για να «απαλύνουμε» το κόστος αγοράς του πετρελαίου που χρειάζεται ο αγρότης και θέλω να πιστεύω πως έως το τέλος του έτους θα δώσουμε και το υπόλοιπο. Δώσαμε αρκετές στοχευμένες ενισχύσεις για κάποιες κατηγορίες προϊόντων και φυσικά πολύ σημαντικό ήταν όταν μετά τις 15 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση μας επέτρεψε να δώσουμε την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης και για πρώτη φορά τόσο γρήγορα και παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω της έλλειψης της ΑΤΕ και τη μεταφορά της εκείνη την περίοδο στην Τράπεζα Πειραιώς, δώσαμε στις 20 Οκτωβρίου 1,1 δις ευρώ».

Οι 10 πιο παχύσαρκοι άνθρωποι στην ιστορία  
Εξαιρετικά υπέρβαρα άτομα έχουν εμφανιστεί σε όλη την ιστορία των ανθρώπων, από ανάγλυφα σε τοίχους όπου εμφανίζονται παχύσαρκα άτομα από την αρχαιότητα ακόμη μέχρι διάφορα «τροφαντά» αγάλματα που κατασκευάστηκαν ανά τους αιώνες. Και βέβαια δεν μιλάμε για περιπτώσεις του τύπου «τα πάχη μου, τα κάλλη μου» ή «έχω μερικές καμπύλες παραπάνω», αλλά για περιστατικά που ξεπερνούν τη φαντασία, καθώς τα κιλά κυμαίνονται από 470 κιλά μέχρι 635…!

1. Jon Brower Minnoch (1941 – 1983): 635 κιλά











 
2. Manuel Uribe (1965 – ): 599 κιλά









3. Carol Yager (1960 – 1994): 545 κιλά









4. Walter Hudson (1944 – 1991): 544 κιλά










5. Rosalie Bradford (1943 – 2006): 544 κιλά









6. Michael Hebranko (1953 – ): 500 κιλά








7. Patrick Deuel (1962 – ): 511 κιλά









8. Robert Earl Hughes (1926 – 1958): 486 κιλά












9. Mayra Rosales (1980 – ): 470 κιλά








10. Kenneth Brumley (1968 – ): 469 κιλά