ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

‘’ ΥΨΙΛΟΝ ‘’



του…….  : Λευτέρη Π. Φράτη

ΥΨΙΛΟΝ ‘’
Πωλείται υπομονή.
Στους μαυραγορίτες
καιρούς μας,πια
πανάκριβη.
Κανείς δεν την ανανεώνει.
Όλοι την απαιτούν.
Οι μάνες που έμπηξαν
τα νύχια τους στο
χώμα δεν μπορούν
να την κυοφορήσουν.
Οι πληγές πάντα
ματώνουν.
Ακόμα και αν τα
χρόνια παρελαύνουν
αδιάφορα από
μπροστά μας.
……Λευτέρης Φράτης

NORMA Live @ ΚΕΡΚΥΡΑ
 Οι NORMA, ανανεωμένοι και με 3 καινούρια συναυλιακά projects στις αποσκευές τους, βγαίνουν και φέτος στο δρόμο και αρχίζουν τη χειμερινή τους περιοδεία από την Κέρκυρα.Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 22.00 στο συναυλιακό χώρο «7 Τεχνων Τόπος», στο Βιρό Κέρκυρας, παρουσιάζουν ζωντανά ένα μεγάλο αφιέρωμα στις ΤΡΥΠΕΣ, ερμηνεύοντας τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του θρυλικού συγκροτήματος, με παράλληλη προβολή οπτικού υλικού. Στα περιθώρια του αφιερώματος, οι NORMA θα παρουσιάσουν και ένα σύντομο χαρακτηριστικό δείγμα της δικιάς τους δουλειάς. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Κερκυραίοι THE CASARIANS.Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 22.30, οι NORMA θα ανηφορίσουν στη φιλόξενη Αχαράβη Κέρκυρας και θα παρουσιάσουν ζωντανά στη σκηνή του FREDDO CAFE τον καινούριο τους δίσκο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» πλαισιώνοντάς τον με ένα εκρηκτικό playlist, από επιλεγμένα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και αγαπημένες διασκευές σε μια μεγάλη αναδρομή στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή.
Official Website: http://www.normatheband.gr, Myspace: http://www.myspace.com/normatheband,Facebook.com/NormaTheBand, Youtube.com/NormaTheBand .

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 H Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με «Φίλους του Ποδηλάτου», συνδιοργανώνουν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012,παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ποδηλατική βόλτα, αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Θεσπρωτό ποδηλάτη-μέλος της εθνικής ομάδας και δημοσιογράφο,Σπύρο Παπαγιάννη.Στις 12.00 π.μ, θα προβληθεί βίντεο-αφιέρωμα στον Σπύρο Παπαγιάννη, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ θα ακολουθήσει ο ποδηλατικός γύρος, με αφετηρία το «ΠΑΝΘΕΟΝ» και ώρα εκκίνησης 12.30 π.μ. !Η εκδήλωση θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ η διαδρομή θα είναι σχετικά μικρή, αφού σκοπός είναι να συμμετάσχουν και παιδιά μικρότερων ηλικιών,  που το επιθυμούν.  (ΠΑΝΘΕΟΝ-κτίριο Π.Ε Θεσπρωτίας-αρχή ποδηλατοδρόμου-επιστροφή ΠΑΝΘΕΟΝ). Στην αρχή του ποδηλατοδρόμου μάλιστα, πρόκειται  να σχεδιαστεί στο έδαφος, ποδήλατο, προς τιμήν του Σπύρου Παπαγιάννη, το οποίο και θα παραπέμπει στο βίντεο-αφιέρωμα που έχει «γυριστεί» για εκείνον και θα  προβληθεί λίγη ώρα νωρίτερα.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑRCHEO.S.
Το διάστημα 26-27 Νοεμβρίου 2012, θα διοργανωθεί το δεύτερο, από μια σειρά πέντε εργαστηρίων, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και μεγάλους με ενδιαφέρον στην υποκριτική τέχνη και το θέατρο γενικότερα.Στα πλαίσια του δεύτερου εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη χρήση της κίνησης και της χορογραφίας μέσα σε μια θεατρική παράσταση. Με ασκήσεις κινησιολογίας, με εκμάθηση χορογραφιών πάνω σε συγκεκριμένα μουσικά μοτίβα, θα ανακαλύψουν την τοποθέτηση του ηθοποιού πάνω στην σκηνή και τους βασικούς άξονες μιας χορογραφίας.Υπεύθυνος για την υλοποίηση του εργαστηρίου είναι ο χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, καταξιωμένος στον καλλιτεχνικό χώρο, με πολύχρονη εμπειρία και συμμετοχή σε πλήθος θεατρικών και χορευτικών παραγωγών.Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του εργαστηρίου «Αρλεκίνος» (οδό Κουγκίου Κιάφας 22 στην Ηγουμενίτσα), τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
.1η μέρα: 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-21:00.
.2η μέρα: 27 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-21:00.
.3η μέρα: 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 16:00-21:00.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η εμπειρία συμμετοχής σε επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές θεατρικές παραγωγές.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2012, αναφέροντας εκτός από το έτος γέννησης, τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας κλπ), καθώς και τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχαν, σε μια από τις παρακάτω διευθύνσεις:
-Email: igoumen2@otenet.gr 
-Fax: 2665026067
-Ταχυδρομικώς: Σουλίου 3, ΤΚ-46100, Δημαρχείο (2ος όροφος), Υπόψη κας Ιφιγένειας Κώτσια .Με την ένδειξη: Υποβολή αίτησης για τη συμμετοχή στο 2ο Θεατρικό Εργαστήρι στα πλαίσια του έργου ArcheoS.
Δήμος Ηγουμενίτσας , Γραφείο Δημάρχου
Το έργο Archeo.S. υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 85%) και από  Εθνικούς Πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 15%).

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ
Σύλληψη ενός διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) λαθρομετανάστες.Συνελήφθη,την 15.11.2012 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (πλησίον της πόλης της Ηγουμενίτσας), από αστυνομικούς της  Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος  Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν,  ο οποίος διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε  τέσσερις υπηκόους Αφγανιστάν και έναν υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τελικό προορισμό την πόλη της Ηγουμενίτσας.Κατασχέθηκαν:
• το I.X.E. αυτοκίνητο.
• το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή.
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα  Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπές κινητών τηλεφώνων  στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν την 15-11-2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  δύο αλλοδαποί άνδρες, ένας υπήκοος Αλγερίας  και ένας υπήκοος Παλαιστίνης  (ηλικίας 27 και 43 ετών), οι οποίοι επιδίδονταν σε κλοπές κινητών τηλεφώνων.Ειδικότερα, οι δύο δράστες, το απόγευμα και το βράδυ της προηγούμενης ημέρας σε διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη των Ιωαννίνων,  εισήλθαν σε καφετέρια και αναψυκτήριο και αφού αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα από τραπέζια των καταστημάτων, τράπηκαν σε φυγή.Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί ενεργούσαν από κοινού και συγκεκριμένα ο ένας  επιτηρούσε το γύρω χώρο (τσιλιαδόρος) ενώ ο άλλος την κατάλληλη στιγμή εισέρχονταν  στο κατάστημα και αφαιρούσε το κινητό τηλέφωνο.Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους λίγες ώρες μετά τις κλοπές.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες  συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες  παράνομες πράξεις.

Παράνομες ιχθυοπαγίδες «ψάρεψαν» οι λιμενικοί
Η λαθραλιεία ανθεί... Κι αυτό αποδείχθηκε από τη μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. Αυτή τη φορά λοιπόν οι λιμενικοί ψάρεψαν ιχθυοπαγίδες μήκους 300 μέτρων, που είχαν αναπτυχθεί παράνομα.Συγκεκριμένα οι λιμενικοί διενέργησαν σε συντονισμένη επιχείρηση,στην ευρύτερη περιοχή εκβολών Αράχθου εντός Αμβρακικού κόλπου,τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα, κατά την οποία κατασχέθηκαν τριακόσια (300) μέτρα παράνομων ιχθυοπαγίδων (βολκοί) και βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις.Η επιχείρηση αυτή της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας έγινε με σκοπό την πάταξη λαθραλιείας με παράνομα αλιευτικά εργαλεία.Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι προς πάταξη της παράνομης αλιείας εντός του Αμβρακικού κόλπου.

Ποδηλατική βόλτα, αφιερωμένη στον αδικοχαμένο
" Σπύρο Παπαγιάννη "
 H Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με «Φίλους του Ποδηλάτου», συνδιοργανώνουν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ποδηλατική βόλτα, αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Θεσπρωτό ποδηλάτη-μέλος της εθνικής ομάδας και δημοσιογράφο,Σπύρο Παπαγιάννη.Στις 12.00 π.μ, θα προβληθεί βίντεο-αφιέρωμα στον Σπύρο Παπαγιάννη, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ θα ακολουθήσει ο ποδηλατικός γύρος, με αφετηρία το «ΠΑΝΘΕΟΝ» και ώρα εκκίνησης 12.30 π.μ.!Η εκδήλωση θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ η διαδρομή θα είναι σχετικά μικρή, αφού σκοπός είναι να συμμετάσχουν και παιδιά μικρότερων ηλικιών, που το επιθυμούν. (ΠΑΝΘΕΟΝ-κτίριο Π.Ε Θεσπρωτίας-αρχή ποδηλατοδρόμου-επιστροφή ΠΑΝΘΕΟΝ).Στην αρχή του ποδηλατοδρόμου μάλιστα, πρόκειται να σχεδιαστεί στο έδαφος, ποδήλατο, προς τιμήν του Σπύρου Παπαγιάννη, το οποίο και θα παραπέμπει στο βίντεο-αφιέρωμα που έχει «γυριστεί» για εκείνον και θα προβληθεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Βροχή μετεωρητών …….. Λεοντίδες ( πεφταστέρια )
 Κάθε χρόνο γύρω στις 17 Νοεμβρίου δεκάδες φωτεινά πεφταστέρια στολίζουν τον ουρανό κάθε ώρα. Είναι η ετήσια επίσκεψη μιας ροής σωματιδίων που σχηματίζουν την «Βροχή των Λεοντιδών».Όπως επισημαίνει σχετικά ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, η «βροχή» αυτή ονομάζεται έτσι επειδή τα μετέωρα αυτά φαίνονται ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα και οφείλονται στα σωματίδια που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης Τεμπλ-Τατλ.Οι «βροχές» αυτές δημιουργούνται ως εξής: Κατά την διέλευσή τους από τη Γη οι κομήτες αφήνουν πίσω τους διάφορα μικρά σωματίδια σκόνης τα οποία είναι σχετικά μαζεμένα σε ομάδες και τέμνουν πολλές φορές την τροχιά της Γης.Όταν η Γη συναντάει μια τέτοια ομάδα σωματιδίων τα έλκει και τότε αυτά εισέρχονται στην ατμόσφαιρά μας με ρυθμό 40 έως 70 αντικειμένων την ώρα. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις ο ρυθμός αυτός μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα χίλια μετέωρα την ώρα, οπότε λέμε ότι έχουμε μια «καταιγίδα διαττόντων». Φυσικά από αυτά τα μετέωρα δεν καταφέρνει κανένα να φτάσει στην επιφάνεια της Γης γιατί είναι μικρότερα και από κόκκους άμμου.Αυτό που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η Γη μας περιφέρεται στην τροχιά της γύρω από τον Ήλιο με μια ταχύτητα 110.000 χιλιομέτρων την ώρα, οπότε πέφτει ακάθεκτη πάνω στα σύννεφα των σωματιδίων που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης. Τα μικροσκοπικά αυτά σωματίδια με βάρος μικρότερο του ενός γραμμαρίου χτυπάνε τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιράς μας σε ύψος 100 περίπου χιλιομέτρων και αναφλέγονται.Η ανάφλεξη αυτή ιονίζει τα γύρω στρώματα της ατμόσφαιρας σχηματίζοντας έτσι μια φωτεινή σφαίρα 2 έως 3 μέτρων που κινείται με ταχύτητα 30 έως 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Αυτή τη φωτεινή σφαίρα βλέπουμε από τη Γη και την ονομάζουμε διάττοντα, μετέωρο ή «πεφταστέρι».Κάθε ημέρα που περνάει πάνω από 100 τόνοι λεπτής διαστημικής σκόνης πέφτει πάνω στην επιφάνεια της Γης χωρίς καν να το καταλάβουμε.Η μεγαλύτερη Καταιγίδα Διαττόντων που παρατηρήθηκε ποτέ ήταν η Καταιγίδα των Λεοντιδών στις 12 προς 13η Νοεμβρίου του 1833 όταν τα μετέωρα έμοιαζαν με πυροτεχνήματα από μία ροή δεκάδων μετεώρων κάθε δευτερόλεπτο που διήρκεσε επί ώρες. Ένας ιστορικός μάλιστα το 1878 την θεώρησε ως ένα από τα 100 πιο σημαντικά γεγονότα των ΗΠΑ. Πολλές ξυλογραφίες έχουν απεικονίσει το γεγονός με μεγάλη επιτυχία. Αρκετοί μάλιστα κοινωνιολόγοι αποδίδουν στο ουράνιο αυτό φαινόμενο την εξάπλωση της θρησκειομανίας που επηρέασε τα επόμενα μερικά χρόνια την όλη κοινωνική εξέλιξη και τον σύγχρονο χαρακτήρα των ΗΠΑ.