ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Του γειτόνων μας ο σκύλος, γείτονας είναι κι εκείνος….γκρρρρ



Δήμος Ηγουμενίτσας
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 15η Νοεμβρίου 2012 , με αφορμή τις ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , αποφάσισε ομόφωνα ότι :Aντιτίθεται σε κάθε απόλυση εργαζομένου στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας εντέλλεται να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων ή αριθμού αυτών σε κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη δημόσια αρχή και παρέχει σ’ αυτόν και στον Διευθυντή Διοίκησης και ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου την αμέριστη στήριξή του αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί.Τέλος εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας στον επιχειρούμενο οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου με τα νέα μέτρα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΘΩΜΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ
- Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α - ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνει την 21η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012:
ΓΕΝΙΚΑ:
1-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου.
2-Φωταγώγηση των ανωτέρω και της πόλης, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2012.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Ώρα 08.00΄: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Κατάστημα της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Ώρα 10.00΄: Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας, κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία,  στην Εκκλησία, ώρα 09.50΄.
3.-Ώρα 10.20΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, από τους κ.κ.:
α. Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας 
β. Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας  
δ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ε. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
στ. Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ζ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
η.-Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
  - Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
  ● Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και έξοδο από τον ιερό ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Κ α λ ο ύ ν τ α ι      ν α      π α ρ α σ τ ο ύ ν :
- Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ
-Ο Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Μπέζας Αντώνιος
-Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
-Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας
-Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας 
-Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
-Οι πρώην Υπουργοί
-Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
-Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
-Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
-Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας
-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
-Οι πρώην Βουλευτές
-Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
-Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
-Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
-Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
-Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
-Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
-Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
-Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
-Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
-Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
-Όλος ο λαός της πόλης
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
♦ Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.
♦ Τα σχετικά με τη φιλαρμονική και τη φωταγώγηση της πόλης, ο κ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
● Υπεύθυνο για την έπαρση και υποστολή της σημαίας και για τη φωταγώγηση του Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ορίζουμε τον Βασίλειο Χαϊδούση, υπάλληλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
•ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία, Δρίζη Δημήτριο, υπαλλήλους  της Π.Ε.  Θεσπρωτίας.
♦ Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης, να δημοσιευθεί δε, με μέριμνα του Δήμου Ηγουμενίτσας στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.-                
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ    &   Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ- Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                       ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ

 Σύλληψηημεδαπού κατόπιν εντάλματος σύλληψης
Στις 15/11/2012 το βράδυ στην Πρέβεζα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ, 27χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση.Πιο αναλυτικά : Συνελήφθη την 15-11-2012 το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.Το ένταλμα αφορούσε διακεκριμένες κλοπές - διαρρήξεις, που είχε διαπράξει ο δράστης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα  μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, σε τουλάχιστον (16) σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας (Σχετικό το από  14-11-2012 Δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που αφορά εξάρθρωση ομάδας διαρρηκτών).Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας.
Σύλληψη  φυγόποινου ημεδαπού
Στις 15/11/2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  29χρονος ημεδαπός,διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών και δέκα (10) ημερών, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα
Στις 15/11/2012 το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι διαπιστώθηκε να εκκρεμεί σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα (λόγω δικαστικής απέλασης) ενώ έφερε πάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι, συνολικού μήκους (23) cm.
Συνελήφθη στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας οδηγός φορτηγού οχήματος
Συνελήφθη, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Λιμενικού Ηγουμενίτσας ένας 54χρονος, οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι εντοπίστηκαν κάτω από το φορτηγό και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος αυτού ανάμεσα στις ρεζέρβες μεταξύ των αξόνων, δύο αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν που έρχεται να καταδείξει ότι τα κυκλώματα είναι αδίστακτα και δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία,διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας,ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε τους ήρωες του Πολυτεχνείου

 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, στεφάνι το χώρο του ΕΜΠ.Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με επικεφαλή τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της, Γιώργο Οικονόμου και Κώστας Κωνή, κατέθεσε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1975, στεφάνι στο μνημείο, των υπέρ της ελευθερίας πεσόντων, στο χώρο του ΕΜΠ.Μετά την κατάθεση του στεφανιού ο Πρόεδρος της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, δήλωσε ότι ''Η προσφορά των ηρώων του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Αυτή την περίοδο, που η χώρα μας βιώνει μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, που οδηγεί στο περιθώριο, το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ο δρόμος και η θυσία των νέων της εξέγερσης του 1973 μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Ας είναι αυτός ο δρόμος οδηγός μας και ας τους μιμηθούμε για αντίσταση στην τρόικα και τα συμφέροντα των λίγων της Ε.Ε.''.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρόεδρο Ε.Ε.Ε. UNESCO

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κ. Μαρία – Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου - Τζιτζικώστα, είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ζητήματα που αφορούν τον Πολιτισμό και ιδιαίτερα αυτό της ένταξής των αρχαιολογικών χώρων Δωδώνης και Νικόπολης στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.  




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα οι εργασίες του παγκοσμίου συνέδριου της ISCA

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννιναοι εργασίες του παγκοσμίου συνέδριου της ISCA (Διεθνής Οργάνωση Τουριστικών Σπηλαίων ).Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν μέλη των διοικήσεων σπηλαίων από τριάντα πέντε χώρες ( ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ , ΚΙΝΑ, ΕΥΡΩΠΗ) και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με την προστασία, δείχνοντας τον μεγαλύτερο σεβασμό στο ευαίσθητο οικοσύστημα των σπηλαίων, τη διαχείριση, καλύτερη αξιοποίηση και προβολή τους,Τα μέλη της ISCA χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος και καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων κ. Κώστας Γκόγκος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της ISCA κ. David Summers, την ομιλία του οποίου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σύνεδροι οι οποίοι στο πλαίσιο της συνάντησης επισκέφθηκαν το Σπήλαιο Περάματος και τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων.Οι συμμετέχοντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον πλούσιο διάκοσμο του Σπηλαίου Περάματος και τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής μας, και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του συνέδριου.Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που οργανώθηκε το τελευταίο βράδυ της παραμονής τους στα Γιάννινα απονεμηθήκαν αναμνηστικές πλακέτες στο προεδρείο της ISCA,στο Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, στον πρόεδρο της UIS (Διεθνής Οργάνωση Σπηλαιολογίας) κ. Andy Eavis, στην αντιπροσωπεία από την Τουρκία και στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο.Ο Πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του συνέδριου αναφέρθηκε σε ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα για την ISCA και το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σε ότι αφορά τη δραστηριοποίησή της, την ανταλλαγή απόψεων και κυρίως ενεργοποίησή της για την προώθηση προς επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σπήλαια.Ευχαρίστησε όλους τους σύνεδρους καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Σπηλαίου για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος, συνοδεία δημοτικού συγκροτήματος παρουσίασε χορούς του τόπου μας, δίνοντας το στίγμα του λαϊκού μας πολιτισμού, κάτι που χάρηκαν ιδιαίτερα οι σύνεδροι οι οποίοι χόρεψαν μαζί τους καθώς και με τη λαϊκή ορχήστρα που ακολούθησε.Στο τέλος οι ξένοι σύνεδροι εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους προς ΤΟΝ Πρόεδρο του Οργανισμού Σπηλαίου κ.Κ.Γκόγκο και εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικότερα λόγια τόσο για το συνεχώς αναπτυσσόμενο Σπήλαιο Περάματος, το οποίο θεωρούν μεταξύ των καλυτέρων, όσο και για τα άλλα αξιοθέατα του τόπου μας που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αλλά και για την ιδιαίτερη φιλοξενία και περιποίηση που είχαν.Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στα Γιάννινα , τα μέλη της ISCA συνεχίζοντας το πρόγραμμα της παγκόσμιας συνάντησης την επομένη το πρωί επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το απόγευμα τα Σπήλαια Αλιστράτης και Αγγίτη κλείνοντας έτσι τις εργασίες στον Ελληνικό χώρο.Ακολούθως οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν στην Αλάνυα της Τουρκίας , στις οποίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Σπηλαίου Περάματος ,όπου τα μέλη της ISCA τοποθετήθηκαν σε μια σειρά σπουδαίων θεμάτων για τα τουριστικώς αξιοποιημένα σπήλαια ενώ επισκέφθηκαν σπήλαια και αξιοθέατα (της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου) της ευρύτερης περιοχής της Ατάλλειας.Οι σύνεδροι εξουσιοδότησαν το προεδρείο της ISCA για τη διεκπεραίωση μιας σειράς σημαντικών ζητημάτων που αφορούν, την διαχείριση των επισκέψιμων Σπηλαίων, για τις επόμενες συναντήσεις τους στο Μπρνό της Τσεχίας το 1913 και το επόμενο συνέδριό τους στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 2014.Να σημειωθεί πως για τις εργασίες του παγκοσμίου συνεδρίου της ISCA έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον τα Ελληνικά ΜΜΕ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με πολλές συνεντεύξεις του Προέδρου κ. Κ. Γκόγκου, τα διεθνή Μέσα με μεγάλη προβολή των εργασιών του συνεδρίου και βεβαίως τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία έδειξαν, όπως πάντα, ιδιαίτερη ευαισθησία.                    

Ξανά στο εδώλιο ο εκδότης του περιοδικού ‘’ HOT DOC ‘’
 Δεν του άρεσε το σάντουιτς με παστουρμά και ήθελε ξενόφερτο γεύμα…. ιδού τα αποτελέσματα…..!
Μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.Σε δίκη παραπέμπεται εκ νέου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, κρίνοντας νομικά εσφαλμένη την αθωωτική απόφαση της 1ης Νοεμβρίου για την υπόθεση δημοσιοποίησης της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ.Η εισαγγελία μιλά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και έτσι ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο ενώπιον δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. «Πρωτοφανές. Η Εισαγγελία άσκησε έφεση στην αθωωτική μου απόφαση. Την ώρα που η κοινωνία απαιτεί αποκάλυψη, συγκαλύπτουν», ήταν το σχόλιο του κ. Βαξεβάνη στο twitter. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, όπου είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση, είχε ζητήσει την καταδίκη του δημοσιογράφου, επικαλούμενος την παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.Έκανε μάλιστα λόγο για «κανιβαλισμό» σε βάρος ανθρώπων που δεν έχει κριθεί αν παρανόμησαν ή όχι. Πηγές της εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου υπήρξαν αιτήματα από πολίτες και δικηγόρους.

Κατάληψη και από τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στην κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Ηπείρου,θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι,από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου.Την ίδια στιγμή πάνω από 200 δήμοι τελούν υπό κατάληψη ώστε να μην καταστεί δυνατή η αποστολή των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται να ασκήσει κάθε μέσο για την ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας.



Στα Γιάννινα οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Θαλασσίου Σκι

 Μετά από δύο περίπου δεκαετίες, η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει και πάλι μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Θαλασσίου Σκι Ανδρών-Γυναικών, οι οποίοι το 2013 θα φιλοξενηθούν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.Το αίτημα είχε κατατεθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία και ανακοινώθηκε πλέον επίσημα ότι έγινε αποδεκτό.Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αποφάσισε ομόφωνα κι ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκου Γκόλα, να συνδράμει τη διοργάνωση και να φροντίσει για τη διαμόρφωση του στίβου.Ο κ. Γκόλας υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της πόλης.