ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το “ οφθαλμόν αντί οφθαλμού ” είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλον τον κόσμο τυφλό



Οι ‘’ Λεμπέσηδες ’’ 
 Το όνομα «Λεμπέσης» στην κυριολεξία σημαίνει κλέφτης, αντάρτης, αποστάτης. Προέρχεται από την τουρκική ονομασία «ελι-μπές» (= 55). Είναι λέξη τουρκική και δηλώνει τον κλέφτη με την έννοια του άτακτου,του αντάρτη,του ζορμπά.Στην Τουρκοκρατία Λεμπέσηδες λέγονταν στρατιωτικά τμήματα Αλβανών που ανελάμβαναν την φύλαξη διαφόρων περιοχών,όπως τα περάσματα των Δερβενοχωρίων.Ανεξάρτητα των παραπάνω με το επίθετο Λεμπέσης φέρεται σπουδαία ιστορική οικογένεια ναυμάχων από τις Σπέτσες.Η λέξη χρησιμοποιήθηκε - και χρησιμοποιείται - ως επώνυμο. Από την επανάσταση του 1821 γνωστοί είναι οι Σπετσιώτες αγωνιστές Ανάργυρος Λεμπέσης, που διακρίθηκε στη ναυμαχία του Γέροντα (ιδιοκτήτης των πλοίων «Ασπασία» και «Κυπρία») και ο αδελφός του Γεώργιος. Επίσης Γεώργιος Λεμπέσης λεγόταν και ο οπλαρχηγός του Κρανιδίου, που πιάστηκε στις 10 Απριλίου 1821 (ημέρα του Πάσχα) και ανασκολοπίσθηκε στο Ναύπλιο προς εκφοβισμό των Ελλήνων που είχαν αρχίσει την πολιορκία. Από τη Σαλαμίνα κατάγεται και ο επιφανής ζωγράφος Πολύχρονης Λεμπέσης. Με την ονομασία "Λεμπέσηδες" φέρονταν αρχικά η άτακτη ομάδα ανδρών του επαναστατικού σώματος που είχε δημιουργήσει επί τουρκοκρατίας στον ελλαδικό χώρο ο Μητρομάρας (1771-1772). Ο Μητρομάρας ήταν Έλληνας αρματολός. Λόγω της τρομοκρατίας που άσκησε επί των Τούρκων της Κορινθίας και επειδή είχε φονεύσει πολλούς, εξήγειρε εναντίον του άγριο διωγμό του Τούρκου διοικητή της Κορίνθου Κιαμήλμπεη, ο οποίος ζήτησε την εξόντωσή του.Πήρε μέρος στα Ορλωφικά, των οποίων και ήταν πρωτεργάτης. Μετά τα Ορλωφικά πολέμησε στη Σαλαμίνα. Πέθανε στο Αγκίστρι το 1772. Το σώμα αυτό συγκροτούνταν από πενήντα-πέντε (= ελιμπές) άνδρες. Από παραφθορά του ονόματος προέκυψε ο τύπος «λιμπές» και εξ αυτού "λεμπές". Την εποχή εκείνη οι λεμπές προκαλούσαν καταστροφές τουρκικών περιουσιών, φόνους κ.λπ. ! Λόγω αυτών των ανοργάνωτων δραστηριοτήτων τους, οι Έλληνες προύχοντες κρατούσαν απόσταση απ΄ αυτούς με συνέπεια στη γλώσσα της εποχής μέχρι και στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την ονομασία Λεμπέσηδες να χαρακτηρίζονται γενικά οι οποιοιδήποτε αποστάτες.
Η Μάχη του Λάλα
 Η Ηλεία, στις αρχές του 19ου αιώνα αποτελούσε το βιλαέτι (επαρχία) της Γαστούνης. Στη συνέχεια αποσχίστηκε ο Πύργος με εννέα χωριά και δημιουργήθηκε έτσι και το βιλαέτι του Πύργου. Πριν την επανάσταση του 1821, ο συνολικός πληθυσμός του βιλαετιού της Γαστούνης, το οποίο ήταν από τα μεγαλύτερα σ΄ όλον το Μοριά, ανερχόταν σε 25000 χριστιανούς και 4000 Οθωμανούς. Το βιλαέτι της Γαστούνης ήταν χωρισμένο σε 168 χωριά - τσιφλίκια, τα οποία έπαιρναν τα ονόματά τους από το όνομα του εκάστοτε Τούρκου αγά. Το βιλαέτι του Πύργου, λόγω των ειδικών προνομίων που του είχαν παραχωρηθεί από το Σουλτάνο, αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία προεπαναστατικά χρόνια, ενώ ο πληθυσμός του ήταν αμιγώς ελληνικός και σε καλύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση από τον πληθυσμό της Γαστούνης.Στην περιοχή Λάλα του οροπεδίου του όρους της Φολόης της Πελοποννήσου είχαν εγκατασταθεί οι Τουρκαλβανοί, που είχαν πάρει το όνομα του αρχηγού τους Λέλες και ονομάστηκαν Λαλαίοι, ο δε τόπος Λάλα. Αυτοί οι Λαλαίοι προέρχονταν από Αλβανούς που εξισλαμίστηκαν στα 1715, όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της χώρας από τους Τούρκους.Οι Χοττομαναίοι, άρχοντες της Γαστούνης, τους χρησιμοποίησαν για να επιβάλλουν την εξουσία τους στην περιοχή της Ηλείας. Έτσι οι Λαλαίοι άρχισαν να αποκτούν δύναμη και όταν παρουσιάστηκαν στα βουνά οι κλέφτες, αυτοί έπαιξαν το ρόλο του χωροφύλακα. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουν τρομερή δύναμη, την οποία μετέτρεψαν σε τυραννία και καταδυνάστευαν όλη την Ηλεία. Λεηλατούσαν με αρπαγές και βιαιότητες όλη την γύρω περιοχή.
Συνοπτικά : Στις 13 Ιουνίου 1821 επιτέθηκαν οι μουσουλμάνοι του Λάλα σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του Γιουσούφ πασά εναντίον των Ελλήνων με σκοπό να διαλύσουν το στρατόπεδό τους. Η μάχη δόθηκε στην θέση Πούσι. Ήταν πολύ σκληρή και διεξάχθηκε σώμα με σώμα. Οι αγωνιστές από το Φανάρι (Ολυμπία) με τον Τζανέτο Χριστόπουλο πολέμησαν με ηρωισμό το τουρκικό ιππικό και τριάντα από αυτούς βρήκαν τον θάνατο. Ο Γιουσούφ προσπάθησε να κυριεύσει τα πυροβόλα των Επτανησίων αλλά δεν τα κατάφερε.Την επομένη οι Τούρκοι της Πάτρας και οι Αλβανοί του Λάλα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν για την Πάτρα, ενώ οι Έλληνες χαρούμενοι για την απαλλαγή τους από έναν επικίνδυνο εχθρό, μπήκαν στο έρημο αλβανικό χωριό και το έκαψαν.

ΔΗΜΟΣ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής των υπαλλήλων του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Μεγάρου και σε αποχή από τα καθήκοντά τους  για σήμερα  και αύριο 14 & 15. 11.2012 αντίστοιχα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο  νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, τη διαθεσιμότητα την  αργία  και την κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ.Για το λόγο αυτό παρακαλούμε  ό λ ο υ ς  τ ο υ ς  δ η μ ό τ ε ς  ( νοικοκυριά και επαγγελματίες ) να μη βγάλουν  τις σακούλες απορριμμάτων στους κάδους του Δήμου μέχρι το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου 2012, ως πράξη πολιτισμού αφενός και για λόγους δ η μ ό σ ι α ς   υ γ ε ί α ς αφετέρου.                                                                       
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  :  ΓΟΓΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού 
  Στις 12/11/2012 το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και εννέα (9) μηνών,για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή και εξύβριση.Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Στις 12/11/2012 το απόγευμα στην Άρτα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας 32χρονος ημεδαπός,διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,82) γραμμαρίων.
Συνελήφθη αλλοδαπός
Στις 13/11/2012 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας,20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σομαλίας,ο οποίος κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε κλεμμένο διαβατήριο Νορβηγίας.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα για κλοπή καλωδίων χαλκού  στην Πρέβεζα
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει καλώδια, συνολικού  βάρους πενήντα (50) κιλών.Συνελήφθησαν την  13-11-2012 αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος, τρεις ημεδαποί  (ηλικίας 27,17 και 44 ετών) καθώς και δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Ρωσίας (ηλικίας 21 και 20 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων χαλκού.Ειδικότερα, οι πέντε δράστες, λίγο πριν τη σύλληψή τους,   ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από τις εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου  κλωστηρίων που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας, καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους περίπου (50) κιλών.Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε.,εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν τα κλοπιμαία στο πορτπαγκάζ  Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και τους συνέλαβαν.Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία ψαλίδα κοπής μετάλλων.Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Eρώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα
 Η Ελλάδα ήδη έχει εκταμιεύσει όλο το ποσό που προβλέπεται κατά τη φάση κατασκευής του έργου, ενώ η αλβανική πλευρά οφείλει, με βάση τη διακρατική συμφωνία που υπάρχει, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των εργασιών που υπολείπονται. Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Αλβανία δεν προέβλεψε επαρκείς πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 για να καλύψει τις ανάγκες του έργου, βρίσκεται υπό συζήτηση η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος των υπολειπόμενων εργασιών.Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα, στην ερώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα στην Αλβανία.Η απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών στην ερώτηση του κ. Μπέζα, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Η υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα» στην Αλβανία έχει ξεκινήσει από το 2008. Με το Ν. 4033/2011, παρατάθηκε ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του ΕΣΟΑΒ έως το 2020, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις λήπτριες χώρες να ολοκληρώσουν τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο σχέδιο έως το τέλος του 2011 και η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσει τις ειλημμένες της υποχρεώσεις.Με την εξόφληση όλων των εκκρεμών οφειλών προς την ανάδοχο εταιρεία (ΑΕΓΕΚ), επιτεύχθηκε επανεκκίνηση του έργου, από τον Μάρτιο του 2012. Οι παρατάσεις του χρόνου ολοκλήρωσης των εργασιών που έχουν, ήδη, εγκριθεί από την Αλβανική κυβέρνηση φθάνουν έως 14 Μαΐου 2012. Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση (Ιούλιος 2012) της «Εγνατία Οδός ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει την Επίβλεψη της κατασκευής του έργου, η εκτιμώμενη φυσική πρόοδος του έργου φθάνει στο 83%.Όσον αφορά στο μέρος του δρόμου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα (συνοριακό σταθμό Quafe Bota- Μαυροματίου) έως την Kranje (συνολικού μήκους 33,5 χλμ.), το νοτιότερο τμήμα, έως τον οικισμό Shkalla, μήκους 12,5 χλμ. έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον εργολάβο (ελληνική εταιρεία ΑΕΓΕΚ), από τον Μάιο του 2009. Το υπόλοιπο τμήμα βαίνει προς την ολοκλήρωσή του. Απομένουν εργασίες κατασκευής για τον τελευταίο ασφαλτικό τάπητα σε διάφορα τμήματα. Αντιθέτως, στον δρόμο από την Kranje έως τους Άγιους Σαράντα (μήκους 6 χλμ.) έχουν πραγματοποιηθεί περιορισμένες παρεμβάσεις.Εκτιμάται ότι οι υπολειπόμενες εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα διάστημα περίπου έξι μηνών. Δεδομένου ότι η αλβανική πλευρά δεν προέβλεψε επαρκείς πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2012 για να καλύψει τις ανάγκες του έργου, υπό συζήτηση βρίσκεται η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών.Η Ελλάδα  έχει εκταμιεύσει για το εν λόγω έργο, έως σήμερα, 19.116.789,25 €. Η συνολική συμμετοχή ΕΣΟΑΒ στα υπογεγραμμένα συμβόλαια ανέρχεται σε 23.895.986,55 €. Συνεπώς, η Ελλάδα, έχει ήδη εκταμιεύσει το 80% της συμμετοχής της στα υπογεγραμμένα συμβόλαια. Δεδομένου ότι το υπόλοιπο 20% εκταμιεύεται, βάσει της διακρατικής συμφωνίας, μετά την ολοκλήρωση του έργου και κατόπιν εγκρίσεως από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΟΑΒ, η Ελλάδα έχει, ήδη, εκταμιεύσει όλο το ποσό που προβλέπεται κατά τη φάση κατασκευής του έργου.Από τις αναφορές του Συμβούλου Επίβλεψης του έργου (Εγνατία Οδός ΑΕ) και τη συναφή αλληλογραφία, δεν προκύπτουν εκκρεμείς οφειλές, για εκτελεσθείσες εργασίες, προς την ανάδοχο εταιρεία. Προκύπτει επίσης, ότι η αλβανική πλευρά έχει καταβάλει την εθνική της συμμετοχή στα εξοφλημένα τιμολόγια. Βεβαίως, οφείλει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την χρηματοδότηση των εργασιών που υπολείπονται».  

Συγχωνεύσεις κλινικών
 Να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία ζητά το υπουργείο Υγείας από τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.Ειδικότερα,οι διοικητές καλούνται να παραδώσουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πλήρη στοιχεία για την κάλυψη των κλινών και την αποδοτικότητα των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία στον υπουργό.Στόχος είναι να ενοποιηθούν οι περισσότερες από τις 661 κλινικές μέσα στον Δεκέμβριο και οι υπόλοιπες στις αρχές του Ιανουαρίου, έτσι ώστε η νοσοκομειακή δαπάνη να κλείσει το τρέχον έτος στα 2,2 δισ. ευρώ και το 2013 στα 2,5 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με το σχέδιο των συγχωνεύσεων, θα ενοποιηθούν οι κλινικές της ίδιας ειδικότητας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάντως, τονίζει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών και πως οι συγχωνεύσεις αφορούν μόνο κλινικές και όχι νοσοκομεία.Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, μιλώντας στο περιθώριο του Eurogroup, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον τομέα της υγείας, αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι προσπάθειες για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης."Στον τομέα της υγείας τα μέτρα για την υπερσυνταγογράφηση και τη διαφθορά θα μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά ένα δισ. ευρώ ή 25% για φέτος κι άλλα 800 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια" είπε ο επίτροπος.

Απαραίτητα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για τη σύνταξη ΟΓΑ
Όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων πρέπει να δηλώσουν τα σωστά ΑΜΚΑ και ΑΦΜ μέχρι 26/11.Να ελέγξουν άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι, ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.Σημειώνεται ότι, αν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει να προσέλθουν έως 26 Νοεμβρίου στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/επιδόματος.Επισημαίνουμε ότι η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.Τέλος, επισημαίνεται ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν άμεσα (στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος ) διότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής.Σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/ επιδόματος από το μήνα Ιανουάριο 2013.

Αντιπροσωπία του Δήμου και κάτοικοι του Καρβουναρίου στα Γιάννενα για το ΧΥΤΑ
Στα Γιάννενα και στην αίθουσα «ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ»,χθες  το απόγευμα από ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή  συζήτηση  -  ενημέρωση που συγκάλεσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, η Επιτροπή Αγώνα και η Επιτροπή Συμπαράστασης,  για το  πρόβλημα  λειτουργίας του  Χ. Υ. Τ. Α.   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ .Από το Δήμο Σουλίου παρευρέθηκαν η Δήμαρχος κ. Μπραΐμη - Μπότση Σταυρούλα, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωσταράς Σταύρος,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γούσιας Σπυρίδων, Μπρέστας Δημήτριος και Φράγκος Θωμάς,καθώς  και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καρβουναρίου και μέλη της επιτροπής αγώνα, κ. κ. Σπύρου Γεώργιος και Παπαδόπουλος Χρήστος .H δήμαρχος Σουλίου αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου,για τα κατασκευαστικά λάθη και παραλείψεις που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, από κοινού με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ, έθεσαν θέμα άμεσης χωροθέτησης ενός ΧΥΤΥ για όλη την Ήπειρο, που μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Κοινή διαπίστωση και θέση όλων ήταν να ενημερωθεί τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου,όσο και οι ΦΟΔΣΑ για τις αποφάσεις που προέκυψαν από τη διεξοδική συζήτηση.Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια αδιαλαξία και αντιμετώπιση που υπάρχει μέχρι σήμερα, οι άμεσα θιγόμενοι  Δήμοι Σουλίου και Β.  Τζουμέρκων να σκληρύνουν  τη στάση τους και να γίνουν και αυτοί  αδιάλλακτοι.Περαιτέρω  υποβάθμιση στη  λειτουργία των  ΧΥΤΑ, καθώς  και καθυστέρηση υλοποίησης των  απαραίτητων έργων,  δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά. Εάν  οι ανάγκες το απαιτήσουν,  οι άμεσα θιγόμενοι  Δήμοι, με τη συμπαράσταση των κατοίκων,   θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις και μέτρα.