ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Rαdiofiliati/ΕΙΔΗΣΕΙΣ….07-10-2012


Η Μουσική σας Διδαχή  : Ζήτω η αλητεία 

Στίχοι: Σπύρος Ζαγοραίος
Μουσική: Σπύρος Ζαγοραίος
Πρώτη εκτέλεση: Σπύρος Ζαγοραίος

Με λέν μπερμπάντη και μπεκρή,ξενύχτη γκομενιάρη.
Χαρτόμουτρο και μπελαλή,με λένε κι αλανιάρη.
Μα δε με νοιάζει τίποτα σ’ αυτή τη κοινωνία.
Όσο υπάρχει θάνατος ζήτω η αλητεία .
Εγώ ξεκίνησα σωστά με γλέντια και παιχνίδια.Τα’ ριξα όλα ένα παρά,μέγαρα και στολίδια.
Μα δε με νοιάζει τίποτα σ’ αυτή τη κοινωνία.Όσο υπάρχει θάνατος ζήτω η αλητεία.

ΕΠΣ.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  


ΠΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ , 06-10-2012 , ΣΑΒΒΑΤΟ = 0 : 5





 ΕΛ.ΑΣ.  NEWS

Πρόκειται για παραλλαγή – εξέλιξη των «Νιγηριανών Απατών»
Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου
Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετοί πολίτες. Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.Ειδικότερα, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.Σε αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Το περιεχόμενο τους έχει ως εξής : «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com».Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου όπως:
•αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό
•είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,
•μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία
•ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr .
Περί ναρκωτικών
Την 05-10-2012 ,18.30 στο Καναλάκι Πρέβεζας, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (22,5) γραμμάρια κοκαΐνης, (4,5) γραμμάρια άγνωστης λευκής σκόνης, (1) ζυγαριά ακριβείας ,το χρηματικό ποσό των 1.705 €, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και (1) κινητό τηλέφωνο.

Λάμποβος : Το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου ανοίγει τις πύλες του
Από την Κυριακή (ατύπως από το Σάββατο) και για μια εβδομάδα,η Παραμυθιά κινείται στους ρυθμούς του Λαμπόβου, του παλαιοτέρου παζαριού της Ηπείρου.Το μεγάλο παζάρι της Παραμυθιάς συγκεντρώνει και για φέτος περίπου 400 έκθετες/έμπορους από όλη την Ελλάδα. Ο Λάμποβος, ο οποίος είχε πρωτοξεκινήσει σαν ζωοπανήγυρη, αποτελεί γεγονός για όλο τον Νόμο και την Περιφέρεια, αφού οι επισκέπτες του είναι από πολλές περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο.Εκτός από την οικονομική, μεγάλη είναι και η λαογραφική σημασία καθώς υπήρξε άρρηκτα δεμένος με την κοινωνική ζωή της Παραμυθιάς στο πέρασμα των δεκαετιών.Και φέτος ένα τμήμα της εμποροπανήγυρης βρίσκεται στο δημοτικό σχολείο Βούλγαρη και πιο συγκεκριμένα το λούνα παρκ.Όσο αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Κ. Καραμανλή θα είναι κλειστή καθημερινά από τις 8 το βράδυ και μετά.Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση τον οχημάτων στην οδό Καραχάλιου (Φανάρια λαϊκής αγοράς) ενώ τα οχημάτα θα διοχετεύονται από την οδό Ρήγγα στον κάτω περιφερειακό μέσω της Ήφαιστου (συνοικία Γύφτικα).  Ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου θα τερματίζει στην διασταύρωση της οδού Αγίου Νικολάου με την Σαμουήλ (άλσος). Το παρκινγκ του σχολείου Βούλγαρη δεν θα χρησιμοποιείται,ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στον κόμβο των ΚΤΕΛ. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε τα παρκινγκ της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών και του θεάτρου Ελευθερίας.

Οι ομογενείς με τα 600 δισ. δολάρια…..η Θεία από το Σικάγο
 Επειτα από πέντε χρόνια ύφεσης και με την οικονομική κρίση όχι απλώς να μην αντιμετωπίζεται, αλλά να οξύνεται, επιφέροντας βαριά πλήγματα σχεδόν στους πάντες, η ελληνική κοινωνία μοιάζει να χάνει πλέον και τα λογικά της. Ζαλισμένη η κοινή γνώμη από το αδιέξοδο και κινούμενη μεταξύ κατάθλιψης και οργής, δείχνει συχνά έτοιμη να βυθιστεί σε παραισθήσεις και να υποκύψει σε μύθους που θα την οδηγήσουν δήθεν ως διά μαγείας στη Γη της Επαγγελίας.Η ιστορία τρέλας που προκάλεσε για μερικά 24ωρα ένα ενδιαφέρον σε βαθμό παροξυσμού επειδή τάχα μου δύο ομογενείς είναι έτοιμοι να διαθέσουν περί τα 600 δισ. δολάρια είναι μεν το τελευταίο κρούσμα αυτών των ψευδαισθήσεων, αλλά δεν είναι η μόνη. Ειδικά την τελευταία διετία έχουν εμφανιστεί κι άλλες θεωρίες, που ανεξάρτητα αν κάποιες από αυτές έχουν μία βάση, επιβεβαιώνουν το γνωστό «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται». Βέβαια η χώρα κατά περιόδους στη σύγχρονη Ιστορία της καταπιανόταν με μεγάλες ιδέες και μύθους, η δε ελληνική κοινωνία υπέκυπτε στη γοητεία δήθεν μεγαλουργιών και απίστευτων ανακαλύψεων μέχρι να προσγειωθεί ανώμαλα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, λόγω και της κρίσης, τα πράγματα έγιναν οριακά, με μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να προσμένουν θαύματα που θα μας σώσουν. Δημιουργήθηκαν έτσι μύθοι, με κορυφαία παραδείγματα τις γερμανικές αποζημιώσεις, την Τράπεζα της Ανατολής, τις λίστες των φοροφυγάδων και βέβαια τους δύο ομογενείς με τις καταθέσεις των 600 δις/α.Η υπόθεση με τις γερμανικές αποζημιώσεις βέβαια δεν στερείται μιας πραγματικής βάσης, ωστόσο οι προσδοκίες που έχουν κατά καιρούς καλλιεργηθεί απέχουν παρασάγγας από τις ρεαλιστικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής διεκδίκησης: άλλο η εγκατάλειψη της προσπάθειας και άλλο η πραγματική διάσταση του θέματος, καθώς ακόμη και μία θετική εξέλιξη στο μέτωπο αυτό είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τη χώρα να ξεπεράσει το δυσβάσταχτο βάρος που έχει σωρευτεί, με ένα χρέος της τάξης του 150% επί του ΑΕΠ και με τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα σε όλους τους τομείς.

Επίδομα 1.000 ευρώ ετησίως για 5.000 οικογένειες αγροτών

 Την χορήγηση ειδικού επιδόματος που θα ενισχύσει πέντε χιλιάδες αγροτικές ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.Το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των χιλίων ευρώ ετησίως, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο.Μιλώντας ο κ. Χαρακόπουλος στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνει πως μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν.«Τις επόμενες ημέρες», είπε, «θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση.Ο Αναπληρωτής Υπουργός, ανέφερε ακόμη ότι μετά την εξισωτική και την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, η επόμενη μεγάλη ένεση ρευστότητας σε αγρότες και κτηνοτρόφους είναι η προκαταβολή του 50%, ήτοι 1,1 δισ. ευρώ, της ενιαίας ενίσχυσης, των αγροτικών επιδοτήσεων δηλαδή, εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Ροδίτης πουλάει το νεφρό του για να ξεχρεώσει

 Ανατριχίλα αλλά και βαθύ προβληματισμό στην τοπική μας κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο, αναμένεται να προκαλέσει η περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ροδιακή» αναφορικά με 50χρονο. ο  οποίος εκμυστηρεύτηκε σε φίλο του την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε πώληση του ενός νεφρού του, προκειμένου να ξεχρεώσει μέρος των δανείων που έχει στην τράπεζα και να σώσει το σπίτι του.Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική, αφού πληροφορίες, αναφέρουν ότι και άλλοι πολλοί, έχουν αναζητήσει αντίστοιχη διαδικασία πώλησης ζωτικού τους οργάνου, προκειμένου να ξεχρεώσουν.Μάλιστα, στο νησί της Ρόδου, φέρεται να υπάρχει και «ειδικός», που να διευκολύνει ή να δίνει πληροφορίες, για τέτοιου είδους διαδικασίες, φέροντας σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με κλινική του εξωτερικού που έχει αντικείμενο την ανίχνευση ιστοσυμβατότητας! Ο ίδιος πάντως, αν και ρωτήθηκε επίμονα για το ποιο είναι το συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα που δίνει τέτοιου είδους «συμβουλές» αρνήθηκε επίμονα να το αποκαλύψει.Η συγκεκριμένη πρόθεση του εν λόγω υποψήφιου "δότη", αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες, σε φιλική κουβέντα που είχε ο ίδιος με – επιχειρηματία ο οποίος ακούγοντας του τι σκόπευε να κάνει, έπεσε από τα σύννεφα.Οι τιμές που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κυκλοφορούν ήδη στην «πιάτσα» κυμαίνονται στο ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω, τα οποία ο δότης λαμβάνει πριν από την επέμβαση.

Ξεκινά η αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α σε Άρτα – Θεσπρωτία

Ξεκινούν με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον ερχόμενο Μάρτιο, τα έργα αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. Π.Ε Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, καθώς έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους αναδόχους οι εργολαβικές συμβάσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων και για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. Π.Ε. Πρέβεζας και Ιωαννίνων.Σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί:Η αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Π.Ε. Άρτας, έχει ημερομηνία περαίωσης την 30 Μαρτίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 457.900 ευρώ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 421.268,00 (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.».Η αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας έχει ημερομηνία περαίωσης την 30η Μαρτίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 598.400 ευρώ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 546.011,02 (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι η «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.».Η αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Ηγουμενίτσας και Φιλιατών έχει ημερομηνία περαίωσης την 25η Μαρτίου 2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 762.200 ευρώ και το ποσό της σύμβασης σε 696.341,63 € (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.».«Με την υπογραφή των συμβάσεων, ολοκληρώνεται το διαδικαστικό- οικονομικό στάδιο, που είναι και το πιο δύσκολο. Βάζουμε πλέον οριστικά τέλος στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην Ήπειρο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μια ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την προστασία του Περιβάλλοντος έχει θετική κατάληξη. Στον τομέα αυτόν, τον τελευταίο χρόνο, από την Αιρετή Περιφέρεια δίνονται λύσεις σε ζητήματα που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί πολύ νωρίτερα. Είμαστε αρωγοί της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Χωρίς αυτή, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

ΔΩΔΩΝΗ : Τριπλά κερδισμένοι οι οφειλέτες της και οι αγνώστου προέλευσης συνεταίροι τους

 Όσοι γνωρίζουν καλά τις λεπτομέρειες για την αγοραπωλησία της Δωδώνης μιλούν για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις.Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού άλλωστε δεν εξέπληξε κανέναν. Εξάλλου το είχε προαναγγείλει τον Ιούλιο ο τότε Διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης, όταν δημόσια έλεγε ότι η πλέον συμφέρουσα προσφορά είναι αυτή της SIMOS FOOD. Τότε –επίσημα τουλάχιστον- δεν είχαν ανοίξει ούτε καν οι δεσμευτικές προσφορές.Παρασκευή απόγευμα, με μία λιτή ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η Δωδώνη περνά στο κοινοπρακτικό σχήμα SI, βρετανο-ρωσικο-ελληνικών συμφερόντων.Το πλειοψηφικό πακέτο 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας πουλήθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα SI, στο οποίο μετέχουν με 90% η επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και 10% η Σίμος Food Group AE, έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ.Στο έγγραφο που παρουσιάζει το Epiruspost.gr αναφέρονται μία μια, με αριθμό και με ποσό οι επιταγές που οφείλει στην Δωδώνη η SIMOS FOOD, εμπορική εταιρία η οποία διακινεί τα προιόντα της γαλακτοβιομηχανίας ανά την Ελλάδα.Το σύνολο των οφειλών φτάνει στα 9,4 εκατομμύρια. Δίνει δηλαδή 21 εκατομμύρια, χρωστάει τα εννέα, άρα αγοράζει τη Δωδώνη έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 12,5 εκατομμύριων ευρώ.μως δεν είναι μόνο αυτό....:
Ο νέος ιδιοκτήτης της Δωδώνης, με την είσοδό του στην εταιρία έχει να επωφεληθεί το αστρονομικό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ.Και αυτό δεν είναι διόλου αυθαίρετο, αλλά προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας και αναλύεται ως ακολούθως:
- Από πελάτες έχει να εισπράξει το ποσό των 16,6 εκατομμυρίων
- Από επιταγές, το ποσό των 20,7 εκατομμυρίων
- Οι προκαταβολές που έχουν ήδη καταβληθεί σε εργαζόμενους και παραγωγούς ανέρχονται στο ποσό των 8,9 εκατομμυρίων
- Το στοκ εμπορευμάτων ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια
- Ρευστό στο ταμείο της Δωδώνης 1.6 εκατομμύρια
Ο νέος ιδιοκτήτης έχει και υποχρεώσεις θα πει ο οποιοσδήποτε. Φυσικά. Ακόμη κι έτσι όμως είναι κατά πολύ κερδισμένος. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας συμπεριλαμβανομένου και του δανεισμού που έχει στην μητρική ΑΤΕ φτάνει στα 54 εκατομμύρια.Αν στα 54 εκατομμύρια προστεθούν και τα 21 της αγοράς τότε το ποσό ανέρχεται στα 75. Με το καλημέρα σας δηλαδή ο νέος επενδυτής εξοφλεί τα πάντα και έχει κέρδος περί τα 15 εκατομμύρια.Δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιους που έρχονται να επενδύσουν στην Ήπειρο αλλά για κάποιους που βγαίνουν κατά πολύ κερδισμένοι με το που θα πάρουν στα χέρια τους το κλειδί της Δωδώνης.Με βάση τα στοιχεία αυτά, μοιάζει κυριολεκτικά κενή περιεχομένου η ανακοίνωση που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα η STRATEGIC INITIATIVES –η νέα ιδιοκτήτρια της Δωδώνης- με την οποία απευθύνεται στους Ηπειρώτες για να...συστηθεί και να πείσει ότι έρχεται να επενδύσει……κλπ….κλπ….κλπ !
από : allo bloger

Λυσσιάξανε ….και θέλουνε να διορίσουνε εν μέσω κρίσης









































Στα παλιά του τα παπούτσια ο προϋπολογισμός . Εδώ μιλάμε για ζούρλια αφού δεν έχουνε να πληρώσουνε ούτε τους τωρινούς υπαλλήλους….ιδού λοιπόν η Ρόδος με το «πήδημα»  :
Τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό της επέκτασης του Νοσοκομείου Φιλιατών προκήρυξε η ΔΕΠΑΝΟΜ, με συνολικό προϋπολογισμό 3.536.245,00 ΕΥΡΩ.Ο διαγωνισμός, θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου και το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013».Ταυτόχρονα όμως, όπως αποκαλύπτεται από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντ. Μπέζας, το κτίριο μπορεί να έγινε, ο εξοπλισμός μπορεί να αγοραστεί, όμως, προσωπικό για να λειτουργήσει τόσο την επέκταση του νοσοκομείου, όσο και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας... δεν προβλέπεται.Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας, εγκρίθηκε ο οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών Θεσπρωτίας.Στον συγκεκριμένο, όμως, πρόσφατα εγκεκριμένο οργανισμό, δεν περιλαμβάνονται οι απαραίτητες προβλέψεις (νέα τμήματα και εργαστήρια, πρόσθετες κλίνες και ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό) για την εξαώροφη νέα επέκταση του Νοσοκομείου συνολικής επιφάνειας 7000 τ.μ. περίπου, η οποία έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, ούτε για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Ηγουμενίτσα, το οποίο υπάγεται λειτουργικά στο Νοσοκομείο Φιλιατών και η κατασκευή του έχει επίσης ολοκληρωθεί.Για το λόγο αυτό, άλλωστε, το ενιαίο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, με την από 15/12-6-2012 ομόφωνη απόφασή του ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες τροποποιήσεις- διορθώσεις του εγκεκριμένου οργανισμού.Ο κ. Μπέζας, ερωτά, αν "προτίθεται το υπουργείο υγείας να προβεί - και πότε - στην αναμόρφωση του οργανισμού.Συμπεραίνουμε πως διαφορετικά, το νοσοκομείο Φιλιατών, θα ακολουθήσει την τύχη πολλών άλλων "μεγάλων" έργων στη χώρα μας! Θα κατασκευαστεί και θα παραμείνει για χρόνια κλειστό, λόγω έλλειψης προσωπικού και αθάνατης... ελληνικής... πρωτοτυπίας.
…το θέμα από : allon bloger

Οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη για ένταξη πράξεων στα ΤΟΠΣΑ
 Με 305 ωφελούμενους ανέργους και νέους επιστήμονες
Με τρεις αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», τρεις πράξεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης 305 συνολικά ατόμων.Η πρώτη πράξη με τίτλο: «Τοπικές δράσεις Ενίσχυσης Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς τομέα», με δικαιούχο την Α/Σ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, αποσκοπεί στην ένταξη στην αγορά εργασίας 100 ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και με την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της περιοχής. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 405.000 ευρώ.Η δεύτερη πράξη με τίτλο:
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα νέων αποφοίτων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα», με δικαιούχο την Α/Σ C. IN.E.EM.ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,έχει αντικείμενο την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 100 νέων επιστημόνων, αγροτών και ανέργων της περιοχής κυρίως των δήμων Ζαγορίου και Πωγωνίου.Το σύνολο των ωφελουμένων θα απασχοληθεί στους κλάδους πράσινης οικονομίας, εναλλακτικού τουρισμού, νέων τεχνολογιών, πολιτισμού, ενώ 32 θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 410.000 ευρώ.Η τρίτη πράξη με τίτλο: «Τοπικό σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο», με δικαιούχο την Α/Σ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, έχει στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης 105 νέων επιστημόνων (μηχανικών, δικηγόρων και οδοντιάτρων). Από το σύνολο, οι 15 θα είναι κάτω των 25 ετών και οι 52 γυναίκες. Σκοπός του Σχεδίου Δράσης, είναι να διασφαλίσει στους ανωτέρω επιστήμονες, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ώστε μέσα από αυτές να καλύψουν το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 450.000 ευρώ.

Χαράτσι σε όσους πάνε με ιερόδουλες
 Χαράτσι σε όλους τους πελάτες του αγοραίου έρωτα σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση της Κροατίας.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το πρόστιμο για όποιον απολαμβάνει τις υπηρεσίες ιερόδουλων θα ανέρχεται σε 1.700 δολάρια, ποσό διπλάσιο από το βασικό μηνιαίο μισθό στη χώρα. Η νομοθεσία του βαλκανικού κράτους απαγορεύει την πορνεία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι αρχές δίωκαν μόνο τις ιερόδουλες και όχι τους πελάτες τους.Απόπειρες από πιο φιλελεύθερες παρατάξεις της χώρας να νομιμοποιηθεί η πορνεία, έχουν πέσει στο κενό κυρίως λόγω του έντονου θρησκευτικού Καθολικού στοιχείου στην πλειοψηφία της κροατικής κοινωνίας.