ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αν ‘’ το κάτι ‘’ είναι τέχνη, δεν είναι για όλους κι αν είναι για όλους, δεν είναι τέχνη



ΘΕΜΑΤΑ @ ....... :
 ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ NEWS
Θανατηφόρο τροχαίο στον Παραπόταμο 
Την 18-11-2012 το πρωί στο 79ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων (Παραπόταμος), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός,εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Της επιτέθηκε με κασάρι
Συνελήφθη 66χρονη ημεδαπή,  για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 64χρονη ημεδαπή, στην Ακροποταμιά Άρτας.Συνελήφθη,την 17-11-2012 το μεσημέρι στην Ακροποταμιά Άρτας,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 66χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.Ειδικότερα,την 17-11-2012 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή στην Ακροποταμιά  Άρτας, η 66χρονη μετά από λογομαχία που είχε με 64χρονη ημεδαπή για προσωπικές διαφορές,της επιτέθηκε με γεωργικό εργαλείο κοπής θάμνων (κασάρι),με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο αριστερό μέρος του κεφαλιού.Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και νοσηλεύεται.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού για  κλοπή ρούχων
Συνελήφθη,την 17-11-2012 το βράδυ στα Ιωάννινα,  από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,29χρονος ημεδαπός,κατηγορούμενος για κλοπή.Ειδικότερα,από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι 29χρονος τα ξημερώματα τις 16-11-2012,εισήλθε, σπάζοντας την βιτρίνα, σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων,ιδιοκτησίας ημεδαπού στα Ιωάννινα και αφαίρεσε  διάφορα ενδύματα, συνολικής αξίας (2.000) ευρώ.Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ τα αφαιρεθέντα ενδύματα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Πώς τα Zara δεν ονομάστηκαν Zorba
 Ενα μπαρ στον δρόμο όπου θα άνοιγε το πρώτο κατάστημά του με ρούχα ο ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας Zara χάλασε τα πλάνα του να ονομάσει τη φίρμα του «Zorba».Oπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «New York Times» ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ομίλου, Χεσούς Ετσεβάρια,ο ιδρυτής της Zara, Αμάνθιο Ορτέγκα, είδε το 1975 τον «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη και εντυπωσιάστηκε από το ταμπεραμέντο του πρωταγωνιστή.Γι’ αυτό θέλησε να τον τιμήσει δίνοντας το όνομά του στο πρώτο του κατάστημα. Υπήρξαν όμως επιπλοκές.«Δεν νομίζω ότι πίστεψε πως θα έγραφε ιστορία με αυτή την κίνηση, απλώς του άρεσε το όνομα. Ωστόσο υπήρχε ένα μπαρ που ονομαζόταν “Zorba” μόλις δύο τετράγωνα παρακάτω και ο ιδιοκτήτης του είπε στους ανθρώπους του Ορτέγκα ότι δύο “Zorba” στην ίδια γειτονιά θα μπέρδευαν τα πράγματα» εξήγησε ο Ετσεβάρια. Γιατί όμως επελέγη το όνομα Zara; «Οι τεχνίτες είχαν ήδη φτιάξει τα καλούπια για τα γράμματα στην επιγραφή, γι’ αυτό και τους άλλαζαν θέση για να δουν ποιος άλλος συνδυασμός θα μπορούσε να προκύψει εκτός από το Zorba. Τελικά, το πιο εύηχο ήταν το Zara» αποκαλύπτει ο Ετσεβάρια.Η αλλαγή σίγουρα δεν βγήκε σε κακό στον 76χρονο ιδιοκτήτη της αλυσίδας, που βλέπει την αυτοκρατορία του να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και τα ρούχα του να έχουν φανατικούς ακόμη και στις τάξεις των διασήμων, όπως, για παράδειγμα,η δούκισσα του Κέιμπριτζ.Πρόσφατα, δε, ανακοινώθηκε ότι ο Ορτέγκα είναι ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που ανέρχεται στα 53,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έλληνας γυρίζει τον κόσμο με λεωφορεία
 Γυρίζει τον κόσμο με λεωφορείο της γραμμής και τον φωτογραφίζει. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταξιδέψει στην Ουγκάντα, Ρουάντα, Τουρκία, Ιρλανδία, Σουηδία, Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή, Βολιβία, Περού, Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ και Λάος με συνολικό αριθμό χιλιομέτρων 23.575 μόνο με λεωφορεία.Ο λόγος για τον Στυλιανό Παπαρδέλα από την Κρήτη που από φοιτητής Υπολογιστικών Συστημάτων και Επικοινωνιών βρέθηκε να γυρίζει τον πλανήτη με μόνη αποσκευή την φωτογραφική του μηχανή και τη μοναδική του ματιά στον κόσμο.Με μια βαλίτσα στο χέρι, ή μάλλον με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, ο νεαρός Έλληνας φωτογράφος έχει κάνει τον κόσμο μια γειτονιά, πραγματοποιώντας ταξιδιωτική φωτογράφιση και φωτογραφία του δρόμου (street photography) για λογαριασμό ανεξάρτητων πρακτορείων.

Ο «Άστεγος» πλανήτης που περιπλανιέται μόνος του
 Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι υπάρχουν πλανήτες που είναι «ορφανοί» και περιπλανώμενοι στο κρύο και αφιλόξενο διαστρικό κενό. Οι πλανήτες αυτοί δεν ανήκουν σε κάποιο πλανητικό σύστημα και ακολουθούν μια μοναχική ζωή και πορεία κινούμενοι σε ελεύθερη τροχιά στο Διάστημα. Οι ειδικοί τους έχουν ονομάσει «άστεγους» πλανήτες αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον. Διεθνής ομάδα ερευνητών τώρα κατόρθωσε να εντοπίσει τον πρώτο ελευθερο πλανήτη. Πρόκειται για τον CFBDSIR2149, ένα γιγάντιο πλανήτη με μέγεθος τέσσερις ως επτά φορές μεγαλύτερο από εκείνο του Δία.Ο πρώτος «άστεγος».Την ανακάλυψη έκανε ομάδα επιστημόνων από τον Καναδά και τη Γαλλία χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια VLT στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο καθώς και το CFH Telescope που βρίσκεται στη Χαβάη. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο CFBDSIR2149 βρίσκεται σε βρεφική ηλικία αφού υπολογίζουν ότι είναι μόλις 50-120 εκατομμυρίων ετών . Απέχει από εμάς 100 έτη φωτός και έχει θερμοκρασία 400 βαθμών Κελσίου. Ο πλανήτης κινείται σε ελεύθερη τροχιά χωρίς καμία βαρυτική δύναμη να τον δεσμεύει.Ο CFBDSIR2149 κινείται σε μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα αστρικό σμήνος που αποτελείται από 30 νεαρά άστρα. Το σμήνος είναι γνωστό ως AB Doradus Moving Group και οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο CFBDSIR2149 ήταν μέρος κάποιου πλανητικού συστήματος που άρχισε να δημιουργείται σε κάποιο απ’ αυτά τα άστρα αλλά κάτι συνέβη κατά τη διαδικασία του σχηματισμού του και απομακρύνθηκε από την «εστία» του. Η ανακάλυψη αναμένεται να δώσει νέα πολύτιμα στοιχεία για τους «άστεγους» πλανήτες.

Λιπάσματα «μαϊμού» στην ελληνική αγορά
Ο Σύνδεσμος Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι εντοπίστηκε, να διατίθεται ως «Λίπασμα Ε.Ε.», προϊόν με ενδείξεις MAGGOTPLAN 16-20-0, σε σακί χρώματος κόκκινου στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, το οποίο δεν διαθέτει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Στο σακί αναγράφεται μόνο όνομα της παραγωγού εταιρίας «MAGGOTPLAN L.T.D.» με ανεπαρκή δ/νση «Γλαδστώνος Αριθ. 3», και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.Από τις μέχρι στιγμής έρευνες που πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ δεν κατάφερε να εντοπίσει την εταιρεία αυτή ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο και υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι ανύπαρκτη.Στη συνέχεια έστειλε το συγκεκριμένο λίπασμα για χημική ανάλυση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «δεν έχει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Όπως επισημαίνει «οι περαιτέρω αναλύσεις για την προέλευση των Α΄ υλών του, έδειξαν ότι πρόκειται για ανθρακικό ασβέστιο από τριμμένο και κοκκοποιημένο ασβεστόλιθο. Από έντυπο «prospectus» των «λιπασμάτων Ε.Ε.» MAGGOTPLAN προκύπτει ότι εκτός του παραπάνω τύπου 16-20-0, η εταιρία MAGGOTPLAN διακινεί σε πολύ χαμηλή τιμή και άλλους τύπους «Λιπασμάτων Ε.Ε.», όπως 11-15-15, 20-10-0, 20-10-10 .Ο Σ.Π.Ε.Λ. με έγγραφό του κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Φ.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τα παραπάνω, προκειμένου να γίνουν και οι απαιτούμενοι επίσημοι έλεγχοι (δειγματοληψίες & αναλύσεις) από τα Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ. !