ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πώς»



ΘΕΜΑΤΑ ....@... :
 
Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης 
 Την 25-11-2012, 23.55, στον Διαβατηριακό  έλεγχο Κακαβιάς Ιωαννίνων,συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, δυνάμει εγγράφου «SIRENE» Γερμανίας, με το οποίο ζητείται η σύλληψή του, με σκοπό την έκδοσή του στις αρχές της Γερμανίας, κατηγορούμενος  για παραβάσεις των  άρθρων 242 και 244 του Γερμανικού Π.Κ, για κλοπές και διαρρήξεις.Συνελήφθη, την 25-11-2012 το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος  Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να  εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές  για  συμμετοχή σε σπείρα που εμπλέκεται σε 47 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων οικιών και οχημάτων σε πόλεις της Γερμανίας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών  Ιωαννίνων.
Πυροβόλησε με καραμπίνα θανάσιμα τον συνάδελφο του
Ενας 54χρονος δημοτικός υπάλληλος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα 35χρονο συνάδελφο του.Ο δράστης μετά την ανθρωποκτονία αυτοπυροβολήθηκε με την ιδία καραμπίνα και έθεσε τέλος στη ζωή του.Την 26-11-2012 το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιωαννιτών «Σπήλαιο Περάματος»,54χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 35χρονο ημεδαπό, υπάλληλο των γραφείων,  τραυματίζοντας τον θανάσιμα.Στη συνέχεια,ο 54χρονος στον ίδιο χώρο αυτοκτόνησε με τη χρήση της προαναφερόμενης καραμπίνας.Τον τόπο του περιστατικού ερεύνησαν τα αρμόδια εγκληματολογικά συνεργεία, ενώ στο σημείο προσήλθε και ο Ιατροδικαστής Ιωαννίνων.Το κυνηγετικό όπλο και δύο κάλυκες κατασχέθηκαν.Προανάκριση για τα αιτία και τις συνθήκες του περιστατικού ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνεχίζει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας την προσπάθεια προβολής 
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, συνεχίζοντας την στοχευμένη προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νομού μας στην Βαλκανική, και μετά την πολύ πετυχημένη διοργάνωση στην Σόφια Βουλγαρίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προετοιμάζει την διοργάνωση νέας Τουριστικής Επιχειρηματικής Αποστολής στο Βελιγράδι Σερβίας, τον Ιανουάριο του 2013.Στόχος της αποστολής είναι η προβολή του νομού ως τουριστικός προορισμός, εκμεταλλευόμενοι την λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, την προσέλκυση επισκεπτών και σύναψη συνεργασιών για την φιλοξενία τουριστών στο νομό μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.Καλούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κλπ, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω αποστολή να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους δηλώνοντας τα στοιχεία των συμμετεχόντων, στο email MITROA2@E-THESPROTIAS.GR ή στο fax της υπηρεσίας 26650-29489.Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας προτίθεται να καλύψει αποκλειστικά το κόστος μετάβασης και επιστροφής και τις δαπάνες της αίθουσας όπου θα διενεργηθεί η συνάντηση.Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν το κόστος διαμονής τους και διατροφής.Η ακριβής ημερομηνία της αποστολής, οι ημέρες που θα απαιτηθούν και το κόστος διαμονής, θα σας γνωστοποιηθεί με νεότερο μήνυμα στις αρχές Δεκεμβρίου.Το Επιμελητήριο προτίθεται να καλύψει το κόστος μετάβασης και τις δαπάνες διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν το κόστος διαμονής τους και διατροφής.

Στην τελική ευθεία πέντε έργα του ΕΣΠΑ
 Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για πέντε ακόμη έργα του ΕΣΠΑ, καθώς με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για τα σχέδια συμβάσεων και τις διαδικασίες ανάθεσης που αφορούν τις πράξεις:
1. «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Γραμμενοχωρίων Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος», με προϋπολογισμό 634.650,11 €.
2. Αποχέτευση οικισμού Τ.Κ. Ασφάκας Ασφάκας, Δήμου Ζίτσας,συνολικού προϋπολογισμού 1.175.000 ευρώ.
3. Κατασκευή δικτύου διευθέτησης ομβρίων υδάτων στα επικίνδυνα τμήματα του οικισμού Τ.Κ. Άνω Λαψίστας Δήμου Ζίτσας προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
4. «Ανάπλαση πεζοδρομίων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 520.000 ευρώ. (Η έγκριση γίνεται υπό προϋποθέσεις).
5. «Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση 'Περίβολος' Τ.Κ. Σκαμνελίου Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 124.950 ευρώ. (Η έγκριση γίνεται υπό προϋποθέσεις).

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά της η εταιρεία «Εγνατία Οδός»
 Τρεις προσφυγές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης μεταβίβασης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) των δικαιωμάτων του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων, χωρίς αντάλλαγμα, της εταιρείας «Εγνατία Οδός».Επιπλέον μεταβιβάστηκαν και όλα τα δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του ομώνυμου αυτοκινητόδρομου και των κάθετων σε αυτόν οδικών αξόνων.Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Τράπεζα Πειραιώς , η Ανώνυμη Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως και Διαχειρίσεως Αυτοκινητόδρομων (ΤΕΟ Α.Ε.), ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», καθώς και εννέα εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό.Όλοι υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη μεταβίβαση είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1, 5, 17, 26, 43 και 106 του Συντάγματος), αλλά είναι και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).Η Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνει ότι έχει χορηγήσει στην εταιρεία «Εγνατία Οδός» δάνειο 250.000.000 ευρώ, ενώ υπογραμμίζει ότι με τη μεταβίβασή της παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας και της οικονομικής ελευθερίας.Ακόμη, αναφέρει ότι δεν προκύπτει σοβαρός λόγος δημοσίου συμφέροντος ο οποίος να δικαιολογεί την κατάλυση των δικαιωμάτων της.Όπως τονίζεται σε μια από τις τρεις προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ η Εγνατία Οδός είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας που έγινε στην Ελλάδα, καθώς και γενικότερα του Ευρωπαϊκού χώρου.Με μήκος 670 χιλιόμετρα, εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας έως τους Κήπους του Νομού Έβρου και εξυπηρετεί τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.Ακόμη, το συνολικό κόστος κατασκευής της Εγνατίας Οδού με τους κάθετους άξονές της ανέρχεται περίπου στα έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Το έργο του κύριου άξονα του αυτοκινητόδρομου έχει ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλο το μήκος του, ενώ έχει επίσης ολοκληρωθεί σημαντικό τμήμα των συνδετήριων καθέτων αξόνων.Η Εγνατία Οδός με τους κάθετους άξονές της συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με την Αλβανία, τα Σκόπια- YROM, την Βουλγαρία και την Τουρκία.Διέρχεται από ευαίσθητες γεωστρατηγικά περιοχές της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένων των νομών Ξάνθης και Έβρου. Είναι δηλαδή προφανές πως πρόκειται για οδικό άξονα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, αφού πρακτικά ελέγχει το σύνολο των μετακινήσεων εντός της Βόρειας Ελλάδας.

Τέσσερις χιλιάδες είναι οι αιτήσεις για την μίσθωση αγροτικής γης
















Στις 4.000 περίπου ανέρχονται οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).Από τις αιτήσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν υπογραφεί 243 συμβόλαια μίσθωσης γης σε 11 περιφερειακές ενότητες.Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, το 24% είναι νέοι έως 35 ετών, το 14% άνεργοι και το 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών. Επίσης, το 87% των συμβολαίων αφορά στη μίσθωση έως 4 στρεμμάτων, έως 10 στρεμμάτων το 9% κι άνω των 10 στρεμμάτων το 4%.Ενδιαφέρον, δε, έχει το γεγονός ότι σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.Το υπόλοιπο 17% της γης που ενοικιάστηκε, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζωοτροφών ή ως βοσκότοπος.Μέχρι σήμερα αγροτική γη έχει μισθωθεί σε Βοιωτία, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλική, Καβάλα, Κιλκίς, Λάρισα, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική.Σημειώνεται ότι η γη διανέμεται σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής, επαγγελματίες αγρότες και νομικά πρόσωπα με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά δικαιούχο.

Σχολείο εκπαιδεύει… καλούς ψεύτες
  «Αν πεις ψέματα, ο Άη Βασίλης δεν θα σου φέρει δώρο» έλεγαν οι μαμάδες στα παιδιά για να τα αποτρέψουν από την ψευτιά, τη μυθοπλασία και την πλάνη. Οι μαθητές, όμως, στο σχολείο Perse of Cambridge στη Βρετανία πρέπει να πουν το καλύτερο και εξυπνότερο ψέμα και μάλιστα ανταμείβονται γι’ αυτό, αφού λαμβάνουν την εύνοια του διευθυντή, παίρνουν κιόλας τους καλύτερους βαθμούς στο τρίμηνο. Τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν κατά πολύ, ή έστω παραλλάσσονται…Οι μαθητές στο βρετανικό σχολείο μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία σε ήσσονος σημασίας αδικήματα εάν καταφέρουν να πουν… το καλύτερο ψέμα, και μάλιστα μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα! Όσο πιο έξυπνες και γρήγορες είναι οι δικαιολογίες τους για κάποιο παράπτωμα τόσο περισσότερα… μπόνους παίρνουν, τα οποία μεταφράζονται όχι μόνο σε «συγχώρεση» αλλά και σε βαθμούς. Ο διευθυντής Ed Elliott, μιλώντας στο BBC, είπε σχετικά:«Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής που ενισχύει παράλληλα και τις δεξιότητες επικοινωνίας των παιδιών. Επιθυμώ να δημιουργήσω στα παιδιά μια γρήγορη σκέψη, να ενισχύσω την… ετοιμολογία τους. Η αποφυγή της τιμωρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουν μια ιστορία, να πουν μια σύντομη δικαιολογία. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναπτύξουν τη γοητεία και την ευγλωττία που απαιτούνται για την επόμενη γενιά των Βρετανών επιχειρηματιών και των δημιουργών του πλούτου»!Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν, βέβαια, σε αυτή τη φιλοσοφία του διευθυντή, κατηγορώντας τον ότι «προετοιμάζει τους πολιτικούς της επόμενης γενιάς». Κατά άλλους, η λογική αυτή αποτελεί μια λαμπρή ιδέα και χαρακτηρίζεται ως ένα είδος ρητορικής και όχι ψέμα.