ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ράδιο/Νέα στο Ραδιοφιλιάτι….06-10-2012


Η Μουσική σας Διδαχή : Άνθρωπε γλέντα τη ζωή 
    
Στίχοι: Γεράσιμος Κλουβάτος
Μουσική: Μη διαθέσιμο 
Πρώτη εκτέλεση: Πρόδρομος Τσαουσάκης

Άνθρωπε μην πικραίνεσαι κι όλο μαράζια βάνεις, αφού σε τρων σε τρων οι λογισμοί ζωή είν' αυτή που κάνεις,άνθρωπε γλέντα τη ζωή κι ότι μπορείς να κάνεις, γιατί αργά η γρήγορα μια μέρα θα πεθάνεις.
Τι κάθεσαι και σκέφτεσαι και το μυαλό σου χάνεις,ανοίγεις μόνος μόνος σου πληγές που δεν μπορείς να γειάνεις,άνθρωπε γλέντα τη ζωή κι ότι μπορείς να κάνεις,γιατί αργά η γρήγορα μια μέρα θα πεθάνεις.
Άνθρωπε μη μαραίνεσαι και μαύρες σκέψεις κάνεις,η ευτυχία είναι όνειρο ποτές σου δεν την φτάνεις,άνθρωπε γλέντα τη ζωή κι ότι μπορείς να κάνεις,γιατί αργά η γρήγορα μια μέρα θα πεθάνεις.

Το ΔΝΤ εκτιμά ύφεση 5% και το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει 3,8%

Αγκάθι παραμένει το ύψος της ύφεσης το 2013, από το οποίο εξαρτάται και η βιωσιμότητα ή μη του δημοσίου χρέους, με το ΔΝΤ να εκτιμά ύφεση 5%, και το υπουργείο Οικονομικών να προβλέπει 3,8%.Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, “κατηγορούν” για την αυξημένη ύφεση την τρόικα, η οποία εμμένει να ζητεί πρόσθετα μέτρα.«Εμείς, με βάση τα μέτρα 7,8 δισ. ευρώ, υπολογίζουμε ύφεση 3,8%, όταν οι εταίροι ζητούν και άλλα μέτρα και όταν συζητάμε για μέτρα 9 δισ. ευρώ για το 2013, αυξάνεται η ύφεση», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.«Τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί, τίποτε δεν έχει κλείσει, σε όλες τις ενότητες υπάρχει κενό» τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.  Ωστόσο, δίνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να κλείσουν τα μέτρα μέχρι το Eurogroup της Δευτερας.Άγνωστο όμως παραμένει αν τελικά τα μέτρα κλείδωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές ήλθαν σε συμφωνία για τα μέτρα του 2013 τα οποία θα προσεγγίσουν τα 9 δισ. ευρώ (από 7,8 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού), ενώ το πακέτο του 2014 στο οποίο υπάρχουν εκκρεμότητες θα φθάσει τα 4,5 δισ. ευρώ.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας καταργούνται τα δώρα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ενώ αυξάνονται τα ποσοστά μείωσης των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.Το αρχικό σενάριο προέβλεπε κλιμακούμενη εισφορά από 2% έως 10% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Συγκεκριμένα,η εισφορά διαμορφωνόταν στο 2% για συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ, στο 5% για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και στο 10% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.Ωστόσο έχει γίνει και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων, με το επικρατέστερο να προβλέπει εισφορά 3% έως 12%.Σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτό το σενάριο, η εισφορά θα είναι 3% για συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 6% για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 12% για ποσά άνω των 2.000 ευρώ.Από την άλλη, η ελληνική πλευρά εμμένει και όπως όλα δείχνουν πετυχαίνει να συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία ρήτρα ισοδύναμων μέτρων. Δηλαδή, αν κατά την εκτέλεση του προγράμματος προκύψουν φορολογικά έσοδα υψηλότερα από τα αναμενόμενα, τότε θα αφαιρούνται από το πακέτο επώδυνες περικοπές. Μετά τις τελευταίες επαφές, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε πως σκοπός της ελληνικής πλευράς, ο οποίος φαίνεται απόλυτα εφικτός, είναι η τρόικα να ενημερώσει το Eurogroup για σαφή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ώστε μετά τη συνεδρίασή του να εκδοθεί θετική ανακοίνωση για την Ελλάδα.

ΕΛ.ΑΣ.
Περί αλλοδαπών
Την 05-10-2012 ,09.00 στο 15ο χλμ. Ε.Ο. Κακαβιάς – Ιωαννίνων, κατελήφθη 28χρονος  αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας του και να μεταφέρει (2) έτερους  αλλοδαπούς ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Άπαντες συνελήφθησαν, ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Σύλληψη  28χρονου εμπόρου ναρκωτικών στο Καναλλάκι Πρέβεζας
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους (22,8) γραμμαρίων, σε φιξάκια.Χθες (05-10-2012) το απόγευμα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών  του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας,  συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας.Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τον 28χρονο στο Καναλλάκι Πρέβεζας  και κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρήκαν στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένες κάτω από τα ενδύματά του, δώδεκα (12) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) με  κοκαΐνη, βάρους (7,5) γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•οκτώ (8) «φιξάκια» κοκαΐνης, βάρους  (5,6) γραμμαρίων, έτοιμα προς πώληση.
•μία  (1) νάιλον συσκευασία  με κοκαΐνη, βάρους (9,7) γραμμαρίων.
•μία (1) νάιλον συσκευασία με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (4,5) γραμμαρίων.
•μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κοκαΐνης.
•το χρηματικό ποσό των (1.705) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
•ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών
Συνελήφθη την 05-10-2012) το πρωί στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων (Δελβινάκι), από αστυνομικούς του  Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του, μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας,  μετέφερε  προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 28 και 23 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Σε έξαρση τελευταία η λαθροϋλοτομία σ’ όλη την Ήπειρο
 Ενώ προχωρούμε προς την καρδιά του φθινοπώρου, στο… φουλ δουλεύουν τα αλυσοπρίονα στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου ολόκληρης, καθώς νόμιμοι αλλά και παράνομοι υλοτόμοι κόβουν με εντατικούς ρυθμούς ξύλα για να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους στη διάρκεια του χειμώνα.Η μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου έχει κάνει πολλούς συμπατριώτες μας να… θυμηθούν ξανά τα χωριά τους και τα οικογενειακά κτήματα που λόγω εγκατάλειψης έχουν μετατραπεί σε πραγματικά δάση. Έτσι, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος στα Δασαρχεία Ιωαννίνων, Μετσόβου και Κόνιτσας για «άνοιγμα» μετά από χρόνια αγρανάπαυσης κτημάτων με –ελεγχόμενο- κόψιμο δέντρων είναι σχεδόν διπλάσιες απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Ακόμη πιο πολλοί όμως είναι εκείνοι οι πολίτες που ανεξέλεγκτα και παράνομα αποψιλώνουν ορεινές δασικές εκτάσεις, προκειμένου να γεμίσουν τις απο­ θήκες τους για το χειμώνα ή για να πουλήσουν τα ξύλα που κόβουν, αποκομίζοντας ένα σημαντικό γι’ αυτούς κέρδος.
Μάχη από τα Δασαρχεία
Η λαθροϋλοτομία λοιπόν είναι σε έξαρση και στην περιοχή μας και οι υπάλληλοι των Δασαρχείων δίνουν μάχη μέρα – νύχτα για να περιορίσουν το φαινόμενο, προστατεύοντας τον πολύτιμο αυτό θησαυρό της Ηπείρου που δεν είναι άλλος από τα δάση. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι εύκολα, αφού ειδικά τα Δασαρχεία Μετσόβου και Κόνιτσας αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
Στην περιοχή Κόνιτσας
Σε αυτό της Κόνιτσας που καλύπτει μία ευρύτατη περιοχή γεμάτη δασικές εκτάσεις και φτάνει ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, υπηρετούν σήμερα συνολικά 15 υπάλληλοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παράνομης υλοτομίας. «Ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος όπως και η περιοχή ευθύνης μας και ωράριο δεν υπάρχει, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί», ανέφερε χθες  στέλεχος του συγκεκριμένου Δασαρχείου.Ωστόσο, η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική. Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν γίνει τουλάχιστον έξι με επτά μηνύσεις για λαθροϋλοτομία, οι οποίες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ οι έλεγχοι και οι περιπολίες είναι συνεχείς και αφορούν ακόμη και τους δασικούς συνεταιρισμούς που ασχολούνται νόμιμα με την υλοτομία.
«Ανοίγουν» χωράφια
Σχεδόν 100 αιτήσεις για «άνοιγμα» χωραφιών που μέχρι τώρα ήταν εγκαταλελειμμένα και για κόψιμο δέντρων που υπάρχουν σ’ αυτά έχει δεχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα το Δασαρχείο Μετσόβου, όπως ανέφερε ο προϊστάμενός του κ. Ευάγγελος Σιούτας. «Με την οικονομική κρίση και την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, όλοι θυμήθηκαν τα χωριά τους και ξανασχολούνται με τα πατρικά τους κτήματα, γεγονός που αποτελεί το θετικό της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Σιούτας.
Δεκάδες οι μηνύσεις
Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι και στην πλούσια σε δάση ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου παρατηρείται έξαρση της λαθροϋλοτομίας σε σχέση με πέρυσι ή ακόμη παλιότερα. Γι’ αυτό και οι μηνύσεις εναντίον παρανόμων ξυλοκόπων που συνήθως έφταναν τις 20 με 30 κάθε χρόνο, φέτος είναι πολύ περισσότερες και σύμφωνα με τον κ. Σιούτα ως τα τέλη της χρονιάς οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα φτάσουν τις 100! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο εντοπισμός όσων κόβουν παράνομα ξύλα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού σπάνια σε ένα χωριό αποκαλύπτει κανείς το όνομα των ενόχων που μπορεί να είναι συγχωριανοί του!Πάντως και το Δασαρχείο Μετσόβου αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή υπηρετούν σ’ αυτό μόλις οκτώ υπάλληλοι.
Παράνομο εμπόριο
Πέρα απ’ αυτούς οι οποίοι επιδίδονται σε λαθροϋλοτομία για να λύσουν το πρόβλημα θέρμανσης του σπιτιού τους, πολλοί είναι και οι παράνομοι υλοτόμοι οι οποίοι αποψιλώνουν δάση προκειμένου να κάνουν εμπόριο καυσόξυλων! Εξάλλου, τα ξύλα που πωλούνται χωρίς αποδείξεις, παραστατικά κ.λ.π., στοιχίζουν λιγότερο από εκείνα που διαθέτουν οι νόμιμες μάντρες, οπότε είναι φυσικό η ζήτησή τους να είναι μεγάλη.
Καυσόξυλα Βουλγαρίας…
Στο μεταξύ, πιο φτηνά είναι και τα ξύλα που εισάγονται στην Ελλάδα από την γειτονική Βουλγαρία και φτάνουν φυσικά και στην Ήπειρο! Αυτά πωλούνται σε κυβικά, έναντι 50 έως 60 ευρώ το καθένα, δηλαδή το κιλό στοιχίζει 10 λεπτά περίπου. Βέβαια, ένα κυβικό μέτρο ισούται περίπου με 600 κιλά ξύλα. Και πάλι όμως συμφέρει, αφού ο τόνος ξύλων στη Ελλάδα τιμάται κατά μέσο όρο στα 140-150 ευρώ, δηλαδή το κιλό κοστίζει 14 με 15 λεπτά. Η πώληση στην Ελλάδα ξύλων που εισάγονται από τη Βουλγαρία δεν είναι φυσικά παράνομη, αν και η ποιότητά τους δεν είναι αντίστοιχη εκείνης των ελληνικών καυσόξυλων.
από : ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Απάντηση Σταυρούλας Μπραΐμη στην καταγγελία για τον Λάμποβο
Σε απάντηση της από 04.10.2012 καταγγελία σας σε σχέση με το "Λάμποβο 2012" σας γνωρίζω τα εξής:
1. Η εργασία κατασκευής των παραπηγμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.
2.Τα κλειστού τύπου παραπήγματα έχουν ήδη κατασκευαστεί στον αριθμό (με βάσει τη μελέτη) που συμφωνήθηκε με τον κατασκευαστή.
3.Τα ανοιχτού τύπου παραπήγματα γίνονται βήμα - βήμα λαμβάνοντας υπ' όψη την αισθητική και τη λειτουργικότητα του "Λαμπόβου".
4. Οι χημικές τουαλέτες και οι παροχές νερού τοποθετούνται σήμερα (05.10.2012) ώστε την Κυριακή 07.10.2012 (ημερομηνία έναρξης του "Λαμπόβου") να είναι όλα έτοιμα.
Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση

Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων στην Pula της Κροατίας
 Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της συμμετοχής στο έργο Cluster Club προσκαλεί επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, οι οποίες είτε επιθυμούν είτε έχουν ήδη προγραμματίσει να επισκεφτούν τη 3η Διεθνή Ναυτική Έκθεση, η οποία διοργανώνεται στην Πούλα της Κροατίας το διάστημα 17 - 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια παράλληλη ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων την 18η Οκτωβρίου. Η Διεθνής Ναυτική Έκθεση της Pulla είναι μια εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο μεγάλων πολυεθνικών όσο και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλες σχεδόν τις χώρες της Αδριατικής καθώς και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.Στα πλαίσια της παραπάνω έκθεσης, το δίκτυο των εταίρων του έργου Cluster Club διοργανώνει μια ημερίδα κλειστών επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β, Business-2-Business), η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει οργανισμούς και επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι δραστηριοποιούνται είτε επιχειρηματικά είτε ερευνητικά στο ναυτιλιακό χώρο.Η ημερίδα επιχειρηματικών συναντήσεων αποτελεί για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ένα εργαλείο για τη δικτύωση και επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες αγορές, την αναζήτηση νέων συνεργατών από ανεπτυγμένες ή αναδυόμενες αγορές, καθώς και τον εντοπισμό νέων προϊόντων, προμηθευτών πρώτων υλών κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και την ημερίδα μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω link: http://www.b2match.eu/pula-boat-fair-b2b/Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί καλούνται να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής της επιχείρησής τους (παρακάτω διατίθεται ειδική φόρμα), στην οποία δηλώνονται γενικά χαρακτηριστικά της επιχείρηση. Η αίτηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι δυνατή μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου.Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν πρόσκληση για την ελεύθερη είσοδό τους και στην έκθεση. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Πούλα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Ενώ, σε περίπτωση κωλύματος των επιχειρήσεων να παρευρεθούν, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εκπροσώπησής τους στις συναντήσεις από στελέχη του Δήμου Ηγουμενίτσας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην ημερίδα καθώς και για την υποβολή της σχετικής φόρμας επικοινωνήστε με τα παρακάτω στελέχη του Δήμου: Ιφιγένεια Κώτσια (τηλ. :  26653 61212, Fax: 26653 61119, igoumen2 @otenet.gr). Δρ. Ιωάννης Βέρμπης (τηλ.:  26653 63116 , Fax: 26650 26067).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τη σχετική φόρμα για την περιγραφή του εταιρικού του προφίλ, από το παρακάτω link : Application Form (αγγλική έκδοση). Το έργο “Cluster Club” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 85%) και από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 15%).

Πρωτιά για τρείς Παραμυθιώτες στο διεθνές φεστιβάλ Athens Plaython

 Οι Ελένη Κολοβού, Αλεξάνδρα Κολοβού και Άγγελος Παντελής από την Παραμυθιά καθώς και ο Γαβριήλ Καρπάθιος από τη Ρόδο, κέρδισαν το πρώτο βραβείο “best in fest” της διοργάνωσης Athens Plaython που πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Σεπτεμβρίου στο χώρο “Τεχνόπολις” στο Γκάζι με το παιχνίδι "Όνομα- Ζώο-Φυτό στο δρόμο! -Citygories”.Το παιχνίδι δημιουργήθηκε όταν η Ελένη επιχείρησε να επανασχεδιάσει το γνωστό από το σχολείο παιχνίδι λέξεων σε μια ψηφιακή/ φωτογραφική εκδοχή η οποία έχει ως χώρο δράσης την πόλη. Πρόθεση του σχεδιασμού είναι το αστικό τοπίο να μεταμορφώνεται σε πίστα παιχνιδιού την οποία οι παίκτες καλούνται να περάσουν σκοράροντας τους περισσότερους βαθμούς. Οι ομάδες εντοπίζουν και φωτογραφίζουν τα στοιχεία των οποίων η λέξη που τα περιγράφει αρχίζει από το διαγωνιζόμενο γράμμα και τα κατατάσσουν στις αντίστοιχες κατηγορίες.Η πολυπλοκότητα των ερεθισμάτων του περιβάλλοντος και η φαντασία των παικτών θα έπρεπε με έναν τρόπο να κωδικοποιούνται και να αξιολογούνται ώστε να είναι δυνατή η οργάνωση της ιδέας σε ένα παιχνίδι με σαφείς στόχους και κανόνες. Αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο η Αλεξάνδρα εργάστηκε ώστε να οργανωθεί η διαδικασία του παιχνιδιού (gameplay). Δόθηκε έμφαση στο στοιχείο της φαντασίας και της εφευρετικότητας του παίκτη ώστε να ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση. Με βάση το κριτήριο αυτό και σε συνδυασμό με την ποιότητα της πληροφορίας που αποτυπώνεται στη φωτογραφία του παίκτη δημιουργήθηκαν οι κανόνες στο σύστημα της βαθμολόγησης. Στη φάση αυτή το παιχνίδι ήδη είχε γίνει δεκτό στη διοργάνωση του Plaython περνώντας το στάδιο των προκριματικών. Η δοκιμή του παιχνιδιού στην πράξη ανέδειξε την ανάγκη για ένα διαδραστικό σύστημα το οποίο θα λειτουργούσε σαν βάση για τους παίκτες που συμμετέχουν και ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν να έχουν άμεση εποπτεία της ροής και των δεδομένων του παιχνιδιού. Σε συνεργασία με την Ελένη στο σχεδιασμό και τη διάρθρωση της ιστοσελίδας, ο Άγγελος και ο Γαβριήλ ανέλαβαν το πληροφοριακό κομμάτι του εγχειρήματος: μεταφράζοντας τις ιδέες σε ψηφιακό κώδικα στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού www.citygories.com πραγματοποιήθηκε η διαδραστική πλατφόρμα τού παιχνιδιού στη μορφή πού είναι σήμερα.Η μέρα του φεστιβάλ έφτασε και το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες να κάνουν εγγραφή, να μοιράζονται σε ομάδες, να ξεκινάνε και σε δέκα μόνο λεπτά να έχουν επιστρέψει έχοντας φωτογραφίσει λέξεις που αρχίζουν από το προκαθορισμένο γράμμα για κάθε μία από τις κατηγορίες: Όνομα, Ζώο, Φυτό, Αντικείμενο, Οδός, Γκράφιτι, Φαγητό, Χρώμα, Όχημα, Επάγγελμα και Ποτό. Το πρώτο γράμμα που κληρώθηκε ήταν το “Ι” και οι παίκτες επέστρεψαν στην αφετηρία έχοντας φωτογραφίσει το χρώμα Ιώδες, το Ιστίο σαν αντικείμενο και τον Ιχθύ σαν Ζώο μεταξύ άλλων.Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των παικτών ήταν πολύ ενθαρρυντικά καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με αποκορύφωμα τη βράβευση του παιχνιδιού από την κριτική επιτροπή μεταξύ είκοσι παιχνιδιών, σχεδιασμένα από ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας. Η ανάδειξη του Citygories στην πρώτη θέση επιβραβεύτηκε με πρόσκληση για την παρουσίαση του παιχνιδιού στο διεθνές φεστιβάλ Game City 7 στο Nottingham από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου, μίας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως στον τομέα του παιχνιδιού.

Όλοι στην κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

 Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ, στην εταιρία ΣΙΜΟΣ ΦΟΥΝΤ , που είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος διαγωνισμός κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής, αγοράζει την εταιρεία με 21 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ, τις αγόρασε με το εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκ. ευρώ, δηλαδή τα κέρδη μιας χρονιάς .Οι ΕΑΣ Ηπείρου – μέτοχοι της εταιρείας μαζί με τους παραγωγούς και την κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρείας.Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες της εταιρείας και τους καταναλωτές, ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανονικά και απρόσκοπτα, όπως διαχρονικά με τη συμμετοχή μας λειτουργεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού.Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου, όλη την κοινωνία και όλους τους παραγωγούς να πλαισιώσουν τον δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα τους καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 μ. στη ΔΩΔΩΝΗ, στην οποία θα καθορίσουμε τον αγώνα μας και το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας.
ΟΙ ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
 Στα 21 εκατομμυρίων πουλήθηκε και επίσημα η Δωδώνη…?
Στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 21 εκατομμυρίων πουλήθηκε και επίσημα η Δωδώνη. Για 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά τα οφείλει στη μονάδα ο νέος ιδιοκτήτης, ότι έφτιαξαν με κόπο οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι οδηγείται σε Ρώσους... επενδυτές.
Οι τίτλοι τέλους λοιπόν έπεσαν
Η ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. , έναντι Τιμήματος περίπου 21 εκ.!Πρόκειται για το σχήμα της SIMOS FOOD και των Ρώσων που συνεργάζονται μαζί του.Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :
Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι Επενδύσεις στις υποδομές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.Σύμβουλοι της ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη.

Συνάντηση Οικονόμου Μπέζα
 Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποτελούμενη, από τον Σουλιώτη Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κων/νο Κωνή και τον Γεν. Γραμματέα Ιπποκράτη Κατσένη, συναντήθηκεστη Βουλή με τον Θεσπρωτό βουλευτή και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κο Αντώνη Μπέζα.Η αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Π.Σ.Ε. εκτιμώντας το συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον του κου Μπέζα για την επίλυση των προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας, συζήτησε μαζί του το θέμα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, για το οποίο ανέλυσε τις θέσεις της, και ζήτησε την παρέμβασή του, έτσι ώστε να έρθει προς ψήφιση το Νομοσχέδιο στη Βουλή, στο οποίο να ενσωματωθούν και οι θέσεις της ΠΣΕ. Έθεσε επίσης υπόψη του το θέμα της Ηπειρωτικής Στέγης και του ενεχείρησε υπόμνημα υπογεγραμμένο το 2009 από 25 Ηπειρώτες βουλευτές που ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα το οικόπεδο στη γεωγραφική περιφέρεια Αμαρουσίου στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.Τέλος η αντιπροσωπεία της ΠΣΕ ζήτησε την παρέμβασή του,για να καταργηθεί το περιβόητο χαράτσι που επιβλήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, γιατί είναι η μοναδική τριτοβάθμια οργάνωση στην Ελλάδα που παράγει πολιτισμό και στερείται πόρων και εσόδων.Ο κος Μπέζας υποσχέθηκε πως θα ασκήσει πίεση προς τους αρμόδιους για την προώθηση των παραπάνω προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας και θα αναλάβει ιδιαίτερη πρωτοβουλία για να έρθει στο Κοινοβούλιο νέος νόμος για τα Εθνικά κληροδοτήματα.

Να ενταχτεί η ορεινή Θεσπρωτία στην Α' ζώνη για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

 Την ένταξη των ορεινών περιοχών της Θεσπρωτίας (στην οποία ανήκει και ένα μεγάλο τμήμα της Παραμυθιάς και των κοινοτήτων της), στην πρώτη Ζώνη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ζητά η ΠΕΔ Ηπείρου με παρέμβασή της στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.Η Θεσπρωτία σημερα βρίσκεται στην Γ' Ζώνη και αν το ορεινό τμήμα βρεθεί στην Α΄ζώνη, τοτε η μέγιστη κατανάλωση θα είναι 3.000 λίτρα (αντι των 1.800 που ειναι στην Γ' Ζώνη) και μέγιστη επιστροφή φόρου 900 ευρώ (αντί των 540 ευρώ που ειναι στην Γ' Ζώνη). Το ποσό της επιστροφής φόρου κλιμακώνεται ανάλογα με την κατανάλωση, καθώς θεσπίζεται πλαφόν κατανάλωσης και επιστρεφόμενου φόρου.Στο έγγραφο που εστάλη στον Υπουργό και το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, αναφορά εκτός απο την Θεσπρωτία, γινεται και στα Ιωαννινα και στην Άρτα, ενώ ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης αναφέρει τα εξής:"Κύριε Υπουργέ, Ενημερωθήκαμε σχετικά με τις γεωγραφικές ζώνες που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μέσω της επιστροφής φόρου, και διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι η Γεωγραφική Ενότητα Ιωαννίνων βρίσκεται στη δεύτερη ζώνη, κάτι που σημαίνει ότι η μέγιστη επιστροφή φόρου θα φθάνει στα 540,00 Ευρώ, ποσό που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε όσα ξοδεύει για θέρμανση ένα νοικοκυριό τη χειμερινή περίοδο στην περιοχή, όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης ( φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση, κ.α. ), η ανεργία είναι στα ύψη και οι θερμοκρασίες το Χειμώνα πολύ υψηλές για μεγάλη χρονική περίοδο.Τα παραπάνω ισχύουν και για τις ορεινές περιοχές των Γεωγραφικών Ενοτήτων Άρτας και Θεσπρωτίας που εντάσσονται στην τρίτη ζώνη, με μέγιστη επιστροφή φόρου τα 300,00 Ευρώ, όσα δηλαδή θα ισχύουν και για την Αττική, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα, να τροποποιήσετε την απόφασή σας και να εντάξετε τη Γεωγραφική Ενότητα Ιωαννίνων και τις ορεινές περιοχές των Γεωγραφικών Ενοτήτων Άρτας και Θεσπρωτίας στην πρώτη Ζώνη, προκείμενου οι πολίτες των περιοχών αυτών, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν να μπορούν τουλάχιστον να ανταποκριθούν στην ανάγκη να έχουν τη θέρμανσή των οικιών τους την Χειμερινή Περίοδο".