ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο κύκλος του έρωτα…



…γράφει ο : Λευτέρης Π.  Φράτης
 Ο κύκλος του έρωτα…
Σήμερα περπάτησα τον κύκλο που διαγράψαμε μαζί.
Ήταν το βιολογικό σύμφωνο ζωής που προκαταβάλλαμε πριν μας δοθεί ο έρωτας.
Επονείδιστη συμφωνία.
Σήμερα μου τον υπενθύμισε η κιμωλία που ακόμα παραμένει.
Το πρώτο ήταν σε σκαλί και κρύα πέτρα.
Δειλό μειδίαμα, μα ευχή δεν έκανες.
Αυτό ίσως μας κόστισε αγάπη μου.
Πορευτήκαμε ακόμα και σε μικρό τόπο φιλιών.. δειλών και πάλι..
Το τρίτο όμως ήταν το προσδοκώμενο.
Τα χρόνια σε πονούσαν.
Είχες όμως ένα ήμισυ που σε έβαλε να ξαποστάσεις.
Να πονέσεις τα αμαρτήματα σου και να λυτρωθείς.
Ύστερα ο κόπος σας να σε ανεβάσει στα σκαλιά.
Να σε στιλώσει.
Η διαδρομή δεν με έκανε να μετανιώσω, ούτε να νιώσω πλησμονή.
Κατάλαβα πόσο μικρό είναι το σταυροδρόμι που διασχίζαμε.
Φιλέας Φιλιάτης (Λευτέρης Φράτης)

«Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας»
 Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου που υπογράφτηκε στις 2.11.2012, εντάχθηκε  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου του ΕΣΠΑ το υποέργο της προμήθειας και εγκατάστασης ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του  Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.055.760 ευρώ, ενώ με την ίδια απόφαση ως φορέας υλοποίησης ορίστηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο και θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού σύμφωνα με τις διατάξεις για τις κρατικές προμήθειες.Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την εξέλιξη αυτή, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ένταξη, που έρχεται να ολοκληρώσει λειτουργικά το Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη δημοπράτηση του αντίστοιχου εξοπλισμού της επέκτασης του Νοσοκομείου Φιλιατών, αποδεικνύει ότι παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες,  ενισχύεται και αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η ποιοτική παροχή νοσοκομειακών υπηρεσιών στο νομό  και υλοποιείται ο σχεδιασμός που έχει γίνει από το παρελθόν.

Σύλληψη φυγόποινου
 Την 12-11-2012 ,13.45 στην Άρτα, συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (21) μηνών για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Συνελήφθη Δουλέμπορος
Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες.Συνελήφθη, την 13-11-2012 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη διασταύρωση Δελβινακίου  της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς,  από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 47 και 42 ετών, για τους οποίους εκκρεμεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης  Δελβινακίου.

Αλ. Καχριμάνης : «Διαλύουν το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης»
 Δηλώσεις για τα μέτρα τα οποία υποχρεώνονται να εφαρμόσουν οι Περιφέρειες μετά την ψήφιση του Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  Μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:
«Αποφασίσαμε και στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και στο Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ. ότι εμείς είμαστε ένα όργανο αυτοδιοικητικό, το οποίο περιλαμβάνει τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι τις αποφάσεις για το πώς θα δουλέψουμε, που θα επεμβούμε για να έχουμε οικονομία αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα τις πάρουμε εμείς. Είπαμε στους αρμόδιους ότι μπορεί να μας ζητήσουν περικοπή δαπανών και 20 και 30 και 40%, το που όμως θα επεμβούμε θα το αποφασίσουμε εμείς. Και το λέμε αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί αυτό σημαίνει αυτοδιοίκηση. Το λέει και ο όρος. Εμείς πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση. Δεν έχουμε καμία σχέση με το κεντρικό κράτος. Δεν μπορεί ένα κράτος που εδώ και λίγα χρόνια, όταν δημιουργούσε την αιρετή περιφέρεια, και έλεγε ότι εμείς θα έχουμε δικαιώματα μικρών πρωθυπουργών, να έρχεται τώρα  και να διαλύει αυτό που ξεκίνησε να φτιάξει. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δύο εξουσίες στον ίδιο χώρο δεν χωρούν. Ή πιστεύουν στις αιρετές Περιφέρειες που δημιούργησαν, ή αν θέλουν να κρατήσουν με τη μορφή που έχουν σήμερα τις κρατικές οντότητες είναι δικό τους θέμα. Αλλά να μας το πουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν μας χρειάζονται. Εμείς ζητήσαμε να μη γίνει δεκτή η νομοθεσία.
  Αντιπροσωπεία συναδέλφων συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων  που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Εδώ βλέπουμε και κάποια περίεργα πράγματα. Έχει ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο και δίδονται αυθαίρετες εξηγήσεις για το τι λέει αυτό που διαβάζουμε. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δύο φορές απαξίωση και δεν είμαστε διατεθειμένοι ως Περιφερειάρχες να το δεχτούμε. Έστω και την  τελευταία στιγμή να φερθούν σωστά σε ένα όργανο που είναι η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής:
«Δεν μπορεί τα συναρμόδια Υπουργεία να δείχνουν τέτοια εχθρικότητα προς το θεσμό μας. Δεν μπορεί να μιλάνε οριζόντια ποιοι πρέπει να φύγουν από δουλειές και ενώ δεν τις περιλαμβάνουν στο νόμο  στέλνουν και εξηγήσεις, που είναι παρά τω νόμω.  Πρέπει να καταλάβουν ότι με τη συνεργασία θα τους λέγαμε που θέλουμε την οικονομία και πως θα πορευθούμε. Αυτό δεν το επεδίωξαν και με τις αποφάσεις που πήραν, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να διαλύουν το θεσμό».
Σχετικά με τις απολύσεις, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Τι δουλειά έχουν οι προσωποπαγείς θέσεις, με τις θέσεις που είναι στο οργανόγραμμα; Εμείς σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τις οριζόντιες περικοπές στο προσωπικό μας. Έχουμε οργανωθεί, αφού κάναμε τεράστια οικονομία στο ελληνικό κράτος (ειδικά αφότου αναλάβαμε τη διαχείριση της ΔΕΣΕ, της ΔΕΚΕ, του Αναπτυξιακού Νόμου και άλλων πρωτοβουλιών), που δυστυχώς η κρατική Περιφέρεια ποτέ δεν είχε καταφέρει. Δεύτερον, έχουμε το δικαίωμα να έχουμε ότι έχει ένας Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποδιοργανώνουν τις υπηρεσίες μας. Έχουμε υπηρεσίες τις οποίες εκχώρησε ο «Καλλικράτης» και οποιαδήποτε αλλαγή όφειλαν να τη συζητήσουν μαζί μας. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία που περνάει το κράτος. Όμως, πρέπει να είμαστε συζητητές τέτοιοι,  που θα δώσουμε λύσεις και όχι να αποφασίσουν κάποιοι, οι οποίοι ούτε την αυτοδιοίκηση γνωρίζουν, ούτε την προσφορά μας μέχρι σήμερα».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι κάποιοι υπουργοί είναι ανεπαρκείς. Εδώ που φτάσαμε δεν χωρούν παληκαρισμοί. Θα κάνουμε τα πρέποντα.Αλλά προτού φτάσουμε εκεί, θα αναλύσουμε τη νομοθεσία μέσα από τις νομικές υπηρεσίες. Θεωρώ ότι η νομοθεσία δεν έχει καμία σχέση με την Περιφέρεια Ηπείρου.Αλλά αυτά τα νομοθετήματα και οι επεξηγήσεις στους νόμους είναι εκ του πονηρού και απαράδεκτα, είναι από ανθρώπους που δεν ξέρω τι έχουν ζητήσει να ψηφίσει η Βουλή».
Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν τα Δασαρχεία, λέγοντας τα εξής:
«Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που μέσω του Συντάγματος δεν μπορούν ακόμα να περάσουν σε εμάς.Όμως την εποπτεία σε αυτές έπρεπε να την είχαμε εμείς. Παράδειγμα, από τα Δασαρχεία, ακούμε για λαθροϋλοτόμηση. Θεωρώ πως σε αυτή τη δύσκολη εποχή έπρεπε οι υπηρεσίες να εκπονούν ειδικές μελέτες σε κάθε Δήμο ή Τοπική Κοινότητα να κάνουν αραιώσεις στα δάση και να δίνουν ξύλα στους κατοίκους της περιοχής. Τα δάση θέλουν ειδική μέριμνα, την οποία δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις γραφειοκρατικά και χωρίς ψυχή. Ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη και το τελευταίο ξύλο. Γιατί να μην γίνουν έκτακτες καρπώσεις από αραιώσεις υποβαθμισμένων δασών; Όλα τα δάση πουρναριού στην περιοχή είναι υποβαθμισμένα. Βλέπουμε όμως ότι φωνάζουμε χωρίς αποτέλεσμα. Όλα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να λέμε: Τέρμα στην κρατική Αποκεντρωμένη Διοίκηση».
Προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για χρηματοδότηση μελετών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Έξι έργα διασυνοριακού χαρακτήρα προτείνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD). Η πρόταση κατατέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων Κ. Κοκκινοπλίτη, και μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Τράπεζα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.  
 Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου περιλαμβάνει τα εξής έργα:
1.Σύνδεση Εγνατίας Οδού και Λιμένος Ηγουμενίτσας με Αλβανία (Μαυρομμάτι).
Τμήμα 1ο: Παράκαμψη πόλης Ηγουμενίτσας Μήκος 9 χλμ, κόστος  μελέτης 2,5 εκ. ευρώ, κόστος κατασκευής 45 εκ. ευρώ.
Τμήμα 2ο: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα. Κόστος μελέτης 2 εκ. ευρώ, κόστος κατασκευής 50 εκ. ευρώ.
2.Σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακών υδάτων, που περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου και πέντε (κατ΄ εκτίμηση τοπικούς σταθμούς), για την 24ωρη on-line παρακολούθηση τοπικών σταθμών σε υδάτινους αποδέκτες, ενδεικτικού κόστους 900.000 ευρώ (600.000 για τον κεντρικό και 300.000 για τους τοπικούς σταθμούς).
3.Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει τα Ιωάννινα με το Αργυρόκαστρο, Εκτίμηση δαπάνης 50.000 ευρώ.
4.Οδικός άξονας Δολιανά – Γέφυρα Αγίων. Αφορά τη συμπλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης για τη βελτίωση - διαπλάτυνση του τμήματος από Γέφυρα Αγίων μέχρι διασταύρωση Δολιανών. Εκτιμώμενο κόστος 120.000 ευρώ. Προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής 12 εκ. ευρώ.
5.Μελέτη σκοπιμότητας ανέγερσης στο συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς εκθετηρίου πωλητηρίου γεωργο- κτηνοτροφικών προϊόντων των δύο χωρών.
6.Εκπόνηση μελετών για τη συντήρηση και επέκταση του Μεθοριακού Σταθμού Κακαβιάς, για την καλύτερη λειτουργία και την ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας. Κόστος μελέτης 120.000 ευρώ. Κόστος κατασκευής 1,5 εκ. ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την πρόταση που υπεβλήθη δια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, είπε ότι η Περιφερειακή Αρχή, προετοιμάζεται σε κάθε επίπεδο προκειμένου να έχει ώριμες προτάσεις προς χρηματοδότηση. Για τη συγκεκριμένη, πρόσθεσε, αναμένει συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των μελετών, μέσω της EBRD. «Επιδίωξή μας είναι να εξασφαλιστούν πόροι για όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε. Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, αλλά για να υπάρξει ανάκαμψη, πρέπει να προωθηθεί η κατασκευή δημόσιων έργων, τα οποία έχει ανάγκη η Ήπειρος», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Ημερίδα για τη νέα προγραμματική περίοδο
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα παραστεί στην ημερίδα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που οργανώνει αύριο Τετάρτη στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ. Το σεμινάριο – στο οποίο προβλέπεται και τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη – επιδιώκει να δώσει έμφαση στις πρακτικές πλευρές του προγραμματισμού προκειμένου να διευκολύνει τους συμμετέχοντες να συνάγουν συμπεράσματα επιχειρησιακού χαρακτήρα.
Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου
Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας μεταξύ άλλων έλαβε τις εξής αποφάσεις:
 1. Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση κοίτης χειμάρρων πεδινής ζώνης» στην Π.Ε. Άρτας, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
2.Αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτής δημοπρασίας για το έργο «Συμπληρωματικές εργασίες ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Καρβουναρίου- Ν. Θεσπρωτίας) Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 165.000 ευρώ. Πρόκειται για εργασίες που υποδείχτηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή που είχε ορίσει ο Περιφερειάρχης και είναι συνέχεια εργασιών που είχαν εκτελεστεί πρόσφατα.
3. Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών του ανοιχτού διαγωνισμού για την πράξη «Ενέργειες για την προώθηση και προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου».
Σύμφωνη γνώμη (υπό προϋποθέσεις) για τη σύμβαση του δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ελεούσας
Με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Δήμο Ζίτσας, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη (υπό προϋποθέσεις), για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης της πράξης «Επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ελεούσας», συνολικού προϋπολογισμού 1.672.000,00 €.

Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη
 Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου-και όχι στην πλατεία Ανδρούτσου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί- θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης Χρυσόστομου Τσιρίγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή της πλατείας αποτελεί προσωπική επιθυμία του Σεβασμιότατου ο οποίος αμέσως μετά την υποδοχή θα κατευθυνθεί στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρόνισης. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. η επιλογή του Αγίου Νικολάου έχει να κάνει με την μικρή απόσταση στην οποία βρίσκεται ο Άγιος Κωνσταντίνος έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην μετακίνησή τους τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος όσο και οι υπόλοιποι 15 Μητροπολίτες που θα τον συνοδεύουν. Όσο για την επιλογή του Αγίου Κωνσταντίνου κι όχι του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους φέρεται να συνδέεται αποκλειστικά με την χωρητικότητα του, αφού σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο Άγιος Κωνσταντίνος θα μπορεί να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους πιστούς από όσους ο Άγιος Χαράλαμπος. Ο Σεβασμιότατος, θα φτάσει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 4 το μεσημέρι, όπου θα τον υποδεχτεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και οι λοιποί φορείς όχι μόνο από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αλλά και από τους Δήμους εκείνους της Άρτας, οι οποίοι υπάγονται στην Μητρόπολη Πρέβεζας. Χθες οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα και διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες μεταξύ της Μητρόπολης και του Δήμου τους δύο φορείς που θα φέρουν σε πέρας την τελετή της υποδοχής και της ενθρόνισης.

Ανακαθορισμός εφοριακών και στην Θεσπρωτία
 Στον ανακαθορισμό των οργανικών θέσεων προσωπικού του κλάδου Εφοριακών των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.Απόφαση του κ.  Στουρνάρα προβλέπει πως μετά την αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών θα πρέπει να υπηρετούν στο σύνολο των 114 Εφοριών που θα παραμείνουν ενεργές 8.717 εφοριακοί υπάλληλοι.Από αυτούς οι 4.128 θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι 1.727 τεχνολογικής εκπαίδευσης και οι 2.840 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Σημειώνεται πως σήμερα υπηρετούν στις Εφορίες 9.826 υπάλληλοι, ήτοι με τις νέες οργανικές θέσεις το προσωπικό των ΔΟΥ καθίσταται υπεράριθμο κατά 1.109 υπαλλήλους και μειώνεται κατά 12%.Οι εν λόγω υπεράριθμοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε εφεδρεία και θα αποχωρήσουν ή θα μεταταγούν βάσει των προβλεπομένων στην ρύθμιση για τη νέα διαθεσιμότητα.Ειδικότερα, με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών οι θέσεις των υπαλλήλων ανά Εφορία στην Περιφέρεια της Ηπείρου, θα πρέπει να διαμορφωθούν ως εξής:
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ηγουμενίτσας-Παραμυθιάς  : 60
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   : 125
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ   : 75
NOMOΣ ΑΡΤΑΣ   : 47