ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΙΛΙΑΤΙ ….08-10-2012


Η Μουσική σας Διδαχή : Αν είσαι μάτια μου φτωχειά 
              
Στίχοι: Γιώργος Πετροπουλέας
Μουσική: Λάζαρος Ρούβας
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Ρούκουνας, Σαμιωτάκι

Κι αν είσαι μάτια μου φτωχειά σου το ΄πα δεν πειράζει θε να σε κάμω ταίρι μου και σένα μην σε νοιάζει θε να σε κάμω ταίρι μου αχ ταίρι μου και σένα μην σε νοιάζει.
Κι π' όσοι πόχουν τα λεφτά πες μου τι θα τα κάνουν κι εκείνοι όπως κι οι φτωχοί .
μια μέρα θα πεθάνουν  Δις …
Εγώ τρελά σ' αγάπησα όχι για τα λεφτά σου αλλά μαζί σου τα έμπλεξα Ι
για την καλή καρδιά σου…. Δις
Τον κόσμο να γλεντήσουμε έλα μαζί με μένα και μη σε μέλει για λεφτά
έχω εγώ για σένα ….Δις .

ΕΛ.ΑΣ. – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 Στην Φάκα της ΕΛ.ΑΣ. (159) κιλά κάνναβης στο «Πλαίσιο» Φιλιατών
Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με το όχημά του πάνω από (159) κιλά κάνναβης.
Συνελήφθη, σήμερα (08.09.2012) νωρίς το πρωί  στη θέση «Πλαίσιο» Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην ελληνική  επικράτεια, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα,οι αστυνομικοί εντόπισαν, σήμερα νωρίς το πρωί στη θέση «Πλαίσιο»,ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, να κινείται ύποπτα.Στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του,ο οδηγός του οχήματος, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός.Ο 42χρονος οδηγός του οχήματος καταδιώχθηκε και συνελήφθη ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του,  βρέθηκαν στο χώρο της καμπίνας και  των αποσκευών, διάσπαρτα δέματα κάνναβης συνολικού βάρους -159.250- γραμμαρίων.Στην κατοχή του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες  και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν τέσσερις  ημεδαποί, ύστερα από συμπλοκή στο Γοργόμυλο Πρεβέζης
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη.Συνελήφθησαν, την 07-10-2012 το βράδυ στο Γοργόμυλο Πρεβέζης,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες (28, 30 και 71 ετών) και μία  63χρονη γυναίκα, για βαριά σωματική βλάβη. Ειδικότερα, την 07-10-2012 το απόγευμα στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, ύστερα από λογομαχία για προσωπικές διαφορές, έλαβε χώρα συμπλοκή μεταξύ των τεσσάρων ημεδαπών, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση μαχαιριού, ξύλων και πετρών.Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν και οι τέσσερις ημεδαποί, τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας.Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας περί των παράνομων Μεταναστών
 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου  στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, μεταξύ του Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Γεωργίου Λελοβίτη, του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Ιωάννη Κοντόπουλου και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γεωργίου Κάτσινου.Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξε το πρόβλημα της παρουσίας των παράνομων μεταναστών στην περιοχή και οι συνθήκες κράτησής τους.Συμφωνήθηκε ότι η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία γενικότερα δεν μπορούν να «σηκώσουν» το βάρος της κράτησης εκατοντάδων παράνομων μεταναστών,ενώ και οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν.Της σύσκεψης στο Δημαρχείο ακολούθησε  επίσκεψη στους χώρους κράτησης και υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι άμεση ενέργεια πρέπει να είναι η μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής  που ήδη λειτουργούν.  Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο αίτημα, θα τεθεί από το Βουλευτή Θεσπρωτίας και από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας προς το αρμόδιο Υπουργείο και την πολιτική του ηγεσία».

Προκλητική μάζωξη Χρυσαυγιτών στην Πέρδικα Θεσπρωτίας
 Συνεχίζουν να προκαλούν οι Χρυσαυγίτες στην Ήπειρο και η γνωστή φασιστική παρέα από την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα και την Άρτα, κάτω από πλήρη μυστικότητα βρέθηκε προ ημερών στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου σε... "εκδήλωση" που πραγματοποίησαν, παραληρούσαν κατά πάντων. Βλέπετε έχουν κηρυχτεί ανεπιθύμητοι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οπότε κινήθηκαν περιφερειακά σε χωριά που δεν τους αναγνωρίζουν.Εμείς πάντως τους φωτογραφίσαμε στο πάνελ και σας τους παρουσιάζουμε για να τους ξέρετε.Λοιπόν έχουμε και λέμε: Βαλάντης Μιμής, Νίκος Μουγγός και Γιάννης Μέμος από τα Γιάννενα, Γιάννης Γκιρεμέζης από την Άρτα και Γιάννης Βαγγελής από την Ηγουμενίτσα. πορούμε γιατί οι Περδικιώτες δεν τους πήραν στο κυνήγι αλλά κάθονταν και τους άκουγαν.
…από : άλλο μπλοκ…????
ΣΧΟΛΙΟ : Θα πρέπει ο συντάκτης της ανάρτησης ή να είναι άσχετος ή είναι κομματόσκυλο.Δεν γνώριζε ότι γίνονται πολιτικοί εκβιασμοί για την συγκομιδή ψήφων,ότι υπάρχει ανομία και τα πτυχία δεν χρειάζονται αφού κάποιοι έχουν ψήφους;; με ποιό σκεπτικό διορίζονται οι επιτήδειοι ;; με το πτυχίο ή με την πληθώρα των ψήφων που έχουν υφαρπάξει στις τοπικές κοινωνίες όπου ασχολήθηκαν με τα κοινά;; τούτο μόνο λέγω:πως ο βρικόλακας χρειάζεται το παλούκι του και σε κάποιους ψευτοαριστερούς - βολεψιματίες - ελαττωματίες και εμφραγματίες - αρπακτικά , δεν αρέσει.Οκ, ποιός θα ασχοληθεί με τις φανφάρες από τους ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιριών που είναι Πολιτικός …:Μισογύνης,εγωιστής, συμφεροντολόγος, ανικανοποίητος στα ακριβά του γούστα;; έτσι το λοιπόν οι Πολίτες ασχολούνται με την ουσία που είναι η τιμωρία και η δημιουργία του φόβου κάποιων αρπακτικών ,να ασχολούνται με τα κοινά προς δικό τους και μόνο όφελος .
..…Ν.Κ.

Το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Ηπείρου
 Με συμμετοχή που έφτασε σχεδόν τους 4500 ψηφοφόρους σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Τράπεζας Ηπείρου.Έξι παλιοί πέτυχαν την επανεκλογή τους, ενώ στο Δ.Σ. εισέρχονται και τρία νέα πρόσωπα.
1. Ζωνίδης Κων/νος με 1420 ψήφους
2. Τζιάλλας Αθανάσιος με 1054
3. Χήτας Παύλος με 651
4. Γιαννάκης Γιώργος με 633
5. Κολιός Βασίλης με 533
6. Νάσης Δημήτριος με 527
7. Λέφας Αθανάσιος 526
8. Οικονόμου Αθανάσιος με 516
9. Μπαράτσας Κων/νος με 459

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ΔΩΔΩΝΗ
 Η Περιφέρεια Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατ΄ επανάληψη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν έχουν εκφράσει τη θέση τους για τη γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ".Η απόφαση που πάρθηκε κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση. Η υπό εκκαθάριση ATEBANK και οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης οφείλουν να δώσουν άμεσα προς τους Ηπειρώτες σαφείς εξηγήσεις για το σπεπτικό βάσει του οποίου κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή και τους λόγους για τους οποίους απέρριψαν τις άλλες προσφορές.Επίσης έχουν υποχρέωση να ανακοινώσουν το δεσμευτικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διασφαλιστούν:
. Η διατήρηση της σημερινής δομής της γαλακτοβιομηχανίας, με έδρα τα Ιωάννινα και την Ήπειρο.
. Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή της
. Η προστασία της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων της
. Οι θέσεις εργασίας
. Η αδιατάρρακτη συνεργασία με τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους - παραγωγούς.
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά, πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, εάν δεν τορπιλιζόταν η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ηπειρωτικής εταιρίας λαϊκής βάσης.Η Περιφερειακή Αρχή, σε οτι την αφορά, θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους κτηνοτρόφους και στους αγώνες τους για ένα καλύτερο αύριο.

Αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Χάρη Κάκο, το Super Cup της Τετάρτης
Στην μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Σουλίου Χάρη Κάκου, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο στις 9 Σεπτέμβριου 2012 (αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας), είναι αφιερωμένος ο φετινός τελικός Super Cup, που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στις 16:00.Αντιμέτωποι στον τελικό Super Cup, το Σούλι Παραμυθιάς (κυπελλούχος) και η Α.Ε.Ν. Σελεύκιας (πρωταθλητής)
από : paramythiaonline

Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο

 Το Arbol del Tule («Δέντρο της Tule») είναι ένα γιγάντιο κυπαρίσσι (Taxodium mucronatum) που βρίσκεται στην πόλη Santa Maria del Tule του Μεξικού, αποτελώντας εδώ και χρόνια την τουριστική «ατραξιόν» του τόπου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία του πλανήτη που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά!  Ο λόγος αυτής της… διασημότητας; Το δέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίμετρο στον πλανήτη, που ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του, ενώ η ηλικία του υπολογίζεται να είναι μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών. Αν και αρκετά… ηλικιωμένο, συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, με το βάρος του να υπολογίζεται ότι αγγίζει τους 550 τόνους. «Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο και είμαστε περήφανοι που το κυπαρίσσι αυτό βρίσκεται στην περιοχή μας. Για να τιμήσουμε την παρουσία του εδώ, δώσαμε το όνομά του στην πόλη μας, ενώ έχουμε καθιερώσει μια γιορτή προς τιμήν που γιορτάζουμε κάθε χρόνο τον Οκτώβριο», αναφέρει ο τοπικός Τύπος. Σύμφωνα με τον μύθο, το δέντρο γιγαντώθηκε όταν ο Hernan Cortes στάθηκε κάτω από τα κλαδιά του και φώναξε θριαμβευτικά ότι οι Αζτέκοι νίκησαν τους Ισπανούς στη «La Noche Triste». Αλήθεια ή ψέμα, το τεράστιο δέντρο διακιολογεί και με το παραπάνω τη δημοφιλία του.

Οι άντρες… εκτιμούν τις γυναίκες
 Πέρασε ο καιρός που οι γυναίκες ήταν το «ασθενές» φύλο και οι άντρες έκαναν όλες τις βαριές δουλειές, και οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια αποδεικνύουν και με το παραπάνω του λόγου το αληθές. Από το κουβάλημα μέχρι μια χαλαρή βαρκάδα στο ποτάμι, οι άντρες δείχνουν ότι απολαμβάνουν κάθε στιγμή με τη σύντροφό τους και - πάνω από όλα - ότι… εκτιμούν τις γυναίκες.
«Λίγο πιο δεξιά… Σύντομα σου λέω γιατί θα ρίξει καρέκλες...!

Η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο
 Το Metropol Parasol στη Σεβίλλη της Ισπανίας, είναι η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο. Μοιάζει σαν μια τεράστια κηρήθρα, που προστατεύει ένα πλήθος κατασκευών και δραστηριοτήτων. Κάτω από την κατασκευή υπάρχουν αρχαία ρωμαικά χαλάσματα, ένα μουσείο, καταστήματα, λαική αγορά, εστιατόρια και μπαρ.Οι αρχές της πόλης πιστεύουν ότι άμεσα θα γίνει ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Το Metropol Parasol σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο J. Mayer H. Architects και διαθέτει ακόμη και μονοπάτια για περίπατο στην οροφή του.Επιλέχτηκε να σχεδιαστεί σε ουδέτερα χρώματα ώστε να εναρμονίζεται με το μεσαιωνικό περιβάλλον της Σεβίλλης.Αρχικά στο χώρο είχε σχεδιαστεί να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης,ωστόσο μετά την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων,αποφασίστηκε να μετατραπεί ο χώρος σε μουσείο και κέντρο επικοινωνίας.