ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μια αστραπή είναι η ζωή μας..... μα προλαβαίνουμε



Η Μουσική σας Διδαχή : Κάτσε φρόνιμα γκρινιάρα 

Στίχοι :  Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Μουσική :  Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος
Ερμηνείες : 1. Πρόδρομος Τσαουσάκης, 2. Βασίλης Τσιτσάνης           

Δε σου πάει να γυρεύεις κάθε μέρα παντρειά,
κάτσε φρόνιμα γκρινιάρα θα σου κόψω τα μαλλιά,
κάτσε φρόνιμα γκρινιάρα θα σου κόψω τα μαλλιά,
δε σου πάει να γυρεύεις κάθε μέρα παντρειά.
Βρήκες άνθρωπο εντάξη και δε ξέρεις ν’αγαπάς,
μάγκικα να μου ξηγήσε και σπαθί να μου μιλάς,
μάγκικα να μου ξηγήσε και σπαθί να μου μιλάς,
βρήκες άνθρωπο εντάξη και δε ξέρεις ν’αγαπάς.
Κόψε τώρα τους νταλκάδες κι άφησε τα πονηρά,
συμμορφώσου με την πιάτσα, μη με βάλεις σε μπελά.

Οι καπετάνιοι των φτωχών…Μπέσα για μπέσα…!
ΘΩΜΑΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ
 Ο Θωμάς Καντάρας, αποκαλούμενος και « Μαύρος Λήσταρχος »,με καταγωγή από το Λουτρό Ελασσόνας βγήκε στο κλαρί τον Ιούλιο του 1918 με σύντροφο τον Γεώργιο Βελώνη και με πρώτο φόνο αυτόν ενός μεγαλοτσιφλικά της περιοχής που, όπως λέγεται, είχε βιάσει τη σύζυγό του.Εναν χρόνο αργότερα οι δύο ληστές πιάστηκαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές Λάρισας. Ο Θωμάς Καντάρας δραπέτευσε σκάβοντας μια τρύπα στο κελί του και βγήκε στην τουαλέτα. Λίγο αργότερα το κεφάλι του επικηρύχθηκε για 40.000 δρχ. Σκοτώθηκε στη θέση Οξιά της Δεσκάτης Γρεβενών στις 5 Αυγούστου του 1923 από τον Γεώργιο Σιακαβάρα, ο οποίος συμμετείχε στο απόσπασμα που τον καταδίωκε. Το κεφάλι του Καντάρα κόπηκε, μεταφέρθηκε στο Γερακάρι και κατόπιν εκτέθηκε σε κοινή θέα στην Καλαμπάκα στις 6 Αυγούστου 1923.
     Η επινόηση των συγγραφέων της εποχής έναν αρειμάνιο χαρακτήρα,παραπλήσιο του Γιαγκούλα, για να περιπλανηθεί στον χώρο της λαϊκής περιπέτειας ήταν το θεμιτό.Το πραγματικό πρόσωπο του διαβόητου ληστή είναι μόνο η πρόφαση.Στον ορεινό κορμό της Πίνδου και στις παρωρείες του, πριν από την Επανάσταση του '21,στη διάρκειά της, αλλά και κατόπιν, με την επικρατούσα αναστάτωση, έχουμε διαρκή μετακίνηση οικογενειών.Με τη χάραξη των συνόρων, κάποια αρματολίκια έμειναν στην οθωμανική περιοχή και οι καπετάνιοι τους κατηγορήθηκαν από το επίσημο ελληνικό κράτος για ληστρικές επιδρομές,ενώ με τους Οθωμανούς, έτσι κι αλλιώς, είχαν προηγούμενα.Για δεκαετίες, εκείνη την εποχή,η ληστεία στην παραμεθόρια περιοχή ήταν επιδημικό φαινόμενο.Ανάμεσα στους ισχυρότερους καπετάνιους της Ηπείρου μνημονεύονται οι Μπακολαίοι,ο Γώγος και οι γιοι του, Μήτρος και Ντούλας, που το αρματολίκι τους στο Ραδοβίτσι βρέθηκε στην οθωμανική επικράτεια.Εκ πρώτης όψεως, ουδέν κοινόν μεταξύ του ρομαντικού Μακεδονομάχου και του λήσταρχου.Ωστόσο, οι μύθοι τους συναντιούνται.Ωραίοι την όψιν, ευγενείς τους τρόπους, πεθαίνουν στην ακμή της ηλικίας τους. Επιπροσθέτως,και των δύο οι περιπέτειες συνεχίζονται μετά θάνατον. Ανεξάρτητα αν, στις δύο περιπτώσεις, οι αποτομή της κεφαλής έγινε για εντελώς διαφορετικούς λόγους ­ τη διαφύλαξη του νεκρού στην πρώτη, την πόμπευση στη δεύτερη ­ παραμένει γεγονός πως και για τις δύο κεφαλές χύθηκε πολύ μελάνι.Ψηλά στον Ολυμπο,εν αναμονή των λύτρων,οι ληστές βρίσκονται περικυκλωμένοι από απόσπασμα της χωροφυλακής.Θα ακολουθήσει ολοήμερη μάχη όπου και θα σκοτωθούν ο Γιαγκούλας,ο Πάντος Μπαμπάνης και ο Κώστας Τζαμήρας,ενώ θα συλληφθεί ο Λεωνίδας Μπαμπάνης, για να αποδράσει λίγο αργότερα και να συνεχίσει επί μία ακόμη πενταετία τη δράση του. Την επομένη,01 Σεπτεμβρίου 1925, τα τρία κεφάλια στολίζουν τα κάγκελα του σιδηροδρομικού σταθμού Κατερίνης. Κατά παράξενη συγκυρία, τις ίδιες μέρες, εμφανίζεται το μυθιστόρημα του «άλλου Φώτη» και ο Γιαγκούλας αποκτά, πρώτος αυτός ανάμεσα σε όλους τους λήσταρχους, λογοτεχνικό είδωλο.
             « Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί »
…επιμέλεια : Νίκος  Κουτούκης

Σεισμική δόνηση
Την 23-10-2012 ,8.20, σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους (4,5) βαθμών της κλίμακας Richter, προερχόμενη από απόσταση (291) χλμ. Δ. Β/Δ της Αθήνας, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο (12) χλμ. δυτικά της Πρέβεζας. Θύματα ή ζημιές δεν αναφέρθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ
 Εντοπίστηκε στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, όχημα φορτωμένο με (71) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη ο 47χρονος αλλοδαπός, οδηγός του οχήματος.Συνελήφθη, την 23.10.2012 το μεσημέρι στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου, ένας 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) και οπλοκατοχή. ιδικότερα, χθες το μεσημέρι,  οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποίησαν για έλεγχο.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 47χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -70- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -71.905- γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 47χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ξιφολόγχη παλαιού τύπου και το χρηματικό ποσό των (2.410) ευρώ.Επίσης,στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:
1.Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β)Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2. Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ)Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ)Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου
Ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της αναμενόμενης μεγάλης εξόδου – κίνησης των οχημάτων λόγω του τριημέρου, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
•Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
•Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
•Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
•Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
•Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
•Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
•Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.Σημειώνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:
• Παρασκευή (26-10-2012): 16.00-21.00
• Κυριακή (28-10-2012): 15.00-21.00
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
•να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
•να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
•να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
•σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλης ποσότητας κάνναβης και οπλοκατοχή
Αναλυτικά το συμβάν : Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε αυτοκίνητο, πάνω από (142) κιλά κάνναβης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikof.
Συνελήφθησαν την 22-10-2012 νωρίς το πρωί στο Πλαίσιο Φιλιατών Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 34χρονος υπήκοος Πακιστάν,  για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργάνωσαν αιφνιδιαστική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος, βρέθηκαν  -135- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -142.132- γραμμαρίων, ενώ στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikov.Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι  34χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος συνελήφθη στην ίδια περιοχή, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του  28χρονου.Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε  η συμμετοχή στην οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών ενός ακόμη ατόμου, ενός 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.Συνολικά κατασχέθηκαν:
•ποσότητα κάνναβης βάρους (142.132) γραμμαρίων
•ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikof μαζί με μία γεμιστήρα με τριάντα (30) φυσίγγια
•δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
•δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Τους τσίμπησε το Κ.Ε.Α. του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας
 Τα 80 κιλά χασίς υψηλής ποιότητας σταμάτησαν άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου.Μία ακόμη επιτυχία σημείωσαν το βράδυ της Τρίτης,οι άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 8, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, άντρες των ΚΕΑ σταμάτησαν για έλεγχο Camber (τροχόσπιτο) με Ιταλικές πινακίδες και Ιταλό οδηγό.Οι ανήσυχες κινήσεις του οδηγού, προκάλεσαν τους έμπειρους άντρες των ΚΕΑ Ηγουμενίτσας,οι οποίοι προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο του οχήματος.Από την έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν σε διάφορα ντουλαπάκια και κρύπτες, 80 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους περίπου 80 κιλών.Ο Ιταλός οδηγός του τροχόσπιτου θα τα μετέφερε στην Ανγκόνα της Ιταλίας, ενώ τα είχε φορτώσει από την Αθήνα.