ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θνητός γεγονώς άνθρωπε, μη φρόνει μέγα



- Να ‘μουν το Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλους τους μήνες κόκορας και γάτος το Γενάρη.
- Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ το πόνο.
- Βγήκε ο γέρος στο κλωτσάτο κι η γριά στο κοπελάτο.
- Στου καλότυχου την πόρτα, θηλυκό γεννιέται πρώτα.
- Τον κασίδη σαν πεθάνει, χρυσομάλλη θα τον πούνε.
- Ο Μανώλης, με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια.
-Γερόντων πάρε τη βουλή κι ανθρώπων μαθημένων,οπού έχουνε πολύ ψωμί κι αλάτι φαγωμένο.
- Μην παίρνεις δίκιο ορφανού, ούτε τόπο ποταμού.
- Αφεντικά και δούλοι, το ίδιο γενήκαμε ούλοι.
- Τι εστιν ό μίαν έχον φωνήν τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίνεται;

Μουσική σας Διδαχή : " της μάγισσας η κόρη "
Σύνθεση του :  Στ. Τζουανάκου το 1952 .
Το ερμηνεύουν : ο συνθέτης μαζί με τον Γ. Τατασόπουλο

Ένα παιδί, μοναχοπαίδι, αγόρι ξεμυάλισε της μάγισσας την κόρη κι αφού τη γλέντησε, αγκάλιασε μιαν άλλη κι η μάνα της κατάρα του ΄δωσε μεγάλη.
"Ποτέ αγάπη εσύ να μη χαρείς,καταραμένος να΄σαι όσο ζεις."
Παντού η κατάρα αυτή τον κυνηγάει και στη ζωή του όποια αγαπάει την βρίσκει μ΄άλλον και τον καίει η λαχτάρα,της μάγισσας έχει αληθεύσει η κατάρα.
"Ποτέ αγάπη εσύ να μη χαρείς,καταραμένος να΄σαι όσο ζεις."
Η ζήλια πια τα μάτια του θολώνει,την άπιστη αγάπη του σκοτώνει και μεσ΄τη φυλακή κλεισμένος συλλογιέται της μάγισσας πως η κατάρα εκδικιέται.
"Ποτέ αγάπη εσύ να μη χαρείς,καταραμένος να΄σαι όσο ζεις."

Δραματική ιστορία στην Πρέβεζα...
…του : Σπύρου Πλέουρα – (Τομή στην Ενημέρωση)

 Η εποχή που διανύουμε είναι ασφαλώς, σκληρή αδυσώπητη και κυνική, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση η οποία επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα, όμως ίσως η ευτυχία πολλές φορές να κρύβεται στα αυτονόητα που οι περισσότεροι ξεχνούν, πως είναι να μην τα διαθέτεις.Η οικογένεια είχε μετακομίσει πριν...χρόνια από άλλη περιοχή της Ηπείρου στην Πρέβεζα, αφού ο πατέρας ήταν δημόσιος υπάλληλος. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ήταν τα παιδιά της οικογένειας, με το κορίτσι να έχει εκ γεννητής πρόβλημα αναπηρίας.Τα δύο παιδιά τέλειωσαν το σχολείο στην Πρέβεζα και ο γιος επιχείρησε να σπουδάσει γιατρός στο εξωτερικό, χωρίς να τα καταφέρει και επέστρεψε στην Πρέβεζα. Χωρίς δουλειά για μεγάλο διάστημα και με επιδόματα ανεργίας ή προγράμματα απασχόλησης μερικών μηνών, προσπαθούσε να επιβιώσει. Η όλη κατάσταση είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στην ψυχολογική του διάθεση, καταρρακώνοντας τον και οδηγώντας τον στην κατάθλιψη.Η οικογένεια έζησε όλο αυτό το δράμα την οποία την επηρέασε και στη δική της ψυχολογική κατάσταση, τα πράγματα χειρότερεψαν όταν ο γιος άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε καθημερινή βάση. Μη έχοντας καθαρό νου, επιτέθηκε να χτυπήσει τον πατέρα του, σε κάποιες περιπτώσεις το πέτυχε, ο πατέρας του φανερά επηρεασμένος από όλον αυτόν τον Γολγοθά, δεν είχε αντοχές στα νεύρα του, ενώ και η μητέρα του έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και κλαίει συνεχώς.Δεν δίστασα βλέποντας τον πατέρα να γυρνά σαν την άδικη κατάρα- επιτρέψτε μου τη φράση και τον πλησίασα να του μιλήσω. Μου μίλησε για το δράμα της οικογένειάς του, ενώ δε δίστασε να μου πει με όση ψυχική δύναμη του έχει απομένει: "Ο...(ο γιος του) δυστυχώς παραπαίει και φοβόμαστε για τα χειρότερα". Αυτό το τελευταίο με ότι κι αν συνεπάγεται (φοβόμαστε για τα χειρότερα) δε σας κρύβω ότι με συντάραξε.Σκέφτηκα τρόπους να μπορέσω να βοηθήσω, ζητώντας βοήθεια και από αλλού, αλλά ξέχασα προς στιγμήν ότι ζούμε στο... Πακιστάν της Ευρώπης.Και ρωτώ: "υπάρχει κράτος πρόνοιας; Υπάρχει πρόνοια στην Πρέβεζα να απευθυνθώ; Μπορεί να βοηθήσει;" Το ερώτημα το απευθύνω δημόσια και επώνυμα! Να έχετε την υγεία σας - γιατί είναι η βάση για οτιδήποτε και μην ξεχνάτε ότι κάπου στον πλανήτη, άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με πολύ λιγότερα, από αυτά που εσείς έχετε. Σε ότι αφορά το ερώτημά μου, ελπίζω η πρόνοια να ενδιαφερθεί και να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μου, όσο για την οικογένεια; Εύχομαι και ελπίζω να βρει τη ψυχική της ηρεμία, που έχει χάσει.
από :  αγιωργίτικα news
Σχόλιο : Αγαπητέ Σπύρο…, αυτά συμβαίνουν προ πολλού στην Χώρα που λέγεται Ελλάδα αντί «Νέα Ελλάδα» , μιας και οι κάτοικοι εκεί είναι οι Νεοέλληνες. Η Πρόνοια είναι εκεί για να έχει υπαλλήλους ανά την Ελλάδα και μάλιστα τέτοιους, δηλαδή αυτούς ,που περάσανε από ΕΔΕ έτσι ώστε αντί του να φύγουν μετατέθηκαν. Οταν το λοιπόν τα Λαμόγια δεν απολύθηκαν αλλά μετατέθηκαν και μάλιστα σε υπηρεσίες κλειδιά, τι να περιμένουμε από τούτους τους Σελτζούκους που μας Κυβερνούν;; Τελικά ας μην λησμονούμε πως κάποιοι τους εκλέξανε – ψήφησαν .

Ληστεία
Την 26-10-2012,15.10,στην Ε.Ο. Άρτας - Αγρινίου,(2) άγνωστοι δράστες, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτ/τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον ημεδαπό υπάλληλο του καταστήματος το κινητό του τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Τροχαίο ατύχημα στη Μπάφρα Ιωαννίνων
Την 26-10-2012 το απόγευμα, στη Μπάφρα Ιωαννίνων, Ι.Χ. επιβατικό όχημα, το οποίο οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 3χρονο ανήλικο πεζό.Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή οχήματος  στην Πρέβεζα
Βραδινές ώρες της 26-10-2012,συνελήφθησαν στο Λούρο Πρέβεζας,δύο αλλοδαποί,υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για κλοπή αυτοκινήτου. Ειδικότερα, οι δύο δράστες  κινούμενοι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας –  Άρτας με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από την  πόλη της Πρέβεζας,  εξετράπησαν της πορείας τους και προσέκρουσαν σε δέντρο, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος και τον τραυματισμό τους.Οι τραυματίες  διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Νέα γραμμή για Τεργέστη από τις Μινωικές Γραμμές
 Τη νέα γραμμή σύνδεσης μεταξύ Τεργέστης – Ανκόνας – Ηγουμενίτσας – Πάτρας εγκαινιάζουν το Δεκέμβριο οι Μινωικές Γραμμές. Όπως ανακοινώθηκε, με αυτή τη νέα στρατηγική κίνηση, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία MINOAN LINES, η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου Grimaldi, ηγέτη στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, ενισχύει τη θέση της στο χώρο της ακτοπλοΐας παρέχοντας μίας μοναδικής σημασίας σύνδεση μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Ιταλίας.Η νέα θαλάσσια σύνδεση, θα εξυπηρετείται από τα ήδη δρομολογημένα cruise ferries της εταιρείας στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα, CRUISE EUROPA και CRUISE OLYMPIA, καθώς και από το υπερσύγχρονο EUROPA LINK. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ήδη υπάρχουσα γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα της εταιρείας, που εξυπηρετεί καθημερινά το επιβατικό και εμπορευματικό κοινό, προστίθεται ένας νέος σταθμός, το λιμάνι της Τεργέστης με τρεις αναχωρήσεις την εβδομάδα από Ιταλία και Ελλάδα αντίστοιχα.Το CRUISE OLYMPIA με το αδελφό του πλοίο CRUISE EUROPA, αποτελούν τα μεγαλύτερα cruise ferries, που είναι δρομολογημένα στη Μεσόγειο, προσφέροντας υψηλά standards όμοια με αυτά των κρουαζιερόπλοιων, τόσο ως προς τον εξοπλισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εν πλω όσο και ως προς το μεταφορικό τους έργο. Το τρίτο πλοίο που θα εξυπηρετήσει τη νέα αυτή σύνδεση, το υπερσύγχρονο EUROPA LINK, αποτελεί σημαντικό εμπορικό πλεονέκτημα, με ολική χωρητικότητα 4.200 γραμμικών μέτρων και μεταφορική ικανότητα 250 φορτηγών οχημάτων.

Σχέδια για την ενοποίηση Γ'- Δ' Εθνικής Ποδοσφαίρου
 Η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Πρωταθλήματος επρόκειτο να φέρει τα... σπουδαία νέα στα σωματεία της Δ' Εθνικής. Οι προκηρύξεις που περιμένουν εναγωνίως οι άνθρωποι των ομάδων δεν συνετάχθησαν ούτε χθες, παρά το γεγονός ότι το πράγμα φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Στη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στην τριμελή Επιτροπή ( Μιχάλης Τζανόπουλος, Στέλιος Μπρατσόλης, Δημήτρης Κουτρουμάνος ) και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, παρουσιάστηκαν τα δύο πλάνα που έχουν σχεδιαστεί και αναφέρονται σε ενοποίηση της Γ' και της Δ' Εθνικής. Αμφότερα κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος στη θέση της Γ' Εθνικής που θα αποτελείται από έξι ομίλους, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο κάθε όμιλος θα περιέχει 16 ή 18 ομάδες. Ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί, θα καθοριστεί και ο ακριβής αριθμός των ομάδων της Δ' Εθνικής που θα ανέβουν στη Γ' Εθνική και αυτών που θα οδηγηθούν στα τοπικά πρωταθλήματα.Σύμφωνα με τους δύο σχεδιασμούς, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Δ' Εθνική θα είναι είτε 37 είτε 49.Αυτό σημαίνει ότι παραπάνω από τις μισές ομάδες κάθε ομίλου θα πάρουν θέση στην τρίτη εθνική ερασιτεχνική κατηγορία που θα δημιουργηθεί, της οποίας την εποπτεία θα έχει η ΕΠΟ. Μετά από συνεννοήσεις που θα υπάρξουν με τον πρόεδρο της Ένωσης Β' - Γ' Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πλάνο που θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα γίνει στις αρχές του Νοέμβρη. Ετσι τα σωματεία και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν καλούνται να κάνουν λίγες μερικές ημέρες υπομονή για να μάθουν τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα μοιραστούν σε Γ' Εθνική και τοπικές Ενώσεις.

Tα 5 μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου
Ένα σύνολο ανεπίλυτων μυστηρίων προβληματίζουν εδώ και αιώνες επιστήμονες και αναλυτές ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να διαβάσουν χειρόγραφα γραμμένα σε άγνωστες γλώσσες, κωδικοποιημένες επιγραφές πάνω σε μνημεία, κρυπτογραφημένα κείμενα που οδηγούν σε αμύθητους θησαυρούς αλλά και περίεργα σήματα από μακρινούς αστερισμούς… Στο πλαίσιο αυτό, 5 είναι τα μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου:

1. Χειρόγραφο Βόινιτς


















Έχοντας πάρει την ονομασία του από τον Πολωνοαμερικανό παλαιοβιβλιοπώλη Βίλφριντ Βόινιτς, στου οποίου την κατοχή πέρασε το 1912, το «Χειρόγραφο Βόινιτς» είναι ένα βιβλίο αποτελούμενο από 240 σελίδες γραμμένες σε εντελώς άγνωστη γλώσσα. Τις σελίδες του κοσμούν επίσης πολύχρωμα σχέδια παράξενων διαγραμμάτων, συμβάντων και φυτών που δεν μοιάζουν να ανήκουν σε κανένα από τα γνωστά καταγεγραμμένα είδη. Αυτές ακριβώς οι εικονογραφικές παραστάσεις, σε συνδυασμό με τη μη αποκρυπτογραφήσιμη γραφή του, είναι που έχουν διαμορφώσει τη φήμη του χειρογράφου. Ο συγγραφέας του παραμένει άγνωστος, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει υπολογιστεί ότι το χειρόγραφο χρονολογείται από την περίοδο μεταξύ 1404 και 1438 και περιέχει πληροφορίες αλχημιστικού περιεχομένου που άπτονται της βοτανικής, της αστρονομίας, της φυσικής ιστορίας, της κοσμολογίας και της φαρμακευτικής. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο μυστηριώδες χειρόγραφο στον κόσμο.
2. Κώδικες Μπηλ



















Πρόκειται για τρία κωδικοποιημένα κείμενα, τα οποία υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν το σημείο όπου βρίσκεται θαμμένος ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς στην ιστορία των ΗΠΑ: τόνοι χρυσού, ασημιού και πολύτιμων κοσμημάτων. Ο θησαυρός είχε αρχικά περιέλθει στα χέρια ενός μυστηριώδους άντρας, ονόματι Τόμας Τζέφερσον, το 1818, ενόσω διεξήγαγε μεταλλευτικές έρευνες στο Κολοράντο. Από τα τρία κείμενα, μονάχα το δεύτερο έχουν καταφέρει να «σπάσουν» ειδικοί ερευνητές, αποκαλύπτοντας το όνομα της κομητείας στην οποία είναι θαμμένος ο θησαυρός (κομητεία του Μπέντφορντ). Τα στοιχεία, ωστόσο, για την ακριβή τοποθεσία του κατά πάσα πιθανότητα να περιέχονται σε ένα από τα άλλα δύο μη αποκρυπτογραφημένα κείμενα. Αμέτρητοι είναι μέχρι σήμερα οι κυνηγοί θησαυρών που «οργώνουν» παράνομα με ειδικό εξοπλισμό τις πλαγιές των λόφων της κομητείας του Μπέντφορντ.
3. Δίσκος της Φαιστού






















Ανακαλυφθείς από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουίτζι Περνιέ το 1908 στη Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη, ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό και περιέχει ακατανόητα σύμβολα που παραπέμπουν σε κάποια άγνωστη μορφή ιερογλυφικών, ενώ πιστεύεται πως κατασκευάστηκε κατά τη 2η χιλιετία π.Χ. Ειδικοί αρχαιολόγοι και άλλοι ερευνητές θεωρούν πως τα ιερογλυφικά ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με σύμβολα της Γραμμικής Α και Β, δηλαδή γραφές που χρησιμοποιούνταν άλλοτε στην αρχαία Κρήτη. Ας υπενθυμίσουμε πως η Γραμμική Α εξακολουθεί να παραμένει μη αποκρυπτογραφήσιμη.
4. Επιγραφή του Σάγκμπορο






















 
Εκ πρώτης όψεως το Μνημείο του Ποιμένα στο Στάφορντσάιρ της Αγγλίας θα μπορούσε να εκληφθεί ως απλή αναπαραγωγή του περίφημου πίνακα του Πουσέν με τίτλο «Αρκάδες ποιμένες». Αν κοιτάξει όμως κανείς πιο προσεκτικά θα αντιληφθεί την εξής περίεργη ακολουθία γραμμάτων: DOUOSVAVVM, ένας κώδικας που κανείς δεν έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει εδώ και 250 χρόνια. Παρ’ όλο που η ταυτότητα του ανθρώπου που σμίλεψε την επιγραφή παραμένει άγνωστη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο εν λόγω κώδικας θα μπορούσε να αποτελεί σημαντικό κωδικοποιημένο μήνυμα του Τάγματος των Ναϊτών σχετικά με την τοποθεσία του Ιερού Δισκοπότηρου. Πολλά λαμπρά μυαλά του παρελθόντος, όπως οι Κάρολος Ντίκενς και Κάρολος Δαρβίνος, επιχείρησαν να σπάσουν τον κώδικα, ανεπιτυχώς όμως.
5. Το Wow ! σήμα από το εξώτερο διάστημα













Μια καλοκαιρινή νύχτα του 1977, ο Τζέρι Έμαν, εθελοντής ερευνητής του αμερικανικού προγράμματος ερευνών για εξωγήινη ζωή, ενδέχεται να έγινε ο πρώτος άνθρωπος παραλήπτης κωδικοποιημένου μηνύματος από εξωγήινο πολιτισμό. Ο Έμαν σάρωνε ραδιοκύματα από το βαθύ διάστημα, ελπίζοντας να «πιάσει» τυχαία κάποιο σήμα, όταν τα ηλεκτρονικά όργανα ελέγχου άρχισαν να «τρελαίνονται». Το σήμα διήρκεσε για 72 δευτερόλεπτα, διέθετε ιδιαίτερα μεγάλη ισχύ, ενώ η πηγή μετάδοσής του εντοπίστηκε στον αστερισμό του Τοξότη, 120 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Το σήμα πήρε το όνομά του από το επιφώνημα «Wow!» («Ουάου!»), το οποίο έγραψε ο Έμαν πάνω στο εκτυπωμένο αντίγραφο του σήματος. Έκτοτε, κάθε απόπειρα επανεντοπισμού του σήματος έχει πέσει στο κενό, δημιουργώντας μία αχλή μυστηρίου γύρω από την προέλευση και τη σημασία του.